12 legjobb eszköz emlékezetes videokollázsok készítéséhez

Akár kötetlenül megosztasz néhány bepillantást az életedből a közösségi médiában, akár tartalomkészítő szeretnél lenni, már ismerned kell a videótartalom fontosságát.

Azonban gyakran lehetetlen mindent egyetlen videoklipben megosztani. Egy ilyen videó feltöltése közben egy kicsit kompromisszumot kell kötni, és néhány jó dolgot ki kell hagyni. Itt jönnek be a videokollázsok. A videokollázsok nagyszerű módja annak, hogy kiemelje kedvenc részeit a különböző videókból, és összehozza őket, hogy egyetlen fontos dolog se maradjon le.

Függetlenül attól, hogy mi a célod, legyen az egy esemény legfontosabb pillanatainak megjelenítése vagy YouTube-csatornád reklámozása, a videokollázsok készítése segíthet ennek elérésében. Jelenleg számos videószerkesztő érhető el a piacon, amelyek mindegyike azt állítja, hogy képes a legjobb videokollázsok elkészítésére.

A félreértések elkerülése érdekében összegyűjtöttük a legjobb eszközöket emlékezetes videokollázsok készítéséhez. Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni.

Hogyan vonz be több közönséget a videó?

Köztudott tény, hogy a videótartalom hatékonyan növelheti a közönség elköteleződését. De a kérdés az, hogyan? Az alábbiakban megemlítünk néhány okot:

Az emberek arról ismertek, hogy rövid a figyelmük. Mivel a videók érdekesebbek, a videók nagyobb valószínűséggel kötik le a néző figyelmét, mint a szöveg vagy a kép. Ezenkívül a statisztikák azt sugallják, hogy az emberek 27-szer hajlamosabbak egy videó gombra kattintani, mint egy statikus képre.

Érdekes módon a híres McQuivey’s Forrester tanulmány szerint egy videó percenként 1,8 millió szót ér. Igen, 1,8 millió. Nem csoda, hogy a videók miért keltik nagyobb visszhangot a közönség körében, mint a többi tartalom.

Ezenkívül a videók megtartási hatása sokkal nagyobb, mint bármely más típusú tartalomé. A regresszió olyan helyzet, amikor az olvasás befejezése után újra el kell olvasnia egy teljes oldal szövegét, mivel vagy félúton elvesztette a fókuszt, vagy nem emlékszik az olvasottakra.

Szövegolvasás közben gyakori jelenség a regresszió. Összehasonlításképpen, a tanulmányok azt mutatják, hogy az emberi agy 95%-os visszatartási százaléka videónézés közben. Ez óriási különbség az olvasás közbeni 10%-os visszatartáshoz képest.

Ráadásul az emberi agy jobban képes feldolgozni a látványt, ami 60 000-szer gyorsabb, mint a szöveg. Ezért növekszik a közönség elköteleződése a videókkal. Tanulmányok kimutatták, hogy a világ lakosságának 65%-a vizuálisan tanul. Ezért minden olyan márkának, amely a közönség jobb elköteleződését keresi, inkább a videótartalom létrehozására kell összpontosítania, mint a szöveges vagy statikus tartalomra.

  Különböző fejlécek létrehozása különböző oldalakhoz a Google Dokumentumokban

Miben különbözik egy videokollázs a hagyományos kollázstól?

A videokollázs egyfajta kollázs a fotó- vagy videomontázs megjelenítésére. A fotókollázstól eltérően az összerakott fotósorozat, a videokollázs akkor jön létre, ha több képet, videoklipet, GIF-et stb. állítanak össze szemet gyönyörködtető módon.

A videokollázskészítők fejlettebbek a funkciók tekintetében, mint a fotókollázskészítők. A videokollázskészítők lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy háttérzenével, animációkkal, átmenetekkel és egyebekkel gazdagítsák kollázsaikat.

A képkollázsok csak statikus tartalomhoz ideálisak. A videokollázsok viszont dinamikus vizuális tartalmat hoznak létre, amely nagyobb érdeklődést vált ki a közönségben, és fokozza az elköteleződést.

Lássunk most néhányat a legszebb videokollázskészítők közül, amelyek segítségével kiváló videokollázsokat hozhat létre közönsége számára:

InVideo

Az InVideo segítségével a felhasználók csodálatos videokollázsokat készíthetnek online képeikből és videóikból. Ez az online eszköz számos nagyszerű funkcióval rendelkezik, például művészi videósablonokkal, zenével, videóátmenetekkel, stock médiával, animációkkal és még sok mással.

Több márkakészletet is készíthet, és egyetlen kattintással alkalmazhatja őket videóira. A felhasználók hozzáadhatják csapataikat is, hogy együttműködjenek csapattársaikkal. Ezenkívül hangfelvételeket is rögzíthet videóihoz, és akár szövegfelolvasó funkciót is választhat.

