A Codeium ingyenes mesterséges intelligencia segítségével bárki kódot írhat

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

  • A Codeium egy ingyenes mesterséges intelligencia eszköztár, amely leegyszerűsíti a VSCode kódolási feladatait.
  • A beállítás egyszerű: hozzon létre egy fiókot, telepítse a bővítményt, és engedélyezze.
  • Maximalizálja a lehetőségeket a kód módosításával, az automatikus kiegészítéssel, a függvények magyarázatával, a docstringek generálásával és a Codeium AI-val történő újrafaktorizálással.

Képzeljen el egy olyan világot, ahol a programozás már nem a több éves tapasztalattal rendelkezők készsége. Egy világ, ahol bárki egy kis segítséggel és egy csipetnyi kreativitással megvalósíthatja elképzeléseit. Ezt ígéri a Codeium, egy ingyenes mesterséges intelligencia-másodpilóta.

Mi az a Codeium?

A Codeium egy ingyenes, mesterséges intelligencia által vezérelt eszközkészlet, amelyet arra terveztek, hogy a fejlesztési folyamatot minden készségszintű programozó számára felgyorsítsa. Zökkenőmentesen integrálható olyan népszerű szerkesztőkkel, mint a VSCode, és olyan funkciókat kínál, amelyek egyszerűsítik a kódolási feladatokat és javítják a munkafolyamatot. Ezek közé tartozik az automatikus kiegészítés, az intelligens keresés, a mesterséges intelligencia által támogatott chat, és több mint 70 programozási nyelv támogatása.

  10 Portszkenner eszköz a hálózati rendszergazdák speciális szkenneléséhez

Mint minden más AI-eszköz, a Codeium sem tökéletes, és helytelen vagy nem biztonságos kódot generálhat, akárcsak egy emberi programozó. Használat előtt mindig ellenőrizze a kódot. Ha nincs értelme, próbálja ki tesztkörnyezetben, mielőtt éles környezetben használná.

Kód írása Codeiummal a VSCode-ban

Ha kíváncsi a Codeiumban rejlő lehetőségekre, örömmel hallja, hogy a beállítás nagyon egyszerű. Vessen egy pillantást a Codeium használatának megkezdéséhez szükséges lépésekre a VSCode-ban, amely a világ egyik legnépszerűbb kódszerkesztője.

1. Hozzon létre egy Codeium fiókot

Irány oda Codeium és regisztráljon egy ingyenes fiókot. A folyamat egyszerű – egyszerűen adja meg e-mail címét, és állítson be egy jelszót. Google-fiókkal is regisztrálhat.

2. Telepítse a Codeium VSCode bővítményt

Nyissa meg a VSCode-ot, és lépjen a Bővítmények fülre (általában a bal oldalsávon található). Keresse meg a Codeiumot, és telepítse a Codeium hivatalos kiterjesztését.

3. Engedélyezze a Codeiumot fiókjával

A bővítmény telepítése után indítsa el a VSCode-ból. Ekkor megjelenik egy felszólítás, amely arra kéri, hogy jelentkezzen be Codeium-fiókjának adataival. Adja meg hitelesítő adatait, és adja meg a bővítménynek a varázslatos működéshez szükséges engedélyeket.

4. Állítsa be a Codeiumot a VSCode-ban

A Codeium felhatalmazásával szinte készen áll a kódolásra! A VSCode egy kis Codeium ikont jelenít meg a felület jobb alsó sarkában. Lépjen a Bővítmények oldalra, és kattintson a fogaskerék ikonra a Bővítménybeállítások megjelenítéséhez. Itt testreszabhatja a Codeium viselkedésének különböző aspektusait, például bizonyos funkciók engedélyezését/letiltását. Egyelőre hagyd őket úgy, ahogy vannak.

5. Kezdje el a kódolást!

Lássuk a Codeiumot működés közben. Ebben a példában próbáljon meg létrehozni néhány egyszerű Python-kódot két szám összegzéséhez. A VSCode az egyik legjobb IDE a Python írásához, a Codeiummal pedig még jobb is lehet.

  Hogyan lehet jelszavakat feltörni a Hashcat eszközzel?

Kezdje egy új fájl létrehozásával a VSCode-ban. A Codeium megidézéséhez kattintson a zárójel ikonra az oldalsávon. Ekkor megjelenik a csevegődoboz, ahol kérdéseket tehet fel Codeiumnak. Kérje meg, hogy írja meg a Python programot a következő prompt segítségével, majd nyomja meg az Enter billentyűt:

Írjon egy egyszerű Python alkalmazást, amely összead két számot, és kiírja az eredményt.

