Állandó lapcsoportok létrehozása a Google Chrome-ban

Kulcs elvitelek

 • Állandó Chrome-lapcsoportok létrehozása a bekapcsolással
  Csoport mentése
  miután nevet és színt adott a lapcsoportjához.
 • Új vagy meglévő lapok hozzáadásához az állandó lapcsoportokhoz kattintson a jobb gombbal a lapra, és mutasson rá
  Lap hozzáadása a csoporthoz
  és válassza ki a csoportot.
 • Kísérletezzen olyan funkciókkal, mint az összecsukható lapok és a többmonitoros csoportok a termelékenység maximalizálása érdekében.

A lapcsoportok rendezve tartják a lapokat, és tökéletes kiegészítői lennének a Chrome termelékenységi választékának… ha állandóak lennének. De állandósíthatja a Google Chrome lapcsoportokat? Igen tudsz! Itt megmutatjuk, hogyan hozhat létre állandó lapcsoportokat a Chrome-ban.

Állandó Google Chrome lapcsoport létrehozása

Új Google Chrome lapcsoport létrehozása egyszerű; kovesd ezeket a lepeseket:

 • Kattintson a jobb gombbal bármelyik megnyitott lapra.
 • Mutasson az egérrel a Lap hozzáadása a csoporthoz fölé, és kattintson az Új csoport lehetőségre.
 • Adjon meg egy nevet, és rendeljen színt a csoporthoz.
 • Ezután kattintson a Csoport mentése kapcsolóra a csoport véglegesítéséhez.
 • Ha végzett, nyomja meg az Enter billentyűt, és a lapcsoport készen áll.
 • Új lapok hozzáadása egy állandó lapcsoporthoz

  Különféle módon adhat hozzá lapokat (új és meglévőket egyaránt) a lapcsoportokhoz.

  • Ha egy meglévő lapot szeretne hozzáadni a lapcsoporthoz, kattintson rá jobb gombbal, mutasson a Lap hozzáadása a csoporthoz elemre, és válassza ki azt a csoportot, amelyhez hozzá szeretné adni. A meglévő lapokat egy Chrome-lapcsoportba is húzhatja.
  • Ha új lapot szeretne hozzáadni egy csoporthoz, kattintson a jobb gombbal a lapcsoport nevére, és válassza az Új lap a csoportban lehetőséget. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal egy meglévő lapra a csoporton belül, és válassza az Új lap lehetőséget a jobb oldalon egy új lap hozzáadásához.
    A Stringify öt év után leáll

  Lapcsoportok szerkesztése és törlése a Chrome-ban

  A lapcsoportok egyszerűek, és kevés beállítást tartalmaznak. A beállítások menü megjelenítéséhez kattintson a jobb gombbal egy lapcsoport nevére. Itt kiválaszthat új nevet a lapcsoportnak, elmentheti, szétválaszthatja a lapokat, új lapot adhat hozzá, törölheti/elrejtheti a lapcsoportot, vagy áthelyezheti a lapcsoportot egy új ablakba.

  A lapcsoportok visszaállítása a Chrome bezárása után

  Ha nem állította be a Chrome-ot, hogy emlékezzen a lapokra a munkamenetek között, a lapcsoportok eltűnnek, amikor újra megnyitja a Chrome-ot, még akkor is, ha mentve vannak. Szerencsére újra megnyithatja az állandó Chrome-lapokat és a bennük utoljára található összes lapot.

  A mentett lapcsoportok opcióként jelennek meg a Google Chrome könyvjelzősávjában. A sáv megjelenítésének alapértelmezett parancsikonja a Ctrl + Shift + B, és a szokásos könyvjelzőkhöz hasonlóan kiválaszthat egy lapcsoportot.

  Az állandó lapcsoportok bekapcsolása Chrome zászlókkal

  Az állandó lapcsoport funkció Chrome-jelzőként érhető el. Alapértelmezés szerint a zászló engedélyezve van, így valószínűleg anélkül is hozzáférhet a funkcióhoz, hogy manuálisan be kellene kapcsolnia.

    rsync Parancshasználat a fájlok és könyvtárak szinkronizálásához [11 Examples]

  Ha azonban korábban módosította a Chrome-jelzőket, és Letiltva értékre állította, akkor azt Enabled vagy Default értékre kell módosítania.

