12 legjobb SaaS-felügyeleti platform a költségek csökkentésére

A SaaS-felügyeleti platformok értékes eszközt jelenthetnek a működésük során SaaS-alkalmazásokat használó vállalkozások számára.

A SaaS használata és kereslete rohamosan növekszik, köszönhetően a méretezhetőségnek, a költséghatékonyságnak és az egyszerű használatnak.

Ez az oka annak, hogy egyre több vállalkozás alkalmaz SaaS alkalmazásokat.

Számos SaaS-alkalmazás kezelése azonban nehéz lehet.

Használhat SaaS-alkalmazásokat marketingre, ügyfél- és értékesítéskezelésre, valamint sok más területen, hogy megkönnyítse életét. De ha nem kezelik megfelelően, ez ronthatja pénzügyeit és hatékonyságát.

Sok olyan eset van, amikor a vállalkozások megfeledkeznek a megújításokról, és a licenc lejár. Előfordulhat, hogy redundáns alkalmazásokat használ, amelyek hasonló funkciókat kínálnak, vagy elfelejthet néhány alkalmazást, amelyek használaton kívül maradnak, de Ön továbbra is fizet értük.

Felesleges és kockázatos befektetés, mivel a kibertámadók kihasználhatják az ilyen alkalmazásokat.

Ezért a SaaS-kezelési platformnak van értelme a több SaaS-alkalmazással foglalkozó vállalkozások számára.

Ebben a cikkben megvitatom, melyek azok a SaaS-felügyeleti platformok, és melyek a legjobbak, amelyeket vállalkozása számára használhat.

Mik azok a SaaS beszerzési és felügyeleti platformok?

A SaaS-beszerzési és -felügyeleti platformok olyan szoftvermegoldások, amelyek lehetővé teszik SaaS-alkalmazások tudatos vásárlását és azok hatékony kezelését. Egy ilyen platform segítségével a legjobb vásárlási döntéseket hozhatja, és a megfelelő megoldást a megfelelő személyekhez és csapatokhoz rendelheti.

A SaaS-felügyeleti platform segítségével megjelenítheti az összes SaaS-alkalmazást a technológiai veremben, és megértheti, ki használja őket. Ez segít felfedezni a redundáns, hasonló funkciókkal rendelkező alkalmazásokat, illetve azokat, amelyeket már nem használ.

Így eldobhatja az ilyen alkalmazásokat, és megtakaríthatja költségeit. Ezenkívül csökkentheti az ilyen alkalmazásokból származó kockázatokat, mivel a bűnözők kompromittálhatják őket. A platformon található információk segítségével megtekintheti a közelgő megújítási dátumokat, időben megújíthatja az alkalmazásokat, és egyszerűen beszerezhet újakat, mivel mindent egyetlen irányítópulton megjelenít.

A SaaS-felügyeleti platform képességei segítségével jelentős megtakarítást érhet el, és optimalizálhatja SaaS-befektetéseit.

Tehát, ha készen áll ezeknek az előnyöknek a kihasználására, itt vannak a legjobb SaaS-kezelési platformok, amelyeket fontolóra vehet.

Zylo

Takarítson meg akár 20%-ot az SaaS-kiadásokból nulla kockázat nélkül egy hatékony, vállalati szintű SaaS-felügyeleti platform használatával, Zylo, amely SaaS tárgyalói szolgáltatásokkal is jár. A SaaS-kiadások és az ezzel járó kihívások kezelésével segíti vállalkozása növekedését.

A Zylo egy adatvezérelt platform, amely egyesíti a legújabb technológiát, a páratlan szakértelmet és a benchmarkokat annak érdekében, hogy Ön a lehető legkiemelkedőbb értéket hozhassa ki SaaS-befektetéseiből. AI-alapú Discovery Engine-t kínál, amely több mint 21 milliárd dollár SaaS-kiadás feldolgozására képes, miközben hasznos betekintést nyújt a portfólió gyors optimalizálásához.

Ezenkívül a Zylo zökkenőmentes, folyamatos figyeléssel lehetővé teszi az összes SaaS-alkalmazás, a költés és a használat felfedezését. Segít a vásárlás hatékonyságának növelésében, a költségek csökkentésében, és adatvezérelt betekintést nyerhet a hasonló funkciókkal rendelkező alkalmazások elkerülésére.

