9 legjobb SEO bővítmény a WordPresshez

A jelenlegi online környezetben a WordPress a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS).

A WordPress az egyik leghatékonyabb platform, amelyet figyelembe kell venni, amikor webhely-építő platformot választ vállalata, vállalkozása vagy szervezete számára.

Jelenleg a WordPress 455 millió webhelyet üzemeltet. A WordPress megőrizte népszerűségét az egyszerű használat, a rugalmasság és az élénk felhasználói közösség miatt.

Tekintettel arra, hogy ingyenes és egyszerűen beállítható, nem szükséges kódolási vagy webfejlesztési tapasztalat a használatához. Olvasson tovább, hogy megtudja, miért a WordPress ideális platform vállalkozása számára, ha olyan költséghatékony megoldást keres, amely gyerekjáték megkönnyíti a webhely kezelését.

Ebből a cikkből azt is megtudhatja, hogy mit csinálnak a legjobb WordPress SEO-bővítmények, és hogyan és miért profitálhatnak belőlük.

Miért tartják a WordPress-t az egyik legjobb tartalom-első platformnak?

A rendelkezésre álló bővítmények nagy száma miatt a WordPress számos biztonsági és testreszabási lehetőséget kínál az ügyfeleknek mindenféle webhelyhez.

Nem szükséges professzionális fejlesztőt felvenni egy WordPress alapú webhely létrehozásához. Megteheti saját maga, vagy kedvező árú segítséget kérhet olyan állástáblázatokon keresztül, mint az Upwork.

Bármelyik útvonalat is választja, tekintse meg ezeket a csodálatos SEO-bővítményeket, amelyek segítségével webhelye nagyobb vonzerőt nyerhet a keresőmotorokon keresztül.

Mielőtt megvizsgálnánk a legjobb WordPress SEO-bővítményeket, nézzük meg, mi teszi a WordPress-t ilyen robusztus platformmá. Valójában a etoppc.com WordPress-t is használ, és hibátlanul működik.

#1. A WordPress 100 százalékban ingyenes

Igen! Igazad van. Ingyenesen használhatod a WordPress-t. Csak töltse le és telepítse az ingyenes programot a webhelyére vagy egy sandbox-környezetbe, majd használja, ahogy akarja.

Ha Ön kisvállalkozás tulajdonosa, valószínűleg alacsony kezdeti költséggel szeretné létrehozni webhelyét. A WordPress használata jelentős változást hozhat a kisvállalkozások számára, mivel időt és pénzt takarít meg. Nézze meg, milyen olcsó lehet a WordPress, ha megnézi ezt a bejegyzést, amely kiszámítja a tényleges költségét.

#2. A WordPress biztonságos

Fontos, hogy a vállalkozások komolyan vegyék a weboldal biztonságát. A Google ronthatja a rangsorolását, ha webhelye nem biztonságos.

Szerencsére a WordPress az elérhető legbiztonságosabb CMS-ek közé tartozik. A WordPress rendszeres frissítése annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen. Egy karbantartási szolgáltatás vagy a WordPress manuális frissítése megőrizheti webhelye biztonságát.

Használhatja a platform beépített biztonsági intézkedéseit webhelye további biztonsága érdekében. A funkciók közé tartozik az automatikus kártevő-észlelés és a kéttényezős hitelesítés.

#3. Felhasználóbarát

A WordPress felhasználóbarát jellege az egyik fő oka annak, hogy sok cégtulajdonos úgy dönt, hogy használja. Tudja, milyen nehéz lehet egyes CMS-ek adminisztrálása és beállítása, ha korábban használta őket.

A WordPress egyszerű használata megkönnyíti a weboldal létrehozását az összes kívánt funkcióval, esztétikával és funkcióval.

A webhely létrehozásának egyik módja egy meglévő WordPress-téma használata vagy ingyenes témák online keresése. A WordPress használata egyszerű, függetlenül attól, hogy milyen szintű tapasztalattal rendelkezik a webfejlesztés terén.

#4. Platform nyílt forráskódú fejlesztéshez

Nyílt forráskódú szoftverként a WordPress Codex ingyenesen letölthető és használható a webhelyek funkcionalitásának bővítésére. Ezenkívül a kódot újra felhasználhatja és kiterjesztheti, ha technikailag szükséges.

