8 online eszköz a tanulmányi sikerhez

A tanulás, a csoportos projektek és a koffeinnel teli, egész estés órák között olyan érzés lehet, mintha diákként felfelé ívelő csatát vívnál. Ha egy ilyen szakaszon megy keresztül, néhány online eszköz talán levesz egy terhelést a válláról.

Bár ezekkel az eszközökkel nem lehet tökéletes minősítést adni a papírokra, határozottan megkönnyíthetik a folyamatot. Akár vizsgákra tanul, akár osztálytársaival dolgozik, akár kutatásokat végez, akár az ütemtervének megfelelően próbál betartani, az online eszközök segíthetnek.

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány hatékony online eszközt a diákok számára, amelyek elősegítik a tanulmányi sikert. A legjobb rész? Mindezek az eszközök vagy ingyenesek, vagy átfogó ingyenes csomaggal rendelkeznek. Akkor is kihasználhatja őket, ha diákként korlátozott költségvetéssel rendelkezik.

Nyelvtanilag

A Grammarly kötelező eszköz mindenkinek, akinek írni kell, különösen a diákoknak, mivel hibáik kijavításával segíti a tanulást. A Grammarly automatikusan átvizsgálja az írásokat, és segít kijavítani a nyelvtani, írásjelek, helyesírási, hangszín- és egyéb írási hibákat.

Még ha tökéletes érzéke van a nyelvtanhoz és a mondatszerkezethez, az emberi hibák továbbra is problémát jelentenek. Nem is beszélve a helyesírási hibák automatikus kijavításának egyszerűségéről, így nem kell állandóan a backspace billentyűt nyomogatnia.

A legjobb az egészben, hogy ingyenes verziója bőven elegendő az olyan alapvető hibák kijavításához, mint az írásjelek, a helyesírás és a hangszín. Bár annak érdekében, hogy írásai jobban hangzanak, a prémium verzió segít a mondatok átírásában, a jobb szavak használatában és a hangok megváltoztatásában.

A tartalmat a Grammarly webalkalmazásba másolhatja/beillesztheti a javításhoz. A Grammarly Chrome-bővítmény használata azonban sokkal jobb, mivel minden olyan webhelyen működik, ahol ír.

Ha valami webalapúra vágyik, a Hemingway Editor jó alternatíva a Grammarly helyett.

Tanulmányi életem

Nevéhez hűen a My Study Life segítségével egyetlen alkalmazásban kezelheti teljes tudományos életét. Az alkalmazás lehetővé teszi ütemezések létrehozását, a projekt előrehaladásának nyomon követését, a közelgő események nyomon követését és az emlékeztetők beállítását, mindezt ingyenesen.

Létrehozhat egy teljes tanévre szóló ütemtervet, kifejezésekkel elválasztva. Megszervezi az összes óráját, és minden nap elmondja Önnek a napi menetrendjét. A folyamatjelző sáv segítségével manuálisan is létrehozhat nyomon követendő feladatokat. A vizsgák számára külön rész is található, ahol megtekintheti az összes közelgő és befejezett vizsgát az eredményekkel együtt.

  Az Exodus for Kodi telepítése bármely eszközre

Az órákat, egyéni feladatokat és vizsgákat külön-külön nyomon követheti, de van egy rész is, amely egy helyen áttekintést nyújt ezekről. A webalkalmazás mellett a My Study Life Android- és iOS-alkalmazásokkal is rendelkezik, amelyekkel bárhonnan hozzáférhet adataihoz.

Halk moraj

A Soft Murmur a kedvenc webalapú fehérzaj-alkalmazásom, mivel nagyon könnyen használható, és minden alapvető funkcióval rendelkezik.

Ha zajos szobatársakkal kell tanulnia, vagy egyszerűen csak jobban szeretne összpontosítani, a fehér zajos alkalmazás életet vált.

10 különböző hangot tartalmaz ingyen. Csak be kell állítania a hangerő csúszkát mindegyik alatt, hogy létrehozza a saját fehérzaj keverékét. Van egy véletlenszerű keverő is, amely automatikusan létrehozza a különböző típusú fehér zajokat, és elmenti őket későbbi használatra.