A Codeiumnak egy ügyes kódrészletet kell biztosítania, amely valahogy így néz ki:

Innen már csak a Beszúrás gombra kell kattintania, majd futtassa a kódot az eredmények megtekintéséhez:

Tippek és trükkök a Codeium AI programozáshoz

A Codeium AI-val még rengeteget tehetsz. Ezek a funkciók a különböző IDE-k között változnak, de úgy tűnik, hogy a VSCode támogatja a Codeium összes funkcióját. Íme néhány egyéb dolog, amit a Codeium AI-vel megtehet a VSCode-ban.

1. Módosítsa a kódot Codeium AI segítségével

Ugyanebben a példában megkérheti a Codeiumot, hogy változtassa meg a kódot. A folyamat hasonló a ChatGPT kódolásához. Miután megkapta a kódot, írjon be egy másik üzenetet, amelyben kéri a Codeiumot, hogy módosítsa azt:

Módosítsa a számokat 5-re és 6-ra.

2. Kód automatikus kiegészítése Codeium AI-vel

Az automatikus kiegészítés a Codeium legfontosabb funkciója. Ez meghaladja a legtöbb IDE-ben megtalálható alapvető automatikus kiegészítést. A Codeium AI átvizsgálja a kontextust, felismeri a mintákat, és megfelelő kódot ajánl.

Próbáljon meg több paramétert hozzáadni az előző kód függvényéhez. A num3, num4 és num5 hozzáadása után a Codeium AI megfelelő változókat javasol a függvénynek átadni. Vegye figyelembe, hogy ugyanazt a mintát követik, mint a number1 és a number2.

  Miért segíthet az Amazon Echo Hub az intelligens otthon vezérlésének megkönnyítésében?

A Tab billentyű lenyomása beilleszti a kódot a fájlba, így megkímélheti a manuális begépeléstől.

3. Magyarázza el a Codeium AI funkcióit és kódját

Egy másik hasznos Codeium funkció elmagyarázza, mit csinál a kódban lévő függvény. Ez sok esetben hasznos, például amikor valaki más kódját nézi, vagy azt szeretné látni, hogy az Ön kódja azt teszi-e, amit kellene.

Például, ha az egyszerű JavaScript-kalkulátorunkból veszi ki a kódot, megkérdezheti, hogy a függvények mit csinálnak, ha rákattint a függvény tetején található kis Magyarázat hivatkozásra.

4. Készítsen Python-dokumentumot a Codeium AI segítségével

A docstringek a Python-kód dokumentálásának szokásos módja. A folyamat nem igényel kreativitást, de hétköznapi és időigényes lehet. A Codeium megkímélheti a terhet azáltal, hogy parancsára Docstringeket generál.

Ugyanebben a Python-példában a Docstring generálása gombra kattintva megjelenik a Codeium chatbox, és visszaadja a Docstringet. Ezután beágyazhatja azt a kódjába, és biztos lehet benne, hogy hálát fog kapni jövőbeli énje és mások számára, akik a kódot használják.

5. Refaktor kód Codeium AI-vel

Valljuk be, nem mindig írunk tiszta kódot, különösen, ha sietünk a működésbe hozni. Sajnos a rendetlen kód később visszaüthet, ha módosítania kell, vagy más projektekben használnia kell. Szerencsére a Codeium AI segíthet a kód gyors átalakításában és rendbetételében. A kezdéshez egyszerűen kattintson a kódban található Refaktor hivatkozásra.

Ez azonban nem minden, ami a Codeiummal való refaktoráláshoz szükséges. Megkérheti, hogy kommentálja minden sorát, vagy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a kódot, például a Java if utasítások egyszerűsítésével.

Miután kiválasztott egy parancsot, a Codeium elvégzi és megtekinti a módosításokat. A módosítások elfogadásához nyomja meg az Alt + A gombot, az elutasításhoz pedig az Alt + R billentyűt.

A Codeium egy hatékony mesterséges intelligencia eszköz, amely különféle funkciókat kínál a programozók számára. Annak ellenére, hogy teljesen ingyenes, lenyűgözően hasznos minden szintű programozó számára, akár kezdő, akár gyakorlott, több nyelvet ismerő veterán.

Ha egyszer kipróbálja, a Codeium valószínűleg az egyik kedvenc VSCode AI-bővítménye lesz. Ez csak néhány kiemelés abból, amit a Codeiummal megtehet, de ez az eszköz még sok más módon segíthet a kódolásban.