20+ TikTok statisztika, amelyet nem engedhet meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a marketing világában

A TikTok statisztikák bemutatása minden marketingesnek tudnia kell!

A TikTok (korábban a Musical.ly) a legnépszerűbb közösségi médiaplatform, ha az emberek minden nap ezzel töltik az időt. De mitől olyan népszerű a TikTok?

A TikTok úttörő volt a rövid videós tartalmak bevezetésében. Nem csak ez, a TikTok egyéb statisztikái, például az, hogy a Meta által uralt közösségi médiaalkalmazások iparágában a világ egyik vezetőjévé nőtt, hihetetlenek!

A márkák és a vállalkozások szeretik a TikTok-ot, mivel ez a valaha volt egyik legtöbb alkalmazásletöltés, és az emberek mindig a TikTokon vannak. Ez egy jó hely arra, hogy megcélozza a következő ügyfelet, vagy újracélozza a régebbi ügyfelet olyan tartalommal, amely vonzó, vonzó és szórakoztató.

Ha erőssé szeretné tenni marketingjátékát, nem hagyhatja figyelmen kívül a TikTok erejét. Ahhoz, hogy valóban megértse a TikTok hatalmát a vállalkozások és márkák felett, tekintse meg ezt a 26 hihetetlen TikTok statisztikát:

Tartalomjegyzék

Millenáris rajongók

A Millenárisok szeretik a TikTokot, 2,3-szor nagyobb valószínűséggel címkéznek márkákat

A Millenárisok szeretik a TikTokot, és azok is 2,3x valószínűbb márka megcímkézéséhez vagy bejegyzés létrehozásához. Ez lehet egy termékbejegyzés áttekintése, egy kulisszák mögé, vagy egy kicsomagoló videó. A tartalomtól függetlenül az évezredek sokkal jobban kommunikálnak a márkáddal, mint más hálózati platformok.

Valójában a millenniumi fiatalok 62%-a posztol, miután vicces vagy szórakoztató tartalommal érintkezik. Ha a TikTokon a legnagyobb vásárlóerővel rendelkező csoportot szeretné megcélozni, válasszon egy szórakoztató márkahangot, és hozzon létre vicces tartalmat.

Ezért is van most nagy jelentősége a közösségi média ügyfélszolgálatának, hiszen egy márka vásárlóinak nagy többsége megtalálható az interneten.

Az egekbe szökő letöltések

A TikTok elérte a 313,53 millió+ letöltést 2020-ban

Forrás: Statista

A rövid videós formátumot, amely mostanra a közösségi médiában felkapott lett, a TikTok indította el. A ByteDance által elindított TikTok 2016-ban Douyin néven jött létre.

De 2020-ban világszerte ismertté vált 313,53 millió letöltés 2020 első negyedévében. Eddig ez a legmagasabb számú negyedéves rekord, amelyet a TikTok generált.

Valójában ez nagy bravúr, mert ez az első nem Meta alkalmazás, amely elérte a 3 milliárd globális letöltést, különösen abban az időben, amikor a legnagyobb piacán – Indiában – betiltották. Ezenkívül figyelembe kell venni versenytársát, a YouTube-ot, amely később 2020-ban elindította a YouTube rövidfilmeket.

Úgy gondolom, hogy a TikTok népszerűsége 2020-ban az egekbe szökött, mert a járvány miatt mindenki az otthonába zárt, és a TikTok segítségével igyekeztek szórakoztatni magukat – megtekintették és elkészítették ezeket a rövid videókat.

2020 második negyedévében 291,99 millió letöltés volt, ami a TikTok által valaha elért második legtöbb letöltés egyetlen negyedévben. Ezt követően 2020 harmadik negyedéve és 2020 negyedik negyedéve között a letöltések száma 161,65-244,23 millióra csökkent negyedévente.

2023-tól a globális letöltések száma fokozatos emelkedést mutat. A TikTok globális letöltéseinek száma 239,29 millió volt 2023 első negyedévében, a második negyedévben 257,93 millióra nőtt, és jelenleg 272,7 millió 2023 harmadik negyedévében.

  Hogyan védheti meg TikTok-fiókját

Kérjük, vegye figyelembe: 272,7 millió letöltés (2023 harmadik negyedévében) a harmadik legmagasabb globális letöltés, amelyet a TikTok valaha is generált a kezdetektől fogva.

