Mi a különbség a CC és a BCC között az e-mailben?

A szabványos e-mail-összeállítási ablakban van egy Címzett mező, egy Feladó mező és egy tárgy mező. Két másik mezőt is láthat: CC és BCC. Ez a két mező nem kötelező, azaz kitöltés nélkül is küldhet e-mailt, és gyakran rejtve lehetnek az alapértelmezett felhasználói felület elől.

különbség a CC és a BCC között

CC és BCC

A CC és BCC mezők egy e-mail vagy több e-mail bevitelére szolgáló mezők. Üzenet küldésekor a Címzett, CC és BCC mezőkben szereplő mindenki megkapja azt.

A CC a Carbon Copy, a BCC pedig a Blind Carbon Copy rövidítése. Ha nem vagy biztos abban, hogy mit jelent a másolat, akkor ez egy valós relikviából született kifejezés; indigó. A szénpapír tintával bevont papír (ez beszennyezi a kezét és minden mást, amivel érintkezik). Két papír közé van behelyezve. A felül lévő papírra ír, és az automatikusan átmásolódik az alábbi papírra a szénpapír jóvoltából.

Fontos tudni, hogy a CC és a BCC nem küld külön üzenetet. Ugyanazt az üzenetet, ugyanazt a szálat küldik el mindenkinek.

A CC és a BCC közötti különbség

A CC mezőbe beírt e-mail címeket mindenki láthatja, akinek az üzenetet elküldték. Ha másolatot küld valakiről egy e-mailben, a Címzett mezőben szereplő címzettek mindenkit látni fognak, aki a Másolat mezőben szerepel.

A Titkos másolat mezőbe beírt e-mail címeket senki sem láthatja. „Vakok” vagy rejtettek. Ha e-mailt szeretne küldeni valakinek, de mást is szeretne felvenni a címzettek listájára anélkül, hogy ezt mások megtudnák, a BCC mező a megfelelő eszköz a munkához.

E-mail etikett: CC használata

Nincsenek törvények és szentírások a CC és BCC használatáról. Van azonban egy e-mail etikett, amelyet követnie kell ezeknek a mezőknek a használatakor. Ennek elmulasztása esetén ellenségeket szerezhet a munkahelyén.

A CC mezőt akkor kell használni, amikor;

Tudni akar valakit valamiről, de ehhez nem kell válaszolnia
Úgy érzi, az üzenet olyasvalami, amiről a személynek valamikor tudnia kell
Egy közös felügyelő
Felügyelő/menedzser Önnek és a másik személynek, ha különböző osztályokon/részlegeken dolgozik. Ezt akkor célszerű használni, ha a felügyelő/menedzser dokumentációt kér arról, hogy mikor osztják ki a munkát az osztályok között.

Mikor ne használjon CC-t;

A felügyelő folyamatos tájékoztatása érdekében, amikor nincs rá szükség.
Az üzenet az Ön által végzett munka dokumentációjaként való felhasználása
Hogy bizonyítsunk valamit

A CC ellentmondásos használata;

Ne használjon feleslegesen CC-t, és ne vegyen fel embereket az üzenetekbe, amikor nem szükséges. Ennek ellenére, ha azt gyanítja, hogy egy munkatársa nem fog nyomon követni valamit, kivéve, ha az üzenetben egy felettes szerepel, akkor azt is hozzáadhatja.

Akkor is használja, ha egy vezető igazolást kér arról, hogy Ön dolgozik.

E-mail etikett: BCC használata

A BCC használata alapvetően azt jelenti, hogy valakinek „megmondod”. Használja ezt óvatosan. Senki sem tudja, ki más kapta meg az üzenetet, amikor embereket ad hozzá a Titkos másolat mezőhöz. Tekintsd úgy, mintha titokban rögzítenél egy találkozót, vagy megengednéd, hogy valaki belehallgathasson.

A BCC-t takarékosan és óvatosan kell használni. Lesz idő, amikor használnia kell, és nyilvánvaló lesz, hogy mikor kell. Ezen kívül ne tegyen titkos másolatot az embereknek az e-mailekben. Használja helyette a CC mezőt.

Következtetés

A BCC mező el van rejtve, így senki sem fogja tudni, hogy használta. A CC mező nincs elrejtve, és a használata nyilvánvaló lesz. A címzettek tudni fogják, hogy a CC vagy a BCC mezőbe kerültek-e. Győződjön meg arról, hogy a titkos másolatot készítő személyek ne használják a Válasz mindenkinek gombot.