A végső útmutató az okostelefon tisztításához

Kulcs elvitelek

  • Kerülje a víz és erős vegyszerek használatát. Ragaszkodjon gyengédebb tisztítószerekhez, például mikroszálas törlőkendőhöz, alkoholos dörzsölőhöz vagy Clorox törlőkendőhöz.
  • Legyen óvatos a portok tisztításakor. Használjon sűrített levegőt, vattapamacsot vagy vattába csomagolt fogpiszkálót a törmelék eltávolításához anélkül, hogy kárt okozna.
  • Tisztítsa meg a fényképezőgép lencséit egy vattakoronggal és alkohollal. Használjon körkörös mozdulatokat, és ne nyomja le túl erősen. A sűrített levegő biztonságos távolságból is használható.

Nap mint nap használjuk okostelefonunkat, így nem meglepő, hogy a képernyőn, a kamerán vagy a csatlakozási portokon gyorsan lerakódhat szennyeződés és törmelék. Ha okostelefonja kissé koszosnak tűnik, tippjeink segítenek abban, hogy visszaállítsa csillogó állapotát.

Mit kell kerülni okostelefonja tisztítása során

Az okostelefon tisztítása során kerülni kell néhány forrást és technikát, amelyek közül a legnyilvánvalóbb a víz. Bár a telefon képernyőjének tisztításához megnedvesíthet egy kendőt, nagyon fontos, hogy vigyázzon, nehogy túl sok vizet öntsön a készülékre. Végül is a víz és az elektronika nem keveredik.

Ezenkívül kerülje a súroló hatású anyagok vagy nagyon erős vegyszerek használatát okostelefonján. Az okostelefon törékeny anyagokból áll, különösen a fényképezőgépből és a képernyőből, ezért korlátozza magát kíméletesebb tisztítószerekre, és csak olyan tisztítószereket válasszon, amelyekről ismert, hogy az okostelefonok biztonságosak. Ilyen termékek például az izopropil- vagy etil-alkohol, kis mennyiségű víz vagy a Clorox törlőkendők.

1. Az okostelefon képernyőjének tisztítása

Az okostelefon képernyőjének tisztításakor a legjobb megoldás egy mikroszálas kendő. A WC-tekercs, a konyharuhák és hasonló anyagok rostos maradványokat hagyhatnak maguk után, míg a mikroszálas törlőkendőket úgy tervezték, hogy mindenféle szennyeződést és port felszívjanak.

Használhat néhány tisztítószert az okostelefon képernyőjének megtisztításához, beleértve egy kis mennyiségű vizet, alkoholt vagy fertőtlenítő törlőkendőt.

Ha mikroszálas kendőt használ, csak kis mennyiségű folyadékot alkalmazzon, függetlenül attól, hogy vizet vagy alkoholt használ. Miután a kendő egy kis része megnedvesedett, finoman, kis körkörös mozdulatokkal dörzsölje át a telefon képernyőjén.

Ezt néhányszor meg kell tennie, hogy felfogja az összes szennyeződést, de kerülje az okostelefon előlapi hangszóróját és az előlapokat. Végül is nem szeretné, ha bármilyen termék beszivárogna a telefon alkatrészei közötti résbe. Tartsa a ruháját a képernyőn.

Ezután száraz mikroszálas kendővel törölje le telefonját, hogy eltávolítsa a maradék port és szennyeződést.

Ugyanezt az eljárást használhatja okostelefonja hátoldalának tisztításakor is, és dörzsölje át a mikroszálas kendővel a fényképezőgép lencséit, de ezt nagyon óvatosan tegye, hogy megvédje az objektívüveget.

2. Az okostelefon töltő- vagy fejhallgató-csatlakozójának tisztítása

Bármely csatlakozóport tisztításakor nagyon óvatosnak kell lennie. Ha nem vagy kíméletes, megsértheti a csatlakozóportokat, vagy maradványokat hagyhat bennük.

Többféleképpen is megtisztíthatja okostelefonja fejhallgató-csatlakozóját vagy a töltőportját. Először is használhat egy doboz sűrített levegőt a törmelék eltávolítására a portokból. Ne nyomja be a sűrített levegő fúvókát egyik nyílásába sem, mert ez nagyon könnyen maradandó károsodást okozhat. Ehelyett tartsa a fúvókát három-négy hüvelyk távolságra a nyílástól, és fújjon ki rövid levegőt.

Használhat vattacsomót vagy vattába csavart fogpiszkálót is a csatlakozási portok megtisztításához. Ez azonban egy kicsit kockázatos lehet. Ne akarjon rostos maradványokat hagyni a portokon, és ne akarjon erőltetni semmit, ami kárt okozhat. Ha nincs sűrített levegős kannája, győződjön meg róla, hogy száraz vattacsomót használ, és ne gyakoroljon túl nagy nyomást a nyílásra.

Ha látható maradványok vannak az okostelefonok egyik portjának külsejében, akkor közvetlenül egy fogpiszkálóval kaparhatja le, de ügyeljen arra, hogy ne nyomja túl messzire.

