10 legjobb oktatóanyag a HTML INGYENES elsajátításához

A Hypertext Markup Language vagy a HTML a webhelyek létrehozásának alapvető építőköve. Így ez egy szükséges készség a törekvő webtervezők és fejlesztők számára. A HTML tanulásához sok drága tananyag érhető el online.

Vannak azonban ingyenes források is, amelyek hasonlóan hatékonyak. Így költséghatékony webhelyeket hozhat létre, amelyek egyszerre hasznosak és látványosak.

A HTML ismerete lehetővé teszi a webfejlesztők számára, hogy jól strukturált, hozzáférhető és felhasználóbarát webhelyeket készítsenek. Ezenkívül kiindulópontként szolgál további webes technológiák, például a CSS és a JavaScript elsajátításához.

A HTML megértése előfeltétele a webfejlesztés területére való belépéshez, és értékes képesség mindenki számára, aki weboldalakat készít vagy kezel.

Ez a cikk bemutatja a legjobb ingyenes oktatási forrásokat a HTML elsajátításához. Még ha kezdő is vagy, könnyedén elsajátíthatod a webfejlesztés alapjait (HTML) ezeken az erőforrásokon keresztül.

A HTML tanulás fontossága

A HTML tanulása több okból is előnyös, ezek közül néhány:

Weboldalak tervezése: Minden webhely Hypertext Markup Language (HTML) használatával készült. A weboldal szerkezetét, elrendezését és tartalmát a jelölőnyelv biztosítja, amely a weboldalak generálására szolgál. Weboldalak készítéséhez és publikálásához tehát fontos a HTML ismerete.

Munkalehetőségek: A HTML szakértelemre nagy az igény a munkaerőpiacon. A HTML-tudás sok webes karrierhez szükséges. Például webfejlesztők, tervezők, tartalomgyártók és online marketingesek.

A webfejlesztés megértése: A HTML megértése az első lépés ennek felé. Alapjául szolgál a fejlett webfejlesztő eszközök, például a CSS és a JavaScript elsajátításához.

Személyre szabás és hibaelhárítás: A HTML-ismeretek lehetővé teszik a webhelytémák és -sablonok módosítását és javítását. Ezért HTML kóddal személyre szabhatja és módosíthatja a webhely megjelenését és funkcionalitását.

Kommunikáció webfejlesztőkkel: Ha ismeri a HTML-t, hatékonyabban kommunikálhat a webfejlesztőkkel. Ezen túlmenően meg fogja érteni ügyfelei igényeit, és az ő preferenciáinak megfelelő tervet készít.

SEO fejlesztés: A HTML elengedhetetlen a webhely SEO (Search Engine Optimization) optimalizálásához. Ha a HTML elemeket megfelelően használják, a keresőmotorok jobban képesek megérteni a weboldal tartalmát. Így könnyebbé válik a webhely indexelése és rangsorolása a keresési eredmények között.

Fedezzünk fel néhányat a legjobb tanulási források közül, amelyek lehetővé teszik a HTML ingyenes elsajátítását.

Replit

A Replit egy online platform, ahol a programozók kódolhatnak, létrehozhatnak és együttműködhetnek szoftverprojektekben. Böngészőjén keresztül összeállíthat, végrehajthat és megoszthat HTML-t, CSS-t, JS-t és más nyelveket. Ezért nincs szükség speciális szoftverre vagy hardverre a teljes fejlesztői környezet megszerzéséhez.

Főbb jellemzők:

