A biztonsági kamera ablakon keresztüli éjszakai látása

A Wi-Fi kamerák infravörösre (IR) támaszkodnak az éjszakai látás érdekében. De az IR visszaverődik az üvegről – tehát ha ablak mögött használja a kamerát, éjszaka csak homályos tükröződést fog látni. Így készíthet tiszta képet.

Az éjszakai látás és az ablaküvegek nem keverednek

Az éjszakai látás a legtöbb Wi-Fi kamerán a fizika viszonylag egyszerű trükkjét alkalmazza. Egy vagy több IR LED a lehető legtöbb fényt bocsátja ki, reflektorként működve. Mivel az emberi szem nem látja az infravörös sugárzást, Ön észre sem veszi, és a fényképezőgépe ezt az infravörös fényt használhatja éjszakai videó rögzítésére.

Ha valaha is megpróbálta kifelé irányítani Wi-Fi kameráját az ablakon, valószínűleg azt tapasztalta, hogy nappal tökéletesen működik. De éjszaka a videó elmosódott, többnyire csak a fényképezőgép visszaverődése és a fényfoltok láthatók.

Ez egy Wyze Cam, amelyen be van kapcsolva a NightVision, és ki van kapcsolva a külső világítás.

Ez teljesen felülmúlja a biztonsági kamerát is. Ha a kamerája meglát valakit kint, soha nem tudhatja, hogy néz ki vagy mit csinál.

Ha azt szeretné, hogy a fényképezőgép éjjellátója üvegen keresztül működjön, akkor külső világítást kell biztosítania. Használhat hagyományos kültéri vagy infravörös világítást. Ezenkívül ki kell kapcsolnia vagy le kell fednie a kamera beépített infravörös világítását. Végül vagy a lehető legközelebb kell mozgatnia a kamerát az ablakhoz, vagy enyhén döntenie kell a közvetlen bekapcsolás helyett.

A legjobb dolog természetesen egy kültéri kamera használata. A kültéri kamera megkerüli az üveggel kapcsolatos problémákat, és továbbra is hasznot húz a legtöbb javaslatból. Ha azonban valamilyen okból nem tud kültéri kamerát használni, fontolja meg ezeket a lehetőségeket a beltéri kamerából származó videó minőségének javításához.

Fontolja meg a tornác világításának bekapcsolva hagyását

A jobb kép eléréséhez az első cél az, hogy a beépített infravörös lámpákat vegyük ki az egyenletből. A hagyományos lámpák a legegyszerűbb módja ennek a célnak. Ha van veranda lámpája, hagyja bekapcsolva. Ezután kikapcsolhatja az éjszakai módot a fényképezőgépen.

A lehetőségek itt kameránként változnak. Egyes kamerák, mint pl Wyze Cam, csak hagyja, hogy mindent kikapcsoljon. Ha az éjszakai mód ki van kapcsolva, az infravörös lámpák nem kapcsolnak be. A kamerától függően a videó színes lehet. Amint fentebb látható, a kép elég tiszta ahhoz, hogy bárki arcát láthassa, aki éjszaka közeledett az ajtóhoz.

Ennek azonban van egy nyilvánvaló hátulütője is: egész éjjel áramot használsz, és potenciálisan idegesíted a szomszédaidat. A mozgásvezérelt lámpák jobb megoldást jelentenek. Olyan elemes lámpákat találhat, amelyeket egyszerűen az ajtóra vagy a falra rögzíthet, pl az Overlight. Vagy fontolóra vehet egy hatékony megoldást reflektorokkal. A reflektor önmagában hatékonyabb lehet, mint a tornác lámpa. Ezek együttesen kristálytiszta videót készíthetnek.

Kapcsolja ki vagy takarja le az infravörös LED-eket

A fenti példában a kamera videója továbbra is színes, ami kevesebb részletet biztosít. Ha kevesebb zajt és nagyobb tisztaságot szeretne, a videót monokrómra kell hagynia. Néhány kamera lehetővé teszi az infravörös fények kikapcsolását, miközben monokróm módban marad, de mások, például a Wyze Cam mindent vagy semmit. Ha ez a helyzet, egy kis elektromos szalag megteszi a trükköt.

A kültéri világítás továbbra is hasznos, ha az infravörös lámpák le vannak fedve, de a monokróm videóban egy kicsit jobb részletet kaphat – különösen, ha több kültéri lámpát használ. A felesleges fény a fényképezőgép visszaverődését is elnyomja.

Itt a tornác világítása és a garázs feletti mozgásérzékelő reflektor egyaránt be van kapcsolva.

