Szerkessze gyorsabban a videókat Chromebookon ezzel a 7 szoftverrel

Akár professzionális szerkesztő, akár kezdő, mindig elgondolkodik azon, hogy Chromebook-felhasználóként miért vannak korlátozott szoftverlehetőségei. Ma oldjuk meg.

Előfordulhat, hogy a Chromebookok nem kínálnak fejlett szoftvereket a Mac-hez és a Windowshoz képest, de mégis megegyeznek velük. Ma ebben a blogban segítek megérteni a Chromebook-felhasználók különféle videoszerkesztési kihívásait, és megvitatom azokat a legjobb videószerkesztő szoftvereket, amelyekkel profiként szerkeszthet videókat Chromebookján.

Miért jelenthetnek kihívást a Chromebookok a videószerkesztés során?

Chromebook-felhasználóként már ismeri, hogy a Chromebookot alapvető felhőalapú alkalmazások végrehajtására tervezték, mint például az internetböngészés, a dokumentumok kezelése, az e-mailek ellenőrzése stb. Ezért a videoszerkesztés kihívást jelenthet Chromebookon. A Chromebookon végzett videószerkesztés jelentős kihívásai a következők:

Feldolgozási teljesítmény

A videószerkesztés sok számítógépes feldolgozást igényel a legjobb eredmény elérése érdekében. A legtöbb Chromebook azonban alacsony feldolgozási teljesítménnyel rendelkezik a hagyományos laptopokhoz képest. Következésképpen kihívást jelent a videószerkesztő szoftver zökkenőmentes futtatása. Ehelyett frusztrálja a felhasználót a lassú válaszadás miatt.

Tárhely

A zökkenőmentes videószerkesztéshez az elsődleges szükséglet a tárhely, és ez az, ahol a Chromebook hiányzik. A Chromebookok általában korlátozott belső tárhellyel rendelkeznek, és felhőalapú tárhelyet használnak. Ennek eredményeként segítségre lehet szüksége a fájlok és projektek tárolásához.

Szoftver opciók

Mint tudja, a Chromebookok Chrome OS-en futnak, ami könnyű operációs rendszerré teszi őket. Ezért a Chromebook nem kínál fejlett szoftvereket a többi operációs rendszerhez, például a Machez és a Windowshoz képest. Ennek eredményeként segítségre lehet szüksége hatékony videószerkesztő szoftver megtalálásához Chromebookokhoz.

Grafikai képességek

A Chromebookok hagyományosan integrált grafikus kártyákkal rendelkeznek, nem pedig különálló grafikus kártyákkal. Ezek az integrált grafikák csak az alapvető grafikai feladatokat képesek kezelni, például a videólejátszást, és nehezen tudnak lépést tartani más videószerkesztési igényekkel. Ennek eredményeként késedelmes videólejátszást, lassú renderelési időt és általános teljesítménycsökkenést tapasztalhat.

Csatlakozási lehetőségek

Mint tudják, a Chromebookok nem olyan fejlettek, mint a hagyományos laptopok, ami a csatlakozási lehetőségeiken is észrevehető. A Chromebookok felhőalapú hálózatokon működnek, azaz elsősorban online, és kisebb offline képességeket kínálnak. Ennek eredményeként segítségre van szüksége a nagyméretű videofájlok külső eszközökkel való átviteléhez vagy megosztásához.

Korlátozott RAM

A RAM létfontosságú szerepet játszik a videószerkesztési élményben és a szoftver zökkenőmentes működésében. A Chromebookok azonban gyakran korlátozott RAM-mal rendelkeznek, ami miatt a szoftver összeomolhat vagy lefagyhat, és segítségre van szüksége a szerkesztési folyamat befejezéséhez.

  Hogyan lehet elrejteni telefonszámát a táviratban

A fenti korlátozások mellett a Chromebook olyan előnyökkel is rendelkezik, mint a jó akkumulátor, a pénztárcabarát és még sok más. Így annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki Chromebookjából, íme néhány a legjobb videószerkesztő szoftverek közül, amelyekkel kreativitást hozhat az asztalra.

VEED

A VEED a legjobb videószerkesztő szoftver Chromebookhoz, mivel sokoldalú és kompatibilis a legtöbb Chromebook eszközzel. Bízhat ebben a szoftverben a professzionális szerkesztési tapasztalatok érdekében.

A Veed elsődleges funkciói megkönnyítik a kihívásokkal teli videókészítést. Minimális áron kínál különféle azonnali funkciókat a felhasználók számára. A szoftver népszerű funkciói közé tartozik az egykattintásos feliratozás, a fordítás, a zajcsökkentés, az egyéni márkaépítés és még sok más.

A Veed számos vállalkozás számára ideális választás, mivel felhő alapú szoftver. A projekt csapattagjainak nem kell stresszelnie a tárolás és a lassú átvitel miatt. Emellett egy URL elküldésével is dolgozhat ugyanazon a projekten a barátaival. Ennek a szoftvernek ingyenes próbaverziója és ingyenes verziója is van. Mindig választhat prémiumot a további szolgáltatásokért.