Ez az egyik legfontosabb előny, ami miatt a WordPress a legjobb választás a kisvállalkozások számára. A cégtulajdonosok eldönthetik, hogy egy WordPress fejlesztővel dolgoznak együtt, vagy maguk kezelik a forráskódot.

#5. Nagy online támogató közösség

Ahogy már említettük, a WordPress egy hatékony online webépítő platform nagy felhasználói bázissal. Az online támogatás tekintetében a WordPress jól ismert arról, hogy világszínvonalú csapata van.

  Gyakorolja SQL-készségeit ezen a 6 kódolási platformon

A több millió aktív felhasználónak, a tehetséges fejlesztőcsapatoknak, a nagy közösségeknek és a vitafórumoknak köszönhetően bárki találhat megoldást problémáira.

Ezenkívül számtalan magasan képzett WordPress webhely kínál naponta tanácsokat és oktatóanyagokat.

Jó esély van arra, hogy valaki tisztában van a legtöbb WordPress-probléma megoldásával, mivel a legtöbbet már megvitatták itt. Ennek eredményeként a WordPress tökéletes platform az újoncok és a kisvállalkozások számára.

Mi az a WordPress beépülő modul?

Gondoljon a WordPress-re úgy, mint egy új okostelefonra a gyártó alapértelmezett beállításaival. Bár az eszköz működőképes, a legtöbb felhasználó további alkalmazásokat ad hozzá a használhatóság és az általános funkcionalitás javítása érdekében. Ezek az alkalmazások bármikor ingyenesen letölthetők, telepíthetők és eltávolíthatók.

A WordPress beépülő moduljai hasonlóan működnek. A WordPress beépülő modulok katalógusában több mint 58 000 bővítmény letölthető. Valószínűleg létezik egy beépülő modul, amely kielégíti webhelye igényeit.

A WordPress beépülő modulok általában ingyenesek, de vásárolhat prémium és fizetős verziókat is. Az ingyenes beépülő modul alapvető funkciókat biztosít; a fizetős bővítmények azonban prémium szolgáltatásokat és fejlesztői támogatást kínálnak.

Annak ellenére, hogy a WordPress beépülő modulok a webhelyek felépítésének és működtetésének számos aspektusával foglalkoznak, mi leginkább az érdekeltek, hogy megvizsgáljuk azokat, amelyek javítják a webhely keresőoptimalizálását. Nézzük tehát a WordPress legjobb SEO beépülő moduljait.

Minden egyben SEO

2007-ben az All in One SEO for WordPress debütált az első WordPress SEO bővítményként. Több mint 3 millió hozzáértő webhely-tulajdonos használja az AIOSEO-t a WordPress SEO megfelelő konfigurálásához, hogy webhelyei magasabb rangot kapjanak a keresőmotorokban.

Az AIOSEO segítségével könnyedén beállíthatja a megfelelő módon a WordPress SEO-t. A WordPress SEO beállítási varázslójával személyre szabhatja webhelye SEO beállításait, hogy megfeleljenek a piaci rések speciális igényeinek.

Az All in One SEO előnyei 👍

 • Állítsa be megfelelően a WordPress SEO-t szakember alkalmazása nélkül
 • A Truseo pontszám egyszerűvé teszi az oldalak javítását a jobb helyezés érdekében
 • Integrációk, amelyek tökéletesek az összes kedvenc eszközével
 • A WooCommerce SEO és a helyi SEO támogatása
 • A legmagasabb minősítésű bővítmény + kiváló ügyfélszolgálat

Az All-in-One SEO hátrányai 👎

 • A telepítővarázsló megtévesztő felvásárlása.
 • A kereskedelmi kiadás felhasználói felületén sok szükségtelen funkció található.
 • Előfordulhat, hogy a SEO menü sokak számára nem tűnik felhasználóbarátnak.
 • Egyes ajánlatok nagyszerűek a funkcionalitás szempontjából, de nem érik meg az árát.

Yoast beépülő modul

A webhely teljesítményét tekintve a WordPress Yoast SEO bővítménye a legjobb lehetőségek közé tartozik.

