9 legjobban felügyelt észlelési és válaszadási (MDR) megoldás a biztonsági helyzet javítására

A Managed Detection and Response (MDR) megoldás fejlett biztonsági technológiák, eszközök és szakértelem kombinációja, amelyet a szállítók a biztonság szolgáltatásként szállítási modellben kínálnak ügyfeleiknek.

Ahelyett, hogy egy költséges, több termékből álló házon belüli megoldásba fektetne be, a szervezet informatikai biztonságát egy harmadik fél MDR-szolgáltatóra bízza.

Ebben az esetben a szolgáltató figyeli az ügyfél infrastruktúráját, miközben proaktívan észleli és orvosolja a jelenlegi és újonnan megjelenő fenyegetéseket.

Az MDR szolgáltatás fejlett védelmet nyújt, és ideális minden szervezet számára, különösen azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel és készségekkel a mai összetett informatikai környezetek biztosításához.

Fejlett eszközökkel és magasan képzett szakértőkkel bővíti a házon belüli biztonsági rendszereket, hogy a hét minden napján, 24 órában felügyeletet és fejlett fenyegetésészlelést és válaszadást biztosítson – jobb, mint más kiberbiztonsági megoldások.

Következésképpen a szervezetek költséges házon belüli megoldásokba való befektetés nélkül hozzáférhetnek a legújabb és leghatékonyabb biztonsági technológiákhoz és szakértelemhez.

Az MDR szolgáltatás előnyei

Az MDR-megoldások egyik fő előnye a szervezet általános biztonsági helyzetének javítása. Ezenkívül hatékony fenyegetési intelligenciát és olyan információkat tartalmazó jelentéseket biztosít, amelyek segítenek azonosítani és kezelni a biztonsági rendszerek és gyakorlatok sebezhetőségeit és hiányosságait.

A felügyelt észlelési és válaszadási megoldás egyéb előnyei a következők:

 • A hét minden napján a hét minden napján 24 órában megfigyelhető, valamint az összes fenyegetés gyors, valós idejű észlelése és elhárítása, ezáltal minimalizálva a sikeres támadások és károk számát.
 • Lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy jobban átláthassák informatikai infrastruktúrájukat, így nyomon követhetik a felhasználói tevékenységet, és észlelhetik a gyanús vagy rosszindulatú tevékenységeket.
 • Csökkentett költségek – Kiküszöböli a költséges házon belüli biztonsági rendszerekbe és csapatokba való befektetés szükségességét
 • Segíti a szervezeteket, hogy megfeleljenek a különféle iparági és szabályozási szabványoknak

Miben különbözik az MDR a többi kiberbiztonsági megoldástól

Az MDR-szolgáltatás abban különbözik a többi kiberbiztonsági megoldástól, hogy egy külső szolgáltató üzemelteti. Bár lehet, hogy van házon belüli megoldás, az MDR szolgáltatás kiegészíti az ügyfél meglévő biztonsági megoldásait, például víruskereső programokat, tűzfalakat, behatolásjelző rendszereket és egyéb eszközöket.

Az ügyfeleknek azonban nem kell jelentős összegeket befektetniük a költséges házon belüli technológiák beszerzéséhez és szakértők alkalmazásához. Ehelyett az MDR szolgáltató alacsonyabb költséggel kínál biztonsági eszközöket és szakértelmet szolgáltatásként.

A szolgáltató proaktívan figyeli a szervezet infrastruktúráját, végpontjait, hálózati forgalmat, alkalmazásokat, naplófájlokat, felhasználói tevékenységet és egyéb adatpontokat.

Bármilyen fenyegetés vagy gyanús tevékenység észlelésekor a szolgáltató gyorsan kivizsgálja és enyhíti az incidenst anélkül, hogy feltétlenül konzultálnia kellene az ügyféllel. Következésképpen ez leállítja a támadást, mielőtt az károsítaná vagy veszélyeztetné a rendszert.

