A 11 legjobb körökre osztott játék intenzív taktikai harchoz

A stratégiai és taktikai játékok rajongója vagy? Ha bólintott, akkor a legjobb körökre osztott játékok listáját nem szabad kihagynia.

A körökre osztott stratégiai játékok kiemelik az alműfaj intellektuálisabb aspektusait. A „fordulatok” által nyújtott megkönnyebbülés lehetővé teszi számunkra, hogy a lehető legnagyobb szakértelemmel gondolkodjunk, mérlegeljünk és megtervezzük cselekedeteinket.

Mik azok a körökre osztott játékok?

A körökre osztott játékok a stratégiai játékok egyik alkategóriája, amelyben a játékosok sorban hoznak döntéseket vagy cselekvéseket. A játék ezután a következő játékos körére lép, miután minden játékosnak volt egy előre meghatározott ideje a körének befejezésére. Ezek a játékok számos platformon elérhetők, beleértve a videojátékokat, a mobiljátékokat és az asztali játékokat.

A körökre osztott játékok tudatosabb játékmenetükről és lassabb tempójukról híresek. Gyakran felszólítják a játékosokat, hogy tervezzék meg a következő néhány akciójukat, és hozzanak stratégiai döntéseket a helyzet alapján. Ezek a játékok lehetnek kifinomultabb videojátékok vagy egyszerű társasjátékok, például sakk és dáma.

A körökre osztott játékoknak megvan az az előnye, hogy a játékosok időt szakítanak és elemzik döntéseiket. Így népszerűvé vált a lassabb játéktempót kedvelő emberek körében. A körökre osztott játékok változatosak a különféle játékpreferenciákhoz, mert egyedül vagy barátokkal játszhatók. Most pedig tanuljuk meg, hogyan kell megközelíteni ezeket a játékokat.

Hogyan lehet megközelíteni és kitűnni a körökre osztott játékokban?

Más stratégiára van szükség a körökre osztott játékokhoz, mint a valós idejű játékokhoz. A következő tanácsok segítenek a körökre osztott játékok sikerében:

Ismerje fel a játék mechanikáját

Gondosan olvassa el az utasításokat, és győződjön meg arról, hogy tisztában van a játék működésével.

Figyelje meg a türelmet

Van ideje megszervezni a lépéseit körökre osztott játékokban. Győződjön meg róla, hogy az optimális cselekvési módot választja, és alaposan átgondolja stratégiáját.

Jósold meg ellenfeled lépéseit

A rendelkezésre álló információk alapján próbáld meg kitalálni, mit fog tenni ellenfeled ezután. Ez segíteni fog abban, hogy megtervezze cselekedeteit, és elriasztja az övéket.

Találd meg az egyensúlyt támadásban és védekezésben

Ügyeljen arra, hogy megtalálja az egyensúlyt a támadás és a védekezés között úgy, hogy ne csak egyik oldalra koncentráljon. Az ideális stratégia a sikerhez általában egy kiegyensúlyozott.

Tanulni a hibákból

Értékelje teljesítményét, és vegye figyelembe az elkövetett hibákat. Jobb játékos leszel, és ez segíteni fogja a stratégiádat. Tartsa meg türelmét, és koncentráljon a hosszú távú tervre.

Gyakorlás, gyakorlás és gyakorlás

Játssz többet, és jobb leszel, szóval gyakorolj. Ha folytatod a gyakorlást, végül sikeres leszel a körökre osztott játékokban.

A változó körülményekre való azonnali reagáláshoz szükséges nyomás hiánya miatt a körökre osztott játékok kevésbé nyomasztóak, mint a valós idejű játékok. A körökre osztott játékok több szempontból is előnyösek a játékosoknak. Ezek mindenekelőtt lehetőséget biztosítanak a játékosoknak a mérlegelésre és az idejük elhúzására, ami stratégiaibb és intelligensebb játékmenetet eredményezhet.

