Számok blokkolása Androidon

Számos oka lehet egy szám letiltásának Androidon. Íme, hogyan kell helyesen csinálni.

Évente több millió ember esik spam hívások áldozatává az Egyesült Államokban. És bár legtöbbünket más csatornákon, például szöveges üzeneteken és e-maileken keresztül kapnak spamek, a telefonhívások hatékonyabbak a rosszfiúk számára.

A szövegkörnyezet szempontjából az amerikaiak veszítettek 39,5 milliárd dollár a spam hívásokra 2022-ben2021-ben 29,8 milliárd dollárral szemben.

Bár egyszerűen úgy hangzik, hogy elkerülheti az ismétlődő kéretlen leveleket, a szociális manipuláció mértéke néha nem hagy választási lehetőséget. Ilyenkor a leendő áldozat elkezdi azt hinni, hogy a telefonáló hatalmas, elsősorban anyagi veszteséget okozó részleteket árul el.

És nem meglepő, hogy ezek a csalók főként az időseket veszik célba. Ilyen esetekben a biztonságos módszer az, hogy azonnal megszakítja a gyanús hívást, és letiltja azt a számot.

Emellett számos személyes vagy szakmai helyzet van, amikor a blokkolás az utolsó lehetőség.

Tehát nézzük meg, hogy blokkoljon-e bármilyen számot Android-eszközén.

Letiltás a legutóbbi hívásokból

Ez egy olyan folyamat, amelyben a szám szerepel a Legutóbbi hívásokban, függetlenül attól, hogy a kapcsolattartó vagy sem.

Először érintse meg a tárgyszám avatarját.

Ezután érintse meg a három pont menüt a jobb felső sarokban a beállítási előugró ablak megnyitásához. Most érintse meg a Számok blokkolása lehetőséget.

Kérni fogja a végső megerősítést. Itt ellenőrizheti a Bejelentés spamként lehetőséget. Végül érintse meg a Blokkolás gombot a folytatáshoz.

Most ezt a ⊘ jelet fogja látni a blokkolt szám mellett.

Ezek a lépések az okostelefon vagy táblagép felhasználói felületétől függően változhatnak. A Samsung One felhasználói felülettel kapcsolatos gyakori lépések közé tartozik azonban az avatar, majd a hárompontos menü megérintése a névjegy blokkolásához.

Tehát feltételezhető, hogy a blokkolási lehetőségek az egyedi kapcsolati csempe beállításain belül vannak.

Blokkolás a névjegyekből

Ez a kapcsolatfelvételhez hasonló ahhoz a folyamathoz, amelyet már láttunk. Az egyetlen különbség az első néhány lépés, amikor a névjegyzékben navigálva megtalálja a tárgyat.

  Az Apple Pay használata iPhone X-en

Ez az Android kapcsolatfelvételi alkalmazásának megnyitásával és a megfelelő avatar megérintésével kezdődik.

Ezután érintse meg a hárompontos menüt a Blokkszámok kiválasztásához.

Végül látni fogja az állapotot a blokkolt jellel a megfelelő kapcsolattartó csempén.

És megint azt tapasztaltam, hogy a lépések hasonlóak a feleségem Samsung okostelefonján, csak hogy a pontok menüje alul lesz, nem felül, mint az én készleten lévő Androidon.

Tehát ezek voltak a natív módszerek bármely szám letiltására Androidon.

Ez azonban nem tökéletes.

Ily módon a blokkolt hívó fél azonnal megszakad, vagy a hangpostára kerül, az eszköz konfigurációinak megfelelően.

És van egy jobb módja ennek a…

YouMail

A YouMail egy ingyenes alkalmazás, amellyel bármely számot blokkolhat Android okostelefonján.

Ingyenes előfizetése az alapvető automatikus robothívásokhoz és az egyéni hívásblokkoláshoz szól. Ezenkívül ellenőrzi a nem fogadott hívó adatait (csak az Egyesült Államokban és Kanadában), és személyre szabott hangposta-üdvözleteket kínál.

  Szerepek hozzáadása és hozzárendelése a Discordban

A fizetős csomagok professzionálisan rögzített hangposta üdvözletet, további számot, automatikus kezelőt az egyéni útválasztáshoz, automatikus válaszokat, ingyenes konferenciát stb.

Végül a blokkolt partner a „Kiszolgáláson kívül” üzenetet fogja hallani a „szám foglalt” üzenet helyett.

Következtetés

Tehát ez egy rövid útmutató volt a számblokkoláshoz Android-felhasználók számára.

A normál blokkolás mellett kipróbálhat néhány hívóazonosító alkalmazást, például a YouMail-t, hogy kikapcsolja ezeket a spamhívásokat.

Élvezettel olvasta a cikket? Mit szólnál a világgal való megosztáshoz?