 • Számos programozási nyelvet támogat, például Python, Java, C++, Ruby, JavaScript és még sok más.
 • Olyan online kódszerkesztőt biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kódot hozzanak létre és módosítsanak a böngészőn belül. A szerkesztő automatikus kiegészítést, szintaktikai kiemelést és további funkciókat kínál, amelyek leegyszerűsítik a kódolást.
 • Beépített fordítót és tolmácsokat kínál számos programozási nyelvhez, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy natív kódot futtathassanak böngészőjükben.
 • A valós idejű kód-együttműködési funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen csoportokban dolgozzanak, és kódot cseréljenek másokkal.
 • Webszerverek és alkalmazások tárolása, megkönnyítve a programok másokkal való megosztását és telepítését.
 • Különféle tanulási eszközöket biztosít, például oktatóanyagokat, tanfolyamokat és kihívásokat, hogy segítse a felhasználókat a kódolási képességek fejlesztésében.
 • Tartalmaz egy virágzó fejlesztői közösséget, amely megosztja a projekteket, kérdéseket tesz fel és válaszol, segítséget kínál és megjegyzéseket tesz.
 • Az olyan integrációs és verzióvezérlő eszközök, mint a Git, egyszerűvé teszik a kódmódosítások kezelését és nyomon követését.
 • Mind az ingyenes, mind a fizetős opciók, ahol az ingyenes verzió hozzáférést biztosít az összes alapvető funkcióhoz. A prémium opciók extra funkciókat kínálnak, beleértve a személyre szabott domaineket, több tárhelyet és továbbfejlesztett csapatmunka-alkalmazásokat.
  Hogyan védhetjük meg a cellákat a szerkesztéstől a Google Táblázatokban

W3Schools

A W3Schools egy jól ismert online tanulási webhely, amely rengeteg anyagot kínál a HTML tanulásához. Lesz oktatóanyagok, referenciák és egy kódolási játszótér a HTML gyakorlásához és implementálásához. Ezenkívül más programozási nyelveket is megtanulhat, például CSS, Python, PHP és így tovább.

Főbb jellemzők:

 • Szerezzen be egy kiterjedt HTML-oktatóanyag-gyűjteményt, amely az alapoktól a haladó témákig mindent lefed. A példák és gyakorlatok célja, hogy könnyen megragadhatók és megvalósíthatók legyenek.
 • Alapos HTML-referenciát kínál, amely részletezi az összes HTML-címkét, tulajdonságot és eseményt. Ezenkívül ez a hivatkozás egyszerűvé teszi a tanulást és a használatát, mivel példákat és magyarázatokat ad az egyes címkék funkcióira.
 • Valós idejű html-szerkesztőt kínál, ahol a felhasználók kísérletezhetnek a HTML-kóddal, és azonnal láthatják az eredményeket. Ez egy fantasztikus módszer a friss fogalmak próbára tételére és a HTML tényleges működésének megfigyelésére.
 • Biztosítson HTML-tanúsítványt a kurzus sikeres befejezése és a kapcsolódó témakörök értékelése után. Ezért bemutathatja HTML-készségeit, és hozzáadhatja azokat önéletrajzához, hogy jobb munkalehetőséget kapjon.
 • A platform hatalmas felhasználói közösséget foglal magában, amely megválaszolja a kérdéseket és segítséget nyújt. Ennélfogva értékes forrás a más felhasználók tapasztalatain keresztüli tanuláshoz és az összetett problémák megoldásához.

Codecademy

A Codecademy egy online tanulási portál, amely több programozási nyelvről és technológiáról kínál órákat. Ingyenes HTML-tanfolyamot kínál, amely alapvető áttekintést nyújt a HTML-ről, a weboldalak generálására használt iparági szabványos jelölőnyelvről.

A Codeacademy ingyenes HTML-tanfolyama kiváló kiindulópont, ha kezdő vagy, és meg szeretnél tanulni weboldalakat készíteni. Mivel a kurzust online kínálják, bármikor, bárhonnan, internetkapcsolaton keresztül tanulhatja meg. A tanfolyam elvégzése után képes leszel jól strukturált HTML kódot készíteni, adatokat táblázatokban megjeleníteni, weboldalakat tervezni.

