9 legjobb mozgógrafikus szoftver mindenki számára

Kíváncsi a mozgógrafikus szoftverre? Összeállítottunk egy listát azokról a legjobb szoftverekről, amelyek segíthetnek elindítani karrierjét a mozgógrafikusok területén.

Elmúltak azok az idők, amikor a kézzel rajzolt animációk divatosak voltak, és amikor a tervezők minden kifejezést, lépést és mozdulatot lerajzoltak a munka elvégzése érdekében. Számos film mutat be flipbook-animációt, amely ma már a mozgógrafika része.

Az eszközök és technológiák azonban fejlődtek a mozgógrafikák tervezésében. A helyzet az, hogy legyen szó animációs filmről vagy rövidfilmről, a grafikának és a történetnek egy áramlásban kell lennie, és tökéletesen illeszkednie kell egymáshoz. Ezért jön a mozgó grafika.

A mozgógrafika egy animáció, amely a történetet ábrázoló szöveget tartalmaz. Ezeket a grafikákat általában a filmek vagy tévéműsorok kreditjein használják, beleértve a szöveget és a hangot is, hogy valami kivételes képet adjanak. Kiváló módja a kommunikációnak a márka és a nézők között.

A mozgógrafikák a sablonok segítségével címsorokat, hirdetéseket, üzeneteket, magyarázó videókat és videókat hoznak létre. A mozgógrafikák legszembetűnőbb példái a következők:

#1. Címsor

Ha ismeri a Hitchcock’s Psycho nyitórészét, akkor lehet, hogy nincs szüksége más példára. A címsortól a kreditekig mindent felpakolt. Az HBO True Detective című filmje a karaktereket tükröző tipográfia és vizuális keverék egy másik példája.

#2. Márkaépítés

Ha Ön a közösségi média rajongója, láthatta már a A GIF-et az NBC News készítette olyan szórakoztató, hogy a La La Land-et képviselje a legjobb filmnek az Oscar-gála során. Sok márka több ötletet is kitalált a mozgógrafikákról, amelyeket okosan használnak komoly marketing- és márkaépítési eszközként.

#3. Kinetikus tipográfia

A mozgógrafikában az a legjobb, hogy a szöveg segítségével előre nem látható módon megragadhatja a közönséget. A kinetikus tipográfia néhány leghíresebb példája Rick és Morty, Jacob Sartorius By Your Side dalszövegei videója, a Kick-ass című film és a Breaking Bad amerikai tévéműsor.

A grafikus mozgások segíthetnek szórakoztató és informatív videók létrehozásában szimbólumok, effektusok, karakterek, infografikák és szövegek használatával. A vázlatkészítéstől a 3D-s dimenzióvá alakításig tart. Az összetett feladatokat azonban könnyű grafikává alakítani egyszerű eszközökkel.

Bepillantást engedünk a legjobb grafikus mozgáseszközökbe.

DaVinci Resolve

A DaVinci Resolve befejezheti a keresést, ha professzionális szerkesztési, hang-, effektus- és színeszközöket keres. Blackmagic Design DaVinci Resolve eszköz segítségével olyasmit hozhat létre, mint Leonardo da Vinci híres műalkotása. Az eszköz a színkorrekció, a szerkesztés, a hang utómunkálatok, a mozgó grafika és a vizuális effektusok kombinációját kínálja a tervezőknek egyedi tervek létrehozásához. Ez egy hatékony és használható szoftver a modern és elegáns műalkotásokon dolgozó szakemberek számára, eredeti kameraminőséggel.

A kreatív és minőségi eszközt számos televíziós műsorban és játékfilmben használják, amelyek népszerűek a hangmérnökök, professzionális színezők, VFX művészek és vágók körében.

Ezzel az eszközzel a felhasználók effektusokat adhatnak az előtérhez/háttérhez, leképezhetik az FX-et, 3D mattot generálhatnak, használhatnak gyors zajt, mélységi térkép generálást, felületkövetést és eltávolíthatják a beépülő modulokat, miközben nyomon követhetik a texturált felületek mozgását.

