8 Git-alapú CMS a fejlesztői és tartalmi csapatok jobb szinkronizálásához

Ma egy olyan világot látunk, amely tele van digitális bennszülöttekkel, akik pillanatok alatt releváns, valós idejű digitális élményeket követelnek.

Ahhoz, hogy ez valóra váljon, kifinomult tartalomkezelő rendszerre (CMS) van szükség, ahol a változások nyomon követése megváltoztathatatlan, a szerepalapú hozzáférés sokkal egyszerűbb, a front-end és a háttér laza elválasztása, valamint egy méretezhető platform a tartalomszerzők és a háttérrendszer közötti együttműködéshez. fejlesztők.

Mi az a Git-alapú CMS?

A technológia minden területet áthatott, és ez alól a tartalomkezelés sem kivétel.

Az ideális CMS-nek felhasználóbarát felülettel kell rendelkeznie a tartalom létrehozásához és közzétételéhez, miközben lehetővé teszi a fejlesztők számára a forráskód-kezelési folyamat egyszerűsítését és a közönségközpontú élmény biztosítását.

Itt ragyog a git-alapú CMS.

A git-alapú CMS egy tartalomkezelő rendszer, amely a git verzióvezérlésre támaszkodik a tartalom kezeléséhez, és zökkenőmentes együttműködést biztosít a tartalomkezelők és a webfejlesztők között.

A Git jellemzően fájlokat használ a tartalom tárolására és kezelésére a decentralizált tárolójában. Bármilyen intuitív módosítás először ezeken a fájlokon történik a git tárolóban, mivel ezek a frissítések valós időben jelennek meg a végfelhasználói weben vagy az alkalmazásban.

A Git-tel való beszélgetés verzióvezérlő parancsokkal való munkavégzése azonban a fejlesztők második természete, ami nagy akadályt állít a nem műszaki szakemberek számára a Git kihasználásában.

Tehát a Git-alapú CMS egy egyszerűbb, felhasználóbarát grafikus felhasználói felületet biztosít, amelyhez nem szükséges műszaki varázslónak lennie ahhoz, hogy a tartalmat a Git segítségével kezelje.

Miért érdemes Git-alapú CMS-t használni a DB-orientált CMS helyett?

Számos oka van annak, hogy a Git-alapú CMS-t választja a DB-orientált CMS helyett:

Verzióvezérlés: A DB-orientált CMS-ben a többobjektumú verziókezelés nem olyan praktikus, mint a Git-alapú CMS-ben.

A többobjektumú verziókezelés azt jelenti, hogy több objektumot, köztük tartalomfájlokat, szkripteket, témákat és egyebeket kezel, magától értetődő a git-alapú CMS-ben. Ezen túlmenően nyomon követheti az idők során bekövetkezett összes változást, így a korábbi verziókhoz való visszatérés gyerekjáték.

Ezzel szemben további beépülő modulokra és kiegészítőkre van szükségünk, hogy lehetővé tegyük a DB-orientált CMS-ben a több objektum verziószámát.

  Hogyan ne osszunk meg pillanatokat a WeChat szolgáltatásban

Elosztott tárhely: Ön megkapja a saját másolatát a szülő tárhelyről a helyi gépen, és az ágon végrehajtott változtatások tükröződni fognak a szülő lerakatban, lehetővé téve az offline munkavégzést is, és a kód szinkronizálódik a lerakattal, ha már vissza online.

Ez lehetővé teszi több csapat számára, hogy konfliktusok nélkül párhuzamosan működjenek együtt és dolgozzanak ugyanazon a fájlokon.

Alacsony költség: A Git-alapú CMS-ek többsége ingyenes vagy olcsó, mivel főként a nyílt forráskódú git verzióvezérlésre épül.

A Git-alapú CMS tehát ideális választás azoknak a vállalkozásoknak, amelyek korlátozott költségvetéssel az ügyfelek előtt álló digitális élményt és méretezhetőséget keresik.

Sebesség: A Git-alapú CMS nem mindig kér tartalmat az adatbázisból, mivel a másolat már elérhető a helyi gépen, míg a DB-orientált CMS egy központi adatbázisra támaszkodik a tartalom eléréséhez és frissítéséhez.