Az MDR szolgáltatás főbb jellemzői

A felügyelt észlelési és válaszadási szolgáltatás főbb jellemzői a következők:

 • Fejlett fenyegetésvadászat a legújabb és fejlett eszközök és magasan képzett szakértők segítségével. Ez lehetővé teszi az MDR-megoldások számára, hogy észleljék a fejlődő fenyegetéseket, amelyek megkerülik a többi biztonsági megoldást.
 • Fejlett biztonsági elemzéseket, mesterséges intelligenciát, gépi tanulást, prediktív elemzést, viselkedési modellezést, hálózati kriminalisztikai elemzést, felhasználói és entitási viselkedéselemzést (UBEA), felhőalapú biztonsági helyzetkezelést (CSPM) és más eszközöket használ annak megértéséhez, hogy a támadók hogyan veszélyeztetik az IT-rendszereket.
 • Valós idejű, éjjel-nappali védelmet biztosít azáltal, hogy folyamatosan figyeli a rendszert a jelenlegi és az újonnan felmerülő fenyegetésekre és minden gyanús tevékenységre. Ez lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan észleljenek és reagáljanak minden fenyegetésre, mielőtt kárt okoznának.
 • Fenyegetés vagy gyanús tevékenység észlelésekor az MDR szolgáltató szakemberei kivizsgálják a problémákat, és azonnali lépéseket tesznek a támadás megállítására. Hacsak nem új feltörekvő fenyegetések esetén, egyes kiszervezett megoldások automatikus javítást hajtanak végre a gyanús fájlok karanténba helyezésével vagy az informatikai erőforrásokhoz való hozzáférés blokkolásával gyanús tevékenység esetén.
 • A szervezet informatikai infrastruktúrájának, hálózatainak, végpontjainak, alkalmazásainak és egyéb erőforrásainak és tevékenységeinek automatizált folyamatos felügyelete a fenyegetés azonosítása és megoldása érdekében. Ezenkívül értesíti a biztonsági csapatokat minden támadási kísérletről és potenciális fenyegetésről.
  Hogyan lehet e-mailt küldeni eltérő „feladó” címmel az Outlookban

Miért választják a szervezetek az MDR-szolgáltatásokat?

A fejlődő számítástechnikai környezet mellett a hagyományos biztonsági megoldások nem elegendőek a komplex informatikai infrastruktúra védelméhez. Az MDR segít pótolni a kritikus informatikai biztonsági hiányosságokat a nem megfelelő technológiák, szakértelem és felügyeleti képességek miatt. A legtöbb szolgáltató magasan képzett, fejlett fenyegetésvadászattal rendelkező személyzetbe fektet be.

Ezenkívül rendkívül hatékony EDR-eszközöket és egyéb technológiákat alkalmaznak. Következésképpen azok a szervezetek, amelyek nem rendelkeznek megfelelő készségekkel, idővel és költségvetéssel egy robusztus biztonsági megoldásba való befektetéshez, kiszervezhetik a biztonsági szolgáltatásokat az MDR-szolgáltatóktól.

A szolgáltatás olyan technológiákat és szakértelmet biztosít a szervezetek számára, amelyek hatékonyan észlelik és megállíthatják a házon belüli kiberbiztonsági megoldásokat megkerülő fenyegetéseket. Ideális esetben a kiszervezett szolgáltatások folyamatos nyomon követést és mélyreható elemzést biztosítanak, hogy teljes betekintést nyerjenek a szervezet infrastruktúrájába, és megbízhatóan észleljék és reagáljanak a fenyegetésekre, túlmutatva azon, amit a házon belüli megoldások és csapatok képesek kezelni.

Irányított észlelési és válaszadási használati esetek

Az alábbiakban felsorolunk néhány szervezetet, amelyek használhatják a felügyelt észlelési és válaszadási szolgáltatásokat.

Kis vállalkozás

Ezek anélkül kaphatják meg eszközeik átfogó védelmét, hogy olyan sokat fektetnének házon belüli eszközökbe és készségeikbe. A kisvállalkozások általában nem rendelkeznek megfelelő erőforrásokkal egy rakás biztonsági megoldás megvásárlásához és magasan képzett személyzet alkalmazásához. Mint ilyen, a biztonság kiszervezése a költségek töredékéért biztosítja számukra a legújabb technológiákat és erőforrásokat.