A rengeteg eszköznek és lehetőségnek köszönhetően webhelyét úgy kezelheti, hogy jól teljesítsen a látogatók és a keresőmotorok körében.

A Yoast SEO előnyei 👍

 • A Yoast SEO Premium segíti a tartalomoptimalizálást mind a látogatók, mind a keresőmotorok számára.
 • A szinonimákat és a hasonló kulcsszavakat veszi figyelembe, hogy segítsenek az oldal rangsorolásában.
 • A Yoast SEO figyeli a legfontosabb oldalait, és figyelmezteti Önt, ha hat hónapon belül nem változtatta meg azokat.
 • Láthatja, hogyan jelenhet meg oldala a keresési eredmények között.
 • Minden alkalommal, amikor egy oldalt törölnek, a Yoast megkérdezi, hogy mit akarsz vele csinálni.

A Yoast SEO hátrányai 👎

 • A Yoast néha lassú lehet a weboldalon végrehajtott változtatások felismerésében.
 • A beépülő modulra vonatkozó összes Yoast SEO szabályt ellenőriznie kell, hogy tartalma SEO-barátnak minősüljön. Előfordulhat azonban, hogy ezek a szabályok nem igazak bizonyos tartalomtípusokra, például hírwebhelyekre vagy e-kereskedelmi webhelyekre.

Rangsor Math

A WordPress SEO plugin Rank Math megkönnyíti bárki számára, hogy javítsa tartalmát a széles körben elfogadott bevált gyakorlatokon alapuló beépített ajánlásokkal.

A strukturált adatmodell leegyszerűsíti a kulcsfontosságú SEO-beállítások módosítását, annak eldöntését, hogy mely oldalakat kell indexelni, és meghatározza, hogyan jelenjen meg webhelye a keresési eredmények között.

A Rank Math előnyei 👍

 • Igényei szerint több mint 15 beépített modult engedélyezhet és állíthat be.
 • Mérje meg és kövesse nyomon a kulcsszavak pozícióit, hogy figyelemmel kísérje SEO előrehaladását.
 • Végezzen alapos SEO-tanulmányt, hogy 30 azonosított paraméter alapján megtalálja a problémákat.
 • Egyszerű importálás egyetlen kattintással a zökkenőmentes átmenethez más SEO-bővítményekről.
 • Teljesen kompatibilis mind a WordPress Classic Editor, mind a Gutenberg Editor programmal.
  A PayPal bejelentkezési tevékenység ellenőrzése

A rangsor matematikai hátrányai 👎

 • A tapasztalatlan felhasználók számára a funkciók sokfélesége megdöbbentő lehet.
 • Egyes vizuális elemek áttekinthetősége hiányozhat.
 • Működés közben ütközhet más beépülő modulokkal.

WP Meta SEO

A WP Meta SEO bővítmény használatával egyszerűen kezelheti WordPress webhelyének SEO-ját. A WP Meta SEO tartalmaz egy tömeges szerkesztőt a metaadatokhoz, a kép-SEO optimalizálást, egy XML-webhelytérkép-generátort és egy átirányításkezelőt, csak néhányat az időtakarékos eszközei közül.

A legújabb Pro-kiadás már rendelkezik egy speciális Google Search Console-felülettel, amely a Google-adatok alapján javasolja a legjobb kulcsszavakat, amelyeket a tartalomba foglalhat.

A WP Meta SEO előnyei 👍

 • Más termékekhez képest az ár korrektnek tűnik.
 • Ingyenes csomagot kínál számos élvonalbeli funkcióval.
 • Kedvező árai miatt népszerű SEO bővítmény, és így nagy közösségi támogatással rendelkezik.
 • A legjobb bővítmény a megfizethető szoftverek tekintetében.

A WP Meta SEO hátrányai 👎

 • A felhasználói felület nem megfelelő.
 • Nem tökéletes választás a szakemberek számára.

Link Whisper

A Link Whisper kiváló választás blogokhoz és cikkalapú webhelyekhez. Amint elkezdi írni a cikket, a Link Whisper elkezd releváns belső hivatkozásokat javasolni. A mesterséges intelligencia vezérli a rendszert.