Flixier

A Flixier egy felhőalapú, hatékony videószerkesztő szoftver Chromebookokhoz. A szabadúszók és a vállalkozások körében népszerűsége a videókészítési munkafolyamat gyorsasága és a böngészőkben való gördülékeny munka.

Ha a funkciókról beszélünk, mivel a Flixier népszerű szoftver, a legtöbb szempontból kiemelkedik. Azonban nem korlátozódik az alapvető funkciókra, mint például a vágás, vágás stb. Ehelyett sokkal többet kínál.

A Flixier fejlett funkciói közé tartozik a hangkeverés, a szöveganimáció, az időleképezés, az átfedések és a vízjelek stb. A Flixier egy ingyenesen használható szoftver. De prémium verziót is vásárolhat a legjobb élményért megfizethető áron.

A szoftver ingyenes verziója kevés speciális funkcióval rendelkezik. Azonban továbbra is kínál 2 GB felhőtárhelyet, együttműködési funkciókat, korlátozott átmeneteket, mozgásokat és grafikus könyvtárat. Összességében a Flixier kiváló szoftver kezdőknek.

InVideo

Az Invideo egy pénztárcabarát videószerkesztő szoftver, amelyet kifejezetten Chromebookhoz terveztek. Hozzáférhetővé, szórakoztatóvá és egyszerűvé teszi a videókészítést mindenki számára szerte a világon.

Az Invideo egy felhőalapú, hatékony videószerkesztő szoftver, amely különféle böngészőkön és eszközökön használható, és együttműködik másokkal. Ez a legtöbbet javasolt szoftver közösségi média menedzserek és kisvállalkozások számára, több mint 5000 egyedi sablonnal, kiterjedt hangkönyvtárral és még sok mással.

Az InVideo ingyenes és prémium verziót kínál. Más szoftverekhez és alkalmazásokhoz hasonlóan az ingyenes verzió is korlátozott funkciókat kínál. Az InVideo több tucat istocks képet, hangfelvételt, szöveg hanggá konvertálását és még sok mást kínál.

Az InVideo sokoldalúságának és funkcióinak köszönhetően gyorsan a közösségi média marketingpartnerévé válhat. Összességében a videószerkesztő sablonoktól a 40 perces videóidőig az InVideo sokat kínál hatékony költségek mellett.

WeVideo

A fogd és vidd felülettel, együttműködési funkciókkal és az eszközökhöz való könnyű hozzáféréssel rendelkező videószerkesztő szoftver keresése olyan, mintha tűt találna a szénában. Azonban befejezheti a felfedezést az egyik legkényelmesebb videószerkesztő szoftverrel, a WeVideo-val.

  Miért csatlakozom a Wi-Fi-hez, de nem az internethez?

A WeVideo egy népszerű felhő alapú videószerkesztő szoftver. A WeVideo különféle operációs rendszereken található, beleértve az Androidot, az iOS-t és a Chromebookot. Ami a funkciókat illeti, kétségtelenül a WeVideo kiváló szoftver. A szoftver elsődleges funkciói közé tartoznak a mozgó címek, a káprázatos hanghatások, a zöld képernyő, a felvételek stb., néhány kattintással.

A WeVideo egyesíti mindazokat a lényeges funkciókat, amelyekkel egy videószerkesztő szoftvernek rendelkeznie kell. A WeVideo használatával elfelejtheti az összes többi alkalmazást, mivel a WeVideo egyetlen alkalmazásban mindent tartalmaz a stock fényképektől a betűtípusokig.

A WeVideo több tucat sablont és tervet kínál, amelyek segítenek kiemelkedni az összes közösségi média webhelyén. Általában a felhő alapú szoftverek legnagyobb hátránya a feltöltési sebesség, de a WeVideo még itt is megszegi a normákat. A WeVideo gyors feltöltési és átviteli sebességet kínál minimális áron.

ScreenPal

Felvett videószerkesztő szoftvert keres? Vessen egy pillantást a ScreenPalra. A ScreenPal egy többfunkciós videókészítő szoftver Chromebookokhoz. Leginkább azoknak a diákoknak és edzőknek ajánlott, akik informatív és vonzó videókat szeretnének készíteni.

A rögzített videók ScreenPal-on történő szerkesztése olyan egyszerű, mint az ABC. Rögzítheti a képernyőt, importálhat videót, és szerkesztheti a videoprojektet. A ScreenPal egyszerűvé és gyorssá tette a vágást és a szerkesztést. Nem számít, milyen képernyőméretet szeretne, néhány kattintással egyszerűen átméretezheti a rögzítési ablakot és a képet.

A ScreenPal egy videószerkesztő szoftver, amely olyan hatékony eszközöket kínál, mint például zene hozzáadása eszközről és állománykönyvtárból, több tucat kép és videó, elmosódott fedvény, szövegfedvény, videoszűrők, matricák és még sok más.

