Miért érdemes Ruby programozást tanulni 2023-ban és az 5 legjobb tanulási forrást

Ha azon töpreng, „Meg kell tanulnom Ruby programozást?” Ne aggódj. Nem vagy egyedül a zavaroddal.

Bár a Ruby programozási nyelv vegyes értékeléseket kap, számos jól ismert webhelyet fejlesztett ki, mint például a Twitter, a Github, a Shopify, az Airbnb, a Hulu, a Basecamp és a Twitch.

A lista minden bizonnyal megfelel a mondásnak: „Ruby a programozó legjobb barátja.”

A Ruby tökéletes választás, ha egy jól lekerekített, magas szintű nyelvet szeretne webszerverekhez, webes alkalmazásokhoz és a DevOps és az automatizálás egyéb formáihoz.

Ebben a cikkben megvitatjuk a Ruby programozási nyelv tanulásának számos előnyét és néhány legjobb tanulási forrását.

Mi az a Ruby programozási nyelv?

A Ruby egy értelmezett, magas szintű, általános célú, objektum-orientált programozási nyelv, egyszerű és írott angol szintaxissal. Nagy hangsúlyt fektet a termelékenységre.

A Ruby dinamikus típusú rendszerrel, automatikus memóriakezeléssel és objektum-orientált kialakítással érkezik. Így értékes eszközzé válik a legmodernebb webfejlesztés, automatizálási szkriptek, adatelemzés, rendszer segédprogramok és hasonló alkalmazások számára.

Objektumként kezeli az alapvető adattípusokat, például a karakterláncokat és a számokat. Tehát az objektum-orientált struktúra alkalmazkodóvá és kiterjedtté teszi a Rubyt, amely képes osztályokat és objektumokat létrehozni, amikor csak szükséges.

A Ruby rengeteg keretet biztosít. A Ruby keretrendszerek számos csomagot és előkészített kódot kínálnak a fejlesztés felgyorsítására. Az összes Ruby keretrendszer közül a Ruby on Rails (RoR) a legnépszerűbb.

Példa a kódra:

def sum_eq_n?(arr, n)
 return true if arr.empty? && n == 0

 arr.product(arr).reject { |a,b| a == b }.any? { |a,b| a + b == n }
end

Ruby rövid története

Yukihiro „Matz” Matsumoto japán informatikus úgy vélte, hogy a Perlnek játéknyelv szaga van, a Python pedig nem igazán objektum-orientált.

Így Yukihiro 1993-ban kifejlesztette ideális objektum-orientált programozási nyelvét, a Ruby-t, és 1995. december 21-én kiadta.

Két javasolt neve, a „Coral” és a „Ruby” közül a Rubyt választotta, mert ez volt az egyik munkatársa születési köve.

A rubin a 90-es évek végén vált népszerűvé Japánban. A Ruby on Rails keretrendszer 2004-es kiadása után vezető webfejlesztő eszközzé vált.

A Python alternatívája: A valódi OOP nyelv

Természetüket és építészetüket tekintve a Ruby és a Python egész nap egymás mellett járhatnak. Bizonyos esetekben azonban különböző utakat választanak, és szűk mozgásteret hagynak az Ön igényeinek leginkább megfelelő kiválasztásához.

Nézzünk meg néhány fő különbséget a Ruby és a Python között:

Jellemzők RubyPyythonObject orientációval objektum-orientáltan objektum-orientedSyntaxFlexible, sokoldalú és az emberi olvasható, egyszerűsíthető, aflexibilis, sokoldalú és az emberi olvasható környezetben csak az eclipseides támogatást támogatják, hogy a sawews típusok típusait és az objektumokat a Wrimewors-t. , Szótár és ListVast könyvtár fejlesztőknek, akadémikusoknak és adatkutatóknak LibrariesKorlátozott, de megfelelően a szakmai fejlődésre összpontosítva Az akadémikusokra, az adattudományra, az ML-re és a webre összpontosít. A közösség a webfejlesztésre összpontosít változatos ökoszisztémával Az akadémikusokra, az adattudományokra, az ML-re és a webUsersGithubra összpontosít , Apple, Twitter, AirbnbGoogle, Dropbox, Instagram, Youtube

  A JetBrains Rider telepítése Linuxra

Olvassa el még: Ruby on Rails vs. Django: The Right Framework for You

Miért érdemes Ruby programozást tanulni?

Hogyan versenyezhet a Ruby a Pythonnal, a GoLanggal és a JavaScripttel?

