6 megoldás a Synology NAS-adatok felhőbe mentésére

A Network Attached Storage (NAS) segítségével kényelmesen mentheti a fontos fájlokat. Ez a tökéletes biztonsági mentési megoldás azoknak a felhasználóknak, akik magánéletre, vezérlésre és megbízhatóságra vágynak.

Dönthet úgy, hogy tárhelyként, számítógépe szinkronizálási meghajtójaként vagy platformként használja a média streameléséhez a magánhálózatán.

A NAS egyszeri beállítási díja drágább lehet, mint egy felhőalapú tárolási szolgáltatásra való előfizetés. Végül azonban előfordulhat, hogy többet fizet a felhőalapú tárolásért. Másrészt ez csak egyszeri befektetés legalább fél évtizedre NAS-szal.

Tehát csak a tárhely költsége teszi népszerűvé a NAS-t a vállalkozások számára? Főleg szedésekor Synology A NAS szilárd opció ehhez a cikkhez.

Nos, van még néhány ok, amiért a Synology NAS a preferált opció sok vállalkozás számára:

Bár magánszemélyek és vállalkozások egyaránt használják, a vállalatok a zökkenőmentes működés érdekében választják.

A NAS gyors és egyszerű hozzáférést biztosít az adatokhoz a hálózaton belül. Függetlenül attól, hogy vállalkozása rendelkezik dedikált IT-csapattal vagy sem, bárki használhatja a NAS-eszközt anélkül, hogy bármilyen technikai szakértelemre lenne szüksége. Megnézheti a telepítési/beállítási videót, hogy saját szemével is lássa:

  Vezérelje a médiát a Firefoxban a billentyűzet médiabillentyűivel

A felhőszolgáltatásokhoz képest is megbízható lehetőség. Egy leállás megzavarhatja a vállalkozásokat, ha felhőalapú tárolási szolgáltatásra támaszkodik. A NAS segítségével mindig hozzáférhet az adatokhoz, feltéve, hogy az eszköz nem sérül meg.

Ezenkívül a NAS-eszközök könnyen méretezhetők további tárhely hozzáadásához.

Ha ezek az előnyök nem kényszerítik a vállalkozást, talán egy 5 éves garancia és a meghosszabbítási lehetőség megpecsételheti az üzletet?

Igen, kapsz professzionális támogatást (csere) a NAS-eszközeidhez, ha valamiért délre mennek a dolgok, ami ritka eset.

Ezért ezek a juttatások tökéletesen illeszkednek a kis- és középvállalkozások számára.

Miért van szüksége felhőalapú biztonsági másolatra a Synology NAS-ról?

Nem számít a NAS-eszköz márkája vagy képességei, hatalmas mennyiségű alapvető adat található a NAS-eszközben, miközben előnyben részesíti azt a felhőszolgáltatással szemben.

Tehát nincs biztonsági másolata a nem telephelyen tárolt adatokról, ami általában egy felhőalapú tárolási szolgáltatás esetében történik.

Ezért, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőle, érdemes egy felhőalapú tárolási megoldást választania a Synology NAS számára további biztonsági mentés céljából.

A legjobb megoldások a Synology NAS-adatok felhőbe mentéséhez

A Synology NAS-adatok felhőbe történő biztonsági mentése nyugalmat biztosít.

Ehhez azonban nem használhat egyetlen felhőalapú tárolási szolgáltatást sem. Gondoskodnia kell arról, hogy a felhőmegoldás támogassa a Synology NAS-t, és alapvető funkciókat tudjon biztosítani az adatok mindenkori védelme érdekében.

A kipróbálható lehetőségek közül néhány:

ElephantDrive

ElephantDrive natív integrációt kínál különféle NAS-eszközökkel, beleértve a Synology-t is. A csomagot a Synology Package Centerből szerezheti be.

  Privát fényképek és videók elrejtése iPhone-on vagy iPaden

Ha egyszerű megoldást szeretne adatainak felhőalapú tárolási platformon történő védelmére, az ElephantDrive jó jelölt.

Érdemes ellenőrizni, hogy az Ön Synology NAS-modellje támogatott-e, majd fedezze fel a rendelkezésre álló előfizetési lehetőségeket.

