Prémium ANC fejhallgatók szinte minden területen elérhetők

Kulcs elvitelek

  • A Shure Aonic 50 Gen 2 ANC fejhallgató továbbfejlesztett akkumulátor-üzemidővel, kiváló hangminőséggel és kiváló összeszerelési minőséggel rendelkezik.
  • A fejhallgató kényelmes, és elegáns, munkás kialakítású fekete színben.
  • A ShurePlus PLAY alkalmazás lehetővé teszi az audio EQ széles körű testreszabását, sokoldalúbbá téve az általános hangélményt.

Az Aonic 50 Gen 2 dizájn nem sokban tért el az eredetitől, de kapott frissítéseket az akkumulátor élettartamára, jobb hibrid ANC-t, Snapdragon Soundot és több térbeli hangmódot.

A Shure név a hangminőség szinonimája, és eredeti Aonic 50 fejhallgatóját jól fogadták, és gyakran emlegették a Sony WH-1000XM4 valódi versenytársaként. Ez egy magasztos összehasonlítás, tekintve, hogy az XM4-ek hatékonyan félresöpörtek mindent. Most megérkezett a Shure Aonic 50 Gen 2 aktív zajszűrős fejhallgató, amely egy tisztességes frissítési skálát hoz a már amúgy is csúcsminőségű csomagba.

De figyelembe véve az Aonic 50 Gen 2 árkategóriát, amely a Sony, a Bose, a Bowers & Wilkins és más ütős modellek versenytársát teszi lehetővé, az ár tükrözi a hangminőséget?

A kép forrása: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

A Shure Aonic 50 Gen 2 ANC fejhallgatója kivételes összeépítési minőséget nyújt elegáns fekete dizájnban. 20-ról 45 órára ugrásszerű akkumulátoridővel a Bluetooth kodekek széles skáláját támogatják, beleértve a Snapdragon Soundot is. Míg a fejhallgató a dobozból jól szól, a ShurePlus PLAY alkalmazás testreszabható EQ-ja üdvözlendő kiegészítő.

Az akkumulátor élettartama Akár 45 óra

Mikrofonok 6

Shure márka

A jelátalakító mérete 50 mm

Súly 334g /11,8oz

Zajszűrés Igen

Összecsukható sz

Csatlakozás Bluetooth, 3,5 mm

IP minősítés N/A

Támogatott kodekek: SBC, AAC, LDAC, aptX, aptX HD, aptX Adaptive, Snapdragon Sound

Profik

  • Stílusos és kényelmes kialakítás
  • Kiváló építési minőség
  • Jó hangminőség, az ANC jól működik
  • Széles körű testreszabási lehetőségek a kísérőalkalmazáson keresztül
  • Jó akkumulátor élettartam

Hátrányok

  • Az alapértelmezett EQ némi finomítást igényel
  • Nehéznek érezheti magát a hosszú hallgatás során

Stílus és felépítés

A Shure az IFA 2023 kiállításon bejelentette az új Aonic 50 Gen 2 fejhallgatót, amely azonnal megszólaltatta a hangokat. Az első generációs Aonic 50s nagyszerűen nézett ki, kiválóan szólt, és a Bluetooth ANC fejhallgató első készletét jelentette a vállalat számára. De egy nagyszerű első generáció megnehezítheti az utánkövetést, a második generációt; hogyan fejleszthetsz valamit kezdetben ilyen jól fogadott dolgokon?

Gavin Phillips / MakeUseOf

Úgy tűnik, hogy a Shure az Aonic 50 Gen 2 általános stílusával kezdte, az új generáció csak fekete színben érhető el. Az eredmény egy karcsú, mégis munkás megjelenés, színtől és vakutól mentes, és azt hivatott megmutatni, hogy ezek a dobozok üzletet jelentenek. Rendkívül jól felépítettek, erős zsanérokkal ellátott fémvázból, párnázott fülpárnákból és egy hasonlóan párnázott, állítható fejpántból állnak.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Használat közben nagyon kevés nyomás nehezedik a fejemre, és még néhány hét kiterjedt használat után is kényelmes marad az Aonic 50 Gen 2. A fülkagylók körülzárják a legtöbb fülemet, ami tökéletes viselethez és passzív zajszűréshez, és összességében ez egy kényelmes fejhallgató.

A Shure mellőzte az érintéses vezérlést, amiért én rajongok, előnyben részesítve azokat a fizikai vezérlőket, amelyeket nem lehet véletlenül aktiválni. A gombok a jobb fülkagyló körül találhatók, beleértve a bekapcsoló- és hangerőgombokat, valamint egy testreszabható háromállású csúszkát, amely alapértelmezés szerint vezérli az ANC beállításait. Lehet, hogy egyesek kissé elfoglaltnak találják ezt a konfigurációt, de őszintén szólva, ha a fejhallgató be van kapcsolva, és bekapcsolt ANC-vel hallgat zenét, akkor nem gondol a gombokra.

Gavin Phillips / MakeUseOf

A Shure tartalmaz egy kemény héjú utazótáskát az Aonic 50 Gen 2-vel, amely praktikus utazás közben, és egy takaros belső zsebbel rendelkezik az USB-C töltőkábel és a 3,5–3,5 mm-es jack kábel szállítására.

