A 6 legjobb mesterséges intelligenciával működő Mac-alkalmazás, amellyel időt takaríthat meg és termelékenyebb lehet

Ha az idő korlátozott, a megfelelő eszközökkel való felszereléssel többet érhet el. Bár a Mac már számos beépített funkcióval és alkalmazással rendelkezik, amelyek segítik a termelékenységet, előfordulhat, hogy még mindig szüksége lesz valamire a munka elvégzéséhez.

Szerencsére több macOS-alkalmazás mesterséges intelligenciát (AI) is integrált a munkafolyamat egyszerűsítésére és a hétköznapi feladatok automatizálására, lehetővé téve, hogy a fontos dolgokra összpontosítson. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb AI-alapú Mac-alkalmazásokat, amelyek növelik a termelékenységet.

1. Krisp: Távolítsa el a háttérzajt az értekezletek során

A háttérzaj az egyik leggyakoribb zavaró tényező, amely kisiklathatja a megbeszéléseket. Ahogy az online találkozók egyre elterjedtebbek a modern munkahelyeken, létfontosságú megoldásokat találni a háttérzaj, például a légkondicionáló zümmögése, a munkatársak csevegése vagy az ugató kutyák megszüntetésére.

A Krisp elengedhetetlen eszköz az online találkozókhoz, mivel mesterséges intelligencia segítségével némítja el a háttérzajokat és javítja a hangminőséget valós időben. A Krisp könnyen használható; csak regisztrálnia kell egy fiókot, és le kell töltenie az alkalmazást Mac számítógépére. Ezután indítsa el az alkalmazást a Mac menüsoráról.

A Krisp a legtöbb kommunikációs vagy videokonferencia-alkalmazással működik a Mac számítógépen, mint például a Zoom, a Microsoft Teams, a Hangouts és még sok más. Nyissa meg a kívánt online értekezlet-alkalmazást, lépjen az audiobeállításokhoz, és válassza ki a Krisp-et mikrofonként és hangszóróként. Most már élvezheti a háttérzajmentes virtuális megbeszéléseket. Vegye figyelembe, hogy a Krisp valós időben is át tudja írni az értekezleteit.

  Rövid útmutató az irodája papírmentessé tételéhez [7 Tools]

Letöltés: Krisp (Ingyenes, előfizetéssel)

2. GrammarlyGO: AI segítség íráshoz és szerkesztéshez

A GrammarlyGO egy mesterséges intelligenciával működő Mac-alkalmazás, amely személyes írási és szerkesztői asszisztensként működhet. Ezzel az eszközzel ellenőrizheti a központozási, nyelvtani és helyesírási hibákat. A Grammarly segíthet abban is, hogy mondatai aktív hangon szóljanak, és javíthatja írása általános olvashatóságát.

A szerkesztési képességein túl a GrammarlyGO generatív mesterséges intelligencia segítségével állít elő tartalmat az Ön igényei alapján. Megadhatja a promptokat, vagy használhatja a számos javasolt prompt valamelyikét. Például a GrammarlyGO segítségével rövidítheti, bővítheti vagy javíthatja a szöveget. Használhatja azt is, hogy beállítsa a szöveg megfelelő hangját, hogy az megfeleljen egy adott közönségnek; például létrehozhat egy hivatalos e-mailt az ügyfélnek, vagy egy baráti bejegyzést a Facebookon.

A Grammarly használata egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál egy fiókot, és töltse le a Safari bővítményt és a Mac alkalmazást. Most már készen áll a GrammarlyGO használatára, ha kiemeli a szöveget, és a GrammarlyGO ikonra kattintva érheti el funkcióit (ezt egy izzó jelzi).

Letöltés: GrammarlyGO (Ingyenes, előfizetéssel)

Hány hatékonyságnövelő alkalmazást telepített a Mac-re? Valószínűleg van egy dedikált alkalmazás a jegyzeteihez, feladataihoz, naptárához és sok máshoz. Bár ezek az eszközök kétségtelenül segítenek a dolgok elvégzésében, a váltás közöttük gondot okozhat. Ez az a hely, ahol jól jön egy minden az egyben termelékenységet biztosító munkaterület, mint például a Notion AI.

A Notion egy sokoldalú hatékonyságnövelő eszköz, amely segíthet a feladatok megszervezésében, az összes meglátogatott weboldal nyomon követésében, a megbeszélések jegyzeteinek elmentésében és sok más alkalmazásban anélkül, hogy különböző alkalmazásokra váltana. Ez azonban még nem minden; A Notion mesterséges intelligenciát használ a munkafolyamat egyszerűsítésére.

  Webhely blokkolása a Safariban

A Notion AI segítségével például összefoglalhatja, bővítheti, lefordíthatja vagy leegyszerűsítheti a jegyzeteit. Használhatja azt is, hogy műveleti elemeket keressen meg az értekezlet feljegyzéseiből, vagy táblázatos formátumban mutassa be a kulcsfontosságú pontokat. A Notion ingyenesen használható Mac számítógépén, de további funkciókért frissíthet a fizetős verzióra.