Főbb jellemzők:

 • Szerezzen gyakorlati tapasztalatokat a HTML tanulásában a tananyagok és a kódolási példák segítségével.
 • A kurzus interaktív feladatokat tartalmaz, amelyek segítik a hallgatókat a HTML alapelveinek és szintaxisának megértésében.
 • Valós projekteket biztosít, amelyek lehetőséget adnak a diákoknak, hogy tudásukat hasznos weboldalak készítésénél hasznosítsák.
 • A tanulók saját sebességükön fejezhetik be a kurzust, ha online jelentkeznek be. Ezenkívül az ötletek teljes megragadásához és a feladatok elvégzéséhez szabad időt szakítaniuk.
 • A kurzus minden tevékenységéhez személyre szabott visszajelzést adunk. Ezért a tanulók felmérhetik fejlődésüket, és azonosíthatják a fejlesztésre szoruló területeket.
 • A hallgatók tanúsítványt kapnak az ingyenes HTML tanfolyam sikeres elvégzéséről. Így a bizonyítványt bemutathatják a leendő munkáltatóknak, vagy hozzáadhatják önéletrajzukhoz.

Tanulj HTML-t

A Learn HTML átfogó oktatóanyagokat kínál a webhelyek HTML és CSS használatával lépésről lépésre történő elkészítéséhez. Az alaptanfolyam végigvezeti Önt egy oldal létrehozásán a Bootstrap CSS keretrendszer használatával. A haladó lecke azonban mindent megtanít, amit a HTML-ről és a CSS-ről tudnia kell.

Főbb jellemzők:

 • A platform gyakorlati és interaktív leckéket biztosít. Minden munkamenethez tartozik a HTML alapjainak alapos magyarázata, valamint hasznos példák és feladatok. Így a tanulók próbára tehetik tudásukat és készségeiket.
 • Ennek a platformnak a strukturált tanterve a HTML összes alapvető aspektusát lefedi. Így a hallgatók saját tempójukban végezhetik el a kurzust, és akár összetett anyagokat is teljesíthetnek, amint jártasak lesznek.
 • Az előadásokat vizuális segédeszközökkel, például képekkel és diagramokkal javítják. Így a kurzusok a hallgatók számára könnyebben megértik a témákat.
 • Reszponzív kialakítást kínál, amely bármilyen platformról elérhetővé teszi a platformot, beleértve az asztali számítógépeket, laptopokat, táblagépeket és okostelefonokat.
 • Az egyes foglalkozások végén kvízkérdéseket kínál, hogy segítse a tanulókat a tantárgy tömörítésében.
 • A tanulók a webhely kódpéldáit forrásként használhatják, miközben saját HTML-projektjeiken dolgoznak.
 • Miközben a tanulók végighaladnak a tananyagon, a learninghtml.org oldalon található aktív közösségi támogatás segítséget nyújthat és válaszolhat a kérdésekre.
 • Ingyenes elérhetőségének köszönhetően bárki megtanulhatja a HTML-t a teljes webhely felfedezésével.
  Próbáltad már ezeket az ingyenes Adobe szoftvereket?

Web.dev

A Web.dev webhelyet a Google indította el, hogy a webfejlesztőknek a legújabb ismereteket és az iparág legjobb gyakorlatait kínálja. A platform által kínált HTML-tanfolyam alapos bevezetést és teljes áttekintést kínál.

Így a kezdő és a tapasztalt fejlesztők is fejleszthetik HTML-weblapkészítési képességeiket. Ez egy ingyenes kurzus, amely az alapokkal kezdődik, és olyan összetett témák felé halad, mint a kisegítő lehetőségek, a szemantikus HTML és a SEO optimalizálás.

Főbb jellemzők:

 • Interaktív példákat kínál, amelyek példákkal segítik a HTML és a kód tanulását.
 • A kurzus kialakítása elősegíti a gyakorlati tapasztalatokon keresztül történő tanulást.
 • Szerezzen átfogó tájékoztatást a HTML-ről, kezdve az alapvető címkéktől és attribútumoktól a fejlettebb témákig, például a kisegítő lehetőségekig, az adaptív tervezésig és a SEO optimalizálási technikákig.
 • Egy saját tempójú tanulási környezet, amely lehetővé teszi, hogy internetkapcsolattal és bárhonnan tanulhasson.
 • Szakértő webfejlesztők útmutatásával megismerheti a legújabb és legjobb gyakorlatokat.
 • A kurzus további forrásokhoz biztosít hozzáférést, így tovább fejlesztheti fejlődési képességét.

