A 8 legpontosabb mesterséges intelligencia-szövegérzékelő, amelyet kipróbálhat

Ahogy a GPT-hez hasonló nyelvi modellek folyamatosan javulnak, egyre nehezebb különbséget tenni a mesterséges intelligencia által generált és az ember által írt szöveg között. De bizonyos esetekben, mint például az akadémikusok számára, biztosítani kell, hogy a szöveget ne AI írja.

Itt lépnek életbe az AI szövegdetektorok. Bár a jelenleg rendelkezésre álló eszközök egyike sem észlel teljes bizonyossággal (és nem is állítják, hogy ezt teszik), néhány ilyen eszköz meglehetősen pontos eredményeket ad. Tehát itt felsoroljuk a nyolc legpontosabb AI szövegdetektort, amelyet kipróbálhat.

A GPTZero azért készült, hogy segítse a tanárokat annak kiderítésében, hogy a diákjaik által beküldött munkát mesterséges intelligencia segítségével hozták-e létre. De mivel a GPTZero pontosan érzékeli a ChatGPT által generált tartalmat, nem kell feltétlenül tanárnak lenni ahhoz, hogy hasznot húzzon belőle.

A GPTZero elemzi a szöveget, és megmondja, hogy a szöveget emberek vagy mesterséges intelligencia írták-e, kiemelve azokat a konkrét mondatokat, amelyekről úgy gondolja, hogy mesterséges intelligencia generáltak. Ezenkívül zavarossági és burstness pontszámot is biztosít, amelyek a véletlenszerűség és a véletlenszerűség változásának mértékei. Általában ezek a pontszámok magasak az ember által írt szövegek és alacsonyak az AI esetében.

Az eszköz teszteléséhez először beillesztettünk egy részletet Ernest Hemingway katonaotthonából. A GPTZero jogosan jelölte meg a szöveget „nagy valószínűséggel ember által írtnak”. Hasonlóképpen képes volt helyesen azonosítani a ChatGPT által generált szöveget, mint „teljesen mesterséges intelligencia által írt”.

Végül beírtunk egy részletet mesterséges intelligencia által írt, emberi tartalommal kevert szövegből. Meglepő módon a GPTZero szinte az összes AI által helyesen írt mondatot azonosította. De megjelölt néhány ember által írt szöveget is.

Összességében a GPTZero jó az AI-szöveg észlelésében, de hamis pozitív eredményeket is produkál. Kötegelt fájlfeltöltés funkcióval is rendelkezik, amellyel több fájlt is beolvashat egyetlen kattintással. Az ingyenes csomagon kívül a GPTZero két fizetős csomaggal rendelkezik, további funkciókkal és magasabb korlátokkal.

  11 kiberbiztonsági podcast a digitális fenyegetések világában

A Winston AI azt állítja, hogy 99,6%-os pontossággal érzékeli az AI által generált tartalmat. Bár ezt az állítást nem tudjuk ellenőrizni, a Winston AI jól teljesített tesztjeink során.

Először is a Hemingway katonaotthonát 100%-ban ember által írtnak találta. Hasonlóképpen a mesterséges intelligencia szövegét 0%-ban ember által írtként jelölte meg. Még jobb, hogy a mesterséges intelligencia és az emberi szöveg keverékét 35%-ban emberinek jelölte meg, szinte helyesen kiemelve az összes mesterséges intelligencia által generált mondatot.

A Winston AI olvashatósági pontszámot és plágiumot is mutat (ha bármilyen fizetős csomagra frissít). Csak 2000 szóból álló ingyenes próbaverziót kínál, amely után fizetős fiókra kell váltania.

A Content at Scale maga egy mesterséges intelligencia-szöveggenerátor, amely a hosszú formátumú tartalom néhány kattintással történő előállítására összpontosít. Lenyűgöző AI-felderítő eszközzel is rendelkezik.

A Scale AI Detector tartalma pontszámokat ad a valószínűségre, mintázatra és kiszámíthatóságra, valamint egy általános pontszámot. Ezeket százalékban fejezzük ki. Minél magasabb ez a százalék, annál valószínűbb, hogy a szöveget ember írta. Az eszköz olyan mondatokat is kiemel, amelyekről úgy gondolja, hogy mesterséges intelligencia írták.

Teszteinkben 100%-os pontszámot adott az ember által írt tartalomra, 16%-ot a ChatGPT szövegére, és 64%-ot a kettő kombinációjára. A konkrét mondatokról beszélve szinte azonosította az összes mesterséges intelligencia által írt mondatot. A GPTZero-hoz hasonlóan azonban néhány ember által írt mondatot tévesen mesterséges intelligencia által generáltnak minősített.

Ez az eszköz is ingyenes, és nagyon hasonló eredményeket produkált, mint a GPTZero.

Az Originality AI egy népszerű mesterséges intelligencia-szövegérzékelő, amely azt állítja, hogy pontosan érzékeli a GPT 3, GPT 3.5 és ChatGPT által előállított szöveget. Megadja annak valószínűségét, hogy a szöveget emberek vagy mesterséges intelligencia generálta, és kiemeli a potenciálisan mesterséges intelligencia által generált mondatokat.

