A 12 legjobb életszimulációs játék magával ragadó és magával ragadó élményekért

Szeretnél több életet megtapasztalni a megszokott életed során? Próbálja ki ezeket az életszimulációs játékokat a még jobb élmény érdekében.

Ha belefáradtál a napi rutinba, és szeretnél egy jobb életet megtapasztalni, akkor a Life Simulation játékok jelentik a legjobb megmentést számodra. Egyszer a barátom azt mondta, hogy egy játékos ezer életet tud leélni egy életben játékokon keresztül, és ezek a szavak megváltoztatták a játékkal kapcsolatos nézőpontomat.

Az életszimulációs játékok hatalmas és bőséges lehetőségeket kínálnak, de nem minden játék lehet a teázásod. A végtelen számú szimulációs játékok és a rendszeresen felbukkanó új kiegészítők mellett kihívást jelenthet a számodra legjobb játék kiválasztása. Íme néhány a legjobb életszimulációs játékok közül, amelyek magával ragadó és lebilincselő élményt nyújtanak.

Mik azok az életszimulációs játékok?

A Life Simulation játékok azok, amelyek egy virtuális világba kalauzolnak el, ahol a játék történetének megfelelően karban kell tartanod és fejlődnöd kell. Ezek a játékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy irányítsák több ember és lény életét a játékban.

A játékos döntése befolyásolja a legtöbb Life Simulation játék történetét. Ezért ezek a játékok nem korlátozódnak a szóköz vagy más billentyűk lenyomására. Ehelyett a játékosnak erős szellemi jelenléttel kell rendelkeznie, és létfontosságú döntéseket kell hoznia. Az életszimulációs játékok a legjobb módja annak, hogy egy másik virtuális életet élhess egy ágyból vagy egy kényelmes helyről.

Az életszimulációs játékokkal való játék előnyei

A játékokat széles körben negatív kontextusban veszik. A videojátékok azonban a tanulás izgalmas és szórakoztató alternatívája is lehet. Az életszimulációs játékok segítik a játékost érzelmi növekedésben és jobb képességek fejlesztésében.

A Life Simulation játékok valós élethelyzeteken alapulnak, amelyeket szimulációs technológia segítségével hoztak létre. Ezek a játékok segítenek a játékosnak új készségek elsajátításában vagy különféle feladatok elvégzésében a virtuális világban. Ezen túlmenően ezek a játékok nem korlátozódnak egyetlen tipikus történetre. Ezért ízlése szerint választhat játékokat. Akár a memóriáját, akár a koncentrációját szeretné fejleszteni, a Life Simulation játékok mindenkinek a segítségére lehetnek.

Tehát ugorjunk közvetlenül a legjobb életszimulációs játékok listájához.

Stardew Valley

A Stardew Valley egy nyílt világú szimulációs szerepjáték videojáték. A vidéki életen és az ezzel járó kalandokon alapul. Ez a játék teljes mértékben a mezőgazdasági és a mindennapi élet rutinjain alapul, amelyekre a polgártársakat inspirálják. A „Pelican Town” nevű titokzatos vidéki városban játszódik, ahol lakóként indulsz útnak, és örökölöd nagypapád régi parcelláját.

Ennek a játéknak a története a gazdálkodás körül forog, de olyan egyéb feladatok is szerepelnek benne, mint a takarmánykeresés, bányászat, horgászat és a város különböző lakóival való szocializáció. Ez a játék rengeteg mellékküldetést és eseményt tartalmaz, amelyek minden egyes teljesítésével megjutalmazzák a játékost.

A Stardew Valley egy játék, amelyet sokan szeretnek pihentető élményéért, egyedi, nyugodt, megnyugtató hangsávjaiért és régi iskolai pixeles grafikájáért. A karakterek sokfélesége elképesztő, és ha szeretsz órákat eltölteni karaktered testreszabásával, ez a játék kifejezetten neked készült!

Megjelenés – 2016. febr

Kiadó/Fejlesztő – ConcernedApe

Platformok – PC, PlayStation 4, Nintendo Switch és Xbox One

Sims 4

Tegyük fel, hogy a szimulációs videojátékok kitartó rajongója vagy. Ebben az esetben biztosan hallottál a „Sims” játéksorozatról, amely forradalmasította a szimulációs játékok ötletét, és egy másik szintre emelte azt. Ez a Sims sorozat 4. része.

  Hogyan lehet letiltani az olvasó módot a Firefoxban

A Sims 4-ben létre kell hoznod egy saját, egyedi virtuális karaktert, és a játék során irányíthatod, más néven „Sims”. A játékosoknak kezelniük kell életüket, kapcsolataikat és karrierjüket, hogy élvezhessék ezt a remekművet. Ez a játék számos testreszabási lehetőséget kínál a simek megjelenésére, személyiségére, viselkedésére, otthonára és környékére.

