A legjobb AIO hűtők, amelyek hűvösen tartják a számítógépet 2024-ben

Az all-in-one (AIO) hűtők segítségével új funkciókat adhat otthoni vagy munkahelyi számítógépéhez, miközben megakadályozza a túlmelegedést vagy a ventilátor károsodását. Az AIO-k nagyon hatékonyak a hőelvezetésben, alig vagy egyáltalán nem adnak zajt, és könnyen telepíthetők. Néhányan még a ventilátorsebesség és az RGB-világítás beállítását is lehetővé teszik, ezért vessünk egy pillantást a legjobb AIO-hűtőkre, hogy a számítógépe szép és hűvös legyen.

MSI

Az MSI MEG CoreLiquid S360 Cooler jó és megbízható megoldás otthoni és munkahelyi környezetben, és tele van a legújabb funkciókkal. A hűtőben a hőn áhított Silent Gale P12 ventilátorok vannak kialakítva, amelyek a teljes csendet szem előtt tartva hűvös, kényelmes munkateret biztosítanak Önnek. A radiátorba ágyazott szivattyúval is rendelkezik, amely mindent összerakott, és csökkenti a zajt és a rezgést.

Meglehetősen hatékony a hűtési teljesítménye, amit az erőteljes 2000 RPM teszi lehetővé. A vízblokkban elhelyezett 60 mm-es ventilátor elosztja a hőt az M.2 szilárdtestalapú meghajtó (SSD) és a környező alkatrészek számára. A hűtő MSI Centere az olyan kulcsfontosságú funkciókat, mint a ventilátor sebessége és az Addressable RGB (ARGB) világítás a síkban kapcsoló (IPS) kijelzőhöz igazítja, így biztosítva a teljes irányítást az Ön kezében.

A 2,4 hüvelykes IPS kijelző lehetővé teszi a hardverinformációk és a testreszabható grafika széles skálájának megfigyelését. Ez a hűtő egyszerűen telepíthető, így Ön könnyen beállíthatja a rendszert.

MSI MEG CoreLiquid S360 hűtő

Összességében a legjobb

228 USD 280 USD Takarítson meg 52 USD-t

Az MSI MEG CoreLiquid S360 Cooler mindent felülmúl a teljesítmény és a lefedettség terén. Nemcsak a legújabb AM5 és LG1700 aljzatokkal használható, hanem a közeli alkatrészeket is hűti, például a VRM-et és az M.2 SSD-t.

Profik

 • Csodálatos hűtési teljesítmény
 • Testreszabható IPS kijelző
 • Könnyen telepíthető

Hátrányok

 • Játék módban elég hangos a ventilátor

Sarkvidéki

Az ARCTIC Liquid Freezer III 360 jóval felülmúlja súlycsoportját, ami nem meglepő, ha figyelembe vesszük az előző generációt, az LF II sorozatot, ugyanezt tette. A teljesítmény és a zaj aránya kétségtelenül a leglenyűgözőbb szempont. Még akkor is, ha a végére szorítják, alig haladja meg a suttogást.

  Hogyan telepítsünk SSD-t az asztali számítógépre

Egy dologra figyelni kell, hogy a radiátor a vastagabb oldalon van. 38 mm-nél gondoskodnia kell arról, hogy a tokjában legyen elegendő hely az ARCTIC Liquid Freezer III 360-hoz. Megéri azonban, mivel ez az extra felület hatékonyabb hűtést biztosít. Felszerelése is nagyon egyszerű, hiszen az összes szükséges vezeték a tömlő köpenyében van elrejtve.

Arctic Liquid Freezer III 360

Legjobb középkategória

A beépített kábelkezelésnek, az egyszerű telepítésnek és a nagy terhelés melletti csendes működésnek köszönhetően az Arctic Liquid Freezer III 360 nem üti meg az ütéseket. Hatékony hűtése nem zavarja a Ryzen 9 3950X vagy az i7-14700K hűtését.

Profik

 • Kiváló teljesítmény-zaj arány
 • Egyszerű telepítés
 • Kompatibilis: LGA1851, LGA1700, AM5 és AM4
 • A-RGB opcióval is rendelkezik

Hátrányok

 • Lehet, hogy túl nagy bizonyos beállításokhoz

EKWB

Az EK Nucleus CR240 üdvözlendő továbbfejlesztése az EKWB Basic AIO-nak a szó minden értelmében, egészen az EK márkájú jelvényig. Még az univerzálisan kompatibilis vízblokkját is átvette, amely a legújabb AMD5 és LGA 1700 aljzatokkal működik.

Az EK Nucleus CR240 hihetetlenül egyszerűen telepíthető. A kézikönyv jól megírt, az AIO felépítése felhasználóbarát, és minden alkatrésze feliratozott, így akkor sem lesz nagy baja, ha még csak most ismerkedik PC-építéssel. A telepítés után az EK Nucleus CR240 közvetlenül az üzletbe kerül. A teljes keretes kialakításnak köszönhetően, amely segít eltömni a kiáramló levegőt, a két 120 mm-es ventilátor egyenletes légáramlást és lenyűgöző hűtést biztosít a 240 mm-es radiátor számára.

EK Nucleus CR240 AIO

Legjobb költségvetés

Az EK Nucleus CR240 olyan egyszerű, mint az AIO-kkal, tehát ha nem keres valami divatosat, ne keressen tovább. A 2300 ford./perc fordulatszámon (maximum) forgó CR240 nagyszerű módja annak, hogy számítógépét szép és hűvös állapotban tartsa.