Csatlakoztatás és az akkumulátor élettartama

A masszívan megnövekedett akkumulátor-élettartam volt az egyik legnagyobb beszédtéma, amikor a Shure bejelentette a második generációs Aonic 50-et. Az eredeti modell 20 órányi lejátszási időt tartalmazott, de az Aonic 50 Gen 2 ezt több mint kétszerese, akár 45 órát is teljesít. Pontos kijelentés, az Aonic 50 Gen 2 néhány napig kibírja az asztalomon, mielőtt fel kellene tölteni.

Az Aonic 50 Gen 2 praktikus gyorstöltési funkcióval is rendelkezik, amely 15 perces gyorstöltéssel akár öt órányi lejátszást biztosít. Ez egy nagyszerű funkció, amelyet a legtöbb fejhallgató már tartalmaz, ami hihetetlenül frusztrálóvá teszi, ha nincs jelen.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Most az Aonic 50 Gen 2 a Bluetooth kodekek hatalmas skáláját támogatja. Ez az egyik legnagyobb kodekcsalád, amelyet a fejhallgatókon találhat, és támogatja a nagy felbontású streamelést, ahogy az elvárható. Az Aonic 50 Gen 2 támogatja a Sony LDAC-ját, valamint az AAC-t és az SBC-t. Ezenkívül a Qualcomm aptX, aptX HD, aptX Adaptive és aptX Voice támogatása is rendelkezésre áll.

De ez nem áll meg itt. Az Aonic 50 Gen 2 támogatja a Snapdragon Soundot is, amihez okostelefonra vagy más Snapdragon 8 Gen 2 SoC-t futtató eszközre van szükség. Sajnos ezek közül egyik sincs kéznél, így magam nem tudom tesztelni ezt a funkciót. A Snapdragon Sound azonban úgy lett kialakítva, hogy jobb térbeli hangot, veszteségmentes hangot és nagy felbontást, valamint általában jobb hangátvitelt biztosítson.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Azonban az Aonic 50 Gen 2 összes kodek-támogatása és a csatlakoztatás utáni kiváló hangminőség ellenére a fejhallgatóhoz való csatlakozás néha fájdalmas. Szilárd 10-15 percbe telt, amíg az Aonic 50 Gen 2-t a laptopomhoz csatlakoztattam, és az időszak során többször is megkíséreltem a folyamatot. Hasonló helyzetem volt egy Android táblagéppel, bár szinte azonnal csatlakozott egy Android okostelefonhoz (Tecno Phantom V Flip és Nothing Phone 2).

Ennek ellenére a kapcsolat minősége kiváló és stabil, ha sikerül párosítást végezni, és a Bluetooth kodekek hatalmas skáláját nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Természetesen vezetékes csatlakozás is lehetséges, a mellékelt 3,5 mm-es kábel segítségével.

Hangminőség és ANC

Élveztem az Aonic 50 Gen 2-t. Az 50 mm-es egyedi meghajtók jól hangzanak a dobozból, és alapértelmezett hangolásuk a legtöbb ember számára tetszeni fog. Vannak azonban olyan esetek, amikor a felső rész kissé túlzásba esik és durvává válik, míg máskor az alsó rész úgy tűnik, hogy ráférne egy kicsit több ugrás. Más pillanatokban a high-end túlszárnyalja a középtartományt, és elveszik a hang és a hangszerek tisztasága. Ez arra kényszeríti a hangteret, hogy időnként kissé szűküljön, és előfordulhat, hogy a ShurePlus PLAY alkalmazáshoz nyúl, amely egy igazán praktikus parametrikus hangszínszabályzóval rendelkezik – erről egy pillanat alatt többet is megtudhat.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Az Aonic 50 Gen 2 nem referencia fejhallgató. Úgy hangzik, mintha szinte V-alakú hangolásuk lenne, nagyobb hangsúlyt fektetve a csúcsfrekvenciákra, mint a mélyre. A zene többnyire jól szól, de vannak számok, amelyeknek nem voltam teljesen elégedett. Például a Crosby, a Stills és a Nash’s Helplessly Hoping nem egészen olyan hajmeresztő dallamharmonikusokkal bírt, mint általában, mivel a középtartomány kissé kibillent. Egy másik szám, amit mostanában megismételtem, Anish Kumar Little Miss Dynamite-ja, kissé élesen hangzik, a high-end mutatós pillanatokat produkál.

Gavin Phillips / MakeUseOf

A térbeli mód hasznos változtatásokat hajt végre, mélyebbé teszi az általános hangszínt, és némi minőséget biztosít a középtartományban. A térbeli mód azonban nem az alapértelmezett mód, amelyet a legtöbben zenehallgatáskor választanak, és a változtatások, amelyeket másutt az alsó kategóriás hangzásban (ez a klasszikus, lendületes térbeli hangzás), valószínűleg azt jelentik, hogy nem fogja mindig használni. Élő zenére elég szórakoztató, de az biztos.