Ez a játék sokféle játékmóddal rendelkezik, beleértve az „Élő módot”, ahol a játékosok irányítják a valós idejű simeit és a „Build módot”, ahol a játékosok hozzáférhetnek saját otthonuk építéséhez, valamint a „Sim létrehozása” módot, ahol a játékosok a semmiből létrehozhatják új Simeiket.

A játék csomagok széles skáláját tartalmazza, például kiegészítőket és cuccos csomagokat, amelyekkel új funkciókat adhatsz a játékmenethez.

Megjelenés – 2014. szeptember

Kiadó/Fejlesztő – Maxis, The Sims Studio

Platformok – PlayStation 4, Xbox One és PC

Kétpontos Kórház

Mindig is szeretted volna tudni, mi történik a kórházban professzionális szinten? Íme álmaid játéka! A Two Point Hospital egy szimulációs játék, amelyben a játékosok saját kórházaik építésével és kezelésével foglalkoznak, hogy különféle furcsa betegségeket gyógyítsanak, amelyektől biztosan megőrülsz! Ez a játék különböző kórházakat tartalmaz, mindegyiknek megvan a maga feladata.

A játékosoknak kezelniük kell a kórházi személyzetet, a létesítményeket és a pénzügyeket, hogy fenntartsák a játék zökkenőmentességét.

Az olyan feladatok, mint a személyzet felvétele, képzésük, új technológiák kutatása és új kezelések felfedezése, valamint a kórház korszerűsítése a betegek elégedettsége és a játék általános optimalizálása érdekében néhány említésre méltó előny. Ez a játék egy sor őrült karaktert tartalmaz őrült problémákkal, különféle hivatkozásokkal a népszerű kultúrákra és a klasszikus kórházi drámákra.

Összességében ez egy magával ragadó és szórakoztató szimulációs játék, amely sok mindent kínál – az egyedi szarkazmustól a stratégiavezérelt játékmenetig. A rajzfilmszerű grafika és a könnyed, laza szemlélet minden korosztály számára alkalmassá teszi.

Megjelenés – 2018 augusztus

Kiadó/Fejlesztő – Two Point Studios

Platformok – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One és PC

Állatok mehetnek át

Az Animal Crossing egy jól ismert kitalált életszimulációs játék, amelyet a Nintendo fejlesztett és adott ki. Először 2001-ben adták ki, amit sok folytatás követett.

Ebben a játékban a játékosoknak be kell váltaniuk egy antropometrikus állatokkal teli városba (azok számára, akik nem tudják, mit jelent ez a kifejezés, olyan állatokra utal, amelyek emberi tulajdonságokkal és karakterekkel rendelkeznek, beleértve a viselkedést is), és békés életet kell élniük lakóként. .

A játékosok felfedezhetik a várost, melynek során állatokkal is interakcióba léphetnek, és különféle tevékenységekben vehetnek részt, mint például kövületek vadászata, horgászat stb. Ez egy valós idejű videojáték különféle tevékenységekkel és eseményekkel egész nap, hónap és év a játékos konkrét tartózkodási helye alapján.

Ez a játék az általa nyújtott ellazulásról és nyugalomról ismert, valamint a bájos és szép látványvilágról, amelyek felülmúlhatatlanok. A játékosok hozzáférhetnek más játékosok városához, helyben/online.

Megjelenés – 2001. április

Kiadók/Fejlesztők – Nintendo, Nintendo of America Inc.

Platformok – Nintendo Switch

Az én időm a Portiánál

A My Time At Portia egy szimuláció által vezérelt, szerepjáték, amelynek teljes története a „Portia” nevű város körül forog. A történet úgy kezdődik, hogy újoncként Portiába kerülsz, és felfedezed azt a posztapokaliptikus világot, amelyben ez a város megtelepedett.

Ahol az emberiség újjáépítette civilizációját egy szerencsétlen katasztrófa után, ott főszereplőként apád műhelyét örökölte. Különféle tárgyak, például gépek, szerszámok és fegyverek készítéséhez, építéséhez és fejlesztéséhez kell használni.

A játékosok által összegyűjthető anyagok és erőforrások széles választéka, köztük fémek, sziklák, kövek, bőr és szőrme található ebben a játékban. Különböző NPC-kkel kommunikálhatunk, miközben haladunk ebben a játékban, és sok közülük olyan küldetéseket kínál, amelyek mindegyikének teljesítésével apró részletekben feltárják a város háttértörténetét és a játékos múltját.

  7 legjobb unturned szervertárhely mindenki számára

A történet során romantikus kapcsolatokat építhetsz ki, amelyek végül házassággá válhatnak a sok NPC egyikével.

