Numbers fájl megnyitása Excelben

Az Apple-nek van egy termelékenységi csomagja, az iWork, amely tartalmazza a Numbers nevű táblázatkezelő alkalmazást. Saját fájlformátummal rendelkezik a fájlok mentéséhez, bár támogatja a CSV-t. A Numbers-fájlnak saját szabadalmaztatott formátuma van, ami azt jelenti, hogy megnyitása vagy szerkesztése nem lesz egyszerű, ha nem fér hozzá a Mac-hez és a Numbers alkalmazáshoz.

számok excelben

Számok fájl Excelben

A Numbers meglehetősen népszerű, de közel sem annyi felhasználója van, mint a Microsoft Excelnek. Az Excel macOS és Windows 10 rendszeren is elérhető, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel használják, mint a Numbers alkalmazást. Ha van egy .NUMBERS fájlja, és meg kell nyitnia az Excelben, azt fogja tapasztalni, hogy a formátum nem kompatibilis. Az Excel megpróbálja megnyitni vagy kijavítani a fájlt, de nem tud elindulni.

  A Memoji használata FaceTime-hívás közben iPhone-on és iPaden

Exportálja a Numbers fájlt Excelbe

Ha meg akar nyitni egy Numbers fájlt az Excelben, először konvertálnia kell. Ez csak akkor lehetséges megbízhatóan, ha rendelkezik Mac számítógéppel, és telepítve van rá a Numbers alkalmazás.

Nyissa meg a Numbers fájlt a Numbers alkalmazásban.
Lépjen a Fájl>Exportálás>Excel menüpontra.
Mentse el a fájlt Excel formátumban.
Nyissa meg az exportált fájlt.

Nyissa meg az iCloudban

Bár a Numbers-fájlt nem tudja megnyitni az Excelben vagy a Google Táblázatokban, az iCloudban továbbra is megnyithatja online. Szüksége van egy Apple ID-ra, de nem kell Mac-et használnia.

Látogassa meg az iCloudot.
Jelentkezzen be Apple ID-jával.
Válassza a Számok alkalmazást.
Kattintson a feltöltés ikonra.
Válassza ki a Numbers fájlt, és töltse fel.
A feltöltés után megnyithatja a fájlt a böngészőben.

  BTFO jelentése: Mit jelent a BTFO?

Online konverziós eszközök

Vannak olyan online konvertáló eszközök, amelyek azt állítják, hogy képesek a Numbers-fájlt Excel-fájllá konvertálni. Lehet, hogy működnek, vagy nem. Lehetséges, hogy képesek konvertálni egy fájlt, de az, hogy a konvertált fájl megnyílik-e az Excelben, az egy másik történet. Ha megnyílik, jó eséllyel bizonyos adatok elvesznek.

Következtetés

A Numbers alkalmazás és a Numbers formátum szabadalmazott, ami azt jelenti, hogy nem sokat tehetsz ellene. Az Apple fenntartja magának a jogot, hogy a formátumot olyan exkluzívnak tartsa, amennyire csak akarja, és valószínűleg olyan exkluzív marad, amennyire csak tudja. Ismeretes, hogy ezt csinálják. Ha kapott egy Numbers-fájlt, és meg kell nyitnia azt Excelben, kérje meg a fájl feladóját, hogy konvertálja azt helyette. A konvertáló eszköz be van építve az alkalmazásba, így nem nehéz.

  Hogyan működik az interaktív történetmesélés a Netflixen?