Udemy

Az Udemy egy népszerű online tanulási platform, amely számos témakört lefed, például webfejlesztést, programozást, tervezést stb. A platform által kínált HTML-tanfolyam minden alapismeretet lefed, és az egyik legkedveltebb kurzus. Számos HTML-témát fed le, beleértve a szintaxist, az összetevőket, a CSS-stílust, az oldalelrendezést és még sok mást.

Főbb jellemzők:

 • Strukturált tanulási folyamat, amely megkönnyíti a tanulók számára a HTML alapjainak megértését. De a kurzus végül összetettebb témák felé halad.
 • Gyakorlati tapasztalatot ad a tanulóknak azáltal, hogy különféle projekteket és feladatokat ad meg nekik.
 • A tanfolyamokat szakértő oktatók kínálják, akik több éves HTML webfejlesztési tapasztalattal rendelkeznek. Emellett tanácsokkal, kritikával és bátorítással látják el a hallgatókat.

A kurzus tartalma a nap 24 órájában a hét minden napján elérhető a hallgatók számára, és azt saját tempójukban teljesíthetik.

 • A hallgatók oklevelet kapnak a HTML kurzus sikeres elvégzéséről.

Simplelearn

Ha hajlandó elsajátítani a HTML alapelveit, és lenyűgöző weboldalakat készíteni, nézze meg a Simplilearn Bevezetés a HTML-be című tanfolyamát. A kurzus úgy van kialakítva, hogy alapos ismeretet nyújtson a HTML-ről a semmiből.

Az alapokkal kezdődik, és fokozatosan halad előre az összetettebb témák felé. Világos és tömör magyarázatokat, példákat és kvízeket fog kapni, amelyek lefedik a HTML minden vonatkozását.

Főbb jellemzők:

 • A tanulók saját sebességük és időbeállításuk szerint fejezhetik be a kurzust.
 • A tanfolyam bárki számára elérhető, aki rendelkezik internetkapcsolattal
 • Lefedi a HTML minden lényeges aspektusát, beleértve a dokumentumszerkezetet, az elemeket, az attribútumokat, a formázást, a hivatkozásokat, a képeket, a táblázatokat és egyebeket.
 • Kvízeket, gyakorlatokat és projekteket tartalmaz, amelyek segítik a tanulókat tudásuk és készségeik ellenőrzésében.
 • A tanulók támogatást kaphatnak ettől a tanulási platformtól, amikor bármilyen problémát meg kell oldaniuk.
 • A kurzus sikeres elvégzése után a hallgatók tanúsítványt kapnak. Így bemutathatják a tanúsítványt a leendő munkáltatóknak és ügyfeleknek új képességeikről.
 • A tanfolyam 90 napos akadálymentesítésig ingyenes, és a fizetős tanfolyam is megfizethető.
 • A hallgatók mobileszközökről is elérhetik a kurzust, és útközben tanulhatnak.

Nagyszerű tanulás

A Great Learning egy online tanulási platform, amely kurzusok széles skáláját kínálja, beleértve a webfejlesztést, az adattudományt, az AI-t és még sok mást. A platform által biztosított ingyenes HTML-tanfolyam célja, hogy megtanítsa a HTML-t kezdőknek, akik érdeklődnek a webfejlesztés iránt. Lefedi az összes lényeges témát, például a HTML szintaxist, a szövegformázást, a táblázat formázását, a hiperhivatkozásokat, a képeket stb.

  Miért nem jelentenek problémát a vírusok a Chrome OS rendszeren?

Főbb jellemzők:

 • Egy alapos tantervvel a kurzus az alapokkal kezdődik, és egészen összetettebb témákig terjed.
 • Az interaktív tanulási folyamat videókkal, vetélkedőkkel és interaktív tevékenységekkel párosul.
 • Tapasztalat oktatók állnak rendelkezésre a tanuláshoz és a webfejlesztési készségek fejlesztéséhez.
 • A tanulók teljes rugalmasságot kapnak a saját tempójukban és saját ütemtervük szerint történő tanuláshoz.
 • A kurzus valós kódolási példákból és gyakorlatokból áll, amelyek fejlesztik tanulóik készségeit.
 • A tanulók hozzáférést kapnak a diák- és tanári fórumokhoz, ahol kérdéseket tehetnek fel és útmutatást kaphatnak.

