Készítsen YouTube-videót hatékony képernyőrögzítő és szerkesztő szoftverrel – Camtasia

A képernyőrögzítés, a videószerkesztés és a YouTube-videókészítés csak egy séta a parkban, ha Camtasia-t használsz!

A videók a legkeresettebb, legfelkapottabb és legszélesebb körben fogyasztott tartalom az interneten. Legyen szó technológiai útmutatókról, online tanfolyamokról, webináriumokról, szakmai találkozókról és jegyzetelésről, a videók javában zajlanak.

A számítógép képernyőjén lévő állóképeket és szövegeket egyszerűen videókká alakíthatja, és blogokkal vagy cikkekkel együtt közzéteheti a felhasználói elkötelezettség növelése érdekében. Ha úgy gondolja, hogy technikai ismeretei nem elegendőek ehhez, olvassa el ezt a cikket, hogy megtudja, hogyan Camtasia Screen Recorder és a Video Editor szoftver képessé teheti Önt.

Miért kell jó minőségű YouTube-videókat készíteni?

YouTube-videód minősége a YouTube-csatornád márkájáról beszél. Az emberek megbízhatnak és felhasználhatják a tartalmat, ha valódi videótartalmat látnak a professzionális szerkesztés mellett.

Sok YouTube-videóban láthattál már animációkat, diavetítéseket, kommentárokat, hiperhivatkozásokat és kép a képben effektusokat. A prémium tartalomkészítők általában ilyen videókat készítenek. Itt az ideje, hogy alkalmazza ezeket a készségeket a videójában, és felkeltse a célközönség figyelmét.

A kiváló minőségű YouTube-videók kiváló hangminőséget is kínálnak. Így a tartalmad több megtekintést, megjegyzést és tetszésnyilvánítást fog eredményezni. Jót tesz a YouTube-hirdetések bevételi céljainak.

A fejlett videóminőség és -szerkesztés lehetővé teszi a társult marketing lehetőségeinek növelését is. Interaktív linkeket helyez el a YouTube-videóba az Ön által hirdetett termékekre és szolgáltatásokra.

Ezért, amikor interakcióba lép a közönséggel videón, és elmagyarázza a reklámozott áruk/szolgáltatások hasznosságát, a felhasználók közvetlenül a videón lévő linkre kattintva eljuthatnak egy piactérre, ahol a termékek elérhetők. Ez a gyakorlat növeli az affiliate marketing konverziós arányát.

Hogyan segít a hatékony szoftver a kitűnésében?

Robusztus képernyőrögzítő és videószerkesztő szoftverre van szüksége, hogy különféle trükköket hajtson végre YouTube-on, Facebookon vagy cikkvideóin. A nézők inkább az effektusokkal rendelkező videókat részesítik előnyben, mint az egyszerű videókat. Ezenkívül az olvasók szeretnek olyan cikkeket olvasni, amelyekhez videómagyarázó is tartozik, hogy könnyen megemlítsék az Ön által írt témát.

Az egyik ilyen szoftver a Camtasia. Az ilyen alkalmazások segítenek abban, hogy kiemelkedjen bármilyen közösségi média platformon, például a Facebookon, a TikTokon, az Instagramon és a YouTube-on, az alábbiakat kínálva:

#1. A videószerkesztő szoftver professzionális videóeffektusokat kínál. Néhány kattintással testreszabhatja ezeket, és professzionális megjelenést kölcsönöz videóinak.

#2. A képernyőrögzítési funkciókat is kínáló videószerkesztők segítségével szinte mindent rögzíthet számítógépén. Így egyszerűvé válik az online tanfolyamok, oktatóvideók, értekezletek feljegyzései és webináriumok elkészítése.

#3. Az interaktivitással rendelkező cselekvésre ösztönző gombok divatosak. Ezeket hozzáadhatja YouTube-videóihoz, és növelheti a konverziókat egy olyan robusztus videószerkesztővel, mint a Camtasia.

#4. Állóképeket vagy képernyőképeket alakítson át útmutató videókká, kommentárral. Ebből a célból az olyan alkalmazások, mint a Camtasia, átmenetekkel, hangfelvétellel, feliratokkal és animációkkal rendelkeznek.

  Hogyan keressünk egy YouTube-videóban a Chrome-ban

#5. Az ilyen alkalmazások segítségével eltávolíthatja a hátteret, és professzionális videofelvételekkel helyettesítheti, hogy plusz wow-tényezőt illesszen marketingvideóiba.