Lenyűgöző grafikájával, valamint addiktív és magával ragadó játékmenetével ez a játék különféle tevékenységeket kínál – a bányászattól és a mezőgazdaságtól a világ felfedezésén át az izgalmas harcig! A játékosok kísérletezhetnek a kiegészítők kombinálásával, hogy egyedi tárgyat készítsenek.

Megjelenés – 2019. január

Kiadók/Fejlesztők – Pathea, Team17

Platformok – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 és Xbox One

Korallsziget

Gondolkodtál már azon, milyen lehet egy szigeten élni? Ha igen, akkor ez a játék teljesíti minden vágyát. A Coral Island egy mezőgazdasági és életszimulációs videojáték egy trópusi szigeten. A legtöbb játékhoz hasonlóan ennek a játéknak a története egy gyönyörű szigeten található lepusztult tanya körül forog. Ennek a játéknak az a célja, hogy visszaállítsa a farmot a korábbi állapotába, és virágzó társadalmat építsen fel egy szigeten!

A játékosok termeszthetnek, állatokat szelídíthetnek és nevelhetnek, és egyéb tevékenységeket is folytathatnak, például horgászatot, hogy pénzt szerezzenek és javítsák a gazdaságuk állapotát. Ez egy játék, amely a környezetvédelem és a fenntarthatóság körül forog.

A játékosoknak meg kell védeniük szigetük természeti erőforrásait, és hozzá kell férniük olyan tevékenységekhez, mint az újrahasznosítás és a megújuló források használata.

A játékosok kapcsolatba léphetnek a sziget körüli emberekkel, és romantikus kapcsolatokat is kialakíthatnak más lakosokkal. Ez a játék sokféle karaktert tartalmaz egyedi személyiséggel és történettel.

Megjelenés – 2022. október

Kiadók/Fejlesztők – Stairway Games, Humble Bundle

Platform – Steam

A céh 3

Merüljön vissza a középkorba, és nézze meg, milyen jól teljesíthetett volna azokban az időkben! A Guild 3 egy stratégiai alapú játék, amely Európában a késő középkorban játszódik. A játékosoknak dinasztiájukat úgy kell felépíteniük, hogy egy összetett gazdasági és politikai rendszerben navigálnak ebben a játékban.

A játékosok úgy játszhatnak, hogy választhatnak egyet a több szakma közül, beleértve a kereskedőket, politikusokat, kézműveseket stb. A játékosok az egyes szakmákat tulajdonságként és jutalomként is használhatják, hogy sikeresek legyenek ebben a játékban.

Ezen túlmenően a játékosoknak erőforrásokat is kezelniük kell, beleértve a vagyont, az élelmiszert és az anyagokat, hogy irányítsák vállalkozásukat, és befolyást és hatalmat szerezzenek a társadalomban. Lehetséges a diplomáciai tevékenység, miközben más játékosokkal is szövetségeket köthet. Ennek a játéknak egy dinamikus világa van, amelyet AI-karakterek népesítenek be napirenddel.

Megjelenés – 2022 június

Kiadók/Fejlesztők – GolemLabs

Platformok – Steam

Dreamlight Valley

Az emberek szeretik ezt a játékot színes karakterei és vibráló világa miatt, tele titkos rejtett kincsekkel. A Dreamlight Valley egy másik mezőgazdasági alapú szimulációs játék. Előfordulhat, hogy a játékosoknak meg kell küzdeniük természeti katasztrófákkal, például földrengésekkel, viharokkal és árvizekkel, és kezelniük kell pénzügyeiket és erőforrásaikat a gazdaságuk növeléséhez.

Ahogy a játékosok fejlődnek ebben a játékban, a völgy új területeit nyithatják meg, és további dekorációkkal és épületekkel bővíthetik farmjukat. Ezenkívül kereskedhetnek más játékosokkal, és rengeteg tevékenységben és mellékküldetésben vehetnek részt, hogy extra jutalmakat szerezzenek.

Ezt a bölcsen megépített remekművet bájos és lendületes látvány és pihentető háttér egészíti ki, ami a cseresznye a tortán.

Megjelenés – 2022 szeptember

Kiadók/Fejlesztők – Gameloft

Platformok – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 és Xbox One

Game Dev Story

A Game Dev Story egy szimulációs játék, amelyben a játékosok saját videojáték-fejlesztő céget vezetnek, videojátékokat készítenek, fejlesztenek és adnak ki, irányítják csapatukat, és zökkenőmentesen irányítják üzletüket.

A játékosoknak új technológiákat kell felkutatniuk, és meg kell építeniük videojátékaikat a kívánt platformok és műfajok kiválasztásával. Különböző készségekkel rendelkező munkatársakat is felvehet. Ez jobb termelékenységet biztosíthat és elősegítheti a vállalat fejlődését. A játékosok különféle eseményeken is részt vehetnek, és extra jutalmakban részesülhetnek minden elért eredményükért.