Letöltés: Az AI fogalma (Ingyenes, előfizetéssel)

4. Canary Mail: Az Ön mesterséges intelligencia e-mail asszisztense

A mesterséges intelligenciával működő Mac-alkalmazások listája, amelyek segítenek időt takarítani és termelékenyebbé tenni, nem lesz teljes anélkül, hogy megemlítenénk egy e-mail-asszisztenst. Ennek az az oka, hogy az e-mail még mindig az egyik legelterjedtebb személyes vagy szakmai kommunikációs mód. Ráadásul senki sem szeret e-maileket írni vagy a beérkező levelek között tölteni az időt! Tehát, ha a beépített Mail alkalmazás nem csinálja meg a trükköt, fontolja meg a Canary Mailre váltást.

A Canary Mail egy mesterséges intelligencia által vezérelt e-mail asszisztens, amely egyszerűsítheti az e-mail munkafolyamatot, és időt takaríthat meg. Ez az eszköz mesterséges intelligenciát használ az e-mailek elemzéséhez és összegzéséhez. A Canary Mail segítségével is megírhatja e-mailjeit, ha megad néhány részletet a mondanivalóról.

Ha gyakran nehezen tud lépést tartani a kapott e-mailek túlnyomó számával, a Canary Mail segíthet csökkenteni az e-mailek túlterheltségét azáltal, hogy rendezi és rangsorolja őket. Ezenkívül megkönnyíti a bosszantó e-mailes hírlevelekről való leiratkozást. Végül az összes e-mail fiókját hozzáadhatja a Canary Mailhez, hogy egységes postafiókot hozzon létre, és elkerülje a különböző levelezőprogramok közötti váltást.

Letöltés: Canary Mail (Ingyenes, előfizetéssel)

5. Hajó: Az Ön AI-alapú dokumentumszerkesztője

Ha egy hatékony, de könnyen használható macOS-alkalmazást keres, amely segít dokumentumokat létrehozni mesterséges intelligencia használatával, akkor nem fog rosszul járni a Craft segítségével. A Craft egy gyönyörűen megtervezett, mesterséges intelligenciával működő dokumentumszerkesztő Mac számítógépekhez, amely javítja a jegyzetelési élményt és megkönnyíti a dokumentumok létrehozásának folyamatát.

  A 10 legjobb megtekinthető eredeti Netflix-románc (2020. június)

A Craft formázási eszközeinek gazdag választéka megkönnyíti mindenféle dokumentum létrehozását, beleértve a blogbejegyzéseket, projektjavaslatokat, értekezlet-jegyzeteket, hálanaplókat és még sok mást. Ezenkívül a Craft számos sablont is biztosít, megkönnyítve a dokumentumok előre megtervezett elrendezésekkel történő indítását.

Ezenkívül a Craft AI Assistant segítségével időt takaríthat meg a dokumentumok létrehozása során. Például a Craft AI összefoglalhat, lefordíthat, címet javasolhat, vázlatot hozhat létre, és folytathatja az írást, hogy csak néhányat említsünk. Mindössze annyit kell tennie, hogy megnyomja a perjel (/) parancsot a dokumentumban, hogy elérje a funkcióit.

Letöltés: Hajó (Ingyenes, előfizetéssel)

6. Visszatekerés: Rögzítsen mindent a Mac számítógépén

Gyakran nehezen emlékszik a felkeresett webhelyekre vagy az olvasott üzenetekre? Tegyük fel, hogy előző nap meglátogatta az X-et (korábban Twitter) Mac számítógépén, és egy érdekes idézetre vagy egy vicces bejegyzésre bukkant. Sajnos az egyetlen dolog, amire emlékszel a bejegyzésből, az egy szó vagy kifejezés. A Rewind segítségével megkeresheti a bejegyzést.

A Rewind egy mesterséges intelligencia által vezérelt alkalmazás, amely mindent rögzít, amit a Mac gépén lát. Miután letöltötte és telepítette a Rewind programot Mac számítógépére, a háttérben fut, automatikusan rögzíti a képernyőt, és a felvételeket helyben tárolja a Mac számítógépén. A Visszatekerés a menüsorból érhető el, és az ikonjára kattintva visszaléphet az időben, és megtalálhatja a szükséges információkat.

Letöltés: Visszatekerés (Ingyenes, előfizetéssel)

A mesterséges intelligencia nem csak múló trend; Ez egy hatékony eszköz, amellyel kevesebb idő alatt többet tehet. Szerencsére sok Mac-alkalmazás, mint például a fent felsoroltak is, mesterséges intelligenciát használ a munkafolyamatok egyszerűsítésére.

Tehát akár szabadúszó, távmunkás, diák vagy valaki, aki a legtöbbet szeretné kihozni a Macből, ezek az AI-alapú alkalmazások jelentősen javíthatják termelékenységét.