Mindenekelőtt a professzionális videószerkesztő és képernyőrögzítő szoftverrel gyorsabban eljuttathatja videóit a nyilvánossághoz. Csak egyszer kell beruháznia az alkalmazásba, és pénzt takaríthat meg a feladatok kiszervezésével vagy egy professzionális videószerkesztővel.

Mi az a Camtasia?

A Camtasia egy videószerkesztő szoftver képernyőrögzítési és webkamerás rögzítési funkciókkal. A TechSmith Corporation ezt a kettő az egyben szoftvert kifejezetten tartalomkészítők számára fejlesztette ki.

A szoftvernek nincs szüksége a felhasználónak kiterjedt tanulásra és képzésre. A felhasználói felület (UI) könnyen érthető és alkalmazható a videógyártási projekten végzett munka során.

Ezenkívül az alkalmazás kész videószerkesztő sablonokat, professzionális effektusokat és animációkat tartalmaz. Egyszerűen húzza át a speciális elemeket a videón, hogy különleges megjelenést hozzon.

A szoftver kiválóan alkalmas a következő feladatokra:

#1. Rögzítsen tartalmat webkameráról, számítógép-monitorról, Android-mobilképernyőről (Microsoft Your Phone alkalmazás szükséges), rendszerhangról és külső mikrofonról videókészítéshez.

#2. Fényesítse videóját effektusokkal, és szerkessze, hogy eltávolítsa a nem kívánt részeket.

#3. Azonnal átméretezheti és mentheti a kimeneti videót kompatibilis formátumban YouTube, Facebook, Instagram és sok más számára.

Most megkérdezheti, hogy milyen tartalmat hozhat létre ezzel az eszközzel. Remek kérdések! Íme, mit készíthetsz rajta:

 • Rögzített webináriumok
 • Technológiai útmutató videók
 • Magyarázó videók
 • Youtube videók
 • Facebook videók
 • Instagram videók
 • Szoftver- és termékbemutató videók
 • Diavetítés prezentációk rögzítése
 • Szakmai találkozók rögzítése
 • Átiratok hozzáadása az értekezlethez

A fenti néhány népszerű feladat, amelyet a tartalomkészítők rendszeresen végeznek. A Camtasia-val végtelen lehetőségek rejlenek. Megnézheti az eszköztárat, és kreatív ötleteket gyűjthet marketingvideóihoz, hogy megragadja a tömegek figyelmét.

Hogyan szerezd be a Camtasia-t

Letöltheti a a Camtasia próbapéldánya 30 napos értékelési időszakra. Az ezen időszak alatt elkészített videókon Camtasia vízjel található. Ezeket a próbaidőszakos videókat nem használhatod fel kereskedelmi, képzési és összehasonlító célokra.

Ha tetszik, amit lát, prémium licencet szerezhet a Camtasia-tól. A licencek felhasználónként állnak rendelkezésre. Azonban a tömeges licencvásárlások ára eltérő, ha Ön vállalkozástól, oktatási intézménytől, kormánytól vagy nonprofit szervezettől érkezik. Ellenőrizze azt árazás oldalon a részletes lebontásért.

Licenc vásárlásakor a TechSmith garantálja, hogy a következő évi frissítést ingyenesen szállítja Önnek.

OS és egyéb követelmények

Az alkalmazást futtathatja Microsoft Windows 10 (64 bites) 1909-es kiadású vagy újabb eszközökön. A Camtasia a macOS 10.15 vagy újabb rendszerű számítógépekkel is kompatibilis.

Mivel olyan feladatokat fog végezni, amelyek nagy feldolgozást és videomemóriát igényelnek, fontolja meg az Intel 6. generációs vagy újabb CPU-k használatát a Windows rendszerhez 8 GB vagy több RAM mellett.

Macbookok esetén a legjobb teljesítményt és gyártási sebességet az Apple M1, M1 Pro és M1 Pro Max chipeken tapasztalhatja meg.

Más videó- ​​vagy képszerkesztő alkalmazásokkal ellentétben nem kell különböző helyeken keresni a funkciókat. A Camtasia összes funkciója elérhető az Eszköztárban, a Felvétel ikon alatt a bal felső sarokban.