3. Az okostelefon kamerájának tisztítása

Az okostelefon kameralencséi és zseblámpája idővel port és szennyeződést halmozhat fel, ami befolyásolja a képek és videók minőségét. Az okostelefon kamerájának tisztítását azonban óvatosan és odafigyeléssel kell végezni.

A vattakorong a legjobb megoldás az okostelefon kamerájának tisztítására, mivel olyan területekre kerülhet, ahová a kendő nem. Használhat száraz pamut pálcikát, de a legjobb eredmény elérése érdekében fontolja meg, hogy kevés alkohollal dörzsölje a pálcikát.

Óvatosan, körkörös mozdulatokkal dörzsölje meg a kamera lencséit, ügyelve arra, hogy ne nyomja le túl erősen. Ne nyomja le erősebben, ha van egy kis por vagy szennyeződés, ami nem válik le. Ehelyett tartsa a vattakorongot (ideális esetben alkohollal átitatva) a jel felett tíz-húsz másodpercig, hátha segít.

Sűrített levegő szűrővel is eltávolíthatja a port és a szennyeződést a fényképezőgép lencséiből, de ne tartsa a dobozt nagyon közel a készülékhez. Ehelyett tartson három-négy hüvelyk távolságot a sérülések elkerülése érdekében.

4. Az okostelefon hangszórójának tisztítása

A töltőportokhoz hasonlóan érdemes lehet sűrített levegős kannát használni, hogy finoman kinyomja a törmeléket az okostelefon hangszórójából. Ismét ügyeljen arra, hogy a fúvókát három-négy hüvelyk távolságra tartsa a készüléktől, mielőtt sűrített levegőt alkalmazna.

Bármilyen folyadék használata rossz ötlet, amikor okostelefonja belső részét tisztítja, de használhat egy fogpiszkálót a törmelék finom eltávolítására.

A fogpiszkálót enyhén elforgathatja a szennyeződés és a por felszabadításához, de ügyeljen arra, hogy ne gyakoroljon nyomást a hangszórókra. Csak a telefon külsején belüli réseket szabad megtisztítani; semmi más. Ha nincs fogpiszkálód, használhatod a telefon SIM-kulcsát is.

5. Az okostelefontok tisztítása

Az okostelefon házának tisztítása nem érint semmilyen elektronikus alkatrészt, így nem kell olyan válogatósnak lenned, hogy mit használsz. Ha van egy műanyag telefontok, amelyen nincs felpattintható aljzat vagy matricák, akkor megfontolhatja, hogy meleg, szappanos vízbe áztassa körülbelül egy órára, hogy a makacs szennyeződés szétessen.

Ha nem akar az áztatási úton haladni, használjon nedves rongyot vagy fertőtlenítő törlőkendőt, hogy általános tisztaságot biztosítson a tokjának, majd vízzel vagy alkohollal átitatott vattakoronggal jusson be a zugokba. Ha az okostelefon tokja képernyővédő fóliát is tartalmaz, egy kis vízzel vagy alkohollal megnedvesített mikroszálas kendővel törölje le.

Ha hosszú idő telt el a tok tisztítása óta, és sok kemény maradvány van rajta, fontolja meg tű, tollkése vagy szemöldökcsipesz használatát a szennyeződés eltávolítására. Ezután letörölheti, vagy szappanos vízzel kimoshatja a tokot.

6. Matricák eltávolítása az okostelefonról

Lehet, hogy az okostelefon hátulján van néhány dekoratív matrica, amelyet már nem szeretne, de a matricák eltávolítása csúnya, hónapokig tartó maradványt hagyhat maga után.

Tehát, ha hatékonyan szeretne eltávolítani egy matricát anélkül, hogy károsítaná a készüléket, először tegyen rá egy meleg vízzel megnedvesített rongyot, és tartsa ott egy rövid ideig. Ez kissé meglazítja a matrica széleit, hogy készen álljanak az eltávolításra. Ennek elősegítésére óvatosan dörzsölje át a matricát egy nedves ruhával.

Most itt az ideje lehúzni a matricát. Lehet, hogy ezt könnyen megteheti, de valószínű, hogy marad némi maradék. Ennek elkerülése érdekében ne csak az ujjaival húzza le a matricát. Ehelyett nedvesítse meg a ruháját valamilyen dörzsölő alkohollal vagy körömlakklemosóval, és kezdje el felfelé nyomni a matrica széleit. Ez csökkenti annak esélyét, hogy a maradékok rátapadjanak az okostelefonra. Ha a hámlás után is marad maradék, vigyen fel újra alkoholt vagy körömlakklemosót, és egy tompa tárggyal, például hitelkártya- vagy szemöldökcsipesszel húzza le a maradékot.

Útmutatónk van arról is, hogyan távolíthatja el a matricákat a számítógépéről, ha olyan laptopja vagy számítógépe van, amelyen kicsit rendet kell tenni.