  Diaszámok hozzáadása a PowerPointban

Profik

 • Egyszerű telepítés
 • Életképes költségvetésű AIO
 • Elérhető 240 mm-es, 280 mm-es és 360 mm-es (és RGB-ben)
 • Elforgatható a szivattyú teteje

Hátrányok

 • Elég zajos ahhoz, hogy észrevegyük, de még mindig viszonylag csendes

Kalóz

Kompakt, esztétikus és hatékony – a Corsair H60x RGB Elite 120 mm-es AIO könnyedén eltalálja mindhárom eszközt. Ha olyan AIO-t keres, amely szép és hűvös állapotban tartja apró felépítését, akkor ugyanazon az áron nehéz jobbat találni.

A Corsair H60x RGB Elite AIO 27 mm vastag radiátorral rendelkezik, amely bőséges hőeloszlást biztosít anélkül, hogy feszegetné a ház korlátait. Maga a ventilátor 25 mm-es, maximális fordulatszáma 1500, maximális légáramlása pedig 47,73 CFM, amelyek mindegyike szilárd hűtőrendszert hoz létre, amelyet megér a költöztetés, ha elhagyja a ventilátoros hűtőt. Támogatja a legújabb AMD és Intel CPU-foglalatokat, az AM5-öt és az LGA 1700-at. Bónuszként az RGB a rézblokkon és a ventilátoron elég pofás.

Corsair H60x RGB Elite

Legkompaktabb

Legyen szó helyről vagy pénztárcáról, a Corsair H60x RGB Elite nem okoz csalódást. Meglepően kompatibilis az Intel és az AMD sokféle foglalatával is.

Profik

 • Támogatja az AM5, AM4, LGA 1700, 1200, 115X és 2066 aljzatokat
 • Szilárd választás kisebb építményekhez
 • Előre felvitt termopasztát tartalmaz
 • Jól néz ki

Hátrányok

 • Nincs fizikai kézikönyv
 • A 240 mm-es választás jobb, ha a költségvetés és a hely lehetővé teszi

Hűtő mester

Bár az esztétika nem kínál semmilyen előnyt a teljesítmény szempontjából, van valami különleges abban, hogy a berendezés legjobb alkatrészeit egy színfolttal emeli ki. Nos, abban az esetben a Cooler Master MasterLiquid PL240sok színt fröcskölsz.

A Cooler Master MasterLiquid PL240 a ventilátorokat és a szivattyúblokkot is kiemeli, rikító RGB világítással, amelyet személyre szabhat. Mindennek az a célja, hogy kiemelje a show sztárjait: a 120 mm-es SickleFlow ventilátorokat és a pumpát. A ventilátorok különlegessége, hogy a Cooler Master MasterLiquid PL240 az összekapcsolt ventilátorlapát-peremek és a ferdeség kombinációját használja a légáramlás javítására. Ha megnyomja a szereléket, a ventilátorok sokkal jobban hűtik a radiátort.

  Hogyan szerezhetek RSS-hivatkozást egy podcasthoz az iTunes-on

Cooler Master MasterLiquid PL240

A legstílusosabb

A Cooler Master MasterLiquid PL240 nem csak arra készült, hogy nagy sebességgel szivattyúzza a folyadékot, hanem a kétkamrás szivattyúnak és a SickleFlow ventilátoroknak köszönhetően egyenletesebb sebességgel mozgassa a levegőt a radiátoron. Mindezt megteszi, miközben feltűnő fehér felületével és RGB-jével egészen pompásan néz ki.

Profik

 • A fluxusventilátorok jobb légáramlást biztosítanak
 • A radiátor elég vékony ahhoz, hogy elférjen a kisebb épületekben
 • Tartalmaz egy USB ARGB vezérlőt, ha hiányzik a csatlakozó
 • Van 360 mm-es opció is

Hátrányok

 • Keressen máshol, ha csúcskategóriás CPU-ja van

GYIK

K: Mit jelent az „AIO”, és miért hívják „AIO hűtőnek”?

A számítógépek témakörében az „AIO” az „all in one” mozaikszó. Bár utalhat minden egyben számítógépekre, itt folyadékhűtőről beszélünk. Ami azt illeti, hogy miért hívják őket „AIO hűtőknek”, ez az egyedi hurkok megkülönböztetésére szolgál. A többfunkciós folyadékhűtő szinte mindig mindent tartalmaz, ami a számítógép hidegen tartásához szükséges.

K: Mennyi az AIO hűtő átlagos élettartama?

A tartósságban és minőségben mutatkozó különbségeket figyelmen kívül hagyva az AIO-hűtő jó 5-7 évig bírja. Természetesen az erős használat lerövidítheti az AIO élettartamát, valamint a karbantartás hiányát.

K: Kifogyhat az AIO hűtőből a víz?

Hacsak nincs szivárgás, akkor nem, az AIO hűtőből nem fogy ki a víz. Mivel az AIO egy zárt rendszer, csak folyamatosan körbejárja ugyanazt a vizet, újra és újra. És ne aggódj a párolgás miatt sem; olyan kevés párolog el az idő múlásával, hogy évekbe telne, amíg észreveszik a különbséget.

K: Milyen folyadékot használnak az AIO hűtőben?

Van néhány tábor a folyékony hűtéssel kapcsolatban, de két lehetőség közül választhat: desztillált víz és hűtőfolyadék. Ha különösen vadnak érzed magad, keverhetsz desztillált vizet fagyállóval, de ha nem tudod, mi az arány (és mit csinálsz), nem ajánljuk.