Jelenleg az InVideo ingyenes csomaggal rendelkezik, korlátozott funkciókkal. Azok az egyének, akik hajlandók frissíteni és több funkciót használni, megvásárolhatják havi vagy éves fizetős előfizetéseiket, havi 30 USD-tól, illetve 15 USD/hónaptól kezdődően.

Canva

A Canva egy egyszerű módja videokollázsok készítésének és testreszabásának különféle célokra. A Canva videokollázskészítője olyan funkciókkal rendelkezik, mint az ingyenes sablonok, elrendezések, ingyenes stock videók, jogdíjmentes zene, hangeffektusok, animációk stb.

Az állóképek és videók mellett kollázsok készítésére is használhatja a GIF-eket. A Canva egyszerű letöltése és megosztása mindent még könnyebbé tesz. Továbbá, ha matricákat, illusztrációkat, ikonokat stb. szeretne használni a videóiban, akkor a tervezési elemek hatalmas gyűjteményét kínálják.

Míg a Canva ingyenes csomagot kínál, a szolgáltatások korlátozottak. A prémium szolgáltatásokhoz a felhasználóknak 12,99 USD/hó (havi számlázás) és 9,99 USD/hó (évente számlázás) ártól kell megvásárolniuk a fizetős csomagjukat.

Wave.video

A Wave.video segítségével számos klipet készíthetsz egymás mellett, és könnyedén készíthetsz szemet gyönyörködtető videokollázsokat. Számos egyéb hasznos funkciót is kínál, például sablonokat, stock felvételeket, elrendezést, intuitív felhasználói felületet, több platform támogatását és még sok mást.

Ezenkívül a Wave.video lehetővé teszi, hogy háttérzenetet, szövegeket stb. adjon hozzá videóihoz, hogy a nézők még gazdagabb élményben részesüljenek.

Jelenleg a Wave.video ingyenes csomaggal rendelkezik, korlátozott funkciókkal. A további funkciók feloldásához a felhasználóknak meg kell vásárolniuk az egyik havi vagy éves fizetett előfizetést, havi 20 USD-tól, illetve 16 USD/hónaptól kezdődően.

  7 all-in-one marketingplatform minden igényt kielégít

Adobe Express

Az Adobe Express segít a felhasználóknak percek alatt elképesztő videokollázsok létrehozásában. Az olyan funkciók, mint a sablonok, feliratok, könnyen alkalmazható effektusok, egyszerű megosztás, stock fotók, animációk stb., segíthetnek a videokollázsok magasabb szintre emelésében.

Az Adobe Express arra is lehetőséget ad, hogy válasszon egy témát, és döntsön a videótartalom általános megjelenéséről és hangulatáról. Mondanom sem kell, hogy ez a kollázskészítési folyamatot problémamentes élménnyé teszi.

Az Adobe Express ingyenes és prémium előfizetéssel 9,99 USD/hóártól indul, előbbi alapvető, utóbbi pedig minden prémium szolgáltatást kínál.

Kapwing

A Kapwing segítségével könnyedén készíthet videokollázsokat vagy osztott képernyős videókat. Segítségével videokollázsokat hozhat létre videók, képek, GIF-ek és egyebek felhasználásával, háttérzenével együtt. A Kapwing egy nagyszerű módja annak, hogy lenyűgöző narratívákat építsen fel, több mint 60 sablon közül választhat.

Emellett matricákat is hozzáadhat, növelheti/csökkentheti a hangerőt, egyesíthet több videoklipet, együttműködhet másokkal stb. a hatékonyság és a termelékenység növelése érdekében.

A Kapwing ingyenes csomagot kínál azoknak, akik most kezdik, több korlátozással. A speciális funkciók csak havi 6 USD-tól (évente számlázva) fizetett csomagokhoz tartoznak.

Smilebox

Csodálatos videokollázsok készítése olyan, mint egy torta a Smilebox segítségével. Csak válassza ki képeit vagy videoklipjeit, és a Smilebox gondoskodik a többiről. Ez a kényelmes eszköz számos funkcióval rendelkezik, beleértve a sablonokat, a háttérzenét, az egyszerű megosztást, a korlátlan tárhelyet, az üzleti aláírást, az animációkat stb.

A Smilebox segítségével a felhasználók percek alatt professzionális megjelenésű videokollázsokat hozhatnak létre. És a legjobb rész? A Smilebox használata teljesen ingyenes.

VEED

A VEED videokollázskészítője egy online eszköz, amellyel a felhasználók lenyűgöző videókollázsokat készíthetnek, függetlenül azok céljától. A praktikus sablonok mellett a VEED számos nagyszerű szerkesztőeszközt kínál a felhasználóknak.

Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videokollázsaikat különféle szűrőkkel, hangulatjelekkel, SFX-szel, matricákkal, automatizált feliratokkal stb. javítsák. Minimalista, intuitív felhasználói felülete is hatalmas plusz.

Jelenleg a VEED korlátozott szolgáltatáscsomagja mindenki számára ingyenes. Fizetett csomagjaik több funkcióval rendelkeznek, 10 USD/felhasználó/hótól kezdődően (évente számlázva).

Flixier

A Flixier egy egyszerű módja annak, hogy tetszetős videokollázsokat készítsen online közvetlenül a böngészőből. Nem csak ez, a Flixier segít a felhasználóknak szövegek, mozgó szövegek, effektusok, zene, animált címek, grafikák stb.

Miután elkészült a videokollázs, egyszerűen letöltheti vagy megoszthatja akár hét online platformmal egyszerre.

A kiadás időpontjában a Flixier online videokollázskészítője ingyenesen használható.

Abraia

Videókollázsok készítése zenével egyszerűvé vált. Az Abraia segítségével könnyedén keverhet különféle képeket, videoklipeket stb., hogy valami káprázatos legyen. Méretezheti, vágja át vagy méretezze át a videót az igényeinek megfelelően.

  Törölhetem a kérdéseket a Cheggről?

Ezenkívül a felhasználók személyre szabhatják a betűtípusokat, stílusokat és mit ne szabjanak személyre videokollázsaiknak. Ezenkívül hangfelvételeket is rögzíthet, és felhasználhatja őket kollázsaiban. Az Abraia automatikusan egyesíti és szinkronizálja a hangot. Tehát mindig problémamentes kollázskészítési folyamatra számíthat.

Jelenleg az Abraiának nincs havi/éves előfizetése. Ehelyett hitelalapú vásárlási lehetőségeket kínálnak mindössze 9 USD-tól.

Fastreel

A Fastreel by Movavi egy egyszerű eszköz, amellyel professzionális megjelenésű videokollázsokat hozhat létre, amelyeket bárhol használhat. Több sablon közül választhat. Tájékoztatásul, ha több videoklipet használ, az eszköz automatikusan hurkolja a rövidebb klipeket, hogy azok megfeleljenek a leghosszabb videoklipnek. A minimális, könnyen navigálható felhasználói felület tökéletes azok számára, akik alig vagy egyáltalán nem ismerik a műszaki ismereteket.

A Fastreel ingyenes tervével készített kollázsokhoz vízjelek tartoznak. A vízjel nélküli kimenetek esetében 5,95 USD/videótól kezdődően fizetett előfizetéssel rendelkeznek. A legjobb ár-érték arányú 49,95 USD/év előfizetéssel is rendelkezik, amely hozzáférést biztosít az összes sablonhoz és eszközhöz.

Rendererdő

A Renderforest használatával lenyűgöző videokollázsokat készíthet az elköteleződés fokozása érdekében. A rengeteg sablontól az érdekes színpalettákon át a lenyűgöző stílusokig – a Renderforest mindennel rendelkezik ahhoz, hogy ideális videókollázs készítőjévé váljon.

Ezenkívül a Renderforest lehetővé teszi fülbemászó háttérzene vagy saját felvételű hanghordozás hozzáadását, hogy nagymértékben javítsa videóit.

Jelenleg a Renderforest ingyenes örökkévaló csomaggal rendelkezik, korlátozott funkciókkal. Az extra funkciókkal rendelkező prémium csomag ára 9,99 USD/hónaptól kezdődik.

Typito

A Typito egy online eszköz kiváló videokollázsok készítéséhez különböző fotók és videók keverésével, valamint háttérzene hozzáadásával.

Fejlessze ki kreativitását a Typito elképesztő funkcióival, beleértve a rátéteket, több millió prémium stock felvételt, gyors előnézetet és exportálást, márkakészletet, egyszerű fogd és vidd szerkesztőt stb.

Az ingyenes csomagon kívül a Typito különféle fizetett havi és éves csomagokat kínál extra funkciókkal, 18 USD/hónaptól és 15 USD/hónaptól (évente számlázva).

Végső szavak

Összefoglalva, a videokollázsok érdekes módja annak, hogy több nézőt vonzzon, és növelje a közösségi média/csatorna elköteleződését. Itt felsoroltuk a legjobb eszközöket az emlékezetes videokollázsok készítéséhez.

Határozza meg igényeit, és olvassa el ezt a cikket, hogy megtalálja az ideális videokollázskészítőt. Engedd szabadjára kreativitásodat, és mutasd meg, mire vagy képes valójában. Sok szerencsét!

Ezután nézze meg a legjobb videókészítőt és -szerkesztőt macOS és Windows rendszerhez.