  A margók szabályozása a Google Dokumentumokban

Ezzel együtt a tervezők felhőalapú munkafolyamatokkal könnyedén együttműködhetnek csapatukkal. Lehetőség van projektkönyvtárak tárolására és proxy létrehozására/kezelésére a Blackmagic Cloud segítségével. Az eszköz új funkciói közé tartozik a továbbfejlesztett feliratozás a szerkesztők számára, a 3D mélységtérképek, az ultra szépség grafikák, a Fairylight, a FlexBus konverziók stb.

Az all-in-one megoldásszoftver kiváló szolgáltatásokat kínál a tervek szerkesztéséhez és vágásához, ha szükséges. A másodlagos és elsődleges színbesorolási funkciók hihetetlen skálájával rendelkezik, beleértve a fejlett HDR-besorolást, a nyomkövetést, a minősítőket és a PowerWindowst. A tervezők kulcsfontosságú és rotoszkópos eszközöket használhatnak lenyűgöző animációs címek, fotorealisztikus kompozitok és 3D részecskerendszerek létrehozásához.

Adobe Creative Cloud

Az Adobe általában minden kép- és videótervezésnél a lista élén áll. A szakemberek körében népszerű, hogy a videókat kiemelik és lekötik a közönséget. Adobe Creative Cloud Motion A Graphics Software segít a tervezőknek szemet gyönyörködtető grafikák kidolgozásában intuitív és hatékony eszközök segítségével.

A szoftver arról híres, hogy nagyjátékfilmeket, YouTube-videókat, filmeket és rövidfilmeket készít. Ez egy minden az egyben videószoftver, amellyel bármilyen videócsatorna egyszerű dizájnját átalakító videóvá alakíthatja. A funkciók széles skáláját kínálja, hogy lenyűgöző mozgó grafikákat készítsen előre elkészített sablonok segítségével, hogy megkönnyítse a vetítési időt.

Az Adobe Premiere Rush minden típusú videón működik, hogy kiváló eredményeket érjen el. Olyan funkciókkal rendelkezik, mint:

 • Könnyen elérhető mozgógrafikus sablonok és Adobe Stock az animált címekhez testreszabott betűtípusokkal, szöveggel, mérettel és színekkel.
 • Eszközök közötti elérhetőség fényképek szerkesztéséhez Macen, táblagépen és PC-n.
 • Testreszabhatja az animált címeket olyan tulajdonságokkal, mint a méret, szín, stílus, betűtípus és egyéb intuitív eszközök.
 • Egyedi szűrők és előre beállított beállítások állítható expozícióval, árnyalattal és színbeállítással.
 • Intuitív kezelőfelület, kreatív rugalmasság és interaktív oktatóanyagok a tervezők számára, hogy megismerjék a felhasználóbarát eszközöket és a tervezési trendeket.

Az eszköz lehetővé tette színek, animációk, grafikák és szövegek hozzáadását a designhoz. A professzionális sablonok meghatározott beállításokkal rendelkeznek a főbb elemek megváltoztatása nélkül, és lehetővé teszik a szerkesztők számára, hogy vizuális konzisztenciát érjenek el.

Harapható

Lenyűgöző mozgó grafikákat készíthet a Biteable számos funkciójával a görgetést leállító tartalom létrehozásához. Harapható mozgó grafika kiválóan alkalmasak olyan vállalkozások számára, amelyek megtekintési tekercseket fejlesztenek vagy foglalkoznak velük. Az eszköz könnyen használható a következő lépésekkel:

 • Regisztráljon vagy jelentkezzen be a Biteable fiókba
 • Használja a mozgógrafikus sablonokat
 • Kezdje az animációkkal a Biteable könyvtárak használatával, amelyek képekből, videoklippekből, háttérsávokból stb.
 • Szerkessze meg a videót a követelményeknek megfelelően
 • Exportálja az elkészült fájlt, vagy ossza meg a közösségi média csatornáin

A mozgógrafikus szoftver segítségével kiváló minőségű, vonzó és szórakoztató terveket hozhat létre alacsony költségvetéssel. A csúcsminőségű animációk segíthetnek az üzletet ösztönző tervek létrehozásában és bármilyen videó elkészítésében. Tele van felhasználóbarát sablonokkal, amelyek testreszabhatók egy színséma, a cég logója és még sok más alapján.