Ha emlékszel, a Rubyt eredetileg azért fejlesztették ki, hogy betöltse azt a rést, amelyet a Python nem.

A Ruby programozás elsajátításának fő okai:

Sokoldalú: Egy objektumorientált keretrendszerben a Ruby dinamikus és erősen tipizált statikus nyelveket kombinál. Tehát a Ruby on Rails lehetővé teszi, hogy ugyanazokat a célokat érje el lényegesen kevesebb kóddal, mint más nyelvek.

Cloud Computing: A felhőalkalmazások jelentik a jövőt. A Ruby on Rails gyors és alkalmazásfejlesztési teljesítménye valószínűleg megéri a számítási felhőben. Így a Ruby programozás elsajátítása képessé teszi Önt a potenciális munkaerőpiac felfedezésére.

Használat az automatizálásban: Az AI, a gépi tanulás és a felhő térnyerése bizonyítja, hogy az automatizálás a jövő. A Ruby tömbalapú nyelve jobban teljesít a rendezett adatkészletekkel, így egyedülálló automatizálási eszköz. Ezért a Ruby fejlesztők piaca valószínűleg növekedni fog.

Nagyszerű munkaerőpiac: A Ruby fejlesztők számára robusztus munkaerőpiac van. Mivel a technológia futurisztikus és költséghatékony funkciókkal rendelkezik, növeli a Ruby és a Ruby on Rails fejlesztőinek értékét. Tehát jövedelmező fizetést kaphat Ruby Engineer munkáiért.

A Ruby programozási nyelv használatának előnyei

A Ruby egyszerű szintaxisa és kiterjedt könyvtári támogatása praktikus webtechnológiává teszi a gyors fejlesztéshez. Ezért az alkalmazások létrehozása gyerekjáték, ha Ruby on Rails-t használ.

A Ruby programozási nyelv használatának néhány alapvető előnye:

 • Intuitív szintaxisok: A Ruby szintaxisa egyszerű és rugalmas. Egyszerű angol nyelvet használ. A Ruby több kifejezést tesz lehetővé, mint a Python funkcionális nyelvként, mint például a Lisp és a Scheme.
 • Ruby on Rails: Ruby on Rails felelős a Ruby népszerűségének fellendüléséért. A modellnézet-vezérlő (MVC) keretrendszerre és a Convention over Configuration (CoC) nézőpontra épül, ami leegyszerűsíti a fejlesztést. Egyszerűen fogalmazva, a Ruby on Rails rendkívüli előnyökkel jár a webfejlesztésben, gyorsaságban és egyszerűségben felülmúlja a hasonló keretrendszereket.
 • Metaprogramozás: A Ruby erőteljes metaprogramozási és dinamikus kódgenerálási képességei lehetővé teszik, hogy futás közben metódusokat és osztályokat határozzon meg. Hasonlóképpen olyan funkciókkal rendelkezik, mint a define_method, amely automatikusan észleli és előállítja a leendő kódot a futásidejű információk vagy logika alapján. Így a kód tiszta lesz, és nem ismétlődik.
 • Felhasználási esetek: A Rubyt leggyakrabban webfejlesztésben, DevOps-ban, webszerverekben, API-fejlesztésben, adatfeldolgozásban és felhőalapú számítástechnikában használják. Használhatja azonban az e-kereskedelemben, tartalomkezelő rendszerekben, közösségi és üzleti alkalmazásokban és más releváns területeken is.
  .
 • Gyors prototípuskészítés: A Ruby rugalmas szintaxissal és dinamikus természettel rendelkezik. Hatalmas könyvtári támogatásával bármit gyorsan elkezdhet fejleszteni. Emellett metaprogramozási képessége lehetővé teszi a prototípus fejlesztését és a gyors testreszabások elvégzését. Így időt és erőfeszítést takaríthat meg a prototípuskészítés során.
 • Tesztelés: A Ruby viselkedésvezérelt fejlesztése (BDD) az RSpec és Cucumber segítségével összehasonlítja a kódbázist a fejlesztők által létrehozott követelmények listájával. Ezért lehetővé teszi, hogy szemtanúja legyen a tesztnek, és világos, olvasható útmutatásokat kapjon a kód várható viselkedéséről.
 • Tanulási görbe: A Ruby programozás elsajátítása egyszerű, mivel optimalizálja a programozó boldogságát. Számos módot kínál ugyanannak a feladatnak a végrehajtására. Tehát kiválaszthatja azt a megközelítést, amely megfelel a kódolási preferenciáinak. Például végezhet hurkolást különböző hurkolási konstrukciókkal, mint például a for, while, every, and till.
  13 kisállat-biztosítási webhely, amely megtakaríthatja a drága állatorvosi számlákat

Olvassa el még: A legjobb Ruby IDE-k fejlesztőknek

Mikor érdemes Ruby programozási nyelvet használni?