Napi használat

Az emberek átlagosan napi 1,5 órát használják a TikTokot

Forrás: SensorTower

Az emberek minden nap a legtöbb időt töltik a TikTokon – rengeteget töltöttek Átlagosan 95 perc Ez különösen érdekes, mert a TikTok 2020 óta továbbra is betiltott Indiában.

Ennek az az oka, hogy kimaradnak a legnagyobb piacukról, amely elsősorban ebből az országból származik, és átmegy az Instagramra, a YouTube-ra vagy a Facebookra.

Ez azonban nem igazán érintette a TikTok-ot, mivel 2020 első negyedévében a telepítések száma a legmagasabb volt – 313,53 millió+. Ez nagy teljesítmény, tekintve, hogy nem a Meta családhoz tartozik, és számot tekintve mégis elmarad.

A közösségi média statisztikái szerint a YouTube áll a második helyen napi 74 perccel, az Instagram pedig a harmadik helyen áll napi 51 perccel.

A TikTok globális közönségének 29%-a minden nap megnyitja az alkalmazást. Valójában a TikTok a második legnagyobb elköteleződést az Instagram után, amely 39%-kal vezető szerepet tölt be az elköteleződésekben.

Hirdetés által generált megkeresések

A Z generációs felhasználók 74%-a érdeklődni fog hirdetésről

A TikTok nagyszerű hely a marketingszakemberek számára, mert vonzza a Z generációt, akik kölcsönhatásba lépnek a hirdetés tartalmával. Valójában a Material Library 2022 szerint TikTok Marketing Science Global Shopping Ad Products Studya Z generációs felhasználók több mint 74%-a további információkat fog kérni, ha meglát egy dinamikus hirdetést.

Míg a marketingszakemberek (leányvállalatok és fizetős médiák) megerősítik, hogy a közösségi médiás hirdetések kiváló módja a márkaismertség és a konverziók növelésének, miért népszerűek a TikTok dinamikus hirdetések? Mi a különbség bennük?

A dinamikus kirakathirdetések egyéni videohirdetések, amelyeket valós időben hoznak létre, szem előtt tartva a célközönséget. Személyre szabottak, és segítik a marketingeseket, hogy csak a raktáron lévő termékeket jelenítsék meg a releváns közönség számára a hatékony ügyfélszegmentálás érdekében. Így egy adott viselkedés vagy érdeklődés alapján célozzák meg vagy újracélozzák az ügyfeleket.

Manapság a közönség, különösen a feltörekvő Z generáció, meg tudja mondani, melyik közönség hamis vagy túl szép, hogy igaz legyen. Ezért a dinamikus hirdetések nagyszerű lehetőséget jelentenek a marketingszakemberek számára, hogy meghatározott közönségeket érjenek el, miközben vásárlókká alakítják őket.

Növekvő felhasználói bázis

955,3 millió TikTok-felhasználó várható 2025-ben

A TikTok 2020 elején a legnagyobb növekedésnek volt tanúja a következővel legmagasabb negyedéves letöltések valaha is látott. Ha megemlítjük a felhasználások teljes számát, 2020 465,7 millió TikTok-felhasználóval kezdődött, ami évről évre csak nőtt.

Ráadásul 2021-ben a TikTok felhasználók száma 655,9 millióra, majd egy évvel később, 2022-ben ismét 755 millióra nőtt.

2023-ban 834,3 millió felhasználót számlál, és éves szinten növekedésre számít, ami 2024-ben 900,7 millió, 2025-ben pedig 955,3 millió felhasználót jelent.

Lenyűgöző bevételek

A TikTok bevétele 2020-ban elérte az 500 millió dollárt egyedül az Egyesült Államokból

A TikTok kiemelkedően jól teljesít a bevételek tekintetében. Mi mással magyarázza, hogy a TikTok 205 millió dollárral többet hoz, mint a Meta, a Snapchat és a Twitter (most X) együttvéve?

Természetesen az alkalmazáson belüli vásárlásokról beszélünk. Ez a kínai alkalmazás reflektorfénybe került egy olyan új videoélmény létrehozása terén, amely az embereket a képernyőjükhöz ragasztja, más közösségi média cégek pedig túl korán reprodukálják az űrlapot!

