9 alaprajz-készítő a szobák 2D és 3D megjelenítéséhez

Ha bármilyen épületet szeretne építeni vagy felújítani, az alaprajz-készítő eszközök segítségével a tervezési folyamat gyerekjáték.

Legyen szó építészről, építtetőről, belsőépítészről vagy átalakítási szakemberről, az alaprajz-készítők segítségével zökkenőmentesen kommunikálhatja elképzelését a vállalkozókkal és a lakásvásárlókkal. Ezek az eszközök segítik az ügyfeleket a projekt vizualizálásában, és lehetővé teszik, hogy a tervezési szakasz bármely pontján gyorsan módosítsanak.

Tehát, ha kíváncsi arra, melyek a legjobb alaprajz-készítők, olvassa el. Elmondjuk továbbá az alaprajzok típusait és a robusztus alaprajzi eszköz elengedhetetlen tulajdonságait.

Mi az alaprajz készítő?

Az alaprajz egy módja annak, hogy egy építmény hogyan fog kinézni, ha elkészül. Gyakran a projekttervezés első szakasza szolgál a projekt alapjául. Lehetővé teszi a végrehajtási szakaszok alapjainak és elrendezésének illusztrálását.

Ezeknek az alaprajzoknak az elkészítése azonban nem olyan egyszerű. Ahelyett, hogy manuálisan tenné, kérhet segítséget az alaprajz-készítő eszközöktől. Az emberek gyakran választanak padlótervező szoftvert, hogy felgyorsítsák a folyamatot és csökkentsék a kézi erőfeszítést. Ezenkívül ezek az eszközök pontos és precíz tervek készítésére is képesek.

Az alaprajzok típusai

#1. 2D alaprajzok

A 2D alaprajz egy alapvető otthoni elrendezés, amely csak a műszaki információkat és a térméreteket tartalmazza. Ezt a nézetet általában 3D alaprajzokkal jelenítik meg, hogy az ügyfelek tisztán tudják elképzelni jövőbeli épületeiket.

Ez a fajta terv alkalmas professzionális lakásépítőknek, belsőépítészeknek és átalakítóknak. A szépen bemutatott 2D alaprajz segítségével az ügyfelek könnyen megérthetik a projektet.

#2. 3D alaprajzok

Ez a nézet 3D-s perspektívával érkezik; így az ügyfelek megérthetik ezt a teljesen berendezett és díszített elrendezést. Ezenkívül ez az alaprajz külső jellemzőket is tartalmaz, így ez a legvonzóbb módja egy otthoni projekt bemutatásának. Különösen az alaprajz felülnézete teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy lássák az alapterületet és a helyiségek csatlakoztatását.

#3. Élő 3D-s alaprajzok

Ezzel a tervvel ügyfelei számára első személyű virtuális túrát kínálhat a projektben, mintha az már befejeződött volna. Lehetővé teszi konkrét részletek megjelenítését és nézőpontok váltását, miközben a projektről beszél.

Az ideális alaprajz-készítő közös jellemzői

Az alaprajz-készítő eszközök kiválasztásakor az emberek hajlamosak megfizethetetlen árú és lapos tanulási görbével rendelkező alkalmazást választani. Ha azonban a funkcionalitás és a teljesítmény fontos az Ön számára, válasszon olyan szoftveralkalmazást, amely a következő funkciók többségét tartalmazza:

Testreszabható felületek és mérések

Lakástervezési vagy -átalakítási projekteknél az alaprajz megrajzolása kötelező feladat. Azonban nem minden eszköz teszi lehetővé az alaprajz különböző részei, például az ablakok és ajtók testreszabását. Tehát keressen egy alaprajz készítőt, ahol elkészítheti a tervrajzot az Ön specifikációi szerint.

  6 legjobb távelérési alkalmazás Linuxhoz

Alaprajzok importálása és exportálása

Ha egy meglévő alaprajzon kell dolgozni, az eszköznek támogatnia kell a tervek importálását. Ezzel nem csak időt takarít meg, hanem a méretek pontosságáról is gondoskodik. Az alaprajz exportálása egy másik hasznos funkció, amellyel könnyedén megoszthatja a tervrajzot az érdekelt felekkel.