Értesítést kaphat a megújításokról, és ellenőrizheti azokat, javítva az alkalmazottak tapasztalatát és termelékenységét a szükséges eszközökkel. Ezenkívül a Zylo segít a SaaS-megfelelőség biztosításában.

Zluri

Ha optimalizálni szeretné SaaS-megtakarításait, hatékonyságát és láthatóságát, Zluri jó lehetőség. Tiszta irányítópultot kínál mindenhez, a felfedezéstől és kezeléstől a feladatok és vásárlások automatizálásáig.

Harmadára csökkentheti SaaS-költségeit, megtalálhatja az alulhasznált és nem használt alkalmazásokat, konszolidálhatja azokat hasonló funkciókkal, és megújíthatja a licenceket a használati ismeretek segítségével. Ezenkívül néhány kattintással automatizálhatja SaaS-beszerzését, a közelgő megújításokat, valamint a be- és kiszállást.

A Zluri nagyobb rálátást biztosít az összes SaaS-alkalmazásra, így felfedezheti és eltávolíthatja a nem jóváhagyott és nem biztonságos alkalmazásokat, és továbbra is megfelelő maradhat. Egy másik izgalmas dolog a Zluri-val kapcsolatban, hogy egy ROI-kalkulátorral rendelkezik, amellyel kiszámíthatja ROI-ját, és megvizsgálhatja, mennyit takaríthat meg SaaS-befektetésein.

  Hogyan beszéljünk egy hangról a TikTokon Voiceover nélkül

Sastrify

Vegyen részt egy költséghatékony utazáson Sastrify és hagyja, hogy segítsen kitalálni és megtárgyalni a legjobb SaaS-licenceket a piacon. Míg a Sasttrify kezeli az Ön SaaS-licenceit, lehetővé teheti alkalmazottai számára, hogy más alapvető feladatokra összpontosítsanak.

Ezzel a megoldással nem kell arra gondolnia, hogy több időt fektessen a beépítésbe; ehelyett engedélyezze a Sastrifynak, hogy ezt megtegye helyetted. Ezzel nem csak időt, hanem erőfeszítést is takaríthatunk meg.

Ezenkívül a Sastrify figyelemmel kísérheti SaaS-használatát, hogy lehetővé tegye a gyors adaptációkat, amikor szüksége van rájuk. Javaslatokat küld a tárgyalásokhoz, figyelmezteti Önt a megújítások előtt, valamint kockázatkezelést és sikeres telepítést kínál.

A Sastrify külső csapatként dolgozhat az Ön számára a SaaS-költések kezeléséhez szükséges készségekkel. Így nem kell attól tartania, hogy a belső csapatot csak az SaaS-telepítések kezeléséhez kell bővítenie, ami költséges és hosszadalmas folyamat lehet.

Foglaljon bemutatót, hogy megtudja, hogyan működik.

Szerezzen be

Köszönj a Szerezzen be és felejtse el a SaaS-kiadások kézi kezelését. Ez biztosítja az automatizálás erejét SaaS-kiadásainak hatékony szabályozásához. Kiváló választás lehet minden vállalkozás számára, különösen a kritikus fontosságú szervezetek számára.

Ez a platform távol tartja Önt a papíralapú folyamatoktól, az összetett megoldásoktól és a lassú jóváhagyásoktól; ehelyett proaktív SaaS-költéskezelést fog élvezni. Ezenkívül szerezzen be egy központi helyet a vásárlási jóváhagyások létrehozásához és testreszabásához. Gyorsan áttekintheti a költségvetését és a tényleges kiadásokat.

Tegye egyszerű feladattá csapata kiadáskezelését a virtuális és fizikai fizetőkártyák segítségével. A Procurify, ahogy a neve is mutatja, gördülékeny beszerzési folyamatot hoz létre, és jelentős időt takarít meg. A szállítói vagy katalógusbeli betekintést is használhatja az intelligensebb vásárlási és üzleti döntések meghozatalához.