A TikTok 2019-2020 óta úttörő – mind formai, mind bevételi szempontból. Jó példa erre 2019-ben, amikor a TikTok óriási 200-300 millió dollárt hozott világszerte, míg alig egy évvel később már minden készen állt. 500 dollár csak az Egyesült Államokból.

Különösen a TikTok alkalmazáson belüli vásárlásai vezettek előre. 2023 harmadik negyedévében a TikTok alkalmazáson belüli vásárlásokból származó bevétele minden idők legmagasabb rekordja volt, 680,74 millióval. 2021 óta fokozatosan, kis mértékben nőtt az előző évhez képest.

Ez volt az első alkalom, hogy 2021 negyedik negyedévében a bevétel a harmadik negyedévi 407,01 millióról 606,34 millióra ugrott a negyedik negyedévben.

Olvassa el még: Érdekes YouTube-tények, amelyekről talán nem tud

Alkotói Alap

A TikTok állítólag 500 dolláros alkotói alapot kínál

Az influencer marketing térnyerésével az összes közösségi média hálózat, köztük a TikTok, az Instagram, a Facebook, az X, a Pinterest, ösztönzőket kínál az influencerek bevonására. A különböző közösségimédia-platformok különböző megközelítéseket alkalmaztak annak érdekében, hogy több befolyásolót és minőségi alkotót vonzanak be bevételeik és elkötelezettségük növelése érdekében.

A TikTok az 500 dollárt kínál az alkotóinak. Állítólag 500 dolláros alkotói alappal új influencereket hív meg, hogy készítsenek tartalmat az alkotói piacukon. Biztos vagyok benne, hogy működik, mert a platform töretlen tempóban halad.

  Hogyan játssz fordított módban a TikTokon

A Pinterest két pályázati kört is közzétett az Alkotói Alapra, hogy ösztönözze az alkotókat és támogassa erőfeszítéseiket. Az Instagram bónuszokat is kínál a tekercsekhez, az IG Creator Incentive Programokhoz és más bevételszerzési eszközökhöz, mint például az Instagram Payouts, amelyek jutalmazzák a nagyszerű tartalmat, a következetes kreativitást, és motiválják az alkotókat az alkotás folytatására.

A TikTok-felhasználók hangulatuk javítása érdekében vásárolnak

A TikTok Marketing Science Global Retail Path to Purchase (2021) bemutatja, hogyan élnek a TikTok felhasználók 1,3x valószínűbb hogy vásároljanak egy terméket, hogy javítsák érzéseiket. Ez egy nagyon fontos TikTok statisztika, különösen összehasonlítva más hálózati platformokkal, mint például az Instagram, a LinkedIn vagy a Facebook.

Ezek nagyszerű statisztikák egy társult marketingszakértő vagy egy digitális marketinges számára. Ez az egyik fő oka annak, hogy a TikTok az elmúlt öt évben elterjedt.

A TikTok iOS bevétele

A TikTok iOS-bevételének 41%-a az Egyesült Államokból származik

Az Egyesült Államok a TikTok egyik vezető piaca a bevételek tekintetében. Az a tény, hogy a gazdaság generált 39,4 millió dollár 2022-ben mert a TikTok elég bizonyíték.

Itt azonban nem a teljes bevételről beszélek. Ez csak iOS bevétel, az Apple App Store-ból származik.

A következő legjobb iOS-bevétel ország Szaúd-Arábia, ahol 2022-ben 18 millió dollárt termeltek.

Google Play bevételek

A TikTok legnagyobb Google Play-bevételei az Egyesült Államokból, Németországból és Franciaországból származnak

Nemcsak az Egyesült Államok a legnagyobb iOS bevételtermelő a TikTok számára, hanem a Google Play Áruházban történő vásárlások terén is a legnagyobb bevételt generáló 2022-ben. Valójában az Egyesült Államok segített a TikTok termelésében. 41 millió dollár 2022-benami a teljes Google Play bevétel 34%-át teszi ki.

Németország a második helyen áll a TikTok Google Play bevételeiből származó közel 18 millió dollárral, míg Franciaország a harmadik helyet foglalja el 6,81 millió dollárral a TikTok esetében.