Nagy szervezetek

Ahogy a szervezetek és a vállalkozások mérete, személyzete és infrastruktúrája folyamatosan növekszik, a biztonsági csapatok túlterheltek lehetnek a rendszerek összetettsége miatt. Ezenkívül egy nagy szervezetnek több régióban elhelyezkedő irodái is lehetnek, sokrétű felhasználói bázissal, beleértve a távoli dolgozókat és a különféle eszközöket.

Az MDR segít a felhőkörnyezet, a végpontok, a házon belüli rendszerek, a munkaterhelések, az adatok és az identitások figyelésében és védelmében.

Kormányzati szervek

A legtöbb kormányzati intézmény nagy és összetett informatikai rendszereket működtet érzékeny és privát adatokkal. Ezenkívül a rendszereknek megszakítás nélkül kell futniuk a hatékony és gyors szolgáltatásnyújtás érdekében. Mint ilyenek, meg kell védeniük a belső és külső alkalmazásokat és rendszereket.

Pénzintézetek

A pénzügyi szervezetek számos érzékeny és privát adatot tárolnak, amelyek magas szintű biztonságot igényelnek a támadások, csalások és lopások megelőzése érdekében. Az MDR-megoldás további biztonsági réteget, valamint éjjel-nappali megfigyelést és elemzést biztosíthat a gyanús tevékenységek gyors észleléséhez és reagálásához.

Egészségügyi szolgáltatók

Az egészségügyi szolgáltatók érzékeny betegadatokat kezelnek, amelyekhez illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá. Ezenkívül meg kell felelniük a különféle szabályozási szabványoknak, például a HIPPA-nak a személyes adatok kezelésével kapcsolatban. Az MDR-megoldás lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan azonosítsák és mérsékeljék a fenyegetéseket, miközben segítik a különféle előírások betartását.

A megfelelő megoldás kiválasztásához íme a legjobb MDR-szolgáltatások.

Cybereason MDR

A Cybereason MDR egy gyors és hatékony észlelési, reagálási és megelőzési megoldás, amely segít a szervezeteknek azonosítani és megállítani mindenféle fenyegetést. Megvédi az informatikai rendszereket a legkifinomultabb támadásoktól is, amelyeket a házon belüli megoldások nem tudnak észlelni. Az MDR-megoldás a fenyegetés gyors észlelését és gyors elhárítását biztosítja.

Főbb jellemzők:

 • Átfogó és hatékony védelmet nyújt az összes IT-rendszerének kívülről, ezáltal minden biztonsági igényt lefedi, és lehetővé teszi az IT-személyzet számára, hogy más kérdésekre összpontosítson.
 • Lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy javítsák biztonsági helyzetüket, és helytől függetlenül megvédjék az összes végpontot.
 • Intelligens Cyberreason Severity Score funkciót használ a riasztási fáradtság szűrésére és csökkentésére.
 • Zökkenőmentes és gyors üzembe helyezés, amely lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt biztonságba helyezze eszközeit
 • Cybereason MDR mobilalkalmazással rendelkezik, amely a biztonsági csapatokat naprakész információkkal látja el, és lehetővé teszi számukra, hogy bárhonnan hozzáférjenek az irányítópultokhoz, és válaszoljanak a fenyegetésekre.
  Hogyan javíthatja ki az Xbox One bejelentkezést

Sophos MDR

A Sophos MDR egy kiváló és költséghatékony MDR-szolgáltatás, amely a hét minden napján, 24 órában, fejlett védelmet biztosít a jogsértések és a zsarolóvírusok ellen.

A SaaS-alapú felügyelt észlelési és válaszadási megoldások segítenek felszabadítani a biztonsági csapatok idejét, és lehetővé teszik számukra, hogy más problémákra összpontosítsanak. A Sophos a legújabb kiberbiztonsági eszközöket és szakértelmet kínálja a szervezeteknek anélkül, hogy költséges házon belüli rendszerekbe fektetne be.

Főbb jellemzők:

 • Testre szabott megoldások, amelyek lehetővé teszik a biztonsági csapatok számára, hogy a szervezet egyedi igényei és a meglévő biztonsági hiányosságok alapján személyre szabják a szolgáltatási szintet.
 • Teljes körű reagálást biztosít az eseményekre, így minimális leállást és kárt biztosít. Miközben lehetővé teszi, hogy gyorsan felépüljön a fenyegetésből, és folytassa a műveleteket.
 • Központi irányítópult és jelentési rendszer, amely betekintést nyújt a biztonsági helyzetbe, a biztonsági eseményekbe, valamint a heti és havi rendszerességgel végrehajtott intézkedésekbe.
 • Zökkenőmentesen integrálható és együtt működik a meglévő biztonsági megoldásokkal
 • A hét minden napján, 24 órában felügyeletet és azonnali incidens-reagálást biztosít fenyegetés észlelésekor. Ezután értesítést küld a fenyegetésről és a megtett intézkedésekről.

Rapid7 MDR

A Rapid7 MDR egy hatékony szolgáltatás, amely a legújabb és leghatékonyabb technológiák segítségével segít észlelni és mérsékelni a fenyegetéseket. Felügyeletet és fenyegetésvadászatot is biztosít a támadók lecsapása előtt.

A felügyelt észlelési és válaszadási megoldás számos fejlett észlelési technológiára támaszkodik, mint például a viselkedéselemzés, a fenyegetésintelligencia, a hálózati forgalom elemzése és mások a fenyegetések észleléséhez és reagálásához.

Főbb jellemzők:

 • Költséghatékony és teljes körű, a hét minden napján 24 órában működő, teljes körű biztonsági műveleti központot (SOC) biztosít, amely azonnali választ ad a végpontokra és a felhasználói fenyegetésekre.
 • Kiváló jelentési és riasztási funkciók. Átfogó jelentéseket, elemzéseket és mutatók széles skáláját kínálja.
 • Lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kibővítsék biztonsági csapataikat Digital Forensic and Incident Response (DFIR) és fenyegetéselemző szakértőkkel.
 • Több fejlett technológiát egyesít, például az InsightIDR XDR-jét, a törvényszéki eszközöket, a külső és belső fenyegetésekkel kapcsolatos intelligenciát és a vadászati ​​megoldásokat. Következésképpen a Rapid 7 gyorsan képes észlelni és mérsékelni az összes meglévő és újonnan megjelenő fenyegetést.
 • Korlátlan és testreszabható szabályok és riasztások hangolása a szervezet igényeinek megfelelően.

Crowdstrike Falcon Complete MDR

A CrowdStrike Falcon Complete MDR egy hatékony, fejlett felhőalapú MDR-platform, amely védi a szervereket, munkaállomásokat, felhőalapú munkaterheléseket, végpontokat, felhasználókat, adatokat és identitást.

Valós idejű mutatókat használ, mint például a fenyegetések intelligenciája, a kibertámadások, a telemetria és mások a fenyegetések pontos észleléséhez és a sebezhetőségek láthatóságának növeléséhez. Ezenkívül automatizált fenyegetésvadászatot és védelemcsökkentést biztosít.

Főbb jellemzők:

 • Könnyű, méretezhető és gyors eszköz nagy észlelési lefedettséggel, fejlett teljesítménnyel és védelemmel.
 • Biztosítja a fenyegetések gyors észlelését és kiküszöbölését, miközben karanténba helyezi a gyanús fájlokat, és figyelmezteti a szervezet csapatait a további vizsgálatra.
 • A legnagyobb hatékonysággal védi a kritikus eszközöket, beleértve a felhőalapú munkaterheléseket, végpontokat, felhasználói fiókokat és adatokat.
 • Az észlelés és a válaszadás mellett ingyenes tisztítást és visszaállítást biztosít arra az esetre, ha a támadás veszélyeztetné a rendszereket.
 • Valós idejű láthatóságot és fejlett fenyegetési intelligenciát biztosít.

Cynet 360 AutoXDR

A Cynet 360 AutoXDR egy átfogó MDR, amely hatékony, 24 órás védelmet biztosít a láthatóság, a fenyegetésészlelés, a válaszadás és a megelőzés javításával. Ez egy költséghatékony megoldás, amely kiküszöböli a költséges többtermékes megoldásokba és a nagy képzett biztonsági csapatokba való befektetés szükségességét.

