BTFO jelentése: Mit jelent a BTFO?

Az internet lett az elsődleges kommunikációs eszközünk, és természetes volt, hogy idővel kialakul az internetre jellemző szleng.

Az általános internetes szleng egyik tökéletes példája a BTFO, és el fogjuk magyarázni, mit jelent, valamint azt, hogy mikor kell és mikor nem szabad használni, pontosan azért, mert úgy tűnik, hogy nagy népszerűségre tesz szert.

Mit jelent a BTFO?

Sok más rövidítéstől eltérően, amelyeknek csak egy jelentése van, a BTFO-nak kettő lehet:

Vissza a francba
Lefújta a francot

Bármelyik jelentésben is szeretné használni, ne feledje, hogy ez a rövidítés csak online környezetben, közösségi médiában vagy szöveges üzenetekben használatos.

Sőt, mivel két jelentése van, ne felejtse el olyan emberekkel használni, akik valójában ismerik mindkettőt, hogy elkerülje a félreértést.

  Fedezzen fel filmeket kedvenc színészével és még sok mással

Mikor használható a Back The F*ck Off?

Annak ellenére, hogy két jelentése van, az első a legnépszerűbb, és akkor használatos, amikor egy személy túl közel kerül hozzád fizikailag, és azt szeretnéd, hogy teret engedjenek neked.

A BTFO nem az egyetlen rövidítés, amely tartalmazza az F-szót, és ennek használata azt a célt szolgálja, hogy erőt és komolyságot adjon kijelentésének, nagyfokú agressziót mutatva be.

Íme egy példa arra, amikor a való életben is használhatod a f*szát:

Ön egy bárban van, és valaki ragaszkodik ahhoz, hogy behatoljon a személyes terébe. Dönthet úgy, hogy elmondja nekik a következők egyikét:

Hátrálj!
Vissza a francba!

Ennek a forgatókönyvnek a természetéből adódóan a 2. lehetőség megfelelőbbnek tűnik, mivel így fenyegetőbbnek tűnik, és nem veszik félvállról.

Ugyanez használható a közösségi médiában és a fórumokon, mivel a BTFO válaszként használható kéretlen DM-ekre, sértő megjegyzésekre vagy bosszantó válaszokra.

Sőt, nem csak akkor használhatod, ha valaki zaklat téged, hanem akkor is, ha valaki mást zaklat.

Íme egy példa arra, hogy mikor használhatod vissza a f*szát online:

1. személy: Nem tetszik a hozzászólásod, és teljes kudarcot vallottál.

2. személy: Soha nem kérdeztem a véleményedet!

A 2. személy barátja: Igen, BTFO!

Ez a konkrét forgatókönyv azon kevés alkalmak egyike, amikor a BTFO egyetlen válaszként használható, mivel az azt megelőző beszélgetés több mint elegendő kontextust biztosít.

  A BleachBit használata Linuxon

Mikor használható a F*ck Off?

A BTFO második jelentése kevésbé használatos, de még mindig jelen van a közösségi médiában.

A Blown the f*ck off kifejezést akkor használják, ha valaki mással szembeni vereségről beszélünk akár versenyen, akár fogadásban.

Amikor játékokról és sportokról beszélünk, a kifejezés abból a gondolatból ered, hogy az ellenfél esetleg kizökkenti a játékból, ami teljes és teljes vereséget tükröz.

Jelentése miatt a blown the f*ck off kifejezést elsősorban játék- és online sportközösségekben használják, különösen akkor, ha a játékok vagy sportok természetüknél fogva versenyképesek, például a kooperatív játékok vagy a csapatalapú sportok.

Az említett játék vagy verseny győztesei ezt követően elmondhatják ellenfelüknek, hogy kiakadtak. Alternatív megoldásként a vesztesek pontosan ugyanezt elmondhatják magukról.

Íme néhány példa arra, hogy mikor használhatod természetes módon a blown the f*ck off funkciót:

1. példa

Lehet, hogy az egyik játékos egy szörnyű online meccsre emlékszik, amelyet a múltban átélhetett:

A csapattársam túl sokszor megtört, a másik csapat pedig enni kapott. BTFO, mielőtt tudtuk volna, hogy vége a meccsnek!

2. példa

Emlékezhetsz arra, hogyan ért véget egy focimeccs:

A félidőre 2 góllal vezetett az ellenfél csapata, de így is BTFO-t kapott a hosszabbításban!

  Rögzítsen képernyőközvetítéseket, Google Hangouts-beszélgetéseket és Skype-hívásokat Androidon

Hogyan tudhatom meg a különbséget a két BTFO között?

Azon túl, hogy mindkét rövidítés tartalmazza az F-szót, semmi más közös nincs a két kifejezés között.

Ez megkönnyíti a beszélgetésekben való használatát, mivel meg tudja mondani a BTFO jelentését, feltéve, hogy elegendő kontextust kínál.

Van azonban néhány alapvető korlátozás, amelyet figyelembe kell vennie:

Ha Ön használja a BTFO-t:

Győződjön meg arról, hogy a személy, akivel beszél, ismeri a BTFO mindkét jelentését
Mindig mondjon BTFO-t egy mondattal vagy annyi szóval párosítva, hogy elegendő kontextust biztosítson, soha ne csak BTFO-t küldjön

Ha Ön az a személy, aki BTFO-üzenetet kapott:

Olvassa el hangosan teljes formában, hogy megértse, melyik jelentés illik a legjobban
Próbáld meg kitalálni a hangnemet a szövegkörnyezetből, mivel a vissza a f*ck off-ot haragban használják, míg a f*ck off-ot kissé humoros hangnemben.
Ha minden más nem sikerül, mindig van egy (kínos) lehetőség, hogy megkérdezzük a feladótól, mit jelent a BTFO

BTFO: Elválasztó szavak

Most, hogy tisztáztuk, mit jelent a BTFO, reméljük, hogy jobban ki tudja használni, amikor játékostársaival és barátaival beszélget.

Ne feledje azonban, hogy a BTFO továbbra is tartalmaz egy F-szót, ezért próbáljon körültekintően körüljárni, hogy kivel használja, mivel a rövidített trágárság továbbra is trágárság.

Összességében, ha többet szeretne megtudni az internetes szlengről és a gyakran használt rövidítésekről, ossza meg velünk javaslatait az alábbi megjegyzések részben, és mi azonnal foglalkozunk vele.