Legmagasabb minimális eltöltött idő

Az emberek 197,8 millió órát töltenek a TikTokon

Már beszéltem arról, hogy a TikTok más közösségi média platformokhoz képest miként jelentkezik be a legtöbb minimális időt. Sértetlenül megőrzi a rekordot azáltal, hogy az összes felhasználó által egy napon belül az alkalmazással töltött idő első számú versenyzője.

Jelenleg a Wall Street Journal szerint a TikTok-felhasználók költenek 197,8 millió óra minden nap a peronon. Képes lesz megérteni, mekkora ez a szám, összehasonlítva a napi 17,6 millió Instagramon eltöltött órával. Látod a hatalmas különbséget?

Ez megmagyarázza, hogy a TikTok a legnépszerűbb közösségi média platform, amely nagyobb elkötelezettséget mutat, mint az összes Meta platform együttvéve. Nem csoda, hogy a közösségi CRM-nek ekkora jelentősége van.

A márkatartalom előnyben részesítése

A millenniumi TikTok-felhasználók szeretik a szórakoztató márkatartalmakat

Az 1981 és 1996 között született Millenárisok jelenleg a 20-as vagy 30-as éveik végén járnak. Ők a legtöbb közösségimédia-hálózati hirdetési megoldás, társult termék és egyebek legnagyobb fogyasztói. Ezért a marketingszakemberek kifejezetten a millenniumi korosztályt szeretnék megcélozni, hogy gyorsabban értékesítsenek.

A TikTok az ideális platform az ezredfordulók megcélzásához. Ennek az az oka, hogy a platformon tartózkodó 2 évezredből 1 szórakoztatónak tartja a platformot. Ez nagy előny a márkák számára, akik webhelyeik felfedezhetőségét szeretnék elérni, vagy növelni szeretnék az elköteleződést.

Nos, milyen tartalmat hozzanak létre a márkák a TikTokon, hogy magukhoz vonzzák a magasabb millenniálisokat, mivel jelenleg ők rendelkeznek a legnagyobb vásárlóerővel? A TikTok évezredes felhasználóinak 40%-a akik divatos utakon járnak, az olyan márkatartalmakat részesítik előnyben, amelyek szórakoztató és szórakoztatóak, és hajlandóak fizetni!

Az Egyesült Államok legnagyobb közönsége

Az Egyesült Államokban van a legnagyobb TikTok közönség

Már említettem, hogy az Egyesült Államok hogyan járul hozzá a legmagasabb bevételekhez (az Apple App Store és a Google Play Store segítségével). Tehát csak annak van értelme, hogy az országnak van a legnagyobb közönsége a TikTok számára 143 millió felhasználó 2023 októberében.

A következő Indonézia, egy kis ázsiai szigetország, amelynek hatalmas 106 millió TikTok-felhasználója van. Ez különösen érdekes, ha figyelembe vesszük, hogy az ázsiai India volt a TikTok vezető piaca egészen addig, amíg 2020-ban politikai vitákat követően betiltották az országban.

Brazília a harmadik helyen áll 95 millió felhasználóval, aki szereti a TikTokat az országban.

Készítsen gyorsan szöveges tartalmat

A TikTok Ad Creative legnagyobb azonosítója a szöveg

Az összes TikTok-felhasználó 37%-a úgy érzi, a TikTok hirdetés legnagyobb azonosító pontja a szöveg. Használhatja a TikTok-ot Intelligens szövegegy szöveggeneráló eszköz a releváns szövegtartalom gyors létrehozásához.

Valójában van egy Fordítóasszisztense is, amely segít lefordítani hirdetési szövegét több mint 50 nyelvre, hogy szélesebb közönséget érjen el.

Az intelligens szöveg azonban nem használható az Egyesült Államokban (a TikTok legnagyobb piaca) és Kanadában. A Smart Text által a tartalmat létrehozó fő nyelvek közé tartozik az angol, a német, az orosz, a francia és a vietnami, és vannak más nyelvek is, amelyekre le lehet fordítani.

  A sötét mód engedélyezése a TikTok számára

Mindenki szereti a TikTokot

Ki használja többet a TikTokot? Férfiak vagy Nők?

Nincs egyértelmű válasz. Mindenki szereti a TikTokot. Bizonyos esetekben azonban a nők vezetik a számokat, míg másokban a férfiak. Tehát úgy gondoljuk, hogy közeli hívásról van szó!