Személy szerint úgy gondolom, hogy az ingyenes verzió a legtöbb felhasználó számára elegendő, de ha szeretnél egy kicsit felkapaszkodni, akkor a fizetős verzió 9 dollár/év áron 13 további hangot kínál, beleértve a harangot, a vízesést, a ventilátort stb. Használhatod az A Soft Murmurt is. Android vagy iOS eszközén.

Alternatív megoldásként, ha egy kicsit fejlettebb fehérzaj alkalmazást szeretne több karral, akkor a Noises Online jó választás.

MarinaraTimer

Egy másik alkalmazás, amely segít koncentrálni tanulás közben. A MarinaraTimer egy Pomodoro alkalmazás, amely segít koncentrálni azáltal, hogy munka- és szüneteket hoz létre, így anélkül tanulhat, hogy túlterhelné magát. Ugyanazokat a Pomodoro-szabályokat követi, mint egy 25 perces munkamenet, 5 perces szünettel és 15 perces szünettel minden négy munkamenet után.

Ami még érdekesebb, az az egyéni időzítő opció, amely lehetővé teszi egyéni munkamenetek létrehozását. A munkavégzésre és a szünetre tetszőleges időszakot választhat, amelyik a legjobban megfelel Önnek. Ha szeretne hosszabb szünetet tartani a kettő között, akkor az egyedi időzítő tökéletes.

Ettől eltekintve, egy csomó értesítési hangot is lejátszhat a munkamenet végén, és a közepén lévő nagy óra megkönnyíti, hogy gyorsan megnézze, mennyi idő van még hátra a munkamenet végéig.

Wolfram Alpha

A Wolfram Alpha egy speciális keresőmotor, amely arra összpontosít, hogy számítási adatokkal válaszoljon a kérdésekre. Bár adott esetben leírásokat ad a dolgokról, a fő hangsúly azokról a dolgokról szól, amelyek kiszámíthatók.

  Mi az a zavaros mátrix a gépi tanulásban?

Például azt kérdezi: „Mi Kína fővárosa?” nem ad választ Peking leírásával és történelmével együtt. Ehelyett a Wolfram Alpha csak Peking nevét fogja megjeleníteni, külön oszlopokkal együtt, amelyek megmutatják a helyét, a lakosságot, a helyi időt, a magasságot, a talált dátumot és más számalapú adatokat.

Ezenkívül matematikai kérdéseket is feltehet, és részletes válaszokat ad a kapcsolódó diagramokkal együtt. Van egy szép lépésenkénti megoldás gomb, amellyel interakcióba léphet, és megtanulhatja a probléma megoldásának pontos lépéseit, valamint az egyes lépések leírását.

Diákként a projektekhez alapos statisztikákra van szükség, és természetesen további segítségre lesz szüksége a matematikában és a fizikában. Mindezt a Wolfram Alpha tudja kezelni, csak meg kell adnia a lekérdezést. Bár a lépésről lépésre történő utasításokhoz szüksége lesz a Pro verzióra.

ChatGPT

A ChatGPT az elmúlt hónapokban felpörgette a világot, és ez teljesen jogos. Egy mesterséges intelligenciabot, amely mindenre testreszabott választ tud adni természetes nyelven, mindenképpen jó társ diákként.

Bármit kérdezhet a ChatGPT-től, és precíz választ kap, ha ez nem valami újdonság, mert a ChatGPT tudás 2021-ben megszakadt. Ez magában foglalja a lépésről lépésre történő matematikai megoldásokat és a teljes kódírást is.

A legjobb az egészben az, hogy a ChatGPT viselkedését tovább javíthatja az utasítások használatával. Például vetélkedők készítése, projektötletek beszerzése, beszédekben való segítségnyújtás és ihletszerzés az írásaihoz. A Chrome-bővítmények segítségével még tovább fejlesztheti a ChatGPT-t.