Egyidejű 2D és 3D nézetek

Elég frusztrálóvá válik, ha padlókészítés közben váltania kell a 2D és a 3D között. Egy jó alaprajzi eszköz lehetővé teszi a 2D és 3D elrendezések egyidejű megtekintését ugyanazon a képernyőn. Amellett, hogy időt takarít meg, intuitívvá és pontossá teszi a 3D-s eszközök létrehozásának folyamatát.

rendszerkövetelmények

A kivitelezőknek és a tervezőknek útközben kell dolgozniuk. Éppen ezért nem elég egy olyan hagyományos eszköz beszerzése, amely csak a Windows-t és a Mac-et támogatja. Szüksége van egy alaprajzi eszközre, amely támogatja az iOS és az Android rendszert. Ezenkívül, mielőtt egy eszközt választana, ellenőrizze, hogy annak specifikációs követelményei megfelelnek-e a hardverspecifikációnak.

Képzési és bemutató létesítmények

A könnyű használhatóság az egyik tényező, amelyet figyelembe kell vennie az alaprajz készítőjének kiválasztásakor. A könnyen használható alkalmazás kiválasztása mellett azt is ellenőrizheti, hogy a cég kínál-e ingyenes bemutatót. Ez segít megérteni, hogy Ön vagy csapata tudja-e használni a szoftver funkcióit.

Újrafelhasználható sablonok

Néha az otthonépítőknek újra fel kell használniuk a korábbi projektek alaprajzait. Ha az alaprajzi eszközhöz újrafelhasználható sablonok tartoznak, akkor nem kell a nulláról kezdeni, mivel az elrendezések új javaslat szerinti megváltoztatása működni fog.

2D alaprajzok 3D átalakítása

A 3D alaprajzok nagy szerepet játszanak a projektek értékesítésében azáltal, hogy vizualizálják az alaprajzot, és felmérik, mennyi szabad terület lesz ott, amikor a projekt befejeződik. De a 3D alaprajz létrehozása időnként nehéz lehet. Szerencsére egyes eszközök leegyszerűsíthetik a folyamatot azáltal, hogy egy 2D-s elrendezést automatikusan 3D-vé alakítanak át.

Nyomtasson méretezhető alaprajzokat

A méretarányos nyomtatás funkció lehetővé teszi a 2D alaprajz egyetlen oldalra történő kinyomtatását, amelyet a vállalkozókkal és a vevőkkel való kommunikációra használhat. Elengedhetetlen azoknak a lakhatási szakembereknek, akik kereskedelmi célokra szeretnék használni. A professzionális alaprajz-készítőknek ezzel a tulajdonsággal kell rendelkezniük.

Most tekintse meg a legjobb alaprajz-készítők listáját, amelyek segítségével lenyűgöző tervet készíthet építési projektjeikhez:

Roomle

Roomle egy alaprajz készítő szoftver, amely magas színvonalú teljesítményének köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a belsőépítészek és az ingatlanközvetítők körében. Ez az eszköz segít az ügyfeleknek, hogy vizualizálják a terüket, és lehetővé teszi, hogy ízlésük szerint tervezzék meg és rendezzék be padlóikat.

3D katalógusa segítségével könnyen testreszabhatja az objektumokat, hogy egyedi tervezést készítsen. Esztétikusan tetszetős alaprajzokat hoz létre, csúcsminőségű valósághű képekkel. Az elrendezések élénk bemutatása növeli az értékesítést és a hatékonyságot.

A Roomle okostelefonos alkalmazásként is elérhető, amelyhez könnyen hozzáférhet. Ezenkívül ez a platform támogatja az egyszerű együttműködést és másokkal való megosztást. Ha üzleti márkájú online portálokat szeretne létrehozni, hogy ügyfelei megtekinthessék a tárolt alaprajzokat, ez az egyik legjobb lehetőség.

