7 legjobb követeléskezelő szoftver minden üzleti mérethez

A biztosítási kárkezelő szoftver egy komplex eszköz a biztosító és a biztosított kiszolgálására. A dokumentációval, a téves követelésekkel vagy az árajánlatok össze nem egyezésével kapcsolatos folyamat azonban elutasított, késleltetett vagy csalárd követeléseket eredményezhet.

A szoftver elsősorban egy tranzakció-képes nyilvántartási rendszer, amelyet az igazoló használ. A szoftver információkat gyűjt, és azokat a követelésre és az igénylőre vonatkozó irányelvek és fedezeti irányelvek szerint dolgozza fel. Értékeli és elemzi a követelés és cselekmények körülményeit is, amelyek magukban foglalják a fizetést, a tranzakciók lebonyolítását és az ezekről szóló nyilvántartást.

Ebben a cikkben egy gyors utazásra vezetjük Önt a Best Claims Management Software segítségével, amely a legoptimálisabb megoldást kínálja, és könnyen használható. Mielőtt azonban belevágnánk a versenybe, ismerjük meg a követelések alapjait és azok kezelését.

Mik azok a kártérítési követelések?

A P&C (vagyon- és balesetbiztosítás) olyan fedezet, amely segít a biztosítottnak megvédeni az ingatlanokat. A vagyonbiztosítás segít nekik megvédeni vagyonukat, például otthonaikat és autóikat. A balesetbiztosítás ezzel szemben a felelősségbiztosítás egy formája. Akkor jön szóba, ha valaki megsebesít egy másik személyt, vagy kárt okoz egy másik személy holmijában. A vagyon- és balesetbiztosítás általában egy biztosítási kötvényként kötődik, amely fedezi: autó-, lakás-, bérlő-, erősport- és bérbeadó-biztosítást.

Mi a P&C Claim munkafolyamata?

Bármennyire is nyilvánvaló, kárigényt csak az esemény után lehet benyújtani, tehát ez az első lépés a kárigény benyújtásához. Az okozott kárt követő legdöntőbb lépés az, hogy betörés vagy lopás esetén rendőrségi feljelentést kell tenni, amelyet bizonyítékként meg kell őrizni.

A biztosítottnak a javítási munkálatok megkezdése előtt minél több bizonyítékot is össze kell gyűjtenie, például fényképeket kell készítenie. Segíti a biztosítót az okozott kár előzetes felmérésében. Ha a kárt harmadik személy okozta, a biztosítottnak kártérítési igényt kell benyújtania a harmadik személyhez, és becsült árajánlatokkal értesítenie kell a biztosítót.

Nem sokkal később a biztosító felmérőt/kárbeszámolót küld a kár felmérésére és a teljes veszteség becslésére. A kárigények utolsó lépése az összes dokumentum összeállítása, amely tartalmazza a biztosítónak küldött kárbejelentést, a balesetről készült jegyzőkönyvet képekkel, a kártérítési költséget, a rendőrségi jegyzőkönyv másolatát és a kárbejelentést. elküldjük a másik félnek, ha van ilyen.

  Az Atari Remix feltámasztja a híres címeket; Kisbolygók, százlábúak, kitörés

Miért van szüksége követeléskezelő szoftverre?

A követeléskezelő szoftver legfontosabb előnye, hogy digitális. Mivel a biztosítási kárigények sok papírmunkát és adatpontot foglalnak magukban, ezek manuális végrehajtása teret nyit az emberi hibáknak. A Digital Claims Management Software automatizálást használ bizonyos feladatok azonosítására és pontos meghatározására, így kiküszöböli a szabványos eljárás hibáit.

A követeléskezelő szoftver folyamatainak ésszerűsítése egyszerűbbé, intelligensebbé és gyorsabbá teszi a követelésfeldolgozást. Időt takarít meg, csökkenti a követelésciklus iterációit a hatékonyabb követeléskezelés és a biztonság érdekében.

Merüljünk el most a kárkezelő szoftver világában, ahol a biztosítási elvek és a technológia zökkenőmentessége minden lépést irányít. Minden kárkezelési szoftver kínál valami egyedit, miközben elérhető, innovatív és gyors.

