5 legjobb sötét webes megfigyelő eszköz az értékes személyes adatok védelmére

A sötét webes megfigyelő eszközök segítenek proaktívan megvédeni digitális biztonságát. Ezek figyelmeztetik Önt, ha személyes adatai kiszivárognak, hogy időben tegyen megelőző intézkedéseket.

Az internetnek csak egy kis részével lépünk kapcsolatba. Bár senkinek nincs konkrét adata róla, az internet körülbelül 10%-a nyitva áll az átlagfelhasználó előtt. Ezt nyílt webnek vagy felszíni webnek nevezik, amelyet a keresőmotorok indexelnek.

A fennmaradó 90% Mélyweb néven ismert. Ennek túlnyomó része adatbázisok, tudományos publikációk, magándokumentumok stb., amelyekbe nem nagyon van dolgunk.

Így aztán…

Mi az a Dark Web?

A mélyweb egy kisebb részét, a teljes internet kevesebb mint 1%-át sötét webnek tekintik, amely többnyire jogellenes tevékenységeknek ad otthont.

Ez kemény drogok, illegális áruk, magánjogosítványok és még sok más törvény által tiltott dolog értékesítését jelenti.

Ezek az illegális kereskedelmi csatornák általában letéti rendszerrel rendelkeznek, és olyan kriptovalutákkal működnek, mint a Bitcoin az online anonimitás érdekében.

Érdekes módon szabványos böngészőkkel nem tudjuk elérni a sötét webet; ehelyett valami olyan kell, mint a Tor.

Az ilyen sötét internetes webhelyek címének általában nincs értelme, és .onion/ karakterrel végződik, összehasonlítva a .com, .net stb. címekkel, amelyeket általában látunk.

Egyszerűen fogalmazva: normál internetfelhasználóként semmi közünk a sötét webhez.

A sötét webes megfigyelés azonban jelzi, ha van valami aggodalomra ad okot, hogy megvédjük magunkat adatszivárgás esetén.

  A Zoom-hívás hibáinak elhárítása

Dark Web Monitoring Tools

Ezek az eszközök folyamatosan adatvédelmi incidenseken mennek keresztül, hogy ellenőrizzék személyazonossági okmányainkat, hitelkártyaszámainkat, címeinket, telefonszámainkat, orvosi fiókjainkat, közösségi médiafiókjainkat stb., és értesítsenek bennünket, ha bármi, ami velünk kapcsolatos, „elérhető” a sötét weben. .

1 Jelszó

Az 1Password egy prémium jelszókezelő, amely sötét webes megfigyelőeszközként is működik.

Jelszókezelőként rendkívül biztonságos és felhasználóbarát. Olyan iparágvezető funkciókkal rendelkezik, mint az AES-256 bites titkosítás, a nyers erő elleni védelem, az adattitkosítás átvitel közben és nyugalmi állapotban, és még sok más.

A szolgáltatások teljes készletét megtekintheti ebben az 1Password lebontásban.

A sötét web frontján az 1Password Watchtower összekapcsolódik a HIBP eszközzel, amely információkat gyűjt minden fontosról, ami ki van téve. Azonnal figyelmeztet, ha felhasználóval kapcsolatos információkat talál a HIBP adatbázisban.

Az 1Password nem rendelkezik ingyenes verzióval, de ezt a 14 napos ingyenes próbaverzióval kipróbálhatja személyes és üzleti terveihez.

LastPass

A LastPass egy másik jelszókezelő, amely beépített sötét webmonitorral érkezik. Ez hasonlóan hatékony az AES-256 bites titkosítással, a tároló állapotellenőrzésével, a titkosított fájltárolással és a főbb platformok natív alkalmazásaival.

Egyszerűen megadhatja az e-mail címeket, és a LastPass készenlétben áll. Az adatvédelmi incidensről a regisztrált e-mail címen keresztül értesíti Önt.

Ezenkívül hozzáférhet a biztonsági irányítópulthoz a jelszótároló általános állapotához. Ez segít azonosítani a gyenge jelszavakat, és jelzi a nyilvánosságra hozott hitelesítő adatokat is.