RoomSketcher

RoomSketcher hasznos alaprajz készítő lakástulajdonosok, belsőépítészek és vállalkozások számára. Mivel az alaprajzok és a lakástervezés dedikált eszköze, probléma nélkül használhatja. A kényelem érdekében egy kattintással és húzással szerkesztő eszközzel rendelkezik.

  Hogyan lehet megállapítani, hogy mely alkalmazások férnek hozzá az engedélyhez Androidon

Ezzel a helyszínen módosíthatja a tervet, és megoszthatja azt vevőkkel és vállalkozókkal. Ezen túlmenően ez az eszköz lehetővé teszi meglévő alaprajzok, tervrajzok vagy vázlatok feltöltését azoknak a szakembereknek, akik az alaprajzon dolgozhatnak az Ön helyett.

A RoomSketcherrel készített alaprajzok PDF, JPG és PNG formátumban letölthetők megosztás céljából. Élvezheti azt a szabadságot is, hogy interaktív 3D-s végigjátszásokban vagy 360 fokos nézetekben mutassa meg tervét.

Padlótervező

Azok, akik gyorsan szeretnének 2D-s és 3D-s alaprajzokat készíteni, keressenek Padlótervező. Szakemberek ezrei veszik igénybe ezt az eszközt a kiváló alaprajzok elkészítéséhez. Segítségével a felhasználók percek alatt pontosan megrajzolhatják a 2D terveket.

Több mint 150 000 elem felhasználását teszi lehetővé a tervezéshez, és 2D és 3D képmegjelenítéseket kínál. Mivel ez egy felhő alapú eszköz, így bárhonnan, bármilyen eszközről elérheti.

A projekt tervrajzának feltöltésével elkezdhet dolgozni a projekten. Ezenkívül néhány kattintással megoszthatja terveit másokkal. A személyes felhasználók és a vállalkozások egyaránt megfelelőnek találják ezt az eszközt.

Foyr Neo

Ha Ön belsőépítészeti tervezéssel és tervezéssel foglalkozik, akkor ezt már ismernie kell Foyr Neo. Lehetővé teszi kifogástalan alaprajzi elrendezések létrehozását a szobabeállítások automatikus kiszámításával és a tervek egyszerű elkészítésével. Még akkor is, ha a kezdetektől fogva úgy dönt, hogy tervet készít, egyszerű funkciói megkönnyítik a feladatot.

Könnyen hozzáférhető több mint 50 000 3D-s modell és textúra felhasználásával alaprajzok és tervezések készíthetők gyors ütemben. Egyszerűen adja hozzá a padló fő összetevőinek részleteit és leírását, és a szoftver digitális körutat kínál az ügyfeleknek a tervről.

Ezenkívül mindössze néhány percet vesz igénybe a 4K fotorealisztikus renderelés. Ez az eszköz más vázlatkészítő alkalmazásokkal is kompatibilis, és támogatja a lézermérők importálását más eszközökre.

Alaprajz készítő

Alaprajz készítő egy gyors és pontos alaprajz készítő, amely támogatja a tervrajzokat. A Symbol Library segítségével megvalósíthatja elképzelését a tökéletes elrendezésről. A 2D mellett lehetővé teszi a terv 3D-ben való megtekintését.

A Floor Plan Creator azt is lehetővé teszi, hogy a kézzel készített tervet sablonként használja az online alaprajzi tervezéshez. Ez az online platform automatikusan, valós időben szinkronizálja a projekteket, amelyeket egyszerre több eszközről is elérhet.

Itt bármilyen alakú vagy méretű helyiséghez tervezhet, és olyan elemeket adhat hozzá, mint az ajtók, ablakok, bútorok, tűzkijárat és EVAC beállítás. A metrikus és angolszász mértékegységek támogatása minden felhasználó számára kényelmessé teszi.

Cedreo

Cedreo egy felhő alapú 3D építészeti eszköz, amelyet bárki könnyedén használhat. Ez a lakberendezési és alaprajzi szoftveralkalmazás lehetővé teszi különböző projektek létrehozását és kezelését. Ez az eszköz ideális lakástulajdonosok, építészek, tájtervezők és belsőépítészek számára. Még a 3D tervezési tapasztalattal nem rendelkezők is futtathatják ezt az eszközt.