Bejelentő

BejelentőAz egyik legjobb a piacon, felhatalmazza a termelékenységet, és csökkenti a kockázatok összköltségét a bennszülött RMIS segítségével, amely mély betekintést és eredményeket biztosít. Az Aclaimant egy aktív kockázatkezelési stratégiát alkalmaz, amelyben a biztosítótársaságok képessé tehetik alkalmazottaikat a kockázatok hatékonyabb kezelésére a technológia kihasználásával. A folyamat központosított, összekapcsolt, méretezhető és adatvezérelt az eredmények elérése érdekében.

Az Aclaimant folyamat által biztosított térképek egy jól konfigurálható rendszer bevált gyakorlatait alkalmazzák. Az innovatív feladatok automatizálják a követelési folyamatokat, megkímélve Önt az ősi szilárd szerkezetektől, a kitömött postafiókoktól és a bonyolult táblázatoktól. Azt mondjuk, ez egy jó alku.

Az Aclaimant ügyfélkörébe tartozik a Labormax, a JE Dunn Construction, a Trillium, a Malone, a Kelly, a Lamb, a Radco, a Cassena Care és még sok más kis-, közép- és nagyvállalkozás. A nagy kárkezelési szoftverhálózatot néhány vezető online médiakiadó fedezte, köztük olyan nagy nevek, mint a Forbes, a Fast Company, a Risk & Insurance és a Business Insurance.

Igényelhető

Igényelhető egy másik jelentős követeléskezelő szoftvercég, amely garantálja, hogy egy ügyfél-első követeléskezelő szoftvert készített a vállalkozások számára. A Claimable által biztosított szoftvert használva a Vállalkozások arról számoltak be, hogy több követelést rendeztek, papírmentessé váltak, jobban rendszerezték az adatokat, és betartották az iparág összes előírását.

A panaszos által kínált szolgáltatások szabványosak az iparág számára, mint például a korlátlan fájltárolás, szűrők, címkék, jegyzetek, feladatok, névjegyek és a követelések ellenőrző listája. A szoftver arra is ösztönzi Önt, hogy saját szűrőjét készítse el, ezáltal a szoftvert az Ön igényei szerint testre szabhatja. A Claimable ügyfelei közé tartozik a LOREGA, a RiiG Limited, az UK&GLOBAL és még sok más cég.

  A DirecTV 775-ös hibakód kijavítása

BriteCore

BriteCore egy megbízható, teljes körűen felügyelt platform az ingatlan- és baleseti kárigények ágazatában. Támogatja a digitális átalakulást, a feltörekvő technológiákat és a legújabb üzleti modelleket.

A BriteCore híres volt az iparágban arról, hogy a modern technológiákat felhasználva megoldja a napi kihívásokat. A BriteCore felhasználói bárhonnan együttműködhetnek robusztus web-alapú eszközeik segítségével, amelyek nemcsak egyszerűsítik a feladatokat, hanem az ügynökök és az ügyfelek számára is könnyen használhatóvá teszik azokat. A BriteCore felhőalapú technológiája hatékonyan kezeli a napi P&C műveleteket egyetlen webalapú platformról.

Az API-kon keresztül csatlakoztatott összetevők zökkenőmentes élményt nyújtanak a felhasználók számára. A márka lenyűgöző vásárlói kínálata magában foglalja a Jetty, a Friends Cove Mutual, az AFM és a Municipal Insurance Company 80+ biztosítási ügyfelet az Egyesült Államokban és Kanadában.

JW szoftver

A fájlkezelő vállalat a JW szoftver egy követeléskezelési eszköz, amelyet a cég a semmiből tervezett és épített be. A szoftverről ismert, hogy egyszerűbbé, intelligensebbé és gyorsabbá teszi a folyamatot.

A biztosítási kárigényekkel és kockázatkezeléssel felépített vállalati szintű szoftver élő műszerfalakat, részletes jelentési funkciókat, üzleti intelligencia eszközöket és a legújabb biztonsági technológiát kínál. A JS Software védjegyfájlkezelője a követeléskezelési és kockázatkezelési információs rendszer (RIMS) etalonjává vált az iparág társai körében. A szoftver legfontosabb jellemzői a következők:

  • Kezeli a követelések teljes életciklusát
  • Javítja a követelések feldolgozását
  • Csökkentse a követelések ciklusidejét
  • Feladatkezelő rendszer
  • Kockázatkezelési információs rendszer
  • Iparágvezető kezelési biztonság

A JW File Handler intuitív kárkezelési szoftverével növeli a hatékonyságot, és külső adminisztrátorokat, biztosítási szolgáltatókat, kockázati csoportokat, kockázatkezelő társaságokat és számos más szakembert szolgál ki, így jobb és gyorsabb kárkezelést tesz lehetővé.