  Ehhez nyissa meg a Chrome-ot, és lépjen a chrome://flags/ oldalra. Keresse meg a Lapcsoportok Mentés elemét a megfelelő jelző megtalálásához, majd válassza az Engedélyezett vagy az Alapértelmezett lehetőséget a mellette lévő legördülő listából. Újra kell indítania a Chrome-ot, de ekkor megjelenik a Mentés lehetőség, amikor a jobb gombbal valamelyik lapcsoportra kattint.

  A Google Chrome lapcsoportok hatékony használata

  Ha a legtöbbet hozza ki Google Chrome lapcsoportjaiból, akkor hatékonyabbá válik. Ez a funkció viszonylag egyszerű a Chrome-hoz elérhető számos lapkezelő bővítményhez képest, de érdemes szem előtt tartani néhány tippet, amelyek segítenek a laphasználat növelésében.

  • Összecsukható lapok: A lapcsoportok összecsukhatók, így egyetlen egérkattintással elrejtheti a lapokat. Ez ideális mindazok számára, akik szeretnek lapokat felhalmozni, de utálja a rendetlenséget.
  • Többmonitoros csoportok: A kettős és három monitoros beállítások egyre népszerűbbek. Ha az egyes monitorokhoz különböző csoportokat állít be a Csoport áthelyezése új ablakba funkció mellett, megkönnyíti a gyors munkakezdést.
  • Böngészési munkafolyamat: Az állandó lapcsoportok sok ember böngészési munkafolyamatához adnak egy nagyon szükséges funkciót. A lapok elvesztése vagy könyvjelzőként való mentése helyett használhatja a lapcsoportokat a menteni és hamarosan használni kívánt lapok helyeként.

  A kísérletezés kulcsfontosságú a lapcsoportok használatakor. Fedezze fel az elérhető funkciókat, és próbáljon ki új módszereket a lapok elrendezésére. Ez segít megtalálni a böngészési stílusának megfelelő módszert.

  A lapcsoportok számos más eszközön is elérhetők. Például az Androidnak van egy csoportlap funkciója a Chrome verziójában, de ez másként működik, mint az asztali verzióban található funkció.

    Mi az a Ring Security System és miért van szüksége rá?

  Gyakori problémák az állandó Chrome-lapcsoportokkal

  Bár alapértelmezés szerint engedélyezve van, az állandó lapcsoport funkció továbbra is elérhető zászlóként. Lehet, hogy a jövőben megfelelő funkcióként bekerül a Chrome-ba, de lehet, hogy nem. Egyelőre azt tudjuk, hogy ennek a kísérleti funkciónak vannak olyan hibái, amelyek egyes felhasználókat jobban érintenek, mint másokat.

  • A Chrome összeomlik: a Chrome ritkán omlik össze magától, de a kísérleti funkciók, például a lapcsoportok mentése, a Chrome váratlan bezárását okozhatja. Ez akkor fordulhat elő, amikor új lapcsoportot hoz létre, elmenti, majd új helyre helyezi a lapsáv mentén. De ez csak egy példa a talált összeomlásra.
  • Lapok elfelejtése: Az állandó Chrome-lapcsoportok nem helyettesítik a szokásos könyvjelzőket. Időnként elfelejtik azokat a lapokat, amelyeket a Chrome legutóbbi használatakor nyitottak meg, ami megnehezíti az általuk használt webhelyek nyomon követését.
  • Instabil viselkedés: A kísérleti jellemzők váratlan instabil viselkedést mutathatnak, amely valószínűleg nem kapcsolódik hozzájuk. Legyen óvatos a bekapcsolt szolgáltatásokkal, és tesztelje őket megfelelően, mielőtt véglegesen üzembe helyezné őket.

  Az állandó lapcsoportok használata közben egyéb problémák is előfordulhatnak. A Chrome hibaelhárításához kapcsolja ki és be a kísérleti jelzőket, hogy megtudja, a probléma az új funkcióihoz kapcsolódik-e. A Chrome beépített hibanaplóiban is megkeresheti az összeomlási információkat.

  Most, hogy mentheti lapcsoportjait, és állandóvá teheti őket, készen áll arra, hogy megbirkózzon az Ön előtt álló termelékenységi kihívásokkal. A lapcsoportok hihetetlenül hatékonyak, ha megfelelően használják őket, ezért érdemes kísérletezni a legjobb beállítás megtalálása érdekében. Érdemes megfontolni a Chrome beállításának tökéletesítése érdekében bővítmények telepítését is.