C2 Tárolás

C2 Tárolás a Synology hivatalos ajánlata. Ha nem bízik a harmadik féltől származó szolgáltatásokban, és zökkenőmentes támogatást szeretne hardveréhez és felhőjéhez, a C2 Storage jó választás lehet.

Támogatja a funkciók széles skáláját, például az integritás-ellenőrzést, a titkosítást, a helyek közötti szinkronizálást és még sok mást, hogy az adatok védettek és elérhetőek legyenek a teljes hálózaton. Verzióvezérelt biztonsági másolatokat is találhat a finomszemcsés helyreállításokhoz.

Választhatja 30 napos ingyenes próbaverzióját, és kipróbálhatja.

IDrive Synology biztonsági mentés

Én vezetek felhőalapú tárolási platformot biztosít, amelyhez az IDrive Synology Backup alkalmazásával csatlakozhat. Mielőtt letöltené az igényeinek megfelelő csomagot, ki kell választania a Synology eszköz megfelelő modelljét.

A biztonsági mentések titkosítottak, és ütemezheti az automatikus biztonsági mentési/visszaállítási feladatokat. Szükség esetén támogatja az e-mailes értesítéseket és a kézi biztonsági mentést/visszaállítást is.

Felár ellenében választhatja az Express szolgáltatást is, amely lehetővé teszi, hogy gyorsabban hajtson végre tömeges átvitelt, mint általában elvárná.

Amazon S3 Glacier Storage

Ha már használja az Amazon egyes AWS-szolgáltatásait, vagy szeretné felfedezni azokat, a S3 gleccsertároló a szolgáltatásnak előnyösnek kell lennie.

Hihetetlenül olcsóbb lehet, mint más lehetőségek. A tárolás ára azonban nem egyszerű. Az ár az átvitt, tárolt adatoktól és a tárolt régiótól függ. Tehát ellenőriznie kell Az Amazon S3 árai hogy többet tudjon róla.

  Növelje útválasztója WiFi hatótávolságát

Más megoldásokkal ellentétben nem ez lesz a leginkább felhasználóbarát élmény. Ezért előfordulhat, hogy meg kell néznie a dokumentációját és a Synology-t hivatalos ajánlás hogy megfelelően legyen beállítva.

Backblaze B2 NAS Cloud Backup

Backblaze B2 egy legjobb minősítésű felhőalapú tárolási szolgáltatás, amelyet biztonsági mentésekhez szabtak.

A legjobb benne, hogy támogatja a natív integrációt számos NAS-eszközzel, beleértve a Synology-t is. Így zökkenőmentesen biztonsági másolatot készíthet adatairól a Backblaze B2-re.

A Backblaze segítségével az egyik piacvezető biztonsági funkciót kapja, amellyel fiókja és felhőadatai a lehető legnagyobb biztonságban maradhatnak.

Wasabi Cloud NAS

Wasabi Cloud NAS egy izgalmas lehetőség, ahol nincs korlátja a felhőalapú tárolásnak, azaz a feneketlen tárolásnak.

Más szóval, felosztó-kirovó modellt választ, ahol a tárhely növekszik, és a költségvetése is megnő. Segít megtakarítani a fel nem használt terület vagy a tervezett tárhely költségeit.

Például előfizetéssel 5 TB adatot kap, de soha nem használ annyi helyet. Tehát ahelyett, hogy többletköltséget fizetne, fizessen azért, amit használ, és lépje túl az előfizetési korlátokat, amikor vállalkozása ezt megköveteli.

Minden a Felhőbe megy

Ez a digitális korszak, amikor minden a felhőbe kerül, legyen szó biztonsági mentésről, streamelésről, tárolásról vagy kutatási archívumról.

Ezért a kényelem érdekében érdemes biztonsági másolatot készíteni a helyszíni tárolási adatokról a felhőben. Természetesen a felhő soha nem helyettesítheti a fizikai tárolómeghajtót, de előnyei vannak.

A legtöbb ajánlott felhőmegoldásnak különféle felhasználási esetekhez kell illeszkednie, de csak azokat érdemes választani, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek.