A Linux frissítése és frissítése a Chromebookon

A Linux Chromebookon sokoldalúságot és jobb használhatóságot biztosít, különösen a Google és a Linux alkalmazások használatakor. Ha Chromebookja van, és Linuxot szeretne futtatni a terminálon keresztül, frissítheti és frissítheti gépét a legújabb elérhető frissítések telepítéséhez.

Elengedhetetlen a Chromebook rendszeres frissítése és frissítése, hogy gépe élvezhesse a legújabb Google-kiadások előnyeit.

A következőképpen engedélyezheti a Linuxot, valamint frissítheti és frissítheti csomagjait a Chromebook terminálon keresztül:

A Linux engedélyezése a Chromebookon

A legújabb Chromebook laptopok előre konfigurálva és Linux-tárolókkal vannak feltöltve, amelyeket az Ön igényei szerint be- és kikapcsolhat. A Linux bekapcsolásához először engedélyeznie kell a fejlesztői módot a Chromebookon.

Egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket a Linux engedélyezéséhez Chromebookján:

  A Kodi Media Center telepítése Linux rendszeren
 • Keresse meg a Beállítások ikont a főmenüben, és kattintson a Speciális almenüre.
 • A Speciális részben kattintson a Fejlesztők elemre.
 • A Fejlesztők menüben kattintson a Bekapcsolás gombra a Linux fejlesztői környezet részben.
 • A Linux fejlesztői környezet beállítása képernyőn kattintson a Tovább gombra.
 • Írd be a felhasználóneved. Az itt beállított felhasználónév megjelenik a terminál ablakában. Ezt követően akár a Linux-tároló memóriáját is beállíthatja az Egyéni választógombbal, vagy az alapértelmezett értékkel. Kattintson a Telepítés gombra, ha kész.
 • Miután beállította a tárolót, megkezdődik a telepítés. A folyamat egy kis időt vesz igénybe, ha először állítja be a Linux-tárolót a gépen.
 • A beállítás befejezése után a terminál azonnal felugrik.
 • A Chromebook új Linux-felülete kissé zavaró lehet, de a megfelelő bemenetekkel gyorsan, pillanatok alatt üzembe helyezheti.

  Hozzáférés a Penguin alkalmazáshoz Chromebookon

  A folytatáshoz hozzá kell férnie a Penguin terminálhoz, különösen akkor, ha engedélyezte a Linuxot, és frissíteni és frissíteni szeretné a Linux csomagjait. A terminált az alábbi lépésekkel nyithatja meg:

    Az Angry IP Scanner használata IP-cím beolvasására Linux rendszeren
 • Lépjen a főmenübe, és kattintson a Linux alkalmazás ikonjára.
 • Kattintson a Terminál ikonra.
 • A kapott menüben láthat néhány lehetőséget a terminálbeállítások módosítására, valamint egy lehetőséget a Penguin elindítására. Kattintson a Penguin ikonra a terminál elindításához.
 • Frissítse és frissítse Chromebookját a terminálról

  A Linux engedélyezése és a terminálablak beállítása után frissítheti és frissítheti a Linuxot Chromebookján. A többi Debian-alapú disztribúcióhoz hasonlóan Chromebookján is használhatja a frissítési és frissítési parancsokat.

  A gép frissítéséhez használja:

   sudo apt update 

  Hagyja befejezni a frissítési folyamatot. Amint a folyamat sikeresen lefut, a rendszer felkéri, hogy frissítse a gépe elérhető csomagjait. Az apt upgrade paranccsal frissíthet a legújabb csomagverziókra.

   sudo apt upgrade -y 

  Akár együtt is futtathatja mindkét parancsot; A Linux frissíti és frissíti a csomagokat. Az alábbi paranccsal egyszerre frissítheti és frissítheti a Linuxot:

   sudo apt update && sudo apt upgrade -y 

  Ha a teljes ciklus sikeresen lefut, ideje frissíteni a ChromeOS-t a legújabb kiadásra. Erre a célra a következőképpen használhatja a dist-upgrade-et:

   sudo apt dist-upgrade -y 

  Mivel a Google rendszeres frissítéseket ad ki a ChromeOS rendszerhez, ez a parancs nagyon hasznosnak bizonyul, különösen akkor, ha a legújabb elérhető kiadást szeretné telepíteni.

    A Linux ember parancsának használata: Rejtett titkok és alapok

  Ellenőrizze az operációs rendszer verzióját a frissítés után

  Az operációs rendszer frissítése után ellenőrizheti, hogy a rendszer frissítése sikeres volt-e. Ehhez egyszerűen futtassa:

   cat /etc/os-release 

  A verziószám ki van nyomtatva a terminál képernyőjén, amelyre hivatkozhat megerősítésként.

  Frissítse és frissítse a Linuxot egyszerűen Chromebookján

  A Linux operációs rendszerként való sokoldalúsága egyértelmű, különösen akkor, ha különböző csomagokat futtathat, letölthet és használhat ChromeOS rendszeren. A teljes frissítési és frissítési folyamat egyszerű, könnyen követhető, és elvégzi a munkát.

  Végül is, ha a város két legjobb operációs rendszerével foglalkozik, kétségtelenül egyszerű lesz a frissítési folyamat.