Bár a különbség csekély, a TikTok női felhasználói igen 18,2%, szemben a férfiak 18%-ával amely a 18 és 24 év közötti TikTok-felhasználók demográfiai csoportját alkotta.

Ha azonban áttérünk a következő, 25 és 34 év közötti korcsoportra, a férfiak uralják a TikTok-ot 16,6%-kal, míg a nők 16,3%-kal.

A 2023. októberi jelentésben mindkét esetben csekélyek a különbségek.

További szórakoztató hirdetések

A szórakoztatóbb TikTok-hirdetések 25%-kal nagyobb márkaszeretettel rendelkeznek

A TikTok Marketing Science Global Entertaining Ads Study 2022 feltárja, hogy az ezredfordulók azt mutatják 25%-kal magasabb márka szeretik a szórakoztatóbb TikTok-hirdetéseket. A millenniumiak szórakoztatónak és szórakoztatónak találják a platformot, és éppen ezért a TikTok a legnépszerűbb platform az adott korosztály körében.

A marketingesek számára is fontos TikTok statisztika, mivel szórakoztató hirdetésekkel célozhatják meg a millenniumi korosztályt, és több termék vásárlására ösztönözhetik őket. Ennek az az oka, hogy az ezredfordulósok jelenleg a 20-as és 30-as éveik végén járnak, és rendelkeznek a legnagyobb vásárlóerővel az impulzív vásárlások, technológiai kütyük és népszerű termékek előmozdításához a TikTokon.

A személyes fiókok ereje

A személyes fiókok magasabb nézettséget generálnak a TikTokon

A TikTokon az üzleti fiókok nem olyan népszerűek, különösen a személyes fiókokhoz képest. A személyes fiókok nagyobb számú megtekintést generálnak a platformon.

Ezenkívül a TikTokon lévő személyes fiókok átlagot generálnak 30 100 megtekintés szemben az üzleti fiókok 17 500 megtekintésével. Éppen ezért a vállalkozásoknak együtt kell működniük befolyásolókkal és alkotókkal, hogy bemutassák termékeiket. Jobb eredményeket várhatnak ezektől az alkotói együttműködésektől, mint a közvetlenül értékesítő vagy közzétett üzleti fiókoktól.

A legjobb vásárlási hely

A Z generációs 1.8 nagyobb valószínűséggel vásárol a TikTokon

A Z generáció, a feltörekvő nemzedék minden menő nyelvezetével és vásárlóerejével az 1,8-szor nagyobb valószínűséggel vásárol a TikTokon a közvetlen piacterek helyett. Ennek az az oka, hogy vásárlási döntéseiket a közösségeik befolyásolják – hogy mások mit vásárolnak körülöttük, mi a trend a TikTokon vagy az Instagramon.

Valójában a legtöbb Z generáció sok terméket felfedez a TikTokon, mielőtt közvetlenül vagy egyáltalán felfedezné őket.

Jó marketing ROI

A TikTok 16%-os ROI-val rendelkezik a B2B marketingesek számára

A TikTok tökéletes hely a B2B marketingesek számára, mivel ez a legjobb közösségi média platform az elkötelezettség szempontjából. Ezenkívül 16%-os befektetésarányos megtérülést (ROI) biztosít a B2B marketingesek számára. Holtversenyben az Instagrammal a második helyen áll.

E tekintetben a Facebook a legnépszerűbb közösségi média platform. 2023 májusában a legmagasabb ROI-val rendelkezik, ha B2B marketingről van szó, 22%-kal.

Innovatív reklámozás

A Z generációs felhasználók 2/5-e innovatívabbnak találja a TikTok vezető generációs hirdetéseit

A TikTok a tökéletes platform a Z generációs felhasználók megcélzásához, mivel 5 generációs Z-felhasználóból kettő szerint a TikTok hirdetések innovatívabb, mint más platformok. Ez óriási előny, ha a márka célja a leadek generálása és a konverziók növelése.

A potenciális ügyfelek generálása a TikTok hirdetésének egyik célja, ahol ha a felhasználó rákoppint egy lead-generáló hirdetés CTA-jára, azonnali űrlapot nyit, vagy átirányítja az Ön webhelyére. Az azonnali űrlap segítségével felhasználói információkat gyűjthet, foglalhat lefoglalt helyeket, többet megtudhat vállalkozásáról vagy termékéről, stb.

