A 10 legjobb MOBA-játék [Android + iOS] hogy szabadjára engedje belső harcosát

A legjobb MOBA játékokat keresi Androidra vagy iOS-re? Ha igen, akkor a megfelelő weboldalra bukkant.

A többjátékos játékok mindig is az egyik legnépszerűbb műfaj volt a játékosok körében. A hatalmas népszerűség mögött az egyik legnagyobb ok a verseny érzése, amelyet ez hoz, és amelyet nehéz más műfajjal megismételni.

A MOBA, ami a Multiplayer Online Battle Arena rövidítése, a tökéletes játék alműfaj azoknak, akik szeretik a versenyjátékokat. A MOBA-játékokban két csapat mérkőzik meg egymással egy közösen kiválasztott csatatéren.

A MOBA-játékok sikeréhez gyors reakciókra, valós idejű stratégiaalkotási képességekre, összehangolt csapattámogatásra, az adott játékok részletes ismeretére, és ami a legfontosabb, nyugodt elmére lesz szüksége a nyomás kezeléséhez.

Ebben a cikkben bemutattuk a legjobb MOBA-játékok listáját Androidra és iOS-re, amelyeket azonnal élvezhet barátaival.

Tehát minden további nélkül kezdjük.

Harcos csillagok

A Brawl Stars az egyik legjobb MOBA-játék. Ez egy harmadik személyű MOBA lövöldözős játék, amelyet a Supercell fejlesztett ki, a legnépszerűbb játékok, például a Clash of Clans és a Clash Royale mögött álló cég.

A Brawl Stars játékmenete meglehetősen egyszerű. Verekedőként játszol, és lehetőséget kapsz, hogy csatlakozz, és versenyezzen más verekedőkkel és AI-botokkal különböző eseményeken. A játék algoritmusa az Ön erőszintje alapján párosítja az ellenfeleket, így mindketten tisztességes esélyt adnak a versenyre és a győzelemre.

A játék nem büszkélkedhet vérrel, szörnyű erőszakkal vagy cenzúrázott szavakkal, és sokkal egyszerűbb és kevésbé intenzív játékmenete van, mint a többi MOBA. Ezért a Brawl Stars lehet a legjobb MOBA játék az Ön számára, ha egy világosabb tónusú MOBA játékot keres. A játék Android és iOS platformra is elérhető.

Legendák Ligája

Nem hiszem, hogy a League of Legends bemutatásra szorulna. Végül is ez az egyik leghíresebb többjátékos játék. Azok számára, akik nem tudnak róla, a League of Legends egy többjátékos online Battle Arena játék, amelyet 2009-ben fejlesztettek ki és adtak ki, és ingyenesen elérhető Android és iOS App Store-on.

A többi MOBA-játékhoz hasonlóan a League of Legends is csapat-csapat-koncepció alapján fut, ahol minden csapatnak öt játékosa lehet. A LoL azonban nem büszkélkedhet térképek széles választékával. Ehelyett változatosságot kínál a megvásárolható vagy feloldható karakterek és tárgyak formájában.

A játékmenet meglehetősen egyszerű, mivel meg kell semmisítenie riválisának Nexusát. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, mivel a csapatodnak meg kell küzdenie az ellenfél csapatával, miközben több más tornyot is elpusztít az út során.

  A sötét mód engedélyezése a Clubhouse-on (Android és iPhone)

A vitézség arénája

Az Arena of Valor az egyik legnépszerűbb és leghosszabb ideig futó MOBA-játék, amely jelenleg Android és iOS eszközökre is elérhető. 2015-ben adták ki a Honor of Kings nemzetközi adaptációjaként, amely az egyik legnagyobb bevételt hozó MOBA Kínában.

MOBA lévén fő játékmódja csapat-csapat koncepciót tartalmaz. Minden csapatnak öt játékosa lehet, és egy előre meghatározott csatatéren harcolnak. Karakteredet számos lehetőség közül választhatod ki, beleértve a tankokat, harcosokat, mágusokat, bérgyilkosokat, dzsungeleket, támogatást és még sok mást. Ezen hősök mindegyike speciális képességekkel rendelkezik, amelyeket a csatatéren lehet használni.

A játék szórakoztatóvá tétele érdekében az AoV további karaktereket tartalmaz, köztük semleges szörnyeket, csatlósokat és még sok mást, és bármelyikük elpusztítása aranyat kap. Ezt az aranyat különféle játékon belüli tárgyak vásárlására és feloldására használhatod.

Mobil legendák: Bang Bang

A Mobile Legends: Bang Bang az egyik legjobban értékelt MOBA-játék, amely világszerte hatalmas rajongói támogatást kapott. A Sensor Tower által 2022 júniusában kiadott jelentés szerint a Mobile Legends egyedül több mint 317,7 millió dollár bevételt termelt a ByteDance-nek, a Mobile Legends anyavállalatának.

A többi MOBA-hoz hasonlóan a Mobile Legends is két ötfős csapatból áll, amelyek egy előre meghatározott csatatéren versenyeznek egymással. A csatatér meghódításához készségekre, gyors reakcióidőre, stratégiára és néha szerencsére is szükség van egy véletlenszerű csapattal.

A játék elindításakor még csak 10 hős volt benne, ami a legutóbbi javításban folyamatosan 119-re nőtt. Ezenkívül a játék öt különböző játékmódot, több mint 600 hősbőrt, több hajnali földet és még sok mást kínál. Összességében ez egy fantasztikus MOBA, amely Android és iOS eszközökre is elérhető.

Heroes Evolved

A Heroes Evolved egy MOBA, amelyet a DOTA 2 és a League of Legends ihletett. Ennek ellenére a Heroes Evolved nem csupán a rajongók kedvenceinek replikált változata. Ehelyett számos további dolog van benne, amelyek izgalmasabbá teszik a választást, mint például a Glyph rendszer, egy játékmechanika, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy módosítsák hőseik statisztikáit.

A Heroes Evolved a nagy hőskészletéről is ismert, amely több mint 100 egyedi témájú hőst és két különböző térképet tartalmaz. A Heroes Evolved játékmenete meglehetősen ismerősnek tűnik, mégis friss. Bár grafikailag nem a legjobban kinéző MOBA, megvan a maga stílusa, amely a LoL képregény- és rajzfilmtémájának vegyes hangulatát kölcsönzi az Anime erős érintésével.

  Mi a különbség a Chromecast és az Android TV között?

Összességében ez egy méltó MOBA játék, amelyet ki kell próbálnia. Ingyenesen elérhető Android és iOS eszközökre is.

Battle Way

A Battle Way by Rovio egy gyors tempójú 5v5 harci játék, amelyet a Rovio fejlesztett. A játéknak nagyon egyszerű koncepciója van. Több fegyverrel felszerelt kis csónakot ad, és most egy ötperces csatakörben kell felvenned az ellenfél csapatát.

Meg kell nyerned ezt a csatát, hogy megszerezd a győzelmet, amit egyszerűen az ellenfelek bázisának elfoglalásával vagy elpusztításával tehetsz meg. A csata azonban többnyire egy csapat kiiktatásával végződik, mivel az emberek jobban szeretik a harcot, mint a bázis elfoglalását, és a harc sokkal szórakoztatóbb.

A játék eredetileg 2017-ben jelent meg, és a játék grafikája jelentősen javult az évek során. Ezen kívül ez a MOBA immár 10+ világot, több legénységet és egy csomó hajót tartalmaz. A Battle Way szórakoztató játék, és elérhető Android és iOS eszközökön.

Hencegés

A VainGlory az egyik első olyan MOBA-játék, amely támogatja a többplatformos játékot, lehetővé téve a játékosok egyidejű játékát, eszközeiktől függetlenül. Ez az egyik oka annak, hogy a VainGlory népszerűsége az egekbe szökött, amikor megjelent.

A VainGlory egy ingyenesen játszható többplatformos többjátékos játék, amelyet a Super Evil Megacorp fejlesztett. A játék játékon belüli vásárlást kínál, és minden nagyobb platformon elérhető, beleértve az Androidot, az iOS-t, a Windows-t és a Mac-et is.

A többi MOBA-játékhoz hasonlóan a Vainglory is rendelkezik egy térképpel, amelyen két csapat verseng egymással, hogy megsemmisítsék ellenfeleiket, és átvegyék az irányítást a térkép és az ellenfél bázisa felett. A játék több játékmódot, több mint 30 hősből álló, folyamatosan bővülő listát és még sok mást tartalmaz. Nagyon ajánlom, hogy próbálja ki, különösen, ha szeret játszani a platformok közötti játékokat.

  • Működik:

  • ablakok

  • iOS

  • Android

  • Mac operációs rendszer

Clash Royale

A Clash Royale az egyik legintelligensebben megtervezett MOBA-játék, amelyet sikerre terveztek. Azért mondom ezt, mert ez a játék a piacon lévő legnépszerűbb Tower Defense MOBA-játékok alapkoncepcióit vette át, mint például a DOTA 2 és a League of Legends.

Ezen kívül a Clash Royale a Hearthstone: Heroes of Warcraft által ihletett gyűjthető kártyákkal büszkélkedhet, és a Clash of Clans márkájához nagyon hasonlít. A játékmenet és a grafika rendkívül lebilincselő, és biztosan élvezni fogja a játékot.

A legtöbb MOBA-hoz hasonlóan a Clash Royale is egy pörgős verekedős játék, ahol kártyákat kell gyűjtened, párbajozni kell, le kell rombolnod az ellenséged tornyát, és meg kell védened a sajátodat, és mindezt valós időben. A játékmenet rendkívül addiktív, és a játék Android és iOS eszközökre is elérhető.

  Az összes új iPhone adatvédelmi funkció az iOS 14 rendszerben

Viharos

A legjobb MOBA-játékok listáján a következő helyen szerepel a Stormbound. Ez egy CCG fedélzetépítő játék, a Paladin Studios által kifejlesztett csempe táblán alapuló taktikai mozgással. A játék nagyon élénken van megtervezve, és a CCG játékmenetet a következő szintre emeli, így a játékmenet még vonzóbbá és szórakoztatóbbá válik.

A játék egy 4:5-ös függőleges csatatéren zajlik, ahol minden játékosnak a másik végén van a bázisa. Kártyáznia kell, és különböző számú katonát kell elhelyeznie a csatatéren, hogy előre vonulhassanak, harcolhassanak és előrehaladhassanak az ellenfél bázisa felé.

Annak ellenére, hogy a játékmenet viszonylag könnyen ugrálható, a játékmenet sok gondolkodást és stratégiaalkotást igényel, és ez a fajta játékstílus sokkal mélyebb élményt ad. A játék elérhető Androidra és iOS-re, és ha szereted a CCG-ket, a Stormbound remek választás lehet.

MARVEL szuperháború

A MARVEL Super War-t a NetEase játékok fejlesztették ki. Vitathatatlanul ez az első olyan cím, amely a népszerű karakterek hatalmas listáját tartalmazza egy játékban. A NetEase szigorúan mobileszközökre tervezte ezt a játékot, iOS és Android eszközökre egyaránt.

Kezdetben, amikor a játék megjelent, csak a MARVEL-filmek népszerű karakterei voltak benne. Idővel azonban a fejlesztők több karaktert is bemutattak a MARVEL képregényekből, így a játék olyan lett, amilyennek lennie kellett – ez egy végső tisztelgés a MARVEL képregényvilág előtt.

MOBA-ról lévén szó, a játékmenetben tíz játékos vesz részt, akik 5v5-ös felállásban versenyeznek, mindegyiket egy-egy MARVEL-hős irányítja. Ez egy gyors iramú játék, ami azt jelenti, hogy az átlagos játék körülbelül 15 percig tart vagy kevesebb. Mivel ez egy freemium játék, kezdetben korlátozott hősökhöz fog hozzáférni, míg a többi hős feloldható szintek törlésével vagy vásárlással.

Itt van – egy részletes cikk a legjobb MOBA-játékokról Androidra és iOS-re.

A MOBA, mint műfaj, a rajongók kedvence lett erősen addiktív természete, intenzív versenye és stratégiai játékmenete miatt. A MOBA játékok népszerűsége azonban csak az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt a nagy eSport események miatt, amelyek nézők millióit vonzották szerte a világon. Emellett a MOBA játékok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy erős kötelékeket alakítsanak ki csapattársaikkal.

Ezért, ha a legjobb MOBA játékokat keresi, a fenti lista segít a helyes választásban.

Most megnézhet néhány platformon keresztüli játékot.