A szoftverbillentyűk elhelyezésének szerkesztése Androidon

A világ népességének nagyobb részét a jobbkezesek teszik ki. Olyan sokan vagyunk, hogy szinte minden kifejlesztett eszköz és kütyü mi vagyunk a célpiac. A legtöbb laptopon úgy van elhelyezve a trackpad, hogy a jobbkezesek is kényelmesen használhatják. A görgetősáv az ablakok jobb oldalán található. A legtöbb dolog célja, hogy megkönnyítse a jobbkezes emberek életét. Nyilvánvalóan igazságtalan, és kevés alternatíva áll rendelkezésre. Az Android lehetővé teszi a felhasználók számára a balkezes mód engedélyezését a fejlesztői beállításokon keresztül. Az Android következő verziója, az Android O egy másik nagyszerű kisegítő lehetőséggel bővül, amely lehetővé teszi a funkcióbillentyűk elhelyezésének szerkesztését.

Az Android készülékek köztudottan nagy képernyőkkel rendelkeznek. Ha összehasonlítja őket az iOS-felállással, az Android több méretű telefonnal és táblagéppel rendelkezik. A középen elhelyezett programbillentyűket nem a legkönnyebb használni nagy eszközökön. Szerkesztheti a programbillentyűk elhelyezését az Android O-ban, így könnyebben használható nagy eszközökön. A billentyűk lehetnek középre igazítva, balra vagy jobbra igazítva.

  Hogyan mondhatja le Netflix-előfizetését

A szoftverbillentyűk elhelyezésének szerkesztése Androidon a System UI tuner kísérleti funkciója. A programbillentyűk szerkesztése előtt engedélyeznie kell. Miután engedélyezte a System UI Tuner funkciót, szerkesztheti a szoftvergombokat az eszközön.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást. Lépjen a Rendszer>Rendszer-UI Tuner menüpontra.

A System UI tuner képernyőn lépjen a Navigációs sáv> Elrendezés elemre. Az Elrendezés képernyőn négy lehetőség közül választhat. A Normál opció az aktuális programbillentyű-konfiguráció. A funkciógombok egyenletesen vannak elosztva a navigációs sávon.

A Kompakt elrendezés középre helyezi a programbillentyűket, így azok több helyet foglalnak el a navigációs sáv közepén. A balra dőlő elrendezés a képernyő bal széle felé tolja a gombokat. Válassza ezt az elrendezést a funkciógombokhoz, ha a bal keze a domináns keze. A jobbra dőlő elrendezés a billentyűket a jobb szél felé tolja. Válassza ezt az elrendezést, ha a jobb kezed a domináns kezed.

  Hogyan találhat tökéletes kontrasztos színt bármilyen színhez

Ez a funkció azoknak való, akik nagyméretű eszközzel rendelkeznek. A Google nem korlátozhatja a gyártókat abban, hogy nagy képernyős eszközöket gyártsanak, és nem is szabadna. Pontosan ezért ad hozzá olyan opciókat az Androidon belül, amelyek megkönnyítik bármely eszköz használatát.

Az iOS valami ilyesmivel rendelkezik az elérhetőség formájában, amelyet az iOS 8-hoz adott hozzá az iPhone 6 és 6 Plus elindításakor. A Google-nak másként kell megközelítenie a problémát, mert nem szabályozza a hardvertervezést a legtöbb Android-eszközön. Ez egy ésszerű módja a nagyobb eszközök könnyebb használatának.