Az Eszköztáron megtalálja az összes videószerkesztési és képernyő-megragadási funkciót, például:

 • A média a videók, hangok, képek, PPT-k stb. helye.
 • A Kedvencek a gyakran használt effektusok és megjegyzések helye.
 • A könyvtár logókat, animációkat, sablonokat stb.
 • A megjegyzések segítségével formákat, szöveget, grafikát vagy mozaikeffektusokat adhat a tartalomhoz.
 • A viselkedések segítségével háttéranimációkat adhat hozzá videókhoz és szövegekhez.
 • Átmenetek több kivágás természetes keveréséhez.
 • A Voice Narration lehetővé teszi a hang rögzítését mikrofonon keresztül.
 • Az animációk segítenek a fordítási, nagyítási, döntési vagy forgatási effektusok beállításában.
 • A Kurzoreffektusok segítségével 3D vagy 2D grafika segítségével kiemelheti az egérmutatót.
 • A Visual Effects a videószegélyek, a színek és a képkocka sebesség (FPS) módosítására szolgál.
 • A feliratok arra szolgálnak, hogy feliratot adjon cikkéhez vagy blogvideójához.
 • Az interaktivitás segítségével kvízeket, szavazásokat, felméréseket és hiperhivatkozásokat adhat hozzá a tartalomhoz.
 • Az audioeffektusok be- és kiúsztatást és zajcsökkentési funkciókat kínálnak
  A YouTube Music használata Linux asztali számítógépen

A Camtasia prémium videókészítési jellemzői

Proxy videók

A proxyvideók gyorsabbá teszik a 8K, 4K, 2K vagy HF videószerkesztést minimális konfigurációs eszközökön.

A proxyvideó létrehozása parancs alkalmazásakor a Camtasia a videót rossz minőségű tartalommá jeleníti meg a gyorsabb szerkesztés érdekében. A Camtasia a végleges tartalom mentésekor visszaállítja a felbontást az eredeti állapotába.

Camtasia Assets Library

A legújabb verzió több elemet tartalmaz, mint az előző. Például a Camtasia 2022 Library több mint 1000 videógyártási eszközzel rendelkezik, ami több, mint elődje, a Camtasia 2021.

Ingyenes és menő animációkat, időszámlálókat, hangsávokat, indikátorokat, kiemelő gombokat, csatornakészleteket és még sok mást talál.

Automatikus kurzorcsere

Ha 1920 x 1080 pixeles képernyőn készít videókat, de a végső tartalmat 4K-s videókká rendereli, a kurzorok elmosódottá válhatnak. A Camtasia úgy oldja meg ezt a problémát, hogy a kurzort egy hasonló, határozatlan felbontású vektorkurzorra cseréli.

Camtasia Home

A legújabb Camtasia egy csillogó új Camtasia Home-val érkezik, amely képernyő úgy működik, mint egy tartalomkészítői irányítópult. Az új felületen három indítógomb látható: Kezdő lépések, Tanulás és Erőforrások.

A Tanulás és az Erőforrások gombokat használhatja, ha segítséget, támogatást és oktatási tartalmat szeretne elérni. Alternatív megoldásként indítsa el a képernyőrögzítést vagy a videószerkesztést a Kezdő lépések gombbal.

A kezdőképernyőn a képernyő bal alsó sarkában egy sima felhasználói bélyeg is látható. Itt látható a felhasználónév, az alkalmazás verziója és a licenc típusa.

Camtasia és Audiate Sync

Ha stúdió minőségű hangszerkesztésre van szüksége, használhatja a TechSmith Audiate-ját. Az Audiate és a Camtasia integráció segítségével egyetlen kattintással hangsávokat küldhet az Audiate-nek. Ezután eltávolíthatja a hibákat, és javíthatja a hangminőséget az Audiate-en. Később zökkenőmentesen átviheti a hangot a folyamatban lévő Camtasia projektbe.

Kurzor útvonal szerkesztése

Útmutató videókon, szoftverbemutatókon vagy üzleti prezentációkon dolgozik, és kurzorútvonalakra van szüksége? Ezt egyszerűen hozzáadhatja a Camtasia kurzorút-szerkesztő eszközével. A TREC módszert használja a kurzorútvonalak hozzáadásához a rögzített képernyőkhöz.

Azt is lehetővé teszi, hogy kiemelő hatást adjon a cselekvésre ösztönző gombokhoz vagy a vásárlási linkekhez, amikor az effektusokra viszi a kurzort.