Ezenkívül a körökre osztott játékok gyakran erős sztorivonalat vagy sztorikomponenst tartalmaznak, ami fokozhatja az elmerülésüket és vonzerejüket.

Íme a körökre osztott játékok listája, amelyek a legjobb intenzív taktikai harci élményt nyújtják, és a végéig ragaszkodnak a helyekhez.

Age Of Wonderers: Planetfall

Induláskor hat frakció van az Age of Wonderers: Planetfall játékban, mindegyik katonáival és játékmenetével. Egy testreszabható vezető figura, aki felfedezheti a világot, részt vehet a diplomáciában, támogathat titkos műveleteket és kémkedéseket, és háborút üzenhet, ez az, amit a játékos egy adott frakció parancsnokaként irányít.

  Hogyan kereshet a szöveges üzenetekben iPhone vagy iPad készüléken

Más városok növekedésével a játékosok fennhatósága alá kerülnek, és mindegyiket önállóan lehet kezelni. A játékosok megrohanhatják az ellenséges táborokat, hogy elvegyék technológiájukat, és a térképen lévő erőforrásokat kutatás céljából felhalmozzák.

A játékosoknak gazdálkodniuk kell erőforrásaikkal, új technológiát kell felfedezniük, és alkudozniuk kell más csoportokkal, hogy fenntartsák a diplomáciai kapcsolatokat és harcba szálljanak. Az Age of Wonders: Planetfall azonban lebilincselő és kihívásokkal teli élmény a körökre osztott stratégiai játékok szerelmeseinek valósághű sci-fi hátterével és bonyolult stratégiai játékmenetével.

Fejlesztő – Triumph Studios

Kiadó – Paradox Interactive

Megjelenés dátuma: 2019. augusztus 6

Elérhető platformok – PS4, Xbox One és Windows

Battle Brothers

A Battle Brothers fantáziaszegény középkori világának játékosai egy csoport zsoldost irányítanak, akiket különféle feladatok elvégzésével bíztak meg, mint például a települések őrzése, a banditák vagy szörnyek kiirtása vagy a karavánok kísérése. A játékosok új harcosokat toborozhatnak, felszerelést szerezhetnek és eladhatnak, és részt vehetnek a különféle ellenfelekkel folytatott harcokban a játék dinamikusan létrehozott világtérképén.

A körökre osztott harcnak számos taktikai lehetősége van, beleértve a szélvédést, a kiterjesztett támadásokat és a morálszabályozást. A játékosoknak kezelniük kell cégük pénzét, felszerelését, valamint a különféle csoportokkal és településekkel való kapcsolatait, és hadviselést kell folytatniuk. A Permadeath egy játékfunkció, ami azt jelenti, hogy a harcosok elvesztése a csatában tartós hatással bír.

Ezenkívül a Battle Brothers egy összetett és lenyűgöző, körökre osztott stratégiai játék, amely a sikerhez stratégiai tervezést, mikromenedzselést és gondos előzetes tervezést igényel. A körökre osztott játékok rajongói imádni fogják ezt a játékot, és továbbra is intenzív taktikai harcban vesznek részt.

Fejlesztője – Overhype Studios

Kiadó – Overhype Studios

Megjelenés dátuma: 2017. március 24

Elérhető platformok – Steam, PS4 és Xbox Series

Civilizáció VI

A Civilization VI körökre osztott taktikai videojátékban a játékosok számítógépek által irányított mesterséges intelligencia-ellenfelekkel versenyeznek, hogy egyetlen törzsből kiterjesszék saját civilizációjukat az egész világon a fejlődés számos korszaka során.

A játékosok felügyelnek egy civilizációt, amelyet a történelem előtti korszak és a közeljövő között választanak, és fejlesztik annak technológiáját, kultúráját és kormányzati rendszerét. Amellett, hogy a véletlenszerűen létrehozott bolygóra utaznak, és más civilizációkkal és barbárokkal találkoznak, városokat fedeznek fel, és bányák, farmok és egyéb fejlesztések építésével fejlesztik azokat.

