Követni vagy nem követni? Az iPhone alkalmazáskövetési funkciójának mérlegelése

Kulcs elvitelek

  • Az alkalmazáskövetés adatokat gyűjt az alkalmazásokon belüli tevékenységeiről, személyre szabott hirdetéseket és helyalapú ajánlásokat biztosítva a jobb felhasználói élmény érdekében.
  • Az alkalmazásfejlesztők profitálnak az alkalmazáskövetésből, mivel célzott hirdetéseken, alkalmazáson belüli vásárlásokon és prémium funkciókon keresztül szereznek bevételt.
  • Az alkalmazáskövetés azonban veszélyezteti a magánélet védelmét, célzott és potenciálisan tolakodó hirdetésekhez vezet, és lemerítheti a telefon akkumulátorát. Tehát vegye figyelembe ezeket a hátrányokat, mielőtt engedélyezné az alkalmazások számára, hogy nyomon kövessék Önt.

Az alkalmazáskövetés egy láthatatlan erő, amely alakítja online élményeinket, és titkos munkával összegyűjti az összes interaktív adatot egy adott alkalmazással. Amikor letölt egy alkalmazást iPhone-jára, láthatott egy felugró ablakot, amely arra kéri, hogy engedélyezze egy alkalmazásnak, hogy kövesse Önt.

Ha mindig is azon töprengett, hogy helyes-e a gomb megérintése, akkor itt vagyunk, hogy megoldjuk dilemmáját. Mérlegeljük az alkalmazáskövetés előnyeit és hátrányait, és megválaszoljuk a nagy kérdést: követni vagy nem követni?

Mi az App Tracking az iPhone készülékeken?

Az alkalmazáskövetés kifejezés eléggé magától értetődő, és arra utal, hogy mi történik a színfalak mögött, amikor alkalmazásokat használ iPhone-ján. Amikor a közösségi médiában görget, online vásárol, játszik, vagy különféle alkalmazásokon keresztül ételt kap, az alkalmazáskövetés figyeli Önt, és adatokat gyűjt az alkalmazáson belüli tevékenységeiről.

A rendszer nyomon követi és rögzíti az alkalmazáshasználati mintákat, az alkalmazás használatának időtartamát, a tartózkodási helyét és az alkalmazáson belüli hirdetésekkel való interakciókat.

  12 módszer az iPhone leválasztására a Macről

A legtöbb alkalmazásfejlesztő és hirdető integrálja ezt a funkciót alkalmazásaiba, hogy értékes információkat gyűjthessen a felhasználói preferenciákról, érdeklődési körökről és demográfiai adatokról. Ez segít nekik olyan alkalmazásokat fejleszteni, amelyek népszerű funkciókat tartalmaznak, és jobb élményt nyújtanak Önnek. Ha nem tetszik, könnyedén leállíthatja az egyes alkalmazások követését iPhone-ján.

Az alkalmazások nyomon követésének engedélyezésének előnyei

Miért olyan szerves része manapság az alkalmazáskövetés a technológiában? Nos, ez főleg azért van, mert számos előnnyel jár a felhasználók és a fejlesztők számára egyaránt. Az alábbiakban a legfontosabbakat tárgyaljuk.

1. Személyre szabott hirdetések

Ha tevékenységét nyomon követi egy alkalmazás, jobban megértheti érdeklődési körét és preferenciáit. Ez lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy az Ön számára releváns hirdetéseket jelenítsenek meg, így felfedezheti azokat a termékeket, ajánlatokat, szolgáltatásokat és tartalmakat, amelyek valóban tetszenek, és amelyekre szüksége lehet.

Az alkalmazáskövetéssel kapott személyre szabott hirdetések nélkül valószínűleg egy csomó irreleváns dolgot fog látni, amelyek nem keltik fel érdeklődését és nem vesztegetik az idejét.

Az alkalmazásfejlesztők számára is hasznos, mivel hatékonyabban oszthatják el erőforrásaikat azáltal, hogy konkrét hirdetésekkel célozzák meg a felhasználókat, amelyekkel nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba.

2. Hely alapú ajánlások

Nem minden alkalmazás igényli a tartózkodási helyét a szolgáltatásaihoz, de a legtöbb igen, általában a saját érdekedben. Ha egy alkalmazás tudja, hol tartózkodik, javasolhat olyan közeli üzleteket, éttermeket, üzleteket, eseményeket és szolgáltatásokat, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek és igényeinek. Ez különösen akkor hasznos, ha utazik, és gond nélkül szeretne új helyeket felfedezni.

A helymeghatározás további előnyei közé tartozik az ételszállítási frissítések, a valós idejű forgalom és az Ön körüli időjárási viszonyok, így előre felkészülhet. Kikapcsolhatja a helyszolgáltatásokat iPhone-ján, ha nem szeretné, hogy az alkalmazások lássák a tartózkodási helyét.

