Hogyan készítsünk Linux-asztalt a Kooha segítségével

Ha valaha is fel akarta venni a Linux asztali számítógépét, de nem tetszik, hogy a Linuxon létező képernyőrögzítő alkalmazások csúnyák és zavaróak a használat során, a Kooha tetszeni fog. Ez egy elegáns képernyőrögzítő alkalmazás, amelyet a felhasználóbarátság és az egyszerű használat jegyében terveztek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan használhatod fel az asztalod Linux rendszeren való rögzítésére.

A Kooha telepítése Linuxra

A Kooha képernyőrögzítő alkalmazás Linuxon a Flatpakon, az Arch Linuxon (AUR) és a forráskódon keresztül támogatott, amely lefordítható. Mielőtt azonban áttekinthetnénk a program használatát, be kell mutatnunk, hogyan kell telepíteni.

A Kooha alkalmazás Linux számítógépére történő telepítéséhez meg kell nyitnia egy terminálablakot. A gomb megnyomásával megnyithat egy terminál ablakot Ctrl + Alt + T a billentyűzeten. Alternatív megoldásként keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Amikor a terminál ablak nyitva van, kezdődhet a telepítés. Kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a kívánt telepítési módnak.

Flatpak

A Kooha elsődleges terjesztési módja a Flathub alkalmazásbolt Flatpak csomagként. Ennek az az oka, hogy az alkalmazást Gnome asztali számítógépre tervezték, és a Gnome csapata Flatpakon dolgozik. Azonban bármely Linux asztali számítógép használhatja a Flatpak-ot.

A Kooha Flatpakon keresztüli telepítésének megkezdéséhez be kell állítania a Flatpak futtatókörnyezetét. A futási idő beállítása a „flatpak” csomag számítógépre történő telepítésével kezdődik. Telepítheti ezt a csomagot a „flatpak” kifejezésre keresve a disztribúció csomagkezelőjében.

Ha problémái vannak a Flatpak futtatókörnyezet beállításával a számítógépen, mi gondoskodunk róla! Tekintse meg részletes útmutatónkat a Flatpak Linux rendszeren történő telepítéséről és beállításáról. Mindent elmond, amit tudnia kell, hogy működjön!

Miután a Flatpak futási környezetet konfigurálta és beállította a rendszeren, engedélyeznie kell a Flathub alkalmazásboltot. A Flathub alkalmazásbolt engedélyezéséhez használja a flatpak remote-add parancsot lent.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Ha a Flathub alkalmazásboltot telepítette Linux számítógépére, telepítheti a Kooha alkalmazást. Használni a flatpak telepítés parancs alatt állítsa be az alkalmazást.

flatpak install flathub io.github.seadve.Kooha

Arch Linux

A Kooha alkalmazás telepíthető Arch Linuxra az Arch Linux AUR-on keresztül. A telepítés megkezdéséhez telepítenie kell a Trizen AUR segédprogramot. Ez a program leegyszerűsíti az AUR-alkalmazások beállítását.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Ha a Trizen alkalmazás telepítve van, beállíthatja a Kooha alkalmazást a számítógépén a trizen -S parancs.

trizen -S kooha 

Forráskód

Bár nem javasoljuk, a Kooha alkalmazás telepítése Linux PC-re lehetséges a rendelkezésre álló forráskódból. Ha további információra van szüksége arról, hogyan tudja működésbe hozni ezt az alkalmazást Linuxos számítógépén, kérjük, tekintse meg a hivatalos oldalt Kooha weboldal.

Hogyan készítsünk Linux-asztalt a Kooha segítségével

Ha Linux-asztalát a Kooha alkalmazással szeretné rögzíteni, indítsa el úgy, hogy megkeresi az alkalmazás menüjében. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: A Kooha alkalmazáson belül el kell döntenie, hogy mit szeretne rögzíteni. A képernyő egy részének rögzítéséhez kattintson a „Képernyőválasztás rögzítése” mezőre. Jelölje be a „Monitor vagy ablak rögzítése” négyzetet, ha a teljes asztalt szeretné rögzíteni.

2. lépés: Miután eldöntötte, hogy a képernyő melyik részét rögzítse a Kooha-ban, döntenie kell a hangbeállításokról. Keresse meg a hangszóró ikont az alkalmazásban, és kattintson rá, ha azt szeretné, hogy a Kooha rögzítse a számítógépéről érkező összes hangot.

Másrészt ne jelölje be ezt a négyzetet, ha nem akarja, hogy a Kooha rögzítse a hangot a Linux asztaláról.

3. lépés: Miután kiválasztotta, hogy hangot szeretne-e rögzíteni a hangszóróiból, el kell döntenie, hogy a Kooha rögzítse-e a számítógépéhez csatlakoztatott mikrofont. Ha rögzíteni szeretne róla, válassza a mikrofon gombot.

Ha nem szeretné, hogy a Kooha rögzítse a mikrofonját, ne válassza ki a gombot.

4. lépés: A mikrofonbeállítások módosításával ideje eldönteni, hogy a Kooha megjelenítse-e az egérmutatót. Ha azt szeretné, hogy az alkalmazás megjelenítse a mutatót a felvételek alatt, kattintson az „Egérmutató” gombra.

Nem szeretné megjeleníteni az egérmutatót a felvételeken? Ne válassza ki a gombot.

5. lépés: A Kooha összes beállításával kezdődhet a felvétel. A rögzítés elindításához válassza a „felvétel” gombot. Ha a „Rögzítés” gombra kattint, az alkalmazás elkezdi rögzíteni a képernyőt.

Ha befejezte a felvételt, kattintson a leállítás gombra. A leállítás kiválasztása után a Kooha elmenti a videót a kezdőkönyvtár „Videók” mappájába.