A Procurify mobilalkalmazással érkezik, így bármikor és bárhol egyszerűen és gyorsan kérhet és hagyhat jóvá tételeket. Integrálható olyan eszközeivel is, mint a Slack, Quickbooks, Oracle Netsuite és még sok más, hogy megkönnyítse az életét. Ezenkívül hatékonyan költhet a digitális auditokkal, a végponttól végpontig terjedő költségmunkafolyamatokkal és megbízható ellenőrzésekkel.

Nézzen meg egy bemutatót a platform használatának megértéséhez.

Productiv

Optimalizálja a SaaS-költségeket valós idejű információk és értékes funkciók segítségével Productiv – SaaS intelligenciát kihasználó SaaS felügyeleti megoldás. Segített az olyan nagy hatású csapatoknak, mint az Uber, az Equinix, a Databricks stb., hogy SaaS-költségeik 35%-át megtakarítsák, és kiváló alkalmazotti élményt biztosít.

A beszerzési, informatikai és egyéb üzletágak vezetői felnéznek a Productivra a könnyen használható platform, az egyszerű kínálat és a fejlett funkciók miatt.

Jobb áttekintést kaphat SaaS-ökoszisztémájáról, hogy észlelje a szankcionált alkalmazásokat, optimalizálja a kiadásokat, és nyomon kövesse az alkalmazások elköteleződését intelligens információk segítségével.

Automatizálja alkalmazottai munkafolyamat-életciklusait és licenckezelését a műveletek felgyorsítása és az informatikai többletköltségek csökkentése érdekében. Személyre szabott és súrlódásmentes alkalmazás-teljesítési folyamatot biztosít az elkötelezettség és az elfogadás fokozása érdekében, miközben jelentős IT-időt takarít meg.

Adatvezérelt proaktív irányítást, működési sebességet és munkavállalói elkötelezettséget kap a SaaS-intelligenciával. Előrejelző referenciaértékekkel és betekintésekkel segíti a megfelelőség és a döntéshozatal javítását is.

Vendr

Hadd Vendr vásároljon és újítson meg SaaS-alkalmazásokat, így a legjobb árat érheti el anélkül, hogy tárgyalásokba keveredne. Ez egy kiváló SaaS beszerzési szolgáltatás, amellyel csökkentheti költségeit, és sokat spórolhat rajtuk.

A Vendr több ezer tranzakción alapuló adatvezérelt betekintést nyújt a jobb árképzés és az ügyletek gyorsabb lezárása érdekében. Felejtsd el a belső bonyodalmakat vásárlás közben; A Vendr segít gyorsan áttérni az értékelési szakaszból a 100%-os megfelelőséggel rendelkező vásárlásba.

  Hogyan készítsünk képernyőképet az iPhone hátoldalának megérintésével

Ezzel a megoldással az első lépések egyszerűek; lehetővé teszi a Vendr számára, hogy elemezze a SaaS-vermet, megosztva velük egy SaaS-táblázatot. A megfelelő adatok birtokában meghatározzák, hogyan takaríthat meg pénzt, vásárolhat, és megújíthatja a licenceket. A vezetők, a csapatok és az osztályvezetők az irányítópult segítségével új eszközöket kérhetnek.

A Vendr automatizálja a jóváhagyást, függetlenül attól, hogy jogi, pénzügyi vagy biztonsági érdekelt felektől van rá szüksége. Miután meghatározta a legjobb árat, lezárja az ügyletet, felvázolja a megtakarításokat, és felkészül a következő megújításra.

Tropikus

Erősítse meg beszerzési csapatát, és javítsa erőfeszítéseit Tropikus. Megkönnyíti az életét, ha szoftverszállítók százait kezeli támogatott beszerzéssel, hogy minden szerződést hatékonyan dolgozhasson fel.

A Tropic havonta több száz üzleti ügylet megkötésére képes. Ez segít forgatókönyvek, betekintések és benchmarkok készítésében a beszerzési stratégiák javítása érdekében. Örömet szerezhet a szerződésben érdekelt feleknek azzal, hogy különféle, könnyen használható eszközöket kínál a folyamatok megfelelőségének kezelésére. A beszerzési csapatok ezt a platformot használhatják a vásárlások és megújítások egyszerű kezelésére.

