5 érv a Bright adatok használatára proxy- és webkaparási igényekhez

A Bright Data alapvetően egy webes adatplatform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyilvánosan elérhető adatokat gyűjtsenek és elemezzenek webkaparási és egyéb módszerek segítségével etikus és jogilag megfelelő módon.

A Bright Data olyan megoldásokat kínál, mint az egyéni adatkészletek és a webkaparó IDE. Az egyéni adatkészletek mögött az a gondolat áll, hogy akkor férhet hozzá az adatokhoz, amikor szüksége van rá. Tekintheted adatnak, mint szolgáltatásnak.

Az adatok minőségét, teljesítményét és szállítását a Bright Data kezeli, így nem kell aggódnia miatta. Nem kell aggódnia a weboldal szerkezete miatt sem, mert a Bright Data az oldalszerkezet változásaihoz igazítja a kódot.

A Bright Data integrált fejlesztői környezetének (IDE) segítségével fejlesztheti saját webkaparó alkalmazását.

Ez egy gyors áttekintés volt arról, hogy mi is az a Bright Data, és mire használják őket, de most nézzük meg, miért érdemes a Bright Data szolgáltatást használnia a webkaparási követelményeihez.

Proxykezelés

A proxy-k elengedhetetlen követelményei az adatok webről való lekaparásához, mivel lehetővé teszik az IP-cím maszkolását, hogy ne blokkolja a szerver, amelyről az adatokat kapja.

A Bright Data proxymegoldások segítségével leküzdheti az IP- és helykorlátozásokat a világ minden tájáról, és megkaphatja a legjobb adatvédelmi törvényeknek megfelelő proxykezelést.

A Bright Data által kínált proxytípusok a következők:

 • Névtelen proxyk: Ezek a proxyk elfedik az Ön tartózkodási helyét és IP-címét, hogy megakadályozzák a blokkolást.
 • Forgó proxyk: Folyamatosan módosítják a maszkolt IP-címet, hogy ne legyen blokkolva, mert túl sok kérést küldhet ugyanarról az IP-címről. Használhatók adatok lekaparására is a világ bármely pontjáról.
 • Megosztott proxyk: Ezek a proxyk akkor hasznosak, ha több adminisztrátora vagy több személy kérelmet küld ugyanarról az IP-címről. 24 órás élő támogatási rendszerrel rendelkeznek.
 • Dedikált proxyk: Gyakran nevezik privát proxyknak, ami azt jelenti, hogy csak egyetlen felhasználóhoz vannak hozzárendelve.
  Mi a különbség a CC és a BCC között az e-mailben?

Az adatvédelem fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni az interneten található adatok kezelésekor. Győződjön meg arról, hogy az Ön által gyűjtött adatok nyilvános használatra engedélyezettek. Ez az oka annak, hogy sok ország adatvédelmi és adatvédelmi törvényeket vezetett be, hogy megvédje állampolgárait az adatlopástól.

A Bright Data gondoskodik felhasználóinak magánéletéről. Amikor egy alkalmazás a Bright Data SDK-ját használja, beleegyezését kéri a felhasználóktól, hogy megosszák eszközük tétlen erőforrásait.

A Bright Data szerint „Minden új Bright Data lakossági/mobilügyfelet alaposan átvizsgálnak, és megfelelőségi tisztviselőnek kell jóváhagynia, hogy használatuk megfeleljen szigorú szabványainknak. A Bright Data mélyreható bevezetési folyamata megköveteli az ügyfelektől, hogy osszák meg nemzeti azonosítójukat, és írják alá megfelelőségi nyilatkozatunkat a különféle egyéb személyazonosság-ellenőrzési technikák mellett.” Ezenkívül nem gyűjtünk személyes adatokat a Bright Data hálózathoz való csatlakozáskor.

  Hogyan lehet látni a kedvelt bejegyzéseket az Instagramon

Adatkészletek és kezelés

Egyéni adatkészletekkel kérheti egy adatkészlet igény szerinti kézbesítését, vagy ütemezheti is. A kapott adatok többféle formátumban letölthetők, és az adatokat a felhőben tárolhatja a Google Cloud, az Amazon, az Azure vagy más felhőszolgáltatók segítségével.

Az egyéni adatkészletek egyik legfontosabb jellemzője, hogy az adatkészletet a folyamatosan változó weboldalszerkezet alapján karbantarthatja.

Integrált fejlesztői környezet

A Bright Data érdekessége az, hogy integrált fejlesztői környezetet kínál, amelyen keresztül percek alatt kifejlesztheti saját webkaparóját a már meglévő sablonok segítségével.

Bright Data IDE sablonok

A sablon kiválasztása után megkaphatja a kódot, és ott tesztelheti. Például megadhat egy tetszőleges bevitelt, és futtathatja a kódot az előnézethez. Példaként egy YouTube sablont használtam, de szabadon választhatsz bármit a listából.

Sablonbevitel a Bright Data IDE-ben

A kódot igény szerint módosíthatja is.

SERP Data API

A SERP a Search Engine Results oldal rövidítése. A SERP adatok segítségével kitalálhatja, hogy egy keresési lekérdezés alapján mi a rangsor a keresőmotoron. A Bright Data SERP API-ja lehetővé teszi, hogy a SERP-adatokat hasznos információkká alakítsa át, amelyek segítségével elemezheti és javíthatja meglévő termékét vagy szolgáltatását.

A SERP API által támogatott keresőmotorok a következők:

 • Google kereső
 • DuckDuckGo keresés
 • Bing keresés
 • Yandex keresés
 • Kipróbálhatja a SERP API-t a Bright Data által biztosított játszótéren.

  Bright Data SERP API Playground

  Ezenkívül megtekintheti az adott keresési lekérdezéshez kapott adatok előnézetét, valamint a végrehajtandó kódot.

    Az osztott nézet gyors kezelése Macen

  Bright Data SER API Playground

  Ha többet szeretne megtudni az API konfigurációs lehetőségeiről, kattintson a „Playground” fül melletti „API útmutató” fülre.

  A keresőmotorok egy adott idő alatt sokat változnak, így az API alkalmazkodik a keresőmotor eredményeinek szerkezetében bekövetkezett változásokhoz, és az adatokat hasznos HTML vagy JSON kimenetekké alakítja, ezért érdemes SERP API-t használni a saját karbantartás helyett. szerver. A SERP API használati esetei közé tartozik a piackutatás, kulcsszókövetés, ár-összehasonlítás, üzleti intelligencia stb.

  Következtetés

  A Bright Data egy nagy teljesítményű és mindenre kiterjedő webes adatplatform az összes webes adatszükséglethez. Funkciókban gazdag, hatékony, gyors, megbízható, könnyen konfigurálható és használható. Rengeteg időt takaríthat meg magának, ha a Bright Data által biztosított API-t és SDK-t használja ahelyett, hogy saját szerverét és kódját karbantartaná.

  Ha azonban nem elégedett a Bright Data szolgáltatással, ellenőrizhet néhány alternatívát, például az Oxylabs-t.