Kapwing

A Kapwing egy egyszerű, ingyenes online videószerkesztő. Ez a szoftver az egyszerűségéről és a hatékony eszközökről ismert. A Kapwing elsődleges felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet bárki megtanulhat, függetlenül a szerkesztési tapasztalatától.

Kapwing minden közösségi média menedzser legjobb barátjának tekinthető. Ez egy nemlineáris szerkesztő, azaz ez a szoftver lehetővé teszi a videoklipek átrendezését, hozzáfűzését, levágását és még sok más műveletet egyetlen idővonalon.

A Kapwing hatékony funkciókkal rendelkezik, és számos formátumot támogat, beleértve az MP4-et, AVI-t, 3GP-t stb. Ha exportálásról van szó, ez a szoftver csak az MP4 formátumot támogatja. Ugyanakkor gyors átviteli sebességgel rendelkezik. Így könnyen megoszthatja az eredményt a közösségi médiában.

Clipchamp

Ingyenes videószerkesztő szoftvert keres Chromebookjához? Lefedtem neked. A Clipchamp egy tökéletes ingyenes videószerkesztő szoftver, amellyel ingyenesen elérheti a legjobb eszközöket és eredményeket.

Akár a YouTube-on, akár a népszerű közösségi oldalakon, például a TikTok-on és az Instagramon szeretne videókat készíteni, mindezt megteheti a Clipchamp segítségével. Ez a szoftver felhasználóbarát felülettel rendelkezik, amely egyszerűvé teszi a kezdők számára, és időt takarít meg a haladó felhasználók számára.

  Futtasson élő szavazást egy prezentáció alatt, és azonnali eredményeket kapjon [PowerPoint]

A szoftver elsődleges funkciói közé tartozik a speciális effektusok hozzáadása, a vágás, a szöveg, az átmenetek, a zene és egyebek hozzáadása. De hatékonyabb, mert ezzel a szoftverrel gyorsan rögzítheti a képernyőt és a webkamerát.

Ezen túlmenően a szoftver lehetővé teszi, hogy élvezze a fejlett funkciókat, például a zöld képernyő szerkesztését, a rátéteket és a mesterséges intelligencia hangfelvételeit, hogy a videót hitelesebbé és vonzóbbá tegye. Az innovatív funkciók és parancsikonok teljes mértékben egyesítik a Clipchampot, így időt és pénzt takarítanak meg.

Főbb jellemzők, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt videószerkesztő szoftvert választana a Chromebookhoz

Az, hogy vegyes gondolatok támadnak a lehetőségek hosszú listájának megtekintése után, hétköznapi emberi természet. De még így is megkönnyíthetem ezt a feladatot. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az elsődleges funkciókat, amelyeket ellenőriznie kell vagy figyelembe kell vennie, mielőtt kiválasztja az ideális videószerkesztő szoftvert Chromebookjához.

  • Ellenőrizze a kompatibilitást – Számos videószerkesztő szoftvert találhat az interneten. De mindegyik támogatja az Ön készülékét? Hát nem. Ezért győződjön meg arról, hogy a Chromebookhoz választott videószerkesztő szoftver kompatibilis a Chromebook operációs rendszerével.
  • Felhasználói felület – Mi haszna a fejlett szoftverek telepítésének, ha nem érzi kényelmesen a használatát? Mindig keressen egy felhasználóbarát kezelőfelületet egyszerű navigációval és intuitív kezelőszervekkel, függetlenül az Ön tapasztalatától.
  • Szerkesztőeszközök – Ne költse pénzét és idejét szoftverekre korlátozott szerkesztőeszközökkel. Keressen olyan videószerkesztő szoftvert, amely számos szerkesztőeszközzel rendelkezik, a vágástól az effektusok hozzáadásaig.
  • Exportálási beállítások – Győződjön meg arról, hogy a Chromebookhoz választott videoszerkesztő szoftver többféle exportálási lehetőséget és fájlformátumot kínál. Mivel előfordulhat, hogy projektjeit más eszközökkel és közösségi média oldalakkal kell exportálnia különféle formátumokban, hogy ne sérüljön a minőség
  • Ár – Az ár az egyik alapvető tényező, amelyet keresnie kell. Mielőtt bármilyen szoftvert fontolóra venne, ellenőrizze az árát, és készítsen egy bemutatót (ha elérhető), hogy megértse a teljesítményét és értékét. Csak akkor fektessen be a szoftverbe, ha az a költségvetésén belül van, és ha a teljesítménye igazolja az Ön igényeit és az árát.

Összegezve

Egy szemet gyönyörködtető és tetszetős videó szerkesztése eszköztől függetlenül hektikus lehet. Következésképpen mindig az a legjobb, ha megbízható szoftverrel rendelkezik ehhez. Ezért ma ebben a blogban megemlítettem a legjobb szoftvert a Chromebook hatékony videószerkesztéséhez. Ezenkívül említettem azokat a funkciókat is, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt videószerkesztő szoftvert választana Chromebookjához.

Ezután tekintse meg a legjobb videószerkesztő tanfolyamokat, amelyekkel javíthatja szerkesztési készségeit.