Webhely blokkolása a Safariban

A legjobb módot keresi webhelyek blokkolására iPhone vagy Mac számítógépén? Akár meg akarja óvni gyermekét attól, hogy nem megfelelő webhelyet keressen fel, akár meg akarja akadályozni magát attól, hogy munka közben elterelje figyelmét, gyorsan és könnyedén blokkolhat bizonyos webhelyeket a Safariban.

Az alábbiakban megvizsgáljuk azokat a módszereket, amelyek segítségével blokkolhatja és korlátozhatja a webhelyeket iPhone és Mac számítógépén. Megmutatjuk, hogyan használhatja a Képernyőidőt és a harmadik féltől származó alkalmazásokat.

Webhelyek blokkolása iPhone-on a képernyőidő használatával

Először nézzük meg, hogyan lehet határozatlan ideig letiltani egy webhelyet az iPhone-on. Például, ha gyermeke használja az Ön eszközét, fontos, hogy szülői felügyeletet helyezzen el az iPhone-on, amely magában foglalja a felnőtt webhelyek és más korhatáros webhelyek letiltását az eszközön.

Kövesse az alábbi lépéseket egy webhely letiltásához iPhone készülékén a Safari alkalmazásban:

 • Lépjen a Beállítások > Képernyőidő menüpontra. Ha korábban nem engedélyezte a Képernyőidőt, koppintson a Képernyőidő bekapcsolása elemre, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 • Koppintson a Tartalom és adatvédelmi korlátozások elemre.
 • Kapcsolja be a Tartalom- és adatvédelmi korlátozásokat. Koppintson a Tartalomkorlátozások > Webtartalom > Felnőtteknek szánt webhelyek korlátozása elemre. Ez a beállítás azonban nem garantálja, hogy az összes pornográf webhelyet letiltják iPhone-ján. Tehát, ha van egy adott webhely, amelyet le szeretne tiltani, hajtsa végre a következő két lépést.
 • Koppintson a Webhely hozzáadása elemre a Soha ne engedje meg.
 • Írja be a webhely URL-jét, és a mentéshez koppintson a Kész elemre.
 • Hogyan lehet korlátozni a webhely elérését iPhone-on a képernyőidő használatával

  Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nem szeretne véglegesen letiltani egy webhelyet az iPhone Safari alkalmazásában. Ezért dönthet úgy, hogy korlátozza azt az időtartamot, ameddig egy webhely elérhető iPhone-ján.

  Ez a módszer leginkább azoknak a szülőknek hasznos, akik korlátozni szeretnék azt az időt, amelyet gyermekeik egy adott oldalon, például egy közösségi média platformon töltenek. Használhatja saját használatának szabályozására is. A következőképpen korlátozhatja a webhelyekhez való hozzáférést iPhone-ján:

 • Az iPhone képernyőidő beállításainál lépjen az Alkalmazáskorlátozások > Korlátozás hozzáadása > Webhelyek elemre.
 • Válasszon ki egy webhelyet a legördülő menüből, vagy koppintson a Webhely hozzáadása elemre az URL beírásához. Ezután érintse meg a Kész > Tovább elemet.
 • Görgessen az oldal eléréséhez szükséges idő beállításához. Koppintson a Hozzáadás elemre.
 • Kapcsolja be a Képernyőidő-jelszó használata lehetőséget. Írja be a kívánt jelszót.
 • Ha most egyórás korlátot állít be, a Safari blokkolja a webhelyet, ha a nap egy órája elérte. A korlátozott oldal eléréséhez a felhasználónak meg kell adnia a képernyőidő jelszavát.

  A BlockSite használata webhelyek blokkolására az iPhone-on

  Ha úgy érzi, hogy a Képernyőidő használata webhelyek blokkolására iPhone-ján egy kicsit körülményes, egy másik lehetőség egy harmadik féltől származó alkalmazás, például a BlockSite használata. Kövesse az alábbi lépéseket a webhelyek képernyőidő nélküli blokkolásához az iPhone Safari alkalmazásban:

 • Indítsa el a BlockSite programot. Koppintson a Valami letiltása elemre.
 • Írjon be egy URL-t a keresőmezőbe. Válassza ki a keresési eredmények között felsorolt ​​webhelyet, és érintse meg a Tovább gombot.
 • Állítsa be, hány napig és mennyi ideig szeretné letiltani a webhelyet iPhone-ján. Koppintson a Tovább gombra.
 • A mentéshez érintse meg a Kész gombot.
 • Miután az alkalmazás blokkolta a webhelyet az iPhone-on, nem töltődik be a Safariban, amikor megpróbál hozzáférni. Csak azt látja, hogy a Safari nem tudja megnyitni az oldalüzenetet.

  Letöltés: BlockSite (Ingyenes, előfizetéssel)

  Webhelyek blokkolása a Mac számítógépen a képernyőidő használatával

  Bár a Terminál alkalmazást is használhatja bármely webhely blokkolására Mac számítógépén, ez sokkal ijesztőbb. Meghagyja annak esélyét is, hogy valami elromolhat.

  Ezért használjunk egyszerűbb módszereket. Hasonlóak ahhoz, ahogyan webhelyeket blokkolna iPhone-ján. Íme, mit kell tennie egy webhely blokkolásához Mac számítógépén a Képernyőidő használatával:

 • Kattintson az Apple menüre, majd a Rendszerbeállítások > Képernyőidő elemre.
 • Kapcsolja be a Képernyőidőt, ha még nem használta.
 • Lépjen a Tartalom és adatvédelem oldalra. Kapcsolja be a Tartalom és adatvédelem funkciót. Kattintson a Tartalmi korlátozások elemre.
 • A webtartalom eléréséhez váltson a Felnőtteknek szánt webhelyek korlátozása lehetőségre. Kattintson a Testreszabás elemre, majd a Hozzáadás (+) ikonra a Korlátozott alatt. Írja be a webcímet az URL mezőbe, majd kattintson a Kész gombra.
 • A mentéshez kattintson ismét a Kész gombra.
 • Amikor megpróbál hozzáférni a blokkolt webhelyhez, a Safari tájékoztatja Önt, hogy ezt nem teheti meg, mert nem szerepel a Képernyőidő jóváhagyott listáján.

