A bezárt lapok és a Windows újranyitása a Safariban Mac számítógépen

Bezárt egy Safari lapot vagy ablakot? Semmi gond – visszakaphatod. Mint minden modern webböngésző, az Apple Safari for Mac is képes újra megnyitni egy zárt lapot vagy ablakot – mindaddig, amíg Ön nem böngészett privát módon.

A füles böngészés talán a legjobb dolog az interneten a Keyboard Cat óta, és ha olyan, mint mi, akkor valószínűleg több lap van nyitva, mint amennyit valaha is eszébe jut. Ez sajnos néha oda vezet, amit szeretünk „Tisztításnak” nevezni – a lapok megtisztítása, aminek mindig van egy szerencsétlen mellékhatása –, hogy bezárjuk azt a lapot, amelyet feltétlenül nyitva akart tartani.

Szerencsére valaki az Apple-nél gondolkodott ezen, és van egy praktikus menüsor, amely visszaadja a nemrég bezárt lapot korábbi dicsőségének. Van még egy billentyűparancs is!

Természetesen itt van egy figyelmeztetés, amelyet figyelembe kell venni. Ha privát böngészési módban böngészik, majd bezár egy lapot, akkor nincs szerencséje. A megfelelő gombok vagy billentyűkombinációk spamelése nem fogja visszahozni. Sajnálom! Mindent eldobunk, amint bezár egy privát böngészési lapot. Ez biztosítja, hogy privát böngészése privát maradjon.

Ha ez nincs útban, a következőképpen szerezheti vissza elveszett lapját.

Az utolsó bezárt lap visszaállítása a Safariban

Ha most bezárt egy lapot, és rájött, hogy nem kellett volna, akkor a visszaszerzés két egérkattintással történik.

A kezdéshez kattintson az „Előzmények” lehetőségre a Safari képernyőjének tetején található menüsorban.

Ezután kattintson az „Utolsó bezárt lap újranyitása” elemre.

Kattintson

Csoda, ahogy a fül visszaugrik a látómezőbe.

Az utoljára bezárt lap visszaállítása a billentyűzet segítségével

Ha nagyon sietsz, még csak nem is kell kattintgatnod. Ehelyett egyszerűen nyomja meg a Shift ⇧ + Command (vagy Cmd) ⌘ + T billentyűkombinációt, és a lap visszaáll korábbi fényébe.

A bezárt lapokat újra megnyithatja a Safari alkalmazásban iPhone vagy iPad készüléken is.