Marketing: B2B és B2C

A TikTok ROI-ja 16% a B2B és a B2C marketing esetében

A TikTok befektetésének 16%-os megtérülése nem csak a platformokon végzett B2B marketingtevékenységekre, hanem a B2C marketingre is vonatkozik. Az Instagramhoz és a YouTube-hoz kötődik a második helyen a marketing felmérés eredményeiben.

A Facebook továbbra is az első helyen áll, népszerű a Meta hirdetések és a Facebook Marketplace számára 22% ROI.

Ha a LinkedInre gondol, annak 7%-os ROI-ja van. Mindazonáltal kiváló választás a B2B marketingesek és a B2C marketingesek számára is, mivel a hirdetési kiadások alacsonyak másokhoz képest. Nézze meg, milyen egyéb statisztikák teszik tökéletessé a LinkedIn platformot a B2B marketingszakemberek számára.

Szórakoztató tartalom

A TikTokon a Millenárisok 62%-a szórakoztató tartalommal kommunikál

Már említettem, hogy a TikTokon minden 2. évezredből 1 a platformot minden szórakoztató és szórakoztató dologhoz társítja. Végül többet vásárolnak azoktól a márkáktól, amelyeket szórakoztatónak vagy szórakoztatónak tartanak.

Ahhoz, hogy ezt a gondolatmenetet kiegészítsük, fontos megjegyezni A millenniumiak 62%-a a TikTokon nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba szórakoztató és szórakoztató tartalmakkal.

Amerikai lefedettség

A TikTok 150 millió egyesült államokbeli magánszemélyt és 5 millió amerikai vállalkozást tart fenn

Az Egyesült Államok a TikTok vezető piacává nőtte ki magát 2020 és 2023 között. Valójában a TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew felfedte egy TikTok videó 2023-ban 150 millió amerikai személy van a TikTokon. Ez az aktív felhasználók száma (havonta), és ez különösen feltűnő, mert ez az ország lakosságának körülbelül a fele.

Ezenkívül a TikTok 5 millió egyesült államokbeli vállalkozásnak ad otthont. Ezek többsége kis- vagy középvállalkozás, bemutatva, hogy a TikTok nagyszerű platform az online értékesítéshez és a közönség számára láthatósághoz!

Kapcsolatok keresése

A TikTok-felhasználók 74%-a talál olyan embereket, akikkel kapcsolatba léphet

Mitől népszerűbb egy közösségi hálózat, mint mások? Itt sok mindenre lehet gondolni, de szerintem ez a közösség. Ez az, ami miatt a TikTok felülmúlja az összes többi versenytársát, mert felhasználóinak 74%-a olyan embereket találhatnak, akikkel kapcsolatban lehetnek a TikTokon.

Ez a hálózat az általunk ismert legerősebb kapcsolaton múlik: az emberi kapcsolaton, és segít a márkáknak kihasználni azt, miközben biztosítja, hogy hitelesek és hűek maradjanak a közönségükhöz és önmagukhoz.

Azt hiszem, ez teszi a TikTok-ot az erőművé, rövid videóival és szórakoztató tartalmaival.

A TikTok megváltoztatja az életeket

A TikTok tartalma azért vált rendkívül népszerűvé, mert olyan életszakaszokat tanít meg, amelyeket soha nem tanult meg az iskolában, és leegyszerűsíti a bonyolult logikát. Mindezt szórakoztató és szórakoztató módon teszi. Ez az, ami miatt annyira megnyerő a felhasználók számára. Mivel annyira népszerű a felhasználók körében, a márkák késztetést éreznek a TikTok használatára.

Ha Ön B2B vagy B2C marketingszakember, és azon töpreng, hogyan helyezze el márkáját a TikTokon, válasszon olyan szórakoztató és vicces tartalmakat, amelyekhez a legtöbb ember kapcsolódni tud; növelheti a felfedezhetőséget, a konverziókat és az eladásokat.

Következő, most, hogy olvasott a TikTok-ról, miért tanulhatja meg, hogyan kell képernyőn rögzíteni TikTok-videókat Androidon, iOS-en és Windowson?