Fedezzen fel gyorsan új szállítókat, optimalizálja a SaaS-vermet, és szabványosítsa a beszerzési folyamatot a Tropic segítségével. Szerződéskezelése értékes a szerződések rendszerezéséhez, a kritikus adatok megszerzéséhez, és soha nem hagyja, hogy a megújítások lejárjanak.

A támogatott beszerzéssel a Tropic szakértői által kínált teljes körű szoftverbeszerzési megoldást kap. Figyelemmel kísérheti SaaS-használatát, és eldöntheti, hol növelje vagy csökkentse azt.

Torii

Használat Torii hogy szélesebb körben látható legyen a kiadások és optimalizálható legyen SaaS ROI-ja. Ez a fejlett felderítési platform segíthet megérteni SaaS-használatát, kiigazításokat hajthat végre, és növelheti az alkalmazottak termelékenységét.

A Torii egy pillantással teljes betekintést nyújt a SaaS-költésbe, a szerződésadatokba és az ERP-be. A SaaS intelligenciát is kihasználva segít csökkenteni a zajt, és megjeleníteni az összes használt, átfedésben lévő vagy elpazarolt szoftvert.

A platform elhagyása nélkül ez lehetővé teszi, hogy gyors üzleti döntéseket hozzon bármilyen szoftverrel, felhasználóval vagy licenccel kapcsolatban. Különböző erőforrásokat, például ERP-ket csatlakoztathat a Torii-hoz, és megkeresheti SaaS-költségeit portfóliójában.

A SaaS megtérülésének és hatásának optimalizálása érdekében kombinálja a felhasználói átvételi betekintést a licencköltséggel. A natív HRIS-integrációkkal rugalmasan feltérképezheti és elemezheti a SaaS-kiadásokat alkalmazástulajdonos, üzleti egység, szoftverkategória stb. szerint, hogy gyorsabban hozhasson meg jobb döntéseket.

Ezenkívül a fejlett munkafolyamatok lehetővé teszik az elpazarolt licenc gyors visszaszerzését, és automatizálhatja az egyéni licenc-visszaigénylést is. A Torii segítséget nyújt a licencek megtalálásában, kezelésében, nyomon követésében vagy szakaszos használatában

Precoro

Szüntesse meg a kézi munkát, egyszerűsítse a vásárlási folyamatokat, csökkentse a kiadásokat, és koncentráljon a ROI növelésére Precoro. Felhasználói 67 országban vannak, köztük olyan híres országokban, mint a Canva, Tala és még sok más.

A Precoro segítségével nem kell a jóváhagyási késésekre, a kézi jelentéskészítésre és az Excel-alapú kezelésre gondolnia. Ehelyett a Precoro gyorsan létrehozza a PO-kat, és automatikusan áthelyezi azokat a szállítókhoz. Azonnali vásárlási kérelmeket, egyértelmű állapotjelzéseket, valamint szolgáltatások és termékek korlátlan katalógusát kínálja.

A Precoro akár 90%-kal gyorsabb jóváhagyást tesz lehetővé gyorsabb szállítással és rugalmas munkafolyamatokkal. Tartalmazza az egyéni mezők, részlegek és helyek munkafolyamatait, mobilbarát jóváhagyásokat, valamint jóváhagyási irányelveket és küszöbértékeket.

Ezenkívül jelentéseket is kap, amelyek gyorsabb tájékoztatást nyújtanak az optimális működési és pénzügyi döntések meghozatalához. Valós idejű betekintést, több mint 20 szűrőt tartalmaz, amelyek segítenek megtalálni, amire szüksége van, és több mint 120 testreszabható mezőt az egyéni jelentések számára.

Foglaljon bemutatót, hogy többet megtudjon.

LeanIX

LeanIX egy hatékony SaaS-felügyeleti platform a SaaS termelékenységének és költségének optimalizálására. Lehetővé teszi vezető pénzügyi, SSO- és szerződéskezelési megoldásainak integrálását az alkalmazások folyamatos és gyors felfedezéséhez, és nagyobb rálátást biztosít SaaS-ökoszisztémájára.

  Videó hozzáadása a Google Diákhoz

Ez a teljesen automatizált platform olyan funkciókkal rendelkezik, mint a megújítási vizualizáció, a duplikált licencek azonosítása, a redundáns szerződések és a megvásárolt SaaS-alkalmazások, és mindent egy helyen kezel.