A Rubynak számos alkalmazása van általános célú nyelvként. Hasonlóképpen, a Ruby programozást a fejlesztés minden szakaszában használhatja, a webtől a felhőn át a DevOps-ig és még a mobilalkalmazások fejlesztéséig is.

Nézzünk meg néhány forgatókönyvet, ahol a Ruby programozást használhatja a leghatékonyabb eredmények érdekében:

 • Gyors prototípuskészítés: Használja a Rubyt webfejlesztéshez a gyors prototípus-készítés és fejlesztés miatt.
 • E-kereskedelembarát: A Ruby on Rails jelentősen hatékony az e-kereskedelmi platformok fejlesztésében az értékesítések, a készletek és az ügyfelek kezelésére.
 • CMS fejlesztés: A Ruby on Rails a tartalomkezelő rendszerek (CMS) kiépítésében ragyog.
 • Szerveroldali szkriptelés: Használja a Rubyt a szerveroldali szkriptekhez és a szerverkonfigurációhoz.
 • Mobilalkalmazás-fejlesztés: A Rubymotion lehetővé teszi a többplatformos mobilalkalmazás-fejlesztést.

Tech óriások, akik rubint használnak

A Rubyt és a Ruby on Railset használó vezető globális vállalatok.

 • GitHub: A GitHub teljes egészében Rails keretrendszerrel készült, és erősen fut.
 • Shopify: A világszerte több millió üzletet működtető Shopify e-kereskedelmi motor Ruby on Rails segítségével hajtja végre magát.
 • A Dribble: Ruby on Rails 2009 óta támogatja a tervezési hálózati titánok háttérrendszerét. Több mint 20 millió felhasználó használja probléma nélkül.
 • Coinbase: A kriptovaluta platform Ruby on Rails alkalmazásként indult. A Coinbase a Ruby on Rails Monolith-ot futtatja annak ellenére, hogy átváltott a Golandra, mint elsődleges nyelvre.
 • Twitter: Eredetileg a Ruby on Railsre épült, a gyors terjeszkedés miatt a Twitter áttelepítette magját a Scalára. De sok szempontból továbbra is a Ruby on Rails-t használja.
 • Airbnb: Az Airbnb-halom nagymértékben támaszkodik a Ruby on Railsre. A platform több ezer kérést kezel egyszerre, és Rails skálázhatóságot mutat.
 • Basecamp: Ugyanazok a fejlesztők hozták létre a Ruby on Rails keretrendszert, majd a Basecamp-et. A Basecamp továbbra is több millió fejlesztőt szolgál ki a Rails segítségével.
 • Twitch: A Twitch Rails keretrendszereket használt egy monolitikus kódbázis létrehozásához.

Növekvő karrierlehetőség a Ruby fejlesztőknek

A vezető cégek gyorsan prototípusokat készítenek új termékötletekkel, a startupok pedig a termékek gyors fejlesztésére törekszenek, hogy felhívják a piac figyelmét.

Az agilis fejlesztésben kiváló Ruby on Rails mindkét felhasználási esetben szilárdan tartja magát. Így a Ruby on Rails fejlesztői iránti igény növekszik ebben a gyorsan változó technológiai világban.

Ruby munkaerőpiaca és fizetése a technológiai pletykák ellenére folyamatosan növekszik.

A Glassdoor szerint a Ruby és Ruby on Rails fejlesztők átlagos fizetése 81 000 és 135 000 dollár között mozog az Egyesült Államokban.

Egy másik vezető webhely, a ZipRecruiter hasonló, évi 119 000 dolláros országos átlagfizetésről számol be a Ruby és Ruby on Rails fejlesztői számára az Egyesült Államokban.

  A legjobb 8 forgalmiadó-kalkulátor az Egyesült Államok államaiban és más országokban

Olvassa el még: Gyakran ismételt Ruby on Rails interjúkérdések és válaszok [2023]

A legjobb források Ruby tanulásához

Nézzük meg a legjobb online forrásokat és tanfolyamokat a Ruby programozási nyelv megtanulásához.