  10 mesterséges intelligencia-szöveg-videó konverter fantasztikus videók létrehozásához percek alatt

3. Bevételszerzés

Valószínűleg ez a legnagyobb oka annak, hogy az alkalmazásfejlesztők olyan széles körben alkalmazzák az alkalmazáskövetést. Enélkül nem részesülnének pénzbeli előnyökben az általuk kifejlesztett ingyenes alkalmazásokból, így erőfeszítéseiket hiábavalóvá teszik.

Miután nyomon tudják követni, mi érdekli a felhasználókat, a fejlesztők azon dolgozhatnak, hogy bevételt termeljenek célzott hirdetések, alkalmazáson belüli vásárlások, tagságok és prémium funkciók révén. Ez elegendő ahhoz, hogy továbbra is ingyenes szolgáltatásokat hozzanak létre a felhasználók számára, így végül mindenki nyer.

4. Visszajelzés fejlesztőknek

Lehet, hogy soha nem nézte ezt a szemszögből, de egy alkalmazás fejlesztési folyamatának részévé válik, ha csak használja, és lehetővé teszi az alkalmazáskövetést. Az alkalmazással való interakció kiváló módja annak, hogy a fejlesztő megtudja, hogyan működik az alkalmazás.

Mindent azonosíthatnak, ami fejlesztésre szorul, kijavíthatják a hibákat, javíthatják a felhasználói felületet, és meghatározhatják, hogy mikor kell frissíteni az alkalmazást. A nap végén az alkalmazás könnyebben és jobban használható lesz, mindezt a megadott adatoknak köszönhetően.

A hátrányai annak, hogy az alkalmazások nyomon követhetik

A történet soha nem teljes, ha nem mérlegeli a rosszat és a jót is. Ahhoz, hogy teljesen tisztában legyen azzal, hogy mit választ, fontos ismernie annak árnyoldalait. Ez a rész röviden áttekinti az alkalmazáskövetés hátrányait, és azt, hogy miért nem mindenki teázik.

1. Az Ön személyes adatai sérülnek

Az adatvédelem napjaink technológiai világának egyik legnagyobb dilemmája. Egyre elmosódnak a határvonalak az információk védelme és a kényelem biztosítása között, és egyre növekszik a bizalmatlanság. Az Apple a dolgok jobb végén járt az App Tracking Transparency bevezetésével az iOS rendszerben, hogy megakadályozza az alkalmazások nyomon követését, ha Ön nem akarja.

  A Gnome-Pie telepítése és használata Linuxon

Ha úgy dönt, hogy az alkalmazások nyomon követhetik Önt, tudjon róla, hogy böngészési szokásai, tartózkodási helye, alkalmazáshasználata, sőt bizonyos személyes adatok is elérhetők lehetnek entitások számára. Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy adatai rossz kezekbe kerülnek, és visszaélnek vele, ami bizonyos kockázatoknak teszi ki Önt, bármilyen minimális is.

2. Célzott hirdetések

Míg a személyre szabott hirdetések sok szempontból hasznosak, rengeteg hirdetés bombázhatja Önt, amelyek irritálóak és tolakodóak lehetnek. Ha ismételten látnak hirdetéseket olyan dolgokról, amelyekre keresett, akkor a felhasználók kényelmetlenül érzik magukat az elemzés miatt, és manipulatív gyakorlatnak tekinthető.

Ezen túlmenően, csak egy kiválasztott hirdetési műfajt fog látni, amelyet az alkalmazás relevánsnak tart az Ön számára. Ez a láthatóság és a sokszínűség hiányát eredményezheti, ami korlátozza azt, amit láthat és fedezhet fel.

3. Akkumulátor leeresztése

A folyamatos nyomon követés olyan folyamat, amely jelentős mennyiségű akkumulátort és energiát fogyaszt, különösen akkor, ha a helymeghatározási szolgáltatásokat is engedélyezni kell. Senki sem akarja, hogy kényelmetlen időpontokban lemerüljön az akkumulátor, és az alkalmazás folyamatos követése ezt teheti.

Az, hogy ismételten lemerült az akkumulátor, és rohangál töltőt keresni, gondot okoz, és hosszú távon az akkumulátor állapotát is csökkentheti. Az alkalmazáskövetés letiltása az egyik módja annak, hogy megőrizze iPhone akkumulátorának állapotát.

Legyen okos azokkal az alkalmazásokkal kapcsolatban, amelyek nyomon követhetik Önt, így megkaphatja, amire szüksége van, miközben kíméli az akkumulátort.

Megéri az alkalmazáskövetés az előnyeit?

Az alkalmazáskövetés bevételt hoz a legtöbb alkalmazás számára; ezért a technológiai világ szerves része. Forradalmasította az alkalmazások működését, hogy összekapcsolják a világot, és személyre szabott hirdetéseket és helyalapú ajánlásokat kínál, hogy Ön a lehető legjobb élményben legyen része.

Sajnos ennek az az ára, hogy potenciálisan kockáztatja a magánéletét és lemeríti az akkumulátort, valamint gátolja az erősen szűrt böngészési élményt.