BranStation

A BrainStation által kínált ingyenes Bevezetés a HTML-be és CSS-be tanfolyam célja, hogy segítséget nyújtson a webes programozás és a webhelyek létrehozásának megkezdésében. Ennek eredményeként elsajátíthatja a webhely HTML és CSS használatával történő felépítésének alapjait.

A kézikönyv bemutatja a HTML-t és a CSS-t, valamint a terminológiákat, az elveket és az alapvető szintaxist.

Főbb jellemzők:

 • Könnyen elsajátítható tanfolyam, amely egy órát vesz igénybe a HTML és CSS alapjainak befejezéséhez.
 • A teljes kurzus 17 leckét tartalmaz részletes referenciadokumentumokkal, amelyek támogatják a tanulást és az építést.
 • Részletes ismereteket szerezhet számos HTML-címkéről, beleértve a címsorokat, bekezdéseket, listákat, hivatkozásokat, képeket, táblázatokat és egyebeket.
 • A HTML-lel olyan alapvető CSS-stílusokat is elérhet, mint a szín, a tipográfia, az elrendezés és a válaszkészség.
 • Szerezzen ismereteket a weboldalak további funkcióiról, beleértve a SEO-t, a böngészőkompatibilitást, a kisegítő lehetőségeket és egyebeket.
 • A tanulók gyakorlatilag csoportos projekteken dolgozhatnak, és készségeik felhasználásával saját weboldalakat vagy weboldalakat készíthetnek.
 • A diákok visszajelzést és támogatást kapnak a tanároktól és társaiktól, valamint gyakori értékelést kapnak feladataikról és projektjeikről.
 • Szerezzen iparági betekintést szakértőktől, vendégelőadóktól és iparági szakemberektől.
 • A hallgatók hozzáférést biztosítanak a társak és öregdiákok ökoszisztémájához a hálózatépítés, a csapatmunka és az álláslehetőségek érdekében.

Méretező

A Scaaler egy tanulási platform, amely ingyenes HTML-oktatóanyagokat kínál, amelyek képzést és mentorálást kínálnak. Ezért azok a tanulók, akik készségeiket és webfejlesztői karrierjüket szeretnék frissíteni, profitálhatnak belőle. A kurzus elsajátítása után a tanulók elkezdhetnek webhelyeket fejleszteni, szintre emelhetik készségeiket, átdolgozhatják a HTML-fogalmakat, és még sok mást tehetnek a tananyagok használatával.

Főbb jellemzők:

 • Szerezzen be alapos dokumentációt a HTML-címkékről a webhelyen.
 • Az összes oktatóanyag önálló irányítású, beleértve a kezdőknek szóló oktatóanyagokat és az interneten található cikkeket.
 • Szerezzen be a platform által hivatkozott könyveket a HTML tanuláshoz
 • Az internetes oktatóvideók és tanfolyamok a HTML online tanulására utaltak
 • Szerezzen meg ismereteket, amelyeket az IDE (VS Code) és a valós projektek beállításához lehet alkalmazni.

Végső gondolatok

A HTML elsajátítása elengedhetetlen azok számára, akik sikert remélnek a webfejlesztés területén. Ez képezi az alapot a weboldalakon található online tartalmak generálásához és rendszerezéséhez. A fent említett platformok és kurzusok sokféle tanulási lehetőséget kínálnak, amelyek különböző tanulási stílusokhoz és képességszintekhez igazodnak.

Az ingyenes erőforrások azonban gazdagíthatják készségeit, és felkészíthetik a jövőbeli webfejlesztési projektekre. Ezeken a kurzusokon interaktív oktatóanyagokat, mélyreható kézikönyvet és szervezett tananyagokat kap. Ennek eredményeként a potenciális webfejlesztők biztonságosan elindulhatnak a HTML elsajátítása, valamint a szemet gyönyörködtető webhelyek és tartalmak létrehozása felé vezető úton.