A LastPassnak van egy ingyenes örökkévaló verziója. A sötét webes szkennelésekhez azonban a prémium verzió tartozik, amelyet 30 napig ingyenesen kipróbálhat.

  Hogyan lehet megtekinteni a billentyűparancsok rejtett „csalólapját” az iPaden

NordVPN

A jó virtuális magánhálózatok kiváló biztonsági termékek, amelyeket az emberek választanak, hogy digitálisan névtelenek maradjanak, és hozzáférjenek a blokkolt tartalmakhoz.

A NordVPN-t nem kell bemutatni a VPN-iparban. Csúcskategóriás termékről, sima felhasználói felületről, hihetetlenül gyors sebességről és irigy földrajzi feloldó rekordról beszélünk.

Mint minden más korábban tárgyalt eszköz, ez is a háttérben fut. Azonnal értesítést kap, ha bármi, ami a NordVPN e-mailjéhez kapcsolódik, megjelenik a sötét webes területeken.

Bár a NordVPN-nek nincs ingyenes verziója (ahogy a legtöbb VPN-nek nincs), kockázatmentesen kipróbálhatja ezt a 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Norton 360

A Norton 360 azonnal erőteljesnek érzi magát abban, hogy sokkal többet véd, mint az e-mail címeket és a hitelkártyaszámokat.

Kétféle változatban kapható: Norton 360 és Norton 360 LifeLock.

A Norton 360 lehetővé teszi, hogy megadja a jogosítvány számát, édesanyja leánykori nevét, öt biztosítási azonosítószámot, öt e-mail címet, öt számot, tíz bankszámlaszámot stb. a sötét webes szkenneléshez.

A LifeLock-előfizetés hozzáadja az Ön társadalombiztosítási számát, születési dátumát és nevét a listához.

Emellett a Norton 360 víruskeresőt, felhőalapú biztonsági mentést, jelszókezelőt, szülői felügyeletet, VPN-t stb. kínál.

Végeredményben ez valóban egy 360 fokos védelem, amelyre előfizethet, miközben élvezi a 60 napos teljes visszatérítési garanciát.

Őrző

A Keeper BreachWatch kiegészítőként érkezik jelszókezelőjéhez és egyéb szolgáltatásaihoz. Ez a webes megfigyelő eszköz egyszerűen ellenőrzi a mentett jelszavakat az internet sötét oldalán kiszivárgott adatokkal szemben.

  Az .estrongs használata Androidon

Ezt követően figyelmeztetést kap, hogy a lehető leghamarabb módosítsa a feltört hitelesítő adatot.

Ezenkívül a BreachWatch azonosítja a gyenge bejegyzéseket a jelszótárolóban, és javasolja azok előzetes megváltoztatását.

Emellett a jelszókezelője már egy jól ismert termék, aminek van korlátozott ingyenes verziója is.

Végül, a Keeper jelszókezelő natív alkalmazásokkal rendelkezik a legtöbb platformhoz, és 30 napos ingyenes próbaverzióval ellenőrizheti a megfelelőségét.

Nincs ok a félelemre!

Bár a sötét web veszélyes tevékenységeknek ad otthont, normál internetfelhasználóként nincs miért pánikolni.

Ennek a cikknek a végső célja, hogy beszámoljon azokról a sötét webes megfigyelő eszközökről, amelyeket magánszemélyként használhat.

Az ilyen eszközök azonnal tájékoztatják Önt, amint személyazonosításra alkalmas információi megjelennek az interneten, hogy időben tegye meg az elővigyázatossági intézkedéseket.

Az online biztonság érdekében ökölszabályként használjon erős jelszavakat, és minden esetben alkalmazzon kéttényezős hitelesítést.

De még nem végeztünk. És van ez az érdekes cikkünk a sötét weben található személyes adataid értékéről, hogy elmondjunk néhány leleplező tényt.

Maradjon velünk!