Az automatizált, végpontokig kiszervezett biztonsági platform segít a szervezeteknek megvédeni rendszereiket karcsú házon belüli csapatok segítségével.

Főbb jellemzők:

 • A szervezetek eszközeinek, hálózatának, végpontjainak, felhasználóinak, házon belüli és harmadik féltől származó alkalmazásainak és rendszereinek fokozott védelme
 • Egyesíti a hálózatokból, végpontokból, csalijelzőkből, felhasználókból és más forrásokból származó jeleket, hogy valós idejű rálátást biztosítson a lehetséges fenyegetésekre.
 • Előre beállított viselkedési eszközöket és dinamikus viselkedésprofilokat használ a gyanús felhasználói tevékenységek észlelésére
 • Többrétegű védelmet nyújt a Man-In-The-Middle (MITM), az adatok kiszűrése, a keresési támadások, a fájltámadások, a rosszindulatú programok, a zsarolóprogramok és más visszaélések ellen.
 • Szerezzen betekintést az észlelési, válaszadási és vizsgálati szolgáltatásokba.

Figyelmeztető logika

Az Alert Logic egy átfogó fenyegetésészlelési, reagálási és megelőzési platform. A megoldás testreszabható, hogy megfeleljen bármely szervezet speciális biztonsági igényeinek.

  Hogyan törölhetem az összes tevékenységnaplót a Facebookon

Segít észlelni, kivizsgálni és leállítani az aktív fenyegetéseket a végponti eszközökön, alkalmazásokon és hálózatokon keresztül. Az Alert Logic olyan fejlett képességekkel rendelkezik, mint a felhasználói viselkedés nyomon követése, PCI-vizsgálat, webnapló-elemzés és valós idejű jelentéskészítés.

Főbb jellemzők:

 • Minimalizálja a támadásokat azáltal, hogy észleli és kezeli a potenciális fenyegetéseket, konfigurációs problémákat és minden más olyan sebezhetőséget, amely felhatalmazást eredményezhet.
 • A sikeres támadások érdekében a megoldás gyors észlelést és helyreállítást biztosít, így csökkenti a támadás hatását vagy sérülését.
 • Könnyen használható irányítópultot biztosít, amely mélyreható betekintést nyújt, beleértve a magasan képzett Alert Logic biztonsági szakértők által generált összes riasztást, elemzést és egyéb jelentést.
 • A nap 24 órájában, a hét minden napján, a nap 24 órájában, valós idejű SaaS-fenyegetésészlelés és -elhárítás, elhárítási útmutatás és riasztás, biztonsági szakértői csapat támogatásával
 • Segíti a szervezeteket a fenyegetések és adatszivárgások észlelésében és megelőzésében, valamint a GDPR, a HIPAA, a COBIT, az ISO és más szabályozási szabványok betartásában.

Secureworks Taegis

A Secureworks Taegis menedzselt XDR egy hatékony biztonsági platform, amely kiváló fenyegetésészlelést és válaszadást kínál. A fejlett fenyegetésészlelést a fokozott biztonsági szakértelemmel ötvözi, hogy 24 órás védelmet biztosítson.

Főbb jellemzők

 • A felhő, a végpont, a hálózat, az identitás és más adatpontok holisztikus megfigyelését biztosítja, hogy hasznos betekintést, fenyegetés-intelligencia-információt és incidensre adott válaszokat biztosítson, lehetővé téve a biztonsági kockázatok csökkentését.
 • Szerezzen hozzáférést magasan képzett biztonsági szakértőkhöz, hogy orvosolják a szervezetében tapasztalható hiányosságokat.
 • Maximalizálja a biztonsági megoldások beruházásait.
 • Átfogó fenyegetési intelligenciát használ, hogy megvédje eszközeit a legújabb kizsákmányolásokkal és támadásokkal szemben.

Atos

Az Atos egy hatékony MDR-megoldás, amely fejlett és gyors incidensérzékelést és reagálást kínál, miközben folyamatos védelmet nyújt minden fenyegetés ellen. Az MDR-szolgáltatás fejlett biztonsági elemzéseket használ a felhasználói viselkedésre, az alkalmazásokra, a végpontokra és a hálózatra a mélyebb észlelés érdekében.