Az AI-ellenfeleknek most új céljaik vannak, amelyek befolyásolják a játékosok interakcióját. Ezek közül a célok közül több minden egyes vezetőre jellemző, és modellezi személyiségüket, történelmi pillanataikat és politikájukat. Ráadásul minden mesterséges intelligencia karakternek van egy titkos célja, amelyet csak kémkedéssel lehet felfedezni.

Fejlesztő – Firaxis játékok

Kiadó: – 2K games

Megjelenés dátuma: 2018. november 16

Elérhető platformok – Nintendo Switch, PS4 és Xbox One

Legsötétebb Dungeon

A Darkest Dungeon szerepjátékban a játékos hősök és felfedezők egy csoportját irányítja, akik különféle kazamatákban fedeznek fel és harcolnak a benne lakó lényekkel. Mielőtt belépne a börtönbe, a játékos kezelheti a hősök listáját és a leltárt Hamletben, a játék „központi városában”, amely közel van a házhoz.

A játékmenet körökre osztott. A hősöknek azonban vannak hibái, mivel érzékenyek a stresszre és más olyan körülményekre, amelyek ronthatják a harci teljesítményüket. A játék egyedülálló stressz-mechanizmusa próbára teszi a hősök mentális szívósságát a szörnyűségek miatt.

Az a hős, aki túlzottan magas stresszt tapasztalhat, szívrohamot kaphat, ami veszélyeztetheti, ha nem kezelik azonnal. A Darkest Dungeon azonban egy összetett és hangulatos játék, amely gondos tervezést és végrehajtást igényel, hogy túlélje komor és megbocsátó univerzumát.

Fejlesztő – Redhook Studios

Kiadó – Redhook Studios

Megjelenés dátuma: 2016. január 19

Elérhető platformok – Nintendo Switch, PS4 és Xbox One

Végtelen legenda

Az Endless Legend egy körökre osztott, 4X taktikai játék, amelyben a játékosok irányítanak egy civilizációt, hogy meghódítsák, terjesszék ki, kihasználják és elpusztítsák a dominanciát az Auriga nevű kitalált világban. A játéknak számos különálló frakciója van, amelyek mindegyike különlegességekkel, egységekkel és technológiai fejlesztésekkel rendelkezik. A játékosoknak sikeresen kell kezelniük az erőforrásaikat, a diplomáciát, a kutatást és a harcot, hogy nyerjenek.

  Az alváskövetés beállítása az Apple Watchon

A játék valósághű időjárási rendszerrel, változó évszakokkal és egyedi frakcióküldetési kerettel rendelkezik, amely tovább fokozza a játékmenetet és a történet mélységét. A játék egy mély és alkalmazkodó városépítő mechanizmust tartalmaz, egy moduláris technológiai fával párosulva, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megválasszák civilizációjuk növekedési útját.

Az Endless Legend földgömbtérképe különböző régiókat tartalmaz, ellentétben a korábbi 4X játékokkal. Összességében az Endless Legend egy lebilincselő és kihívásokkal teli stratégiai játék, amely mély és szórakoztató élményt nyújt a 4X műfaj szerelmeseinek.

Fejlesztője – Amplitude Studios

Kiadó – Sega

Megjelenés dátuma: 2014. szeptember 18

Elérhető platformok – Windows és Mac OS

Into The Breach

Az Into the Breach játékban az emberiség a Vek néven ismert hatalmas szörnyek hordájával néz szembe. A felhasználó irányítja azokat a harcosokat, akik óriásmecheket vezetnek, amelyek különféle fegyverekkel, páncélokkal vagy egyéb felszerelésekkel szállhatnak szembe velük. A játék körökre osztott harcrendszere lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megtervezzék, hogyan reagál az osztag az ellenség mozdulataira és olyan cselekedeteire, amelyek előrevetítik a csapásukat.

Ezenkívül a játékos három különböző mechet fog irányítani a Vek elleni csatában, és minden térképobjektumnak meghatározott számú kört kell teljesítenie. A mecheket tápláló elektromos hálózatot fenntartó polgári épületek védelme minden térkép elsődleges célja, de lehetnek más célok is.

