A Face ID nem működik képernyőcsere után

Az Apple készülékei drágák. Drága a garanciájuk, drága a javításuk. Az évek során az iPhone egyre kevésbé „javítható”. Az iFixit folyamatosan alacsonyra értékelte az eszköz javíthatóságát, és az Apple egyáltalán nem törődik a probléma megoldásával. Az Apple szívesebben javítja saját eszközeit, és megpróbálja megbüntetni a felhasználókat a harmadik fél által végzett javításokért.

A Face ID nem működik képernyőcsere után

Az iPhone képernyői meglehetősen kemények, és mindig használjon képernyővédő fóliát a telefonján. A képernyővédők sokkal ellenállóbbak lettek, és egy jó védőfólia kíméli a képernyőt. Ennek ellenére történnek balesetek, és előfordulhat, hogy összetörik vagy megreped a képernyő.

A képernyőcsere után nem működő Face ID javítása

Ha kicserélték a képernyőjét, és a cserét külső javítószolgálat végezte, akkor a Face ID letiltásra került az eszközön. Ez nem probléma az elvégzett javítási munkákkal. Ez egy „ellenőrzés”, amelyet az Apple helyezett el a képernyőjavításnál.

Az iFixit szerint, ez nem szoftverellenőrzés. Ez hardverrel kapcsolatos. Van egy unalmas folyamat, amely magában foglalja az érzékelők rögzítését az eszközön a képernyő cseréje után. Ha minden úgy van, ahogy kell, a Face ID újra működni kezd. Az egyetlen probléma az, hogy ezt a folyamatot nem könnyű követni az átlagos hivatalos javítóműhelyek számára. Az iFixit több éves tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik, mint a legtöbb műszaki javítóműhely, és képes erre, de sok felhasználó számára előfordulhat, hogy a probléma megoldásához szükséges készség nem áll rendelkezésre.

Az Apple most megerősítette hogy a továbbiakban nem blokkolja a Face ID-t azokon a telefonokon, amelyek képernyőjét külső javítószolgálat cserélte ki. Ez a javítás szoftveres javítás lesz. Egy iOS-frissítés megszünteti a korlátozást, de nem világos, hogy a frissítés mikor fog megjelenni. A letiltott Face ID-vel együtt élhet a frissítés bevezetéséig, vagy megpróbálhatja megjavítani az iFixit által részletezett folyamat szerint. Nem sok mást lehet tenni.

Következtetés

Az Apple minden új iOS-frissítéssel lelassította a régebbi iPhone-okat, és csak a jogi lépésekig hagyta abba ezt. Az EU-ban a szabályozó hatóságok alapvető fogyasztói jogként szorgalmazzák a javításhoz való jogot. Még nem kezdte meg az iPhone-okra vonatkozó jogszabályokat, de ha igen, az Apple-nek át kell gondolnia, hogyan gyártja készülékeit. Talán megfelelhet az Apple-nek, hogy olyan eszközt készítsen, amelyet nem lehet javítani, ahelyett, hogy az iPhone-jához könnyen hozzáférhetne alkatrészeit, de minden attól függ, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak rá, és milyen kiskapukat kínál a telefon gyártójának.