A Link Whisper több száz belső hivatkozást biztosíthat az Ön által birtokolt cikkek száma és a jelenlegi tartalom relevanciája alapján.

A Link Whisper előnyei 👍

 • Segítségével egyszerűen megtalálhatja és létrehozhatja a régi bejegyzésekre mutató belső hivatkozásokat, amelyekhez több automatikus hivatkozásra van szükség a kulcsszavak alapján.
 • A részletes linkjelentések segítségével szabályozhatja webhelye szerkezetét, és megszerezheti a webhely optimalizálásához szükséges információkat.
 • Nagyon egyszerű látni a megszakadt belső és külső kapcsolatokat a Link Whisper segítségével.
 • A célkulcsszavak hozzáadása javítja a javaslatokat, és jobb belső linkeket kap.

A Link Whisper hátrányai 👎

 • Nincsenek ajánlások a külső hivatkozásokhoz.
 • Néhány funkciót nehéz lehet a kezdőknek megérteni.

SEOPress Pro

2017-ben a SEOPress hatékony és gyors WordPress SEO bővítményként jelent meg. Annak ellenére, hogy ez egy viszonylag új SEO bővítmény, több mint 150 000 alkalommal telepítették. A WordPress platform rendkívül népszerű, mivel könnyedén optimalizálhatja webhelye SEO-ját.

Ezenkívül a konfigurációs varázsló automatikusan beállítja a beállítások többségét. Ez megkönnyíti a SEOPress konfigurálását még akkor is, ha nem ismeri a kódolást. Ezenkívül egyszerűen engedélyezheti vagy letilthatja a SEOPress funkcióit.

A SEOPress Pro előnyei 👍

 • A kiemelkedő funkciók a SEO címek és metaleírások létrehozása, valamint az oldal tartalomelemzése.
 • A keresőmotorok láthatósága érdekében a szokásos módon egyéni címet és metaleírást adhat hozzá.
 • Lehetővé teszi a tartalom javítását tartalomelemzés segítségével.
 • Amellett, hogy az anyag hogyan jelenik meg a keresési eredmények között, azt is befolyásolhatja, hogyan jelenjen meg a közösségi médiában.
 • A Yoasttal ellentétben a SEOPress nem lassítja le a webhely betöltését. Ezenkívül a SEOPress nem nikkelezi és nem aprózza halálra; minden benne van a Pro kiadásban, és korlátlan számú webhelyre telepíthető.
 • Bár a SEOPress új, ez ne tántorítsa el. A tesztelés során ez az elérhető legjobb Yoast helyettesítő.

A SEOPress Pro hátrányai 👎

 • Viszonylag új a SEO plugin üzletágban. Ezért előfordulhat, hogy nem kap olyan jó közösségi támogatást, mint a Yoast vagy az AIOSEO esetében.

SCHEMA PRO

A séma lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mikroadatokat adjanak hozzá a webhelyekhez, így a Google SERP-ben megjelenő bővített kivonatokat készítsenek. Annak érdekében, hogy a keresőmotorok könnyebben megértsék webhelye tartalmát, a Google, a Bing, a Yandex és a Yahoo csatlakozott a Schema.org-hoz.

Ez azért történik, hogy azok az emberek, akik valamit keresnek, megtalálják a legrelevánsabb találatokat. A bővített kivonatokat a sémajelölések adják hozzá a webhely címe alá, ami jelentősen növeli a weboldal vonzerejét.

A Schema Pro előnyei 👍

 • Gyorsan és egyszerűen valósítson meg pontos sémajelölést egyetlen kódsor írása nélkül.
 • Lehetővé teszi a megfelelő séma kiválasztását a Schema Pro 20+ lehetőségéből a megfelelő helyzethez.
 • A sémajelölés egyszeri konfigurálás után gyorsan implementálható bárhol a webhelyen.
 • Feltérképezheti az előre kitöltött információkat, például az oldal címét, kiemelt képet, szerzőt, dátumot és egyebeket.
 • A beépített mezőellenőrzésnek és a Google Structured Data Testing Tool-hoz való hozzáférésnek köszönhetően gyorsan ellenőrizheti sémáját.
  6 módszer a Minecraft hiba kijavítására Nem sikerült elmenteni a letöltést

A Schema Pro hátrányai 👎

 • Csak a legnépszerűbb sématípusokat kínálja.
 • Nem elég az átfogó SEO-hoz; szükség lehet további bővítményekre
 • A Google már nem jelenít meg gyakran bővített kivonatokat

Átirányítás

A WordPress átirányításkezelői közül az átirányítás a legnépszerűbb. A 301-es átirányítások vezérlése, a 404-es problémák figyelése és a laza végek lekötése mellett egyszerűen használható. Az átirányítás használatával csökkentheti a hibák számát és növelheti webhelye rangsorát.