  Hogyan lehet korlátozni a webhely-hozzáférést a Mac-en a képernyőidő használatával

  Ha egy adott webhelyhez való hozzáférést blokkolni szeretné a Safariban, miután azt egy bizonyos ideig használta, kövesse az alábbi lépéseket macOS rendszerben:

 • Kattintson az Apple menüre, majd lépjen a Rendszerbeállítások > Képernyőidő menüpontra.
 • Ezután kattintson az Alkalmazáskorlátok elemre, és kapcsolja be az Alkalmazáskorlátozásokat.
 • Kattintson a Limit hozzáadása gombra. Görgessen le a Webhelyek kereséséhez. Kattintson a legördülő nyílra, és írja be a webhely URL-címét az üres mezőbe.
 • Az Idő mezőben kiválaszthatja, hogy pontosan mennyi időt szeretne a kiválasztott weboldalon tölteni.
 • Ha egy webhelyhez a naptól függően eltérő korlátot szeretne beállítani, kattintson az Egyéni > Szerkesztés elemre, és írja be, hogy egy adott napon mennyi időt szeretne az adott webhelyen görgetni.
 • Ha készen áll, kattintson a Kész gombra.
 • Ha nem saját maga miatt korlátoz egy webhelyet a Safariban, hanem azért, hogy megakadályozza gyermeke látogatását, ne felejtse el beállítani a Képernyőidő jelkódját. Így csak azok az emberek módosíthatják a beállításokat, akik ismerik ezt a jelszót.

  A Képernyőidő beállításainál kapcsolja be a Képernyőidő-jelszó használata lehetőséget. Ezután adjon meg egy emlékezetes jelszót.

  Ha tudja, hogyan kapcsolja ki a Képernyőidőt a Mac gépen, az szintén hasznos készség, mivel egy idő után érdemes lehet kikapcsolni ezt a funkciót. Ehhez szüksége lesz a Képernyőidő jelkódjára.

  Webhelyek blokkolása a Mac számítógépen a Safari webhelyblokkolók segítségével

  Sok Mac-felhasználó kissé bonyolultnak találja a Screen Time használatát egy Safari webhely blokkolására. Valójában eltarthat egy ideig, amíg minden rendben lesz. A probléma egyszerűbb módja egy dedikált Safari webhelyblokkoló alkalmazás telepítése. Az alábbiakban két ilyen alkalmazás található, amelyeket használhat.

  1 Fókusz

  Ingyenesen letölthető és használható, de havi és éves profi előfizetés is elérhető. Az ingyenes verzió jellemzői közé tartozik a webhelyek blokkolásának lehetősége, így ha ez a cél, akkor nem kell fizetős előfizetést kötnie.

  Webhelyek blokkolásához a Safariban az 1Focus alkalmazás használatával mindössze annyit kell tennie, hogy elindítja azt, kattintson a plusz (+) ikonra, és írja be a webhely URL-címét a megjelenő mezőbe. Ezután nyomja meg a Return gombot a billentyűzeten. Ez olyan könnyű.

  Letöltés: 1 Fókusz (Ingyenes, előfizetéssel)

  Fókuszváros

  Ha igényesebb lehetőséget keres, vessen egy pillantást a Focus City alkalmazásra. Azok, akik szeretik Pomodoro időzítőt használni termelékenységük növelésére, még jobban élvezni fogják ezt az alkalmazást. Ingyenesen telepíthető és használható is. Az alkalmazáshoz tartozó összes funkció használatához azonban be kell szereznie a Pro verziót.

  A következőképpen használhatja a Focus Cityt bizonyos webhelyek blokkolására a Mac számítógépén futó Safari alkalmazásban:

 • Indítsa el a Focus City alkalmazást, vagy kattintson az alkalmazás ikonjára a menüsorban.
 • Most kattintson a Letiltva elemre egy olyan webhely hozzáadásához, amelyet blokkolni szeretne a Safariban.
 • A szerkesztéshez kattintson duplán a példamezőre. Írja be a webhely teljes URL-címét, és nyomja meg az Enter billentyűt a billentyűzeten.
 • További webhely hozzáadásához kattintson a plusz (+) ikonra.
 • Kattintson a Build gombra az első Pomodoro-munkamenet elindításához és a hozzáadott webhelyek blokkolásához.
 • Letöltés: Fókuszváros (Ingyenes, előfizetéssel)

  Gyorsan blokkoljon egy webhelyet a Safariban bármilyen módszerrel

  Jelenleg nem tilthat le webhelyeket közvetlenül a Safari böngészőből iPhone és Mac számítógépén. Sok esetben ez akadályozza meg az embereket, mert úgy gondolják, hogy ez a folyamat nagyon bonyolulttá válhat, de a lépések valójában meglehetősen egyszerűek.

  Preferenciáitól függően választhatja a Képernyőidő funkciót, hogy blokkoljon egy webhelyet a Safariban, vagy beszerezhet egy megfelelő harmadik féltől származó alkalmazást. Mindkét módszer egyszerű, és nem lehet problémája egy webhely letiltásával iPhone vagy Mac számítógépén.