Az Originality AI 2.0 Detection modell (az eredeti eszköz továbbfejlesztett változata) az ember által írt szöveget 100%-os valószínűséggel ember által írt szövegként jelölte meg, ami meglehetősen lenyűgöző. Hasonlóképpen, az Originality AI pontosan észlelte a ChatGPT válaszát, és 100%-os AI-nak minősítette. Amikor arra kérték, hogy elemezze az emberi és mesterséges intelligencia szövegét, az Originality 68%-ban mesterséges intelligenciát és 32%-ban embert jelölt meg.

  A WeChat webbejelentkezés végrehajtása telefon nélkül

A legtöbb egyéb ingyenes csomagot kínáló eszközzel ellentétben az Originality AI fizetős detektor. Azt is ellenőrizheti, hogy a tartalom plágium van-e, de ez plusz kreditbe kerül.

A Writefull célja, hogy megkönnyítse a tudományos írást. Ebből a célból számos mesterséges intelligencia-eszközzel rendelkezik, beleértve a GPT-detektort. Az eszköz ingyenesen használható, és titkosítja az adatokat a magánélet védelme érdekében.

A Writefull GPT Detector képes azonosítani a GPT-3 és a ChatGPT által írt tartalmat. Az elemzés után egy pontszámot ad, amely jelzi annak valószínűségét, hogy a tartalmat mesterséges intelligencia írta.

Teszteinkben a Writefull helyesen észlelte az ember által írt szöveget, így 1%-os pontszámot adott (azaz 1%-os esélye van annak, hogy a szöveg mesterséges intelligenciával készült). A ChatGPT szövegére azonban 39%-ot adott. Hasonlóképpen, amikor a mesterséges intelligencia által generált tartalmat emberi szöveggel kombináltuk, a Writefull úgy jelölte meg, hogy „2%-os valószínűséggel ez a GPT-3-ból vagy a ChatGPT-ből származik”.

Tehát bár bizonyos mértékig pontosan felismerte az emberi és a mesterséges intelligencia szövegeit, a Writefull tévedett, amikor összekevertük a kettőt. Az eszköz integrációt kínál a Word és Overleaf programokkal, és rendelkezik API-val a GPT Detectorhoz is.

A Hive Moderáció nem csak az AI-szöveg észlelésére alkalmas eszközzel rendelkezik, hanem a mesterséges intelligencia által generált képek észlelésére is.

A szövegészlelő eszköz pontosan elemezte az ember által írt szöveget, mint „valószínűleg 0% mesterséges intelligencia szöveget tartalmaz”. Hasonlóképpen azonosították az AI által generált szöveget is. De mint a legtöbb más, ez sem volt képes olyan pontosan észlelni a két szöveg kombinációját.

A webhelyén ingyenesen használhatja a bemutató eszközt regisztráció nélkül. De a teljes hozzáférés érdekében kapcsolatba kell lépnie velük. Hasonlóképpen, a képérzékelő segíthet a mesterséges intelligencia eszközök, például a DALL-E 2 vagy a Midjourney által generált képek észlelésében.

  IP-cím pingelése számítógépről vagy mobileszközről

A Crossplag egy másik népszerű plágium-ellenőrző, AI-felderítő eszközzel is. Egy egyszerű felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a szöveg beillesztését és annak ellenőrzését, hogy az AI által generált-e.

Amellett, hogy megmondja, mekkora valószínűséggel egy szövegrész mesterséges intelligencia által generált, a Crossplag kiemeli azokat a bizonyos mondatokat, amelyekről úgy véli, hogy mesterséges intelligencia generálta.

Amikor teszteltük a Crossplagot, helyesen azonosította a ChatGPT-t és az emberek által írt szövegeket. Amikor azonban felkérték a vegyes tartalom átvizsgálását, a Crossplag helytelenül 100%-ban emberinek jelölte meg.

Míg a plágiumdetektort fizetős csomagra kell frissíteni, a Crossplag mesterséges intelligencia-érzékelő eszköze ingyenesen használható.

A Copyleaks, az egyik legnépszerűbb plágiumészlelő eszköz, rendelkezik egy másik eszközzel a ChatGPT, GPT-3 és más hasonló nyelvi modellek észlelésére. Ami kiemelkedővé teszi, az az, hogy képes észlelni más nyelveken, például spanyolul és franciául írt tartalmat is.

Az eszköz körülbelül 98,8%-os valószínűséggel tudta helyesen azonosítani Ernest novelláját ember által írtként. Hasonlóképpen, 83,9%-os biztonsággal észlelte az AI szöveget. A hiba a mesterséges intelligencia és az emberi tartalom keveréke volt, mivel 67,2%-os valószínűséggel emberi szöveg volt.

A Copyleaks által készített AI Content Detector Chrome-bővítményt tartalmaz. A legjobb az egészben, hogy API és LMS integrációt kínál.

Keresse meg az AI által generált szöveget egyetlen kattintással

A fent említett eszközöknek köszönhetően könnyen észreveheti az AI által írt szöveget. Ezek azonban még messze nem teljesen pontosak. Csak néhány mondat megváltoztatásával becsaphatjuk ezeket a detektorokat. És komolyabb aggodalomra ad okot ezekkel az eszközökkel a hamis pozitív eredmények.

Még ha nem is szeretne teljesen ezekre az érzékelőkre hagyatkozni, az AI szöveg számos árulkodó jelet tartalmaz, amelyeket észrevehet, ha egy kicsit odafigyel.