Mindezek a betekintések segítenek optimalizálni az SaaS-költségeket és nagyobb megtakarítást elérni. A platform lehetővé teszi a csapattagok elszámoltathatóságának növelését és a tulajdonjogok kiosztását is, ami segít jobban megérteni a SaaS-költségeket és elkerülni a pazarlást. A szoftvergyártók árazási referenciaértékeivel is tárgyalhat szerződésekről.

Használja ki a platform megújítási naptárát és a havi jelentéseket a tervezéshez és a költségvetésen belül maradáshoz. Még a használatot is nyomon követheti, és nagyobb láthatósággal javíthatja a SaaS bevezetését. A betekintést arra is felhasználhatja, hogy a megfelelő licenceket kiosztja a tagoknak a legjobb használat érdekében.

Kövesse nyomon szoftvermegoldásait a SaaS-veremben, és tartsa be a SOC2, a GDPR és más szabályozó szervek előírásait. A szoftverből származó információk segítenek megelőzni a biztonsági fenyegetéseket, kiküszöbölni az illetéktelen hozzáférést és biztonságosan hozzáférni az adatokhoz.

Azt is felfedezheti, hogy a SaaS-szolgáltatók megfelelnek az Ön irányelveinek, és megfelelő döntéseket hoznak. Integrálja a LeanIX-et más rendszerekkel, mint például a Slack, Salesforce, ADP, SAP, Okta stb.

Cledara

Használat Cledara hogy jobban átláthassa és ellenőrizhesse SaaS-előfizetéseit. Egyetlen helyen tekintheti meg és kezelheti teljes előfizetéseit. Az együttműködést úgy is elősegítheti, hogy könnyedén megosztja a szoftvert a csapat között, és elkerüli a nem használt vagy ismétlődő szolgáltatásokért való fizetést.

A Cledara segítségével könnyedén kezelheti szolgáltatásait, ki- és beépítve azokat, és újakat igényelhet. Kövesse nyomon csapatát, és hatalmazza fel őket a szükséges megfelelő szoftverlicencekkel és jóváhagyásokkal, miközben mindent ellenőrizhet egy egyszerű beszerzési folyamattal.

Vizualizálja felhasználóit és előfizetéseit valós idejű jelentésekkel. A hasznosítható betekintések segítségével megtalálhatja a projekt költségvetését és megtakarításait.

Ezenkívül egy helyen értékelheti a megújításokat, és jósolhatja meg a kifizetéseket a közelgő megújítási díjak és dátumok alapján.

Snowsoftware

Fedezze fel, irányítsa és optimalizálja SaaS-ökoszisztémáját a segítségével Snowsoftware. Részletes áttekintést nyújt a SaaS használatáról, amelyet bemenetként használhat a pazarlás elkerülése, a szállítók szétterjedésének csökkentése, a megújítások tárgyalása, valamint a redundáns és kockázatos alkalmazások megszüntetése érdekében.

Ez a platform jobb rálátást biztosít a SAM-szakembereknek a nem engedélyezett, jóváhagyott, licencelt és ingyenes SaaS-alkalmazásokra, az infrastruktúra és a helyszíni alkalmazások mellett egyetlen megoldásban. Mindezek az információk segítenek optimalizálni a SaaS-költéseket és hatékonyan ellenőrizni a tevékenységeket.

A rendszereire böngészőbővítménnyel telepített Snow-ügynökök több mint 8000, az adatintelligencia szolgáltatásukkal azonosított alkalmazás használatát rögzíthetik.

Lehetővé teszi továbbá több alkalmazás adatainak összesítését a SaaS API-csatlakozók segítségével, miközben egy másik API-csatlakozót biztosít a nem mindennapi alkalmazások számára. Integrálhatja más eszközökkel, és mindent végrehajthat lapváltás nélkül.

Következtetés

A SaaS-kezelési platform segítségével jelentősen megtakaríthatja SaaS-költségeit, mivel lehetővé teszi az összes SaaS-alkalmazás megjelenítését és kezelését, azok elosztását és használatát. Tehát használja a fenti SaaS-kezelési platformok bármelyikét, amelyet előnyben részesít, és takarítson meg nehezen megkeresett pénzt.