Ha gyors és hatékony CMS-t keres, itt vannak a legjobb Git-alapú CMS-ek, amelyek azonnal integrálhatók a csapatba.

Decap CMS

Szerezzen tiszta és egyszerű webalapú felhasználói felületet, amellyel szerkesztheti és kezelheti a tartalmait a git adattárban a Decap CMS segítségével. Ezt az egyoldalas React alkalmazást bármely statikus webhelygenerátorral használhatja a gyors és rugalmas webtartalom eléréséhez.

A hagyományos CMS-hez képest optimális teljesítményt, megbízható biztonságot, rugalmasságot, zökkenőmentes együttműködést és jobb fejlesztői élményt kap a Decap CMS-sel.

Főbb jellemzők:

 • Szerkesztőbarát felhasználói felület tartalmak létrehozásához, szerkesztéséhez és közzétételéhez
 • Zökkenőmentes munkafolyamat tartalomcsapata és fejlesztői számára
 • Szerep alapú hozzáférés
 • GitHub, GitLab vagy JSON tokeneket használ a megbízható hitelesítéshez

GitHub oldalak

Lényegében a Github Pages nem csupán egy CMS, hanem egy ingyenes tárhelyszolgáltatást is biztosít, amely életbe lépteti statikus webhelyeit. Már észre kellett volna vennie a korlátait. Ha nem, akkor csak statikus webhelyeket tárolhat a GitHub oldalakon keresztül.

De kiválóan működik git-alapú CMS-ként az alapvető webhelyek kezeléséhez, ha olyan statikus generátorokkal van integrálva, mint a Jekyll.

A GitHub oldalak ideális választást jelentenek, ha egyszerű portfólióoldalt vagy blogwebhelyet szeretnél létrehozni, mivel ez egyszerű, gyors és ingyenes, de nem médiamárkák vagy e-kereskedelmi csapatok számára.

  Gyorsan válaszoljon Skype-üzenetekre egy előugró ablakból [Jailbreak]

CrafterCMS

A listán szereplő másik git-alapú CMS, amely lehetővé teszi a többobjektumú verziózás kihasználását, és zökkenőmentes együttműködést biztosít a helyben dolgozó csapatok között, a CrafterCMS.

A Crafter CMS segítségével bármilyen keretrendszert használhat, például React, Angular vagy Vue, hogy szebbé tegye webdizájnját. Ezenkívül az eszköz natív támogatást kínál a Java és a JavaScript számára a háttérben.

Főbb jellemzők:

 • Hatékony és bővíthető API-k
 • Különféle nyelveket, eszközöket és keretrendszereket támogat
 • A telephelyek éles üzembe helyezése és kezelése egyszerű a DevOps csapata számára
 • Felhasználóbarát felhasználói felülete és verziókezelése lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy kihasználják a Git technológiát

CloudCannon

A CloudCannon egy egyszerű szétválasztott CMS, amely a Git-et használja a fejlesztők és tartalomkészítők zökkenőmentes közzétételi munkafolyamatához. Ez a teljes verzióvezérlő eszköz a tartalomhoz és a kódhoz egyaránt lehetővé teszi, hogy bármikor visszatérhessen egy korábbi verzióhoz.

Kaphat egy robusztus hitelesítési rendszert, amely lehetővé teszi a tartalomkezelők számára, hogy tartalmakat tegyenek közzé, miközben korlátozza a szerzők számára, hogy csak tartalmat hozzanak létre, a keresőoptimalizálási menedzserek pedig megtekinthessék és javítsák webhelye teljesítményelemzését a CloudCanaon CMS segítségével.

Főbb jellemzők:

 • Vizuális és egyszerű szerkesztőfelület a tartalomszerkesztők és -menedzserek számára
 • Zökkenőmentes munkafolyamatot tesz lehetővé
 • Vállalati szintű biztonság
 • Partnerprogram szabadúszók és ügynökségek számára ügyfeleik és tartalmaik jobb kezeléséhez

Contenttrain

A Contenttrain egy fej nélküli, git-alapú CMS, amellyel webes projekteket hozhat létre, vagy integrálható a Jamstack alkalmazásaiba és webhelyeibe. Valós időben együttműködhet és dolgozhat az egész csapattal.

Egy webes projekt létrehozása a Contenttrain használatával percek kérdése a fejlesztőbarát kód nélküli projektfejlesztő környezettel.