ANC

Az ANC egy másik olyan terület, amelyet a Shure frissített az Aonic 50 Gen 2-n, amely továbbfejleszti a Max beállítást, valamint egy új MaxAware beállítást. Elégedett vagyok az Aonic 50 Gen 2 ANC-vel. A Max beállításon a külső hangerő egy nagyon jó részét blokkolja, így segít megszakítás nélkül koncentrálni arra, amit csinál.

Gavin Phillips / MakeUseOf

A legtöbb ANC fejhallgatóhoz hasonlóan bizonyos magas és mély hangokat nehezebb blokkolni, de amíg a zaj nagy része megszűnik, boldog vásárló vagyok. Például egy busz alacsony dübörgése a városba vezető úton még mindig nyilvánvaló, de az elszigeteltség érzése, amint felveszi a fejhallgatót, több mint egy kicsit észrevehető.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Az új MaxAware beállítás érdekes, mivel az ANC-t egy transzparencia móddal kombinálja, hogy blokkolja és átengedje a megfelelő zajokat. Ritkán használok átlátszósági módokat, mert fejhallgatót hordok, hogy hallgassak dolgokat, nem a külvilágot, de a MaxAware legalább megpróbálja csökkenteni a szokásos külső zajok egy részét

Az Aonic 50 Gen 2 EQ beállítása

Mint fentebb említettük, a ShurePlus PLAY alkalmazás átfogó EQ opcióval rendelkezik. Ez az egyik legjobban személyre szabható EQ, amelyet a kísérőalkalmazásokban találhat, és sok tekintetben megváltoztatja a Bluetooth fejhallgatókat. Természetesen a többi audiocégnek tudomásul kell vennie, hogy a Shure mit kínál a máshol található korlátozott EQ-khoz képest.

Az alapértelmezett EQ-beállítások nem különösebben hasznosak, mindegyik egyetlen frekvenciaterület beállítására összpontosít – gondolkozz, mélyhangkiemelés, magashang-kiemelés stb. De a testreszabható parametrikus EQ az, ahol az alkalmazás igazán hasznossá válik, lehetővé téve a játékot és a Aonic 50 Gen 2 hangminőség pontosan úgy, ahogy szeretnéd. Kicsit macerás megszokni, és valószínűleg véletlenül megmozgat egy sávot, de kiterjedt testreszabási lehetőségei valódi sokoldalúságot biztosítanak az Aonic 50 Gen 2 számára, ha hangzásról van szó.

Most már vitatkozhat (és valószínűleg kell is), hogy a fejhallgató ára miatt nem kellene az EQ beállításaival foglalkoznia, hogy ésszerű hangkimenetet találjon. Azt állítom, hogy a legtöbb ember számára az Aonic 50 Gen 2 alapértelmezett audioprofilja elég jó, de az extra opciók nagyon üdvözlendőek, különösen tekintettel a versenyre ebben a prémium fejhallgató árkategóriában.

Megéri a Shure Aonic 50 Gen 2 a pénzt?

A Shure Aonic 50 Gen 2 350 dollárba kerül, ami, mint említettük, egy nagyon versenyképes ár, amely tele van a piac legjobb fejhallgatóival. 50 dollárért többért megragadhatja a Bowers & Wilkins Px7 S2e vagy a Sony WH-1000XM5 készülékét – mindkettő díjnyertes vezeték nélküli ANC fejhallgatót. A Sennheiser Momentum 4 dobozai körülbelül 60 dollárral olcsóbbak, és kiváló ANC-vel büszkélkedhetnek.

A Shure sok mindent rendben talált az Aonic 50 Gen 2-vel. Az építési minőség kivételes, és egyértelmű, hogy az Aonic 50 Gen 2 tartósnak készült. Ezután óriási lendületet kaphat az akkumulátor élettartamán, 20-ról 45 órára növelve a lejátszási időt, valamint a gyorstöltés bevezetését. Bár a hangminőség nem fog megfelelni néhány igényes audiofil típusnak, összességében jó hallgatnivaló, hatalmasat javítva a szintén kiváló ShurePlus PLAY alkalmazással.

Nagyon szeretem a Shure Aonic 50 Gen 2-t. Hetek óta hordtam mindenhol, vittem utazásokra, zenét hallgattam bent és kint, és minden ami a kettő között van. De a kínos érzés az, hogy annak ellenére, hogy milyen jók ezek a fejhallgatók, lehet, hogy van valamivel jobb, ami nagyjából ugyanannyiba kerül, és ez egy rendkívül trükkös terület.

Akárhogy is, kétlem, hogy csalódni fog, ha felvesz egy pár Aonic 50 Gen 2-t.

A kép forrása: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

A Shure Aonic 50 Gen 2 ANC fejhallgatója kivételes összeépítési minőséget nyújt elegáns fekete dizájnban. 20-ról 45 órára ugrásszerű akkumulátoridővel a Bluetooth kodekek széles skáláját támogatják, beleértve a Snapdragon Soundot is. Míg a fejhallgató a dobozból jól szól, a ShurePlus PLAY alkalmazás testreszabható EQ-ja üdvözlendő kiegészítő.