Mi az a csatornakötés?

Egy számítógép egyszerre csak egy Ethernet hálózathoz tud csatlakozni. Hasonlóképpen, csak egy WiFi hálózathoz tud csatlakozni. Ha rendelkezik WiFi és Ethernet hálózattal is, akkor a kettő közül kell választania, hogy melyiket szeretné használni. Ugyanez igaz, ha több vezeték nélküli és vezetékes hálózat is elérhető; csak egyet választhat a csatlakozáshoz.

Ha a hálózat több átvitelt is támogat, általában nagyobb sebességet érhet el a kapcsolatból a csatornakötésnek nevezett módszerrel.

csatorna kötés

Csatorna kötés

A csatornakötés történhet Ethernet csatlakozással vagy WiFi kapcsolattal. A hálózat által továbbított csatornák, általában a 2,5 GHz-es csatornák, két különböző hálózatról össze vannak kötve. A felhasználó továbbra is csatlakozik egy hálózathoz, de a csatornák összekapcsolásával a felhasználó gyorsabb kapcsolatot kap.

  Használja a testfelismerés intelligens zárat, hogy telefonja nyitva maradjon a zsebében

A csatornakötés nem végezhető számítógépről. Nem számít, hogy Windows rendszert vagy Macet használ. A csatornakötés olyan tényezőktől függ, amelyeknek semmi közük a számítógéphez, és mindentől függ a hálózat szerkezete.

Támogatott routerek/modemek

A csatornázáshoz az útválasztónak/modemnek támogatnia kell több fel- és letöltési hivatkozást, amelyek egyetlen kapcsolatról származnak. Ha meg szeretné tudni, hogy igen, nézze meg a specifikációit az interneten. Ha az útválasztó nem támogatja a csatornakötést, akkor ki kell cserélnie egy olyanra, amelyik támogatja.

Támogatott hálózati kábel

Az internetszolgáltatónak támogatnia kell a csatornakötést is; ez azt jelenti, hogy egyetlen kapcsolaton keresztül több feltöltési és letöltési hivatkozást kell biztosítania. A legtöbb internetszolgáltató több hivatkozást is tud biztosítani, de többet fizet érte.

  A Mac Pro túlárazott a PC-hez képest?

Hálózati és modemes kompatibilitás

Amellett, hogy a hálózat és a modem egyéni szinten támogatja a csatornakötést, a konfigurációknak összhangban kell lenniük egymással. Ha tudni szeretné az internetszolgáltatója csatornakötési követelményeit, kérdezze meg őket erről. Megmondják, hogy hány letöltési és feltöltési csatornát támogat, és hány csatornát biztosít a kapcsolaton.

Ezután ellenőriznie kell, hogy az útválasztó támogatja-e ezeket a csatornákat.

A csatornakötés előnyei

Egy hálózati kapcsolat különböző hálózatokon képes adatokat fogadni és továbbítani. A legtöbb felhasználó ragaszkodik a 2,4 GHz-es hálózathoz. A csatornák torlódást okozhatnak csúcsidőben, és itt jön be a csatornakötés. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyidejűleg az összes elérhető csatornán továbbítsák az adatokat egyetlen csatorna helyett. Ez gyorsabb kapcsolatot, vagy stabil és állandó kapcsolati sebességet biztosít csúcsidőben.

  A 8 legjobb időjárási alkalmazás Androidra

Szükségem van csatornakötésre?

A csatornakötés nem feltétlenül szükséges. A végfelhasználók megtehetik a gyors internetkapcsolatot, azonban ha HD vagy 4K médiát szeretne fogyasztani, mint például a Comcast vagy az Xfinity, akkor csatornakötésre van szüksége.