Bármely webhely, függetlenül attól, hogy hány átirányítással rendelkezik, profitálhat az átirányításból.

Több mint tíz éve létezik, és a WordPress felhasználók gyakran támogatták. Ráadásul ingyenes!

Az átirányítás előnyei 👍

 • Egyszerű és könnyű kezelés az Nginx vagy az Apache ismerete nélkül.
 • Lehetővé teszi, hogy minden átirányítást megtekintsen a webhelyén, a látogató adataival, az általa használt böngészővel és a hivatkozóval.
 • Az átirányítás minden 404-es hibát rögzít a webhelyén, lehetővé téve a problémák megtalálását és megoldását.
 • A webszerver használatával exportálhatja az átirányításokat egy Nginx átírási szabályfájlba.
 • A funkciók használatához nincs prémium verzió, és nem kell díjat fizetni.

Az átirányítás hátrányai 👎

 • Nem áll rendelkezésre UTM-készítő.
 • Átirányítás csak akkor, ha az oldal típusa 404.
 • Felhasználói hozzáférés a szerepkör-kezeléshez nem érhető el.
 • Kerülje az adatok importálását JSON-fájlokból

Vékony SEO

A Slim SEO az egyik legkönnyebb SEO plugin, amely ma elérhető a WordPress számára. Az eLightUp készítette. Ideális azoknak az újoncoknak, akik alig vagy egyáltalán nem ismerik a SEO konfigurációkat, mivel a Slim SEO nem igényel konfigurációt.

A telepítési folyamat a lehető legegyszerűbb, és lényegében egyszerűen telepítheti a bővítményt, és azonnal elkezdheti.

A Slim SEO előnyei 👍

 • Teljesen konfigurálatlan: Csak telepítse és fejezze be! Anélkül, hogy számos beállítást kellene átgázolnia, minden SEO-feladat automatikusan elvégzésre kerül.
 • Szuperkönnyű: Mindössze 40 KB-val egy teljes értékű, hihetetlenül gyors SEO bővítményt kaphat, amely ugyanazt a funkciót tudja ellátni, mint a többi nagyobb bővítmény.
 • Kiváló minőség kódja: A bővítmények fejlesztésében több mint 12 éves tapasztalattal rendelkező WordPress fejlesztők modern, moduláris kódot hoztak létre.
 • Automatikusan generál címkéket Twitter-kártyákhoz, Open Graph-hoz, valamint metacímekhez és leírásokhoz.
 • Az egyesített sématípusok automatikusan generálódnak webhelyéhez, oldalaihoz és tartalmaihoz.

A karcsú SEO hátrányai 👎

 • Nem szakemberek általi használatra készült.
 • Lehetséges, hogy egy kicsit túl minimális – a bare essentials bővítmény.

Végső szavak

Szükséges-e beépülő modulok használata az oldal optimalizálásához? Ezzel egyenértékű eredményeket érhet el egyedül is, ha érti a SEO-t, és lépést tart a piaci fejleményekkel. Ezzel szemben a SEO beépülő modulok kiemelik azokat a területeket, amelyek azonnali fejlesztésre szorulnak.

Még egy szakértő is profitálhat ebből, mivel lecsökkenti azt az időt, amelyet minden megfigyelésére fordítanak. A fenti cikk összehasonlítja a legjobb WordPress SEO bővítményeket, valamint azok előnyeit és hátrányait. Ez az átfogó útmutató segít Önnek kiválasztani a SEO beépülő modulokat az Ön igényei alapján.

Most olvashat a legjobb WordPress hackekről a tartalomoptimalizáláshoz.