Vizuális effektek

A Camtasia több mint 10 videóeffektust tartalmaz, mint például a Klipsebesség, az Árnyékolás, az Interaktív hotspot, a Mozgásos elmosódás stb. A 2022-es verzió azonban a következő további effektusokkal rendelkezik:

 • 30 GPU gyorsított átmenet
 • Keverési mód effektus és mutató előnézet
 • Keverési tartomány speciális beállításokkal
 • Reflektorfény-effektusok Windowson
 • Outline Edges hatás a Windows rendszeren
  Megjegyzések törlése a Facebookon, Twitteren, YouTube-on és egyebeken

Camtasia Canvas

A Camtasia Canvas az a szerkesztő, ahol minden varázslat megtörténik. A legújabb funkciók a következők:

 • Canvas interakciós motor platformok közötti használatra.
 • Az Align Asist segít a média igazításában a határolókeret interakcióival.
 • Módosítsa bármely adathordozó rögzítési pontjait.
 • Rögzítési pont rögzítése az automatikus hordozóigazításhoz

A Canvas különféle tartalomdimenziókat is támogat a különböző közösségi oldalakon. Például a következő videóméreteket hozhatja létre:

 • 1080p HD
 • 4K UHD
 • 720p HD
 • 820×462-es Facebook borítóvideó
 • 640×640-es Instagram videó

A videók exportálása is egyszerűvé válik a Camtasia Canvas segítségével. Most már automatikusan exportálhatja a videókat a következő platformokra:

 • Google Drive
 • Youtube
 • Vimeo
 • Knowmia
 • Screencast.com
 • TechSmith Video Review

Hangkiemelés/hangosítás

A YouTube vagy más marketingvideók háttérpontszámokat és hangkommentárokat tartalmazhatnak. A rögzített játékokban is gyakori. Ha le akarja hallgatni a zenét, amikor valami fontosat mond, azt néhány kattintással megteheti. Egyszerűen alkalmazza az Hangeffektusok Hangkiemelés parancsát, hogy megmondja az alkalmazásnak, hogy melyik hangszekvenciának kell csendesnek lennie.

Media Mats

Ezzel a funkcióval szövegeket adhat hozzá a videó hátteréhez, vagy megjelenítheti a videót szövegen keresztül. Lehetővé teszi a szövegek átlátszóvá tételét is a videón. A Media Mats segítségével egyetlen kattintással alkalmazhatja a tartalommaszkolást. Azt is javasolja a tartalomkészítőknek, hogy mely további effektusok teszik vonzóbbá a tartalmat.

Nézze meg a táblázatot vagy a LUT-t

A LUT-effektusok segítségével azonnal színezheti videóit. Húzza át az effektust a Videó effektusok szakaszból, és módosítsa az intenzitást, hogy különböző színtónusokat kapjon. A színárnyalatok korlátlan lehetőségei lehetnek, mint például a Faded, Pragmatic, Horror, Night Time, Yellow és még sok más.

Rögzítse a kamerát és a képernyőt

A Rögzítés eszköztár a következő lehetőségeket kínálja:

 • Képernyőfelbontás kiválasztása a rögzítéshez
 • Képernyő régió kiválasztása a rögzítéshez
 • Webkamerák kiválasztása
 • Mikrofon bemenetek kiválasztása
 • A rendszer hangbemeneteinek aktiválása vagy deaktiválása

Ezenkívül szinkronizálható kamerarögzítő kártyákkal és virtuális kamerákkal a tartalom rögzítéséhez.

Camtasia sablonok

A Camtasia-sablonok használatra kész videókészítési eszközök olyan videókhoz, mint például útmutatók, bemutatók, képzések stb. Válasszon egyet a Sablonkezelőből, és adja hozzá szöveges tartalmát, hogy lenyűgöző oktatóvideót kapjon.

Végső szavak

Nagyon kevés alkalmazás kínál kényelmes videószerkesztést és képernyőrögzítést egy csomagban. A Camtasia a vezető név, amelyben a nagy értékű YouTube-felhasználók és a közösségi média befolyásolói megbíznak, amikor rendkívül kreatív és professzionális tartalmat kell készíteniük közönségük számára.

Elkészült a titkos recept, és csak annyit kell tennie, hogy elkezdi használni a Camtasia-t a YouTube-hoz vagy bármely más videóhoz. Kevesebb időt és erőfeszítést fog tölteni jó minőségű videók készítésével, és több időt fordít kreatív ötletelésre. És természetesen sokat spórol a videókészítésen. Sőt, a bevétele is meredeken emelkedik.