Forgassa el kissé a kamerát, vagy vigye közelebb

A fényképezőgép ablakban való tükröződése olyan probléma, amelybe továbbra is beleütközik. Sötétebb kamerák, mint pl SimplifSafe kamera, jobbak, mint az élénk fehér Wyze Cam. Ha lekapcsolja a lámpát a szobában, az segít, de a legnagyobb javulás érdekében a lehető legközelebb helyezze a kamerát az ablakhoz.

A fenti kép egy legrosszabb forgatókönyvet mutat be, amikor az infravörös lámpák továbbra is aktívak, bár a tornác világítása világít, de elég részlet látható ahhoz, hogy boldoguljon. Az infravörös lámpák kikapcsolása még jobban javítja a képet.

Ha nem tudja rányomni a kamerát az üvegre, próbálja meg dönteni, hogy eltolja a tükröződést. Még az öt fokos szög is segít. Ha elmozdítja a tükröződést a közvetlen látótávolságból, akkor a kép kellően tisztább lesz ahhoz, hogy boldoguljon.

Hagyományos lámpák helyett használjon infravörös megvilágítót

A hagyományos lámpák nem mindig a legjobb választás. Attól függően, hogy hova szeretnének rögzíteni a kamerával, előfordulhat, hogy szomszédai nem értékelik a reflektorokat, amelyek éjszaka bevilágítanak a házukba – vagy akár a saját otthonába is besugározzák a fényt.

És bár a hagyományos reflektorok működni fognak, egy IR megvilágító még hatékonyabb megoldás. Tekintsd úgy, mint egy reflektort – de a látható spektrumból származó fény helyett infravörös fényt sugároz. A fenti képen az IR megvilágító bekapcsolva látható. De ha személyesen megnézi az eszközt, csak halvány lila fényeket fog látni.

A képen az egyetlen fény az IR megvilágítóból származik.

Az ötlet az, hogy lecserélje a biztonsági kamera beépített infravörös lámpáit. Kapcsolja ki vagy takarja le őket (monokróm módban szeretne lenni), és szerelje fel a megvilágítót otthona külsejére. Ami a fényképezőgépét illeti, hatékonyan egy rendkívül erős reflektort szerelt fel. Az emberi szem számára a halványlila fények furcsa halmaza tűnhet. Feltűnő, de könnyen figyelmen kívül hagyható.

A fenti képen az infravörös megvilágító a járdára mutat, így ez a legfényesebb pont. Tesztelje le a pontos elhelyezést és pozicionálást, mielőtt az egységet véglegesen a házára szerelné.

Ezen a képen az infravörös megvilágító és a garázs reflektora is be van kapcsolva.

Az infravörös megvilágítók a hagyományos lámpákkal párhuzamosan működhetnek, és ha abszolút legtisztább képet szeretnél, akkor ezt az utat kell megtenni. A fenti fotó az összes fent tárgyalt módszert használja. A Wyze Cam a lehető legközelebb helyezkedik el az üveghez, és az IR LED-ek le vannak fedve. Az infravörös megvilágító a járdát célozza meg, és valami kiváltotta a mozgásérzékelő reflektort a garázs felett.

Ellenőrizze, hogy van-e képpont-alapú mozgásérzékelése a fényképezőgépen

Éjjel vagy nappal, nem minden Wi-Fi kamera támogatja a mozgásérzékelést az ablakokon keresztül. A Wi-Fi kamerák két módszer egyikére támaszkodnak a mozgás érzékelésére: vagy infravörös érzékelőikkel azonosítják a hőváltozásokat, például egy közeli embernél, vagy pedig a videó pixeleinek változását mérik.

Ha a fényképezőgép az infravörös érzékelőit használja mozgásérzékeléshez, nem kap figyelmeztetést az üveg mögött. Csakúgy, mint az éjszakai videódnál, az infravörös visszaverődik az ablakodról, mielőtt elérné a potenciális embert. A fényképezőgép nem érzékel semmilyen mozgást.

A pixel alapú mozgásérzékelésnél nincs ilyen probléma, és Windowson keresztül is működik. Ha azt tervezi, hogy a kamerát beltérben és a külvilág felé irányítja, akkor olyan kamerára van szüksége, amely ezt a mozgásérzékelési módszert használja.

Alapvető hüvelykujjszabály, hogy a legtöbb elemmel működő fényképezőgép (például a Arlo Ultra) infravörös érzékelést használnak, a legtöbb plug-in kamera pedig pixel alapú érzékelést használ. De vannak kivételek. Például a Egyszerűsített kamera egy plug-in kamera, amely infravörös mozgásérzékelőt használ, és nem jó választás az ablakok védelmére.

Nem minden lehetőség működik az Ön forgatókönyvében, de ha kísérletezik, megtalálja a megfelelő feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a fényképezőgép jól működjön éjszaka az üveg mögött.