BTFO jelentése: Mit jelent a BTFO?

Az internet lett az elsődleges kommunikációs eszközünk, és természetes volt, hogy idővel kialakul az internetre jellemző szleng.

Az általános internetes szleng egyik tökéletes példája a BTFO, és el fogjuk magyarázni, mit jelent, valamint azt, hogy mikor kell és mikor nem szabad használni, pontosan azért, mert úgy tűnik, hogy nagy népszerűségre tesz szert.

Mit jelent a BTFO?

Sok más rövidítéstől eltérően, amelyeknek csak egy jelentése van, a BTFO-nak kettő lehet:

Vissza a francba
Lefújta a francot

Bármelyik jelentésben is szeretné használni, ne feledje, hogy ez a rövidítés csak online környezetben, közösségi médiában vagy szöveges üzenetekben használatos.

  Fedezzen fel filmeket kedvenc színészével és még sok mással

Sőt, mivel két jelentése van, ne felejtse el olyan emberekkel használni, akik valójában ismerik mindkettőt, hogy elkerülje a félreértést.

Mikor használható a Back The F*ck Off?

Annak ellenére, hogy két jelentése van, az első a legnépszerűbb, és akkor használatos, amikor egy személy túl közel kerül hozzád fizikailag, és azt szeretnéd, hogy teret engedjenek neked.

A BTFO nem az egyetlen rövidítés, amely tartalmazza az F-szót, és ennek használata azt a célt szolgálja, hogy erőt és komolyságot adjon kijelentésének, nagyfokú agressziót mutatva be.

Íme egy példa arra, amikor a való életben is használhatod a f*szát:

Ön egy bárban van, és valaki ragaszkodik ahhoz, hogy behatoljon a személyes terébe. Dönthet úgy, hogy elmondja nekik a következők egyikét:

Hátrálj!
Vissza a francba!

Ennek a forgatókönyvnek a természetéből adódóan a 2. lehetőség megfelelőbbnek tűnik, mivel így fenyegetőbbnek tűnik, és nem veszik félvállról.

Ugyanez használható a közösségi médiában és a fórumokon, mivel a BTFO válaszként használható kéretlen DM-ekre, sértő megjegyzésekre vagy bosszantó válaszokra.

Sőt, nem csak akkor használhatod, ha valaki zaklat téged, hanem akkor is, ha valaki mást zaklat.

Íme egy példa arra, hogy mikor használhatod vissza a f*szát online:

1. személy: Nem tetszik a hozzászólásod, és teljes kudarcot vallottál.

  A BleachBit használata Linuxon

2. személy: Soha nem kérdeztem a véleményedet!

A 2. személy barátja: Igen, BTFO!

Ez a konkrét forgatókönyv azon kevés alkalmak egyike, amikor a BTFO egyetlen válaszként használható, mivel az azt megelőző beszélgetés több mint elegendő kontextust biztosít.

Mikor használható a F*ck Off?

A BTFO második jelentése kevésbé használatos, de még mindig jelen van a közösségi médiában.

A Blown the f*ck off kifejezést akkor használják, ha valaki mással szembeni vereségről beszélünk akár versenyen, akár fogadásban.

Amikor játékokról és sportokról beszélünk, a kifejezés abból a gondolatból ered, hogy az ellenfél esetleg kizökkenti a játékból, ami teljes és teljes vereséget tükröz.

Jelentése miatt a blown the f*ck off kifejezést elsősorban játék- és online sportközösségekben használják, különösen akkor, ha a játékok vagy sportok természetüknél fogva versenyképesek, például a kooperatív játékok vagy a csapatalapú sportok.

Az említett játék vagy verseny győztesei ezt követően elmondhatják ellenfelüknek, hogy kiakadtak. Alternatív megoldásként a vesztesek pontosan ugyanezt elmondhatják magukról.

Íme néhány példa arra, hogy mikor használhatod természetes módon a blown the f*ck off funkciót:

1. példa

Lehet, hogy az egyik játékos egy szörnyű online meccsre emlékszik, amelyet a múltban átélhetett:

A csapattársam túl sokszor megtört, a másik csapat pedig enni kapott. BTFO, mielőtt tudtuk volna, hogy vége a meccsnek!

  Rögzítsen képernyőközvetítéseket, Google Hangouts-beszélgetéseket és Skype-hívásokat Androidon

2. példa

Emlékezhetsz arra, hogyan ért véget egy focimeccs:

A félidőre 2 góllal vezetett az ellenfél csapata, de így is BTFO-t kapott a hosszabbításban!

Hogyan tudhatom meg a különbséget a két BTFO között?

Azon túl, hogy mindkét rövidítés tartalmazza az F-szót, semmi más közös nincs a két kifejezés között.

Ez megkönnyíti a beszélgetésekben való használatát, mivel meg tudja mondani a BTFO jelentését, feltéve, hogy elegendő kontextust kínál.

Van azonban néhány alapvető korlátozás, amelyet figyelembe kell vennie:

Ha Ön használja a BTFO-t:

Győződjön meg arról, hogy a személy, akivel beszél, ismeri a BTFO mindkét jelentését
Mindig mondjon BTFO-t egy mondattal vagy annyi szóval párosítva, hogy elegendő kontextust biztosítson, soha ne csak BTFO-t küldjön

Ha Ön az a személy, aki BTFO-üzenetet kapott:

Olvassa el hangosan teljes formában, hogy megértse, melyik jelentés illik a legjobban
Próbáld meg kitalálni a hangnemet a szövegkörnyezetből, mivel a vissza a f*ck off-ot haragban használják, míg a f*ck off-ot kissé humoros hangnemben.
Ha minden más nem sikerül, mindig van egy (kínos) lehetőség, hogy megkérdezzük a feladótól, mit jelent a BTFO

BTFO: Elválasztó szavak

Most, hogy tisztáztuk, mit jelent a BTFO, reméljük, hogy jobban ki tudja használni, amikor játékostársaival és barátaival beszélget.

Ne feledje azonban, hogy a BTFO továbbra is tartalmaz egy F-szót, ezért próbáljon körültekintően körüljárni, hogy kivel használja, mivel a rövidített trágárság továbbra is trágárság.

Összességében, ha többet szeretne megtudni az internetes szlengről és a gyakran használt rövidítésekről, ossza meg velünk javaslatait az alábbi megjegyzések részben, és mi azonnal foglalkozunk vele.