A sakkot az Into the Breach játékmenetének összehasonlítására használták, mert inkább a pozíciószabályozásra és az egységáldozatokra összpontosít, mint az ellenfél túlerőben tartására.

Fejlesztő: – Subset Games

Kiadó – Subset Games

Megjelenés dátuma: 2018. augusztus 28

Elérhető platformok – Nintendo Switch, Windows és Mac OS

Alfa Centauri

Magával ragadó nézetet használnak a körökre osztott Alpha Centauri stratégiai játékhoz, amelynek tudományos-fantasztikus háttere van. A játék a hét frakcióvezetőre összpontosít, amelyet a játékos az Alpha Centauri, az Alien Crossfire és a Planet 14 lehetőség közül választ ki.

A bolygó gyarmatosításáért és meghódításáért vívott csatában a játékos irányítja az egyik vezetőt. A játékosok nyerhetnek úgy is, ha elfoglalják az egymással szemben álló frakciókat, megszerezik a szavazatok háromnegyedét, irányítják a globális energiapiacot, befejezik az Ascension to Transcendence titkos projektet, vagy idegen frakciók esetében hat szubtérgenerátort építenek.

Az Alpha Centauri egy egyjátékos játékot, testreszabási lehetőségeket és többjátékos játékot tartalmaz. A játékos módosíthatja a játékot a beállítások kiválasztásával a játék elején, a beállított forgatókönyv- és térképszerkesztők használatával, valamint az Alpha Centauri játékfájljainak megváltoztatásával.

Fejlesztője – Firaxis Games

Kiadó – Electronic Arts

Megjelenés dátuma: 1999. január 31

Elérhető platformok – Windows és Mac OS

A parancsegység egysége II

A Unity of Command II egy taktikai körökre osztott hadijáték, amely egyensúlyt teremt a történelmi realizmus és az absztrakt játéktervezés között. A játék felhasználói felületét (UI) leegyszerűsítették, hogy leegyszerűsítse a navigációt számos összetevőjében, beleértve az egységkezelést, a harcot és a logisztikát. A nyeréshez a játékosoknak stratégiailag fel kell használniuk minden árujukat, beleértve az utánpótlást és az erősítést is.

A játék kampánykomponense dinamikus eseményeket tartalmaz, amelyek befolyásolhatják a csaták alakulását, és a játékosok dönthetnek úgy, hogy olyan történelmi döntéseket hoznak, amelyek megváltoztathatják a háború menetét. A Unity of Command II egy robusztus többjátékos módot is tartalmaz, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy fej-fej mellett versenyezzenek.

A játékosok a tengely és a szovjet hadsereg szerepét is elvállalhatják a különböző hadjáratokban ebben a játékban, amely a konfliktus keleti frontjára koncentrál. Összességében a Unity of Command II egy összetett és lenyűgöző, körökre osztott stratégiai játék, amely eredeti nézőpontot mutat be a második világháború keleti frontjáról.

  11 Felhőalapú naplóelemző az IT Operational Insights számára

Fejlesztő – 2×2 Games, Coreteam

Kiadó – 2×2 Games

Megjelenés dátuma: 2019. november 12

Elérhető platformok – Steam

Dawn Of War III

A Dawn of War III egy valós idejű stratégiai játék többjátékos online háborús arénák elemeivel. A Space Marines, az Eldar és az Orks három játszható frakció a Warhammer 40 000 univerzumban, ahol a játék játszódik. Minden frakciónak saját speciális egységei, képességei és játékstílusai vannak.

A játékosoknak erőforrásokat kell szerezniük, bázisokat kell építeniük, és irányítaniuk kell az erőiket, hogy megnyerjék az eszeveszett küzdelmeket. Sőt, a játék olyan erős szuper egységeket mutat be, amelyek a játékos javára billenthetik a harci egyensúlyt. A Dawn of War III-ban egyjátékos és többjátékos opciók is elérhetők, utóbbival akár hat ember is versenyezhet több játékforgatókönyvben.