  Outlook-naptár megjelenítése a Google Naptárban

Ami ezt a játékot egyedivé teszi, az a retro stílusú pixeles grafika, valamint az egyedi dizájn és könnyed hangvétel, így minden korosztály számára alkalmas. Tehát, ha játékfejlesztő szeretne lenni, de nincs elég költségvetése a kezdéshez, itt megvalósíthatja fantáziáját, amíg el nem kezdi a való életben.

Megjelenés – 1997 (kezdetben)

Kiadók/Fejlesztők – Kairosoft

Platformok – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 és Steam

Az én időm a Sandrocknál

Ez egy fantasztikus játék legendás folytatása. A My Time at Sandrock a 2022-es életszimulációs sláger, a My Time at Portia folytatása. A történet Sandrock városában kezdődik, ahová a játékosok újoncként lépnek be, egy poszt-apokalipszis korszakának zord határvárosába.

A játékosnak kapcsolatokat kell kiépítenie és fenn kell tartania a helyiekkel, és irányítania kell a farmjukat, fel kell fedeznie a vadonban és feltárva a város titkait. Ez a játék a nappali-éjszaka ciklust tartalmazza, és számos tevékenységet kínál a játékos számára, beleértve az erőforrások gyűjtését és az áruk elkészítését.

Ahogy a játékos fejlődik, új készségeket tesz lehetővé, frissíti felszerelését, és hozzáférést kap a farmjuk bővítéséhez. Összességében a My Time at Sandrock lenyűgöző és mély játékmenetet kínál megnyugtató hangsávokkal, hogy szabadjára engedje a játékélményt.

Megjelenés – 2022. május

Kiadók/Fejlesztők – Pathea

Platformok – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Steam

Főzet Engedély

Gondolkozott már azon, hogyan kezelték az emberek betegségeiket jóval azelőtt, hogy az orvosok a klinikákon ülve várták a pácienseik érkezését? Szerezze meg a választ ebben az életszimulációs játékban, a Potion Permitben. A történet Moonbury városában kezdődik, amely elutasít minden modern normát, és a hagyományos módszereket részesíti előnyben a betegségek gyógyítására.

Ebben a játékban a játékosok kisvárosi vegyészként játszanak, akik meggyógyítják a városiakat betegségeikből és nyavalyáikból. Ez a játék magában foglalja a beteg lakosok gondozását, a betegség tüneteinek diagnosztizálását és a konkrét gyógymód megtalálását.

Ebben az egész folyamatban a játékosnak összetevőket is össze kell gyűjtenie a világból, néha szörnyekkel kell találkoznia, és belőlük anyagokat kell szereznie a jövő számára. A nyugtató hangsávok és az élénk pixeles grafika érdekessé teszik a játékot.

Megjelenés – 2022 szeptember

Kiadó/Fejlesztő – MassHive Media, PQube

Platformok – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 és Xbox One

A jó élet

A The Good Life egy kalandjáték, amely rejtvényfejtést, felfedezést és a fotózáshoz kapcsolódó mechanikát tartalmaz. A történet az angliai vidéki Rainy Woods kitalált városában kezdődik. A játékos Naomi, egy fotós szerepét ölti magára, aki elhagyta otthonát, és a városba költözött, hogy kifizesse adósságait.

Ez a játék számos egyedi mechanikát tartalmaz, köztük a „Boldogság” funkciót, amely megköveteli a játékostól, hogy fenntartsa boldogságsávját különféle eseményeken való részvétel, a lakókkal való szocializáció, izgalmas események, tárgyak stb.

Ha valaki nem tudja fenntartani a boldogság szintjét, a játék sokkal nagyobb kihívást jelent, ami összetett és kedvezőtlen játékmenethez vezet. Összességében ez egy magával ragadó és karizmatikus játék, amely a 3D-s grafika, a kézzel rajzolt látványvilág és a mókás indie hangsáv keveréke.

Megjelenés – 2021. október

Kiadók/Fejlesztők – Fehér baglyok, Playizmus

Platformok – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One és Steam

A lényeg

A technológia fejlődése több álmot vált valóra. Megtapasztalhatod álmaid életét a VR-játékokon keresztül. De nem képesek megfelelni az életszimulációs játékok szintjének.

A fenti listán keresztül észrevette volna, hogy a Life Simulation műfaj rengeteg lehetőséget kínál az Ön kiszolgálására. Életek ezreit élheti meg, döntéseket hozhat, irányíthatja a karaktert, és élvezheti a játékot, miközben pihenhet személyes terében. Egyszerűen ki kell próbálnia néhányat a fenti listából.