Ha professzionális szintű tartalom fejlesztésére törekszik, a Biteable nagyszerű kezdet lehet, tele van márkaelemekkel és testreszabható sablonokkal. Az intuitív mozgógrafikus készítő csilingelőkkel, videókkal, fotókkal és animációkkal érkezik a videók készítéséhez. Ezzel az eszközzel lebilincselő történetet lehet elmondani, megérinteni a közönség érzelmeit, és kiaknázhatja a videomarketinget.

  8 legjobb üzemidő-figyelő és mérőeszköz

Turmixgép

A gyártás széles skáláját kínáló Blender 3.1 segítségével gyorsabban hozhat létre mozgógrafikát. Blender mozgó grafika egy nyílt forráskódú és ingyenes eszköz, amely segíti a vállalkozásokat, hogy boldoguljanak a piacon. A beépített nagy teljesítményű, elfogulatlan útvonalkövető motor lehetővé teszi a tervezők számára, hogy rendkívül valósághű és lenyűgöző grafikákat készítsenek.

Támogatja –

 • VR renderelés
 • CPU és GPU renderelés
 • valós idejű nézetablak előnézete
 • HDR világítás és PBR shader támogatás
 • 3D festés texturált ecsettel
 • Fejlett szobrászati ​​eszközök
 • N-Gon támogatás
 • Python szkriptelés kiegészítőkkel és egyéni eszközökkel
 • Dinamikus felosztás és többfelbontású
 • Támogatja az állványmegoldót és a síkkövetést

A szobrászat, a modellezés és az UV jelentős kiegészítések a tervek létrehozásához, szerkesztéséhez és átalakításához szükséges eszközhöz. A funkciók közé tartozik a tárgykövetés, a gyártásra kész kamera, valamint a 3D-s jelenetek használata reklámokhoz, rövidfilmekhez, játékfilmekhez és tévésorozatokhoz. Görbeszerkesztőt, egyedi csontformákat, hangszinkronizálást, teljes animációs támogatást és OpenGL nézetablakot kínál.

Synfig Studio

Ha olyan platformokon átívelő eszközt keres, amely támogatja a Linuxot, a Windowst és az OSX-et, a Synfig Studio a megfelelő. Ez egy nyílt forráskódú 2D animációs szoftver, amely kevesebb erőforrás és ember felhasználásával segít kockánkénti animáció létrehozásában. Ezzel kiváló minőségű 2D animációt lehet készíteni Synfig Studio bináris buildekkel.

Tele van fejlett vezérlőkkel, csontokkal, több mint 50 réteggel, vektoros tweetekkel és szűrőkkel. A teljes funkcionalitású rendszer bőséges kifejezéseket kínál kifejlesztett karakterekhez, vezérlővektoros grafikákhoz és rétegtípusokhoz, például torzításokhoz, szűrőkhöz, színátmenetekhez, geometriához, fraktálokhoz és transzformációkhoz. A felhasználók gyorsan átalakíthatják a vektor alakzatokat mozgó grafikává, miközben kiszámítják a kereteket és beállítják a kulcspozíciókat.

Natron

A mozgásos grafika és a VFX terén a Natron nagyszerű képet alkotott a piacon. Natron egy nyílt forráskódú és többplatformos kompozíciós szoftver, amely bármilyen követelményt és fájlformátumot képes kezelni, hogy csúcsminőségű terveket kínáljon. Ez egy funkcionális és intuitív eszköz, amely tele van olyan funkciókkal, mint a 2D nyomkövetés, rotopaint/roto, kulcsolás stb.

A mozgógrafikus szoftver olyan hatékony funkciókkal rendelkezik, mint a robusztus kulcsozás, a Planar tracker, a matt generálás, a formák, a matt felületek, a maszkok és a csökkentett óraszámú rotoszkóppal. Tele van erőteljes 2D nyomkövetőkkel, többrétegű rotoszkóppal, dope-sheet szerkesztővel és hálózati rendereléssel.

A Natron lehetővé teszi a tervezők számára, hogy szervező csomópontokat tervezzenek néhány innovatív technológiával, amelyeket megoszthatnak a stúdiók, művészek, fejlesztők és a közösség között. Ez egy beépülő modul-tárból áll, hogy különbséget tegyen.