#1. Tanulj meg kódolni Rubyval

Az Udemy Tanulj kódolni Ruby segítségével tanfolyama az egyik legmélyebb online Ruby tanulási forrás. Ez a tanfolyam kezdőknek és haladóknak egyaránt alkalmas.

A tanfolyam a Ruby alapjainak megtanításával kezdődik, mint például a karakterláncok, tömbök, módszerek és változók. Végül megoldja a problémákat, és mélyen belemerül a valós objektum-orientált programozásba.

Több mint 30 órányi videóleckéhez és több mint 300 előadáshoz férhet hozzá, amelyek segítenek a Ruby programozási nyelv elsajátításában.

#2. Átfogó Ruby programozás

Ha Ön programozásrajongó, szeretné hozzáadni a Rubyt a kódolási arzenáljához, az Udemy átfogó Ruby programozási tanfolyama megfelel az érdeklődésének.

Megtanítja a Ruby szintaxist, a programkészítést, az algoritmustervezést, az adatelemzést, a metaprogramozást és a Ruby projektmenedzsmentet. Ezenkívül minden rész egy kvízzel zárul, amellyel tesztelheti a tanulást.

A legfontosabb, hogy a kurzus gyors webfejlesztést és prototípuskészítést tanít a Ruby on Rails és a Sinatra használatával.

Figyelemre méltó, hogy kezdők és haladók kódolók is részt vehetnek a tanfolyamon.

#3. A teljes Ruby on Rails fejlesztői tanfolyam

A Complete Ruby on Rails fejlesztői tanfolyam átfogó forrás azok számára, akik szeretnék megtanulni a Ruby programozást. Mivel Rubyt az alapoktól tanítja, bárki beiratkozhat.

Mindent magában foglal, amire szüksége van ahhoz, hogy professzionális Ruby on Rails fejlesztővé váljon, a gyors prototípuskészítéstől a webalkalmazások tervezéséig és fejlesztéséig.

A 430+ előadási kurzus 45+ órányi oktatóvideót tartalmaz, amelyek segítenek a Ruby on Rails segítségével webalkalmazás-ötleteinek felépítésében.

#4. A Ruby programozási nyelv: Minden, amit tudnod kell

A Ruby programozási nyelv: Minden, amit tudnod kell egy átfogó könyv a már meglévő Ruby programozóknak, akik mélyre akarnak merülni. A könyv egy gyors útmutatóval kezdődik, és részletesen elmagyarázza a nyelvet.

Yukihiro Matsumoto, a Ruby alkotója írta a könyvet David Flanagannel. Így tartalmazza a Ruby alkotójának a szintaxissal, adattípusokkal, blokkokkal, metódusokkal, osztályokkal és más Ruby nyelvi elemekkel kapcsolatos nézőpontját.

Ez a könyv az Ön útmutatása, ha a Ruby programozási nyelvet a következő szinten szeretné elsajátítani.

#5. Polírozott Ruby programozás

A Polished Ruby Programming című könyv lefedi a gyakori programozási helyzeteket, kompromisszumokat, belső megközelítéseket és egyéb tulajdonságokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy fejlett Ruby programozóvá váljanak.

Ez egy fejlett programozási könyv, amely módosítja a Ruby alapjait, lefedi a magasabb szintű programozási elveket, és megtanítja a fejlett adatbázisok, webes keretrendszer és biztonsági funkciók használatára.

Tehát, ha Ön Ruby fejlesztő, aki készségeit és karrierjét szeretné fejleszteni, ez a könyv a barátja lehet.

#6. Ruby programozás kezdőknek

Ahogy a cím is sugallja, a Ruby Programming for Beginners egy kezdőbarát Ruby-tanulási könyv, amely egyszerű, lépésről lépésre szóló utasításokat tartalmaz az első Ruby-szkriptek megírásához.

A könyv átfogó útmutatót tartalmaz a Ruby programozási nyelv elsajátításához, kezdve az alapvető fogalmakkal, utasításokkal, kódblokkokkal, metódusokkal és egyéb elemekkel.

Tehát, ha a gyökérből indul ki, ez egy megfelelő választás.

Következtetés

Egy olyan világban, ahol a felhő alapú alkalmazások naponta jelennek meg, a Ruby fejlesztők piaca várhatóan hamarosan bővülni fog.

A legjobb idő a Ruby programozási nyelv tanulásának megkezdésére ma, nem holnap.

Képezze magát még ma. Hajrá holnap.

Érdekelhetnek ezek a Ruby online fordítók is, amelyek útközben is kódolhatnak.