Azok számára, akik szeretik a Warhammer 40 000 univerzumot és általában az autentikus stratégiai játékokat, a Dawn of War III átfogó és lebilincselő stratégiai élményt kínál, amely izgalommal és izgalommal tölti el a játékosokat.

Fejlesztője – Relic Entertainment

Kiadó – Sega

Megjelenés dátuma: 2017. április 27

Elérhető platformok – Windows és Mac OS

Az XCOM: Enemy Unknown játékosa átveszi a vezetést egy csúcskategóriás katonai erő felett, amelynek feladata, hogy megvédje a Földet a földönkívüli inváziótól. A taktikai harc és az alapkezelés a két játékmód. A játékosnak erőforrásokat kell kiosztania, a legmodernebb technológiát ki kell vizsgálnia, és harcosokat kell képeznie az alapkezelő módban, hogy felkészüljenek a közelgő csatákra.

A játékos egy csoport katonát irányít a földönkívüli fenyegetések hatástalanítására taktikai harci módban. A játék számos csapatosztályt kínál egyedi képességekkel, előrehaladási útvonalakkal, valamint számos eszközzel és fegyverrel. Az idegenek speciális egységei és stratégiái segítenek abban, hogy a játékmenet izgalmas és kihívásokkal teli legyen.

Különféle nehézségi szintek állnak rendelkezésre a játékhoz. Sőt, a játékban van egy permadeath mechanika, ami azt jelenti, hogy ha egy katona meghal a csatában, örökre elveszik. Ez növeli a játék feszültségét és stratégiai összetettségét.

Fejlesztője – Firaxis Games

Kiadó – 2K Games

Megjelenés dátuma: 2012. október 9

Elérhető platformok – Xbox 360, PS3 és Windows

Az XCOM 2: Collection játékos karaktere az XCOM katonai szervezet vezetője, amely a Föld folyamatos idegen irányítása ellen harcoló csoporttá csökkent. A körökre osztott harcrendszernek köszönhetően a csaták stratégiailag tervezhetők és taktikailag dönthetők el.

A játékosnak össze kell hangolnia eszközeit és csapatait, hogy elérje céljait a játékban. Különféle küldetések vannak, beleértve a mentési műveletektől a szabotázsig mindent. A fő játék és a négy DLC-csomag – Alien Hunters, Shen’s Last Gift, War of the Chosen és Tactical Legacy Pack – mind benne van az XCOM 2 Collection-ben.

A DLC-k több történetszálat, ellenfeleket és katonák testreszabási lehetőséget biztosítanak a játékosoknak. Lebilincselő narratívájával, számos testreszabási lehetőségével és ádáz taktikai hadviselésével az XCOM 2 Collection kihívásokkal teli és élvezetes körökre osztott stratégiai élményt nyújt.

Fejlesztője – Firaxis Games

Kiadó – 2K Games

Megjelenés dátuma: 2016. február 5

Elérhető platformok – Nintendo Switch, PS4 és Xbox One

Következtetés

A körökre osztott játék szórakoztató és izgalmas lehet a játékosok számára. Ezek a játékok gyakran türelmet, stratégiát és kritikus gondolkodást igényelnek, mivel a játékosoknak gondosan ki kell értékelniük játékaikat, és meg kell jósolniuk ellenfelük következő lépését. Ezen túlmenően a körökre osztott játékok lazább játéktempót biztosítanak, lehetővé téve a játékosok számára, hogy elgondolkodjanak és eltöltsék az idejüket anélkül, hogy sietve vagy nyomásnak éreznék magukat.

A körökre osztott játékokat egyedül vagy másokkal is lehet játszani, mert sokan támogatják az egyjátékos és a többjátékos módokat. A felváltott játékok nagyszerű módja a kikapcsolódásnak, az agy kihívásainak, és a baráti versengésnek köszönhetően.

Fedezhet fel néhány legjobb gacha játékot is.