Daz Stúdió

A kezdőktől a profikig a Daz Studio segíthet abban, hogy egy ötletet a 3D-s univerzumba vigyen. Daz 3D stúdió előnyben részesítik a 3D-s világ, a karakterek, a fotorealisztikus tartalom és a renderelés fejlesztését. Az eszköz lehetővé teszi a tervezők számára, hogy karaktereket és egyedi jeleneteket hozzanak létre, hogy egy ötletet a való életbe vigyenek, például szerelékeket, pózokat és renderelést.

  A 14 legjobb internetsebesség-tesztelő eszköz a Wi-Fi és a mobil sávszélesség ellenőrzéséhez

A tervezők hatalmas és kiterjedt könyvtárakat fedezhetnek fel, amelyek tele vannak 3D-s tartalommal (prémium és ingyenes) karakterek létrehozásához. A legkiterjedtebb 3D-s modellkönyvtár nem csak a karaktereket tartalmazza, hanem több ezer támogató eszközt is, amelyek segítségével hipersokoldalú figuratartalmakat hozhat létre. A Daz3D mozgógrafikus eszköz segítségével számos funkciót gyorsan elérhet, és pénzt kereshet az alkotásokból.

Mester

Az Avid Maestro mozgástervező eszköz segít valós idejű és legmodernebb adásalkotások létrehozásában. Segítségével rugalmas grafikákat készíthet időjárási szegmensekhez, választásokhoz, sportműsorokhoz, hírekhez és egyéb adásokhoz.

A főbb jellemzők a következők:

 • Szórakoztató 2D és 3D mozgógrafikák készítése
 • UHD vagy HD/HDR és SDR
 • Nincs előzetes tartalom, programozás vagy szkript
 • A sablonok többszöri dinamikus frissítése
 • Szerkesztheti, böngészhet, hozzáférhet, kereshet, visszahívhat és archiválhat
 • Könnyen újrahasznosítható eszközök
 • Valós idejű grafikus rendszerek, amelyek a meglévő grafikus eszközöket használják dinamikus grafika létrehozásához

Mester A 3D modellező és tervező eszközzel csatornamárkaépítést, mozgógrafikát, magával ragadó videófalakat, sportfejlesztéseket és interaktív produkciókat hozhatunk létre.

FlexClip

Hozzon létre professzionális megjelenésű mozgógrafikát a FlexClip segítségével három egyszerű lépésben. FlexClip mozgógrafikus készítő számos eszközt tartalmaz, mint például a videók konvertálása, a rögzítési képernyő, a szöveg hozzáadása a videóhoz, a videó fényereje stb.

A mozgógrafikus eszköz tele van olyan funkciókkal, mint a mozgási effektusok (fade, popup, wipe, zoom), grafikai elemek (bannerek, formák, vonalak, minták), és nincs szükség tervezési készségekre. A tervezők hozzáadhatnak elemeket (szöveget és grafikát), szerkeszthetik a mozgó grafikát, és exportálhatják a végterméket az eszközre.

Következtetés

A mozgógrafika képes az infografikákból származó összetett adatokat felhasználni, és olyan módon ábrázolni, hogy az ember könnyen befogadható legyen. Dinamikus interakciót kínál az összetett adatokkal, animált elemeket használva lenyűgöző és vonzó grafikákat készítve.

A mozgógrafika azonban idővel kiterjesztette szárnyait az összetett adatoktól a filmkészítésig. Gondtalan képekkel előállni kereskedelmi és szórakoztató tartalmak létrehozásához. A mozgógrafika vizuális effektusokat is tartalmaz, például színkorrekciót, elemek hozzáadása, elemek eltávolítása, 3D követés és reszponzív elemek létrehozása.

Könnyű mozgógrafikát tervezni, történetötletből indulni, forgatókönyvet kidolgozni, forgatókönyvet készíteni, és vizuális effektusokkal eljutni a gyártásig. Mindazonáltal elengedhetetlen, hogy elkerüljük a hézagokat, kihagyásokat, a szükségtelen adatokat, a szüneteket és a zavaró üzeneteket, hogy hihetetlen mozgógrafikát hozzunk létre. A mozgógrafikus eszközök játékmódot és életmentőt jelentenek a tervezők számára.

Most már ismeri a legjobb mozgógrafikus eszközöket. Kezdje hát útját az új világban, és alkosson valami figyelemre méltót.