Mesterséges intelligenciát és gépi tanulást is használ a fenyegetések automatikus észlelésére, kivizsgálására és reagálására.

Főbb jellemzők:

 • Használjon testreszabott mesterséges intelligencia modelleket, hogy megfeleljen a szervezet biztonsági helyzetének és a lehetséges fenyegetéseknek.
 • Rendelkezik valós idejű fenyegetésintelligencia-könyvtárral, amely segít a biztonsági szakértőknek felismerni és reagálni a régebbi és újonnan megjelenő fenyegetésekre?
 • Fejlett biztonsági felügyelet, amely ellenőrzi a hálózatokat, az alkalmazásokat, a felhasználói viselkedést és a végpontokat, és továbbfejlesztett fenyegetésészlelést és védelmet biztosít
 • Gyors és hatékony incidencia-reakció minden támadás leállítására, mielőtt az kárt okozna
 • Lehetővé teszi az IT-infrastruktúra észlelését, reagálását és védelmét anélkül, hogy házon belüli kiegészítő eszközökbe és biztonsági szakértőkbe fektetne be
 • Automatizált fenyegetés-elhárítás valós időben, mielőtt az károkat okozna vagy veszélyeztetné a rendszert.

Vörös Kanári

A Red Canary egy vezető MDR-megoldás, amely kiváló, 24 órás fenyegetésészlelést és hálózatok, felhők, végpontok, SaaS-alkalmazások, munkaterhelések és identitások védelmét biztosítja. A nap 27 órájában, a hét minden napján, a hét minden napján megfigyelhető, miközben kivizsgálja a fenyegetéseket és riasztásokat, és jelentéseket készít azokról.

A platform többféle fenyegetésészlelési technológiát, magasan képzett biztonsági elemzőket és fenyegetésvadászokat használ a rosszindulatú programok mélyreható elemzéséhez, fenyegetések kutatásához és kivizsgálásához – a maximális biztonság érdekében.

Főbb jellemzők:

 • Fejlett fenyegetésvadászat terabájtnyi biztonsági telemetriával, több mint 3000 elemzéssel és több mint 20 000 teszttel a nehezen azonosítható fenyegetések észlelésére.
 • Hacker vagy rosszindulatú program gyanús tevékenységének észlelése és reagálása egy végponton.
 • Egyszerű és kiszámítható árazási tervek átalánydíjjal minden végponthoz
 • Fejlett riasztási szűrők minimalizálják a téves pozitív eredményeket, és megakadályozzák a riasztásokat és az elemzők kimerültségét.
 • Átfogó megfigyelést és fenyegetés- és riasztási vizsgálatot biztosít. Emellett pontosabb fenyegetési információkkal, minimális hamis pozitív adatokkal figyelmezteti a felhasználókat.

Következtetés

A felügyelt észlelési és válaszadási szolgáltatás az egyik legköltséghatékonyabb és legmegbízhatóbb biztonság bármely szervezet számára. Ahogy a kibertámadások folyamatosan fejlődnek, a legtöbb szervezet nem tudja kezelni az összes fenyegetést az eszközök, a technológia és a készségek hiánya miatt.

Másrészt az MDR-szolgáltatók a legújabb technológiákba és szakértelembe fektetnek be, amelyek lehetővé teszik számukra a jelenlegi és újonnan megjelenő fenyegetések kezelését. A fejlett biztonsági szolgáltatásként kínált MDR-szolgáltatók lehetővé teszik a szervezetek számára a rendkívül megbízható, hatékony és pénztárcabarát biztonság elérését.

Amellett, hogy valós időben védi a szervezetet a fenyegetések ellen, a legtöbb MDR-megoldás mélyreható elemzésekkel és átfogó jelentésekkel is rendelkezik, amelyek segítenek a szervezeteknek átlátni biztonsági helyzetüket, azonosítani és kezelni a hiányosságokat, valamint megakadályozni az ismétlődő problémákat.

Ezután elolvashatja az Információbiztonsági Menedzsment rendszer (ISMS) című részt is.