Vannak alternatív chatbotok is, mint például a ChatGPT, amelyek vitathatatlanul még jobb szolgáltatásokat kínálnak. Én személy szerint szeretem a YouChat-et, mivel a legfrissebb információkat is kínálja, és még linkeket is tartalmaz.

Rytr

A ChatGPT-vel azonos technológián alapuló Rytr kizárólag a tartalom automatikus írására összpontosít. E-mailek, blogbejegyzések, esszék, címek, kísérőlevelek és szinte minden típusú tartalom. Diákként a Rytr segítségével ihletet meríthet bevezetők vagy akár teljes esszék írásához.

Jól átgondolt írást fog írni megfelelő formázással, beleértve a címsorokat és az alcímeket. Azonban nem szabad Rytr munkáját a sajátjaként bemutatni, mert továbbra is plágium alá tartozik, és kimutatható.

Ihletet kaphat az írói blokk eltávolításához, és minden kapcsolódó információt egy helyen tárolhat. A Rytr formázása ötleteket adhat arra vonatkozóan, hogy a témával kapcsolatban mit érdemes megtárgyalni.

  Konvertálja az időzónákat akár öt helyszínre, bárhonnan iPhone-ján

Ingyenes verziója havi 10 000 karakterre korlátozódik, ami egyetlen projekthez elegendő. Ha azonban korlátlan hozzáférést szeretne, fizetős előfizetést kell szereznie.

Google Docs Editors Suite

Az esszék, a prezentációk, az adatlapok és a felmérések gyakori tevékenységek a főiskolán, és a Google Docs Editors Suite mindenki számára megoldást kínál. A Google Dokumentumok, Diák, Táblázatok és Űrlapok olyan webalapú eszközök átfogó készlete, amelyek segítségével hatékony funkciókkal rendelkező tartalmakat hozhat létre, és azokat egy helyen kezelheti.

Személyesen írok és kezelek minden bejegyzésemet a Google Dokumentumokban, majd áthelyezem őket a WordPressbe. Az egyik dolog, amit szeretek ezekben az eszközökben, az a harmadik féltől származó kiegészítők használatának lehetősége, amelyek lehetővé teszik csodálatos funkciók hozzáadását. Ha ezekben az eszközökben nem talál olyan funkciót, amelyre szüksége van, jó eséllyel egy kiegészítő biztosítja azt.

A más irodai csomagokban található összes szükséges szolgáltatáson kívül elképesztő együttműködési funkciókat, kiterjedt formátumtámogatást, átfogó változástörténetet, webes keresést, képzési forrásokat és még sok mást is kap.

Ha nem szeret online dolgozni, vagy olyan helyre kell mennie, ahol nincs internetkapcsolat, akkor ezeket az eszközöket egy kis előzetes beállítással offline módban is működőképessé teheti.

Bónusz 😎

Bár nem éppen egy alkalmazás, a TEDED nagyszerű online forrás olyan dolgok megtanulásához, amelyek általában nem találhatók meg a tantervben. Ez elsősorban egy oktatási YouTube-csatorna, de a webhelyén van egy külön rész a diákok számára. Csak kattintson a Diákok itt kezdje gombra a weboldalon, és több száz szemetnyitó videót láthat.

Minden videó animált, és általában csak 4-5 perces. A videókat különböző közreműködők készítik, így az animációk és a narrátorok videónként eltérőek lesznek.

Befejező szavak

Összességében a fenti eszközök segítenek az írásban, a kutatásban és a jobb összpontosításban. A Grammarly és a Google Editors Suite feltétlenül kötelező eszközök a diákok számára, mivel a tanulás rengeteg írással jár. Azt is javaslom, hogy szálljon fel a mesterséges intelligencia vonatra, és tanulja meg a ChatGPT-t, valamint azt, hogyan hozhatja ki belőle a legtöbbet, különösen a promptok használatát.

Felfedezhet néhány átfogó diákelköteleződési platformot is, amelyek világszínvonalú tanulást kínálnak.