Bár fizetnie kell az eszköz prémium funkcióinak kihasználásáért, az árképzés rugalmas az Ön igényei szerint. A csomag tartalmaz egy ingyenes verziót is, korlátozott képességekkel.

Főbb jellemzők:

 • Rugalmas bármilyen modern kerethez vagy technológiához
 • Szerepkör alapú hozzáférés szerkesztők, menedzserek, marketingszakemberek és fejlesztők számára.
 • Többé nincs szüksége a fejlesztők támogatására a nem technikai csapattagoknak a webtartalom kezeléséhez
 • Git fiókkezelés és speciális telepítési lehetőségek.

Gerinc

Egyszerűsítse webtartalom írását, frissítését és ütemezését, ha még ma regisztrál a Spinal CMS-re. Ha Ön egy SaaS vállalkozás tulajdonosa, és szeretné kamatoztatni a tartalommarketing erejét, akkor ez a git-alapú CMS tökéletes az Ön számára.

  Tároljon dokumentumokat, és működjön együtt csapattársaival a szinkronizálás segítségével

A Spinal CMS segítségével automatikusan és azonnal szinkronizálhatja kódját, tartalmát és az azokon végrehajtott módosításokat a web és a git között.

Főbb jellemzők:

 • Egy gyönyörű és minimális szerkesztő, mégis erőteljes
 • Hozzon létre egy időszerű tartalomszolgáltatási rendszert a bejegyzések előre ütemezésével
 • Állítsa be a hozzáférési engedélyeket a szerepkörök és a felelősségek alapján
 • Az ütközések elkerülése érdekében előugró ablakot kaphat, amikor valaki szerkeszti a tartalmat

GitBased

A fejlesztők küzdelme a webes tartalom kezelésében inspirálta ennek a forradalmi GitBased CMS-nek a létrehozását, amely ma már CMS-szolgáltatásokat kínál vállalkozásoknak és digitális tartalomügynökségeknek.

Használja ki a teljes git-verzióvezérlés erejét, amely nyomon követi a változásokat és menti a verzióelőzményeket a GitBased CMS segítségével.

Különféle CMS-beállításai vannak különféle keretrendszerekhez, például a Gatsby CMS-hez, a React CMS-hez, a Jekyll CMS-hez és még sok máshoz.

Főbb jellemzők:

 • Intuitív felhasználói felület a fájlok kezeléséhez a Gitben.
 • A csapat tagjai ugyanazon a projekten dolgozhatnak különböző ágakon
 • A tartalom valós idejű előnézete közzététel előtt
 • Ingyenes verziót tartalmaz
 • Elágazás és összevonás a zökkenőmentes munkafolyamat érdekében

Tina

Tárolja a tartalomfájljait a Gitben, a Tina pedig Markdown, MDX vagy JSON formátumban menti el őket, így egyszerű felhasználói felületet biztosít a webes tartalom kezeléséhez, és a frissítéseket a git tárhelyen végzi el.

Integrálhatja Tinát az épített webhelybe, vagy létrehozhat egy kezdőoldalt a Tina Cloud starterrel vagy a Barebone starterrel.

Jellemzők

 • Részletes dokumentáció Tináról
 • Tartalom API-t biztosít a fejlesztők számára, hogy hozzáférjenek a Gitben lévő adatokhoz, mintha azok egy adatbázisban lennének
 • Nincs szüksége technikai szakértelemre a webhely módosításához
 • Erőteljes dinamikus webhelyek készítéséhez

Végső szavak

Az egyszerű blogok vagy portfóliówebhelyek jól működnek a hagyományos tartalomkezelési megközelítésekkel, de akár médiakiadói márkáról, akár tartalommarketinget kihasználó SaaS-vállalkozásról van szó, szüksége lesz egy modern tartalomkezelő rendszerre (CMS), például egy git-alapúra.

Ahelyett, hogy az adatbázisban tárolná a tartalmat, helyezze azt a Gitbe az említett git-alapú CMS-ek bármelyikével, amely egyszerű és intuitív felhasználói felületet biztosít a tartalom kezeléséhez és szinkronizálásához a Gitben és a webes felületen is.

Megnézheti ezeket a fej nélküli CMS-eket is a modern alkalmazásokhoz.