Alkalmazott rendszerek

Alkalmazott rendszerek Egyedülálló Biztosítási Ügynökség Menedzsment szoftvert kínál, amely a vállalkozások gerinceként szolgálhat, rugalmasságot biztosítva a vállalatok növekedésével, így a legszélesebb körben használt menedzsment platform.

Az Applied System böngésző natív funkciója lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy könnyen hozzáférjenek az adatokhoz, minimalizálják a szoftverkezelést, és felismerjék az új képességek értékét. Automatizálja a back office műveleteket is, miközben kapcsolatban marad a front office értékesítési csapattal.

Az Applied Systems használatának legfontosabb előnyei közé tartozik a csapat távoli munkavégzésre való feljogosítása, a technológia egy nyílt platformmal való felkarolása, a P&C és a juttatási brókerek egyetlen működési helye és még sok más. Az Alkalmazott Rendszerek képességei közé tartozik az integrált haszonkezelés, folyamatmenedzsment, automatizálás, számvitel, szabályzatkezelés, értékesítési automatizálás, ügyfélkapcsolat-kezelés, dokumentumkezelés, piacra jutás, árajánlatkészítés, biztosítói kapcsolat, jelentéskészítés, adatelemzés és többcsatornás ügyfélszolgálat.

  Az alapértelmezett shell megváltoztatása Linuxon a chsh segítségével

360Globalnet

360Globalnet az egyik a maga nemében, kód nélküli, teljes körű digitális követeléskezelés, amely biztosítja a kötvénytulajdonosok számára azt, amit akarnak, ugyanakkor lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy ugyanezt kínálják a technológia révén. A 360 Global Net ideológiája, amely szerint az ügyfeleknek nyújtott online ajánlatokat visszaadja a vállalatok kezébe, megcsappant ügyfeleik körében. A szoftver emellett csökkenti a működési és informatikai kiadásokat az ügyfelek elégedettségének rögzítésével.

A felhő alapú technológia az eFNOL-t az elszámoláson keresztül biztosítja, amely felszabadítja a digitális követelések erejét a hétköznapi feladatok automatizálásán keresztül. A kód nélküli technológia áthelyezi az iparág kormánykerekét az IT-fejlesztőkről a piacra és a biztosítási szakértőkre.

ClaimCentre by Guidewire

ClaimCentre by Guidewire gyors, pontos, személyre szabott igénylési élményt nyújt. Gyorsabban oldja meg a követeléseket, meghaladja a vevői elégedettséget, és innovációt indít el a P&C iparág legmegbízhatóbb kárkezelési rendszerével.

A ClaimCentre által beépített automatizálási technológia lehetővé teszi a vállalkozások számára a munkafolyamat optimalizálását, gyorsabb kárrendezést, valamint súrlódásmentes és átlátható élményt.

A ClaimCentre testre szabott megközelítése élethosszig tartó kapcsolatokat ébreszt ügyfelei és biztosítottak között, az FNOL-t differenciált élménnyé alakítja, digitális önkiszolgáló csatornákkal ruházza fel az ügyfeleket, valamint gyors és megbízható külső szolgáltatást biztosít.

Válassza ki az Önnek megfelelőt

A biztosítási szektorban szükségszerű elmozdulás a digitális irányába, ami mindennek a javát szolgálja. A Claims Management Software kiküszöböli a papírmunka minden apró dolga manuális elvégzésével járó gondokat, és sokat hoz az asztalra.

A digitális követeléskezelő szoftver felhőalapú számítástechnikája és mesterséges intelligenciája olyan módon elemzi az adatokat, ahogy azt emberi agy sem tudná, nos, nem olyan gyorsan, mint a szoftver.

Felsoroltunk szinte minden vezető kárkezelő szoftvert a piacon. Ahogy a cikkben korábban említettük, minden szoftvernek van valami egyedi ajánlata, és nehéz lesz kideríteni a győztest. A vállalkozások azonban felmérhetik igényeiket, és kiválaszthatják a megfelelőt.