Az intuitív kezelőfelület mellett a Cedreo irányított lépések sorozatát is kínálja felhasználóinak a folyamat során. Még akkor is, ha egyidejűleg több projekthez készít alaprajzot rajta, mindegyiket nyomon követheti.

  Mi az a Reddit Gold és miért szeretné?

Lehetővé teszi továbbá a projektek kliensenkénti szervezését, ugyanannak a projektnek több verziójának mentését és keresését. Ezenkívül az alaprajzi szimbólumok könyvtára hasznos a pontos tervezési elrendezések gyors elkészítéséhez.

Homestyler

Homestyler egy egyedülálló alaprajz-készítő, amely nagyszerű funkciókkal büszkélkedhet saját otthoni kialakításához. 4K grafikus tervezőeszközei segítségével 3D és 2D alaprajzokat jeleníthet meg.

A fotórealisztikus renderelések virtuális végigjátszásának köszönhetően magával ragadó élményben lehet része.

A Homestyler hatalmas bútorkönyvtárának használatával otthona bármely sarkát megtervezheti, és megnézheti, hogyan néz ki. Lehetővé teszi továbbá az ajtók, ablakok és falak színének testreszabását az Ön igényei szerint.

Az egyik legfelhasználóbarátabb belsőépítészeti alkalmazásként számos hasznos funkciót kínál, amelyeket profik és amatőrök is használhatnak. Az együttműködő csapatok ezt a platformot rendkívül hatékonynak fogják találni.

Tervező 5D

Ha megbízható eszközt keres lakástervezéshez és lakberendezéshez nem profik számára, Tervező 5D a szoftver az Ön számára. Alakzatkönyvtárak gazdag gyűjteményével rendelkezik, amelyeket felhasználhat ötletei tervrajzainak elkészítéséhez. Fejlett alaprajz-tervezője mesterséges intelligencia segítségével alakítja át tervrajzát kiváló minőségű digitális és interaktív tervvé.

Legyen szó alaprajzok készítéséről otthona, iroda vagy kereskedelmi terület számára, ezzel az alkalmazással gyorsan és hatékonyan hozhat létre 2D-s vagy 3D-s elrendezéseket. A terv elkészítése után az eszköz HD fotorealisztikus 3D-reprezentációvá tudja alakítani.

Bár az új felhasználók számára nehézséget okozhat az alkalmazás használata, idővel megszokják. Ezen az online platformon letölthető alkalmazások is találhatók Mac, iOS és Android rendszerre.

HomeByMe

HomeByMe egy alaprajz-készítő, amely minden intelligens funkcióval rendelkezik a következő projektek megtervezéséhez és könnyed kezeléséhez. Ezzel az intuitív eszközzel zökkenőmentesen hozhatja létre terveit 2D-ben, és 3D-s elrendezésben jelenítheti meg azokat.

Ha ihletre van szüksége alaprajzának elkészítésekor, bármikor segítséget kérhet a HomeByMe közösségtől. Van egy hasznos közössége, ahol megvitathatja projektjét másokkal, és megtekintheti a projektgalériát, amely más felhasználók munkáit mutatja be.

Néhány egyéb funkciója közé tartozik a 2D-s terv 3D-vé alakítása, a valósághű fotóképek létrehozása és a 360 fokos áttekintés. A felhasználók könnyedén megoszthatják a terveket online másokkal, és visszajelzést kaphatnak. Mobilalkalmazása segítségével útközben is használhatja ezt az alaprajzot.

Következtetés

Az alaprajzok készítőivel gyorsabban dolgozhat, együttműködhet szétosztott csapatával, és lenyűgöző terveket készíthet, amelyeket ügyfelei imádni fognak. Ezeknek az eszközöknek a hatékony funkciói biztosítják, hogy a terveket olyan módon jelenítse meg, ahogyan azt elképzelte.

Válasszon ezek közül az eszközök közül, és kezdjen el jobb alaprajzok tervezésével. Ha szükséges, használhat épületinformációs modellező szoftvert projektjeihez.