A JetBrains Rider telepítése Linuxra

A JetBrains Rider egy összetett, platformok közötti Microsoft .NET IDE (Integrált fejlesztői környezet). Jól támogatott Linuxon, és mindenen működik az Arch Linuxtól az Ubuntu-ig Snap-en, Flatpak-on keresztül, valamint az összes többi Linux operációs rendszeren letölthetően keresztül. TarGZ fájl.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan töltheti le és telepítheti a JetBrains Rider alkalmazást Linux rendszeren. Mielőtt azonban elkezdenénk, kérjük, vegye figyelembe, hogy létre kell hoznia egy JetBrains fiókot. Ehhez látogasson el a honlapjukra.

Arch Linux telepítési útmutató

Ha Arch Linuxot használ, a JetBrains Rider alkalmazás közvetlenül az AUR-on keresztül telepíthető. Mivel benne van az AUR-ban, létrehozhat egy natív Arch Linux csomagot, amely minden alkalommal frissíthető, amikor frissíti a rendszert.

Meg kell jegyezni, hogy a JetBrains hivatalosan nem támogatja az Arch Linux AUR-t. Ez a csomag azonban közvetlenül a webhelyükről veszi a Linux fájlokat az Arch csomag létrehozásához.

  5 kreatív felhasználási lehetőség az intelligens csatlakozókhoz

A Rider AUR csomag használatának megkezdéséhez először telepítenie kell a „git” és „base-devel” csomagokat. Ezek a csomagok elengedhetetlenek az Arch Linux AUR-rel való interakcióhoz.

sudo pacman -S base-devel git

A két csomag beállítása után le kell töltenie és telepítenie kell a Trizen AUR helpert. Ez a program gyorssá és automatikussá teszi a szoftverek telepítését, összeállítását és fordítását az AUR-ból, nem pedig unalmas.

A Trizen telepítéséhez először töltse le a számítógépére a git clone paranccsal.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

A Trizen csomag letöltése után a CD paranccsal lépjen a „trizen” mappába, a makepkg paranccsal pedig építse fel és telepítse az Arch Linux rendszerére.

cd trizen/

makepkg -sri

Végül, amikor a Trizen AUR segédeszköz be van állítva az Arch Linux számítógépen, a trizen -S paranccsal telepítheti a legújabb JetBrains Rider alkalmazást a rendszerére.

trizen -S rider 

Flatpak telepítési útmutató

A JetBrains Rider alkalmazás minden Linux-felhasználó számára elérhető a Flathub Flatpak alkalmazásboltban. Az alkalmazás használatának megkezdéséhez először engedélyeznie kell a Flatpak futtatókörnyezetet a számítógépén.

A Flatpak futtatókörnyezet engedélyezése Linuxon nagyon egyszerű. Ehhez nyisson meg egy terminálablakot, és a csomagkezelő segítségével telepítse a „flatpak” csomagot a számítógépére. Ha problémái vannak a Flatpak beállításával, kérjük, kövesse a témával kapcsolatos részletes útmutatónkat.

  Azonosítatlan alkalmazás futtatása a Gatekeeper beállításainak módosítása nélkül

Miután beállította a Flatpak futási környezetet a számítógépén, ideje engedélyezni a Flathub alkalmazásboltot. A Flathub rengeteg alkalmazást kínál a felhasználók számára, beleértve a Ridert is. A Flathub engedélyezéséhez használja a következő remote-add parancsot.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Amint a Flathub alkalmazásbolt engedélyezve van Linux PC-jén, megkezdődhet a JetBrains Rider telepítése. Az alábbi flatpak telepítési paranccsal indítsa el a Ridert.

flatpak install flathub com.jetbrains.Rider

Snap csomag telepítési útmutató

A JetBrains Rider alkalmazás minden Ubuntu-felhasználó számára elérhető (valamint más Snap-támogatással rendelkező Linux operációs rendszereken). A Rider Snap csomagként történő telepítésének megkezdéséhez telepítenie kell és engedélyeznie kell a Snapdot.

A Snapd telepítéséhez és engedélyezéséhez nyisson meg egy terminálablakot az asztalon a Ctrl + Alt + T billentyűkombináció megnyomásával. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és nyissa meg úgy.

Miután megnyílt a terminálablak, használja a csomagkezelőt a „snapd” csomag telepítéséhez. Ezután a systemctl enable –now snapd.socket segítségével kapcsolja be.

 systemctl enable --now snapd.socket 

Problémái vannak a Snapd csomag beállításával a Linux PC-n, hogy engedélyezze a Snap csomag támogatását? Ne aggódj! Tudunk segíteni! Tekintse meg részletes útmutatónkat a Snap-csomag támogatásának beállításáról Linuxon.

  Szabályozza az adathasználatot iPhone-ján

A Snapd futásidejű működésével a Linux PC rendelkezik Snap támogatással. Innentől kezdve használja az alábbi snap install parancsot a legújabb JetBrains Rider alkalmazás működéséhez.

sudo snap install rider --classic

Általános Linux telepítési utasítások

A JetBrains egy általános telepítőt tesz elérhetővé minden Linux-felhasználó számára, hogy a Rider telepíthető legyen. Így kell használni. Először menj át a Rider letöltési oldal Linux esetén, és kattintson a „Letöltés” ​​gombra.

A TarGZ Rider csomag letöltése után nyisson meg egy terminálablakot a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációval a billentyűzeten. Ezután a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába.

cd ~/Downloads

Bontsa ki a telepítő tartalmát a tar xvf segítségével.

tar xvf JetBrains.Rider-*.tar.gz

A CD paranccsal lépjen a kibontott mappába.

cd JetBrains Rider-*

A CD segítségével lépjen a „bin” mappába.

cd bin

Indítsa el a telepítő varázslót.

./rider.sh

Erősítse meg az EULA-t a négyzet bejelölésével. Ezután kattintson a „Folytatás” gombra. A Rider ezután elindul, és felkéri a felhasználónév és a fiókadatok megadására.