5 kreatív felhasználási lehetőség az intelligens csatlakozókhoz

Az elérhető smarthome technológia egyik legjobb értéke a praktikus intelligens csatlakozó. Olcsóak, de sok mindenre képesek. Íme néhány kreatív felhasználási lehetőség, ha azon kapja magát, hogy a következményeken töpreng.

Először is, ha most vásárolt egy intelligens csatlakozót, és nem tudja pontosan, hogyan állítsa be, és kezdje el, van néhány útmutatónk néhány különböző modellhez – például az Eufy, a ConnectSense és a Belkin –, de a legtöbb esetben a A folyamat sok más modellen hasonló. És ha még nem vásárolt egyet, és még mindig dönt, akkor talán ez segíteni fog.

Mindezek ellenére íme néhány nagyszerű és szórakoztató felhasználási lehetőség az intelligens csatlakozókhoz, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

Ha elfelejti, automatikusan kapcsolja ki a fűtést, a hajsütővasat vagy más eszközöket

Legyen szó hajsütővasról, térfűtőről vagy valami másról, az emberek általában elfelejtenek kikapcsolni valamit – vagy legalábbis attól tartanak, hogy elfelejtették. Egy okos csatlakozó segíthet ebben.

Ha az a fajta ember, aki csak arra emlékszik, hogy bekapcsolva hagyott valamit, miután elhagyta otthonát (vagy aggódik amiatt, hogy esetleg így van), használhatja a telefonhoz tartozó alkalmazást az intelligens csatlakozó távoli kikapcsolására. Azonban legtöbbször, amikor elfelejtünk valamit kikapcsolni, később soha nem emlékezünk rá. A probléma megoldásához beállíthat egy ütemezést vagy szabályt az intelligens csatlakozóhoz, és minden nap egy meghatározott időpontban automatikusan kikapcsol.

Indítsa el a kávéfőzőt messziről

Nyilvánvalóan a legjobb módja annak, hogy reggelt egy csésze friss, forró kávéval kezdje, és mi jobb, mint közvetlenül az ágyból bekapcsolni a kávéfőzőt?

Az adott kávéfőzőnek be-/kikapcsoló kapcsolóval kell rendelkeznie, nem pedig bekapcsológombbal, de ezeket nem túl nehéz megtalálni.

Ha szívesebben készíti a kávét franciasajtolóval vagy öntéssel, akkor egy intelligens csatlakozó segítségével legalább elkezdheti melegíteni a vizet egy elektromos vízforralóban (ismét szükség lesz valamilyen be-/kikapcsoló kapcsolóra). Aztán, amint belép a konyhába, minden készen áll az Ön számára.

Tervezze be a csendes időt a gyerekeknek

Függetlenül attól, hogy a gyerekeknek meg kell csinálni a házi feladatot, vagy egyszerűen nem akarja, hogy egész éjjel tévét nézzenek vagy videojátékokat játsszanak, beállíthatja az okosdugót, hogy egy adott időpontban kikapcsolja a tévét.

Igaz, az intelligens csatlakozó visszakapcsolása nem kapcsolja be újra a tévét, de ez elég egyszerű. Az intelligens csatlakozót pedig kikapcsolhatja egy időablakban, például este 7 és 8 óra között.

Ezalatt az idő alatt nem tudják majd bekapcsolni a tévét, hacsak nem okoskodnak és hátul nyúlnak, hogy kézzel kapcsolják be az okosdugót.

Kapcsolja be fűtését vagy váltóáramú egységét néhány perccel korábban

Ha egy kicsit hideg (vagy meleg) van otthona egyes részein, csatlakoztassa a fűtést vagy a váltakozó áramú egységet egy intelligens csatlakozóhoz, és néhány perccel korábban kapcsolja be, mielőtt általában felkelne az ágyból. Ismét egy olyan modellnek kell lennie, amely rendelkezik egy fizikai be-/kikapcsoló kapcsolóval, hogy ez működjön, de ezeket meglehetősen könnyű megtalálni.

Beállíthat ütemezést az intelligens csatlakozóhoz, bekapcsolhatja a telefon egy alkalmazásával, vagy csatlakoztathatja egy hangsegédhez. Az Echo és a Google Home rutinjaiba is beillesztheti, így például „Jó reggelt” mondhat, és egy csapásra bekapcsolhatja a fűtést és bármi mást, amit csak szeretne.

Értesítést kap, ha elkészült a mosás

A mosó- és szárítógép típusától függően csatlakoztathatja őket intelligens csatlakozókhoz, és értesítést kaphat, ha bármelyik gépen befejeződik a mosás.

A legtöbb alátét egy szabványos 120 V-os aljzatba csatlakozik, így egy intelligens csatlakozó működne ott. A szárítóval a legtöbb elektromos egységhez 220 V-os aljzat szükséges, amellyel a legtöbb intelligens csatlakozó nem kompatibilis. Ha azonban szárítógépe földgázt használ, akkor egy szabványos aljzatba kell csatlakoztatni az elektronika működtetéséhez.

Szüksége lesz egy intelligens csatlakozóra is, amely képes figyelni az energiafelhasználást, és figyelmeztetést küldeni, ha egy bizonyos wattot elér (vagy ha egy bizonyos watt alá esik). A Belkin WeMo Insight éppen ezt teszi.

Innentől kezdve hozzon létre egy szabályt, amely figyelmeztetést küld a telefonjára, ha az energiafogyasztás öt vagy tíz watt alá csökken, az adott modelltől függően.