Melyik streaming eszközt válasszuk? [2023]

Ki tudta volna egy évtizeddel ezelőtt, hogy kedvenc műsorait és filmjeit a tévében lekérhető módon olyan egyszerű lesz megnézni?

A média streaming stickek valóban szuperkényelmessé tették a műsorok túlzott nézését. Annyira el vagyunk kényeztetve a választási lehetőséggel, amikor streaming eszközökről van szó.

Az egyik régóta húzódó vita a Chromecast Vs. Fire TV Stick – a két legfejlettebb és legnépszerűbb streaming eszköz, amelyek a hagyományos tévédet egy teljes értékű szórakoztató dobozzá varázsolják.

Ha már úgy döntött, hogy beszerez egy streaming botot, nincs más dolga, mint választani a két óriás között. Mindkettő kivételes interfészt, intelligens hangvezérlést és páratlan streamelési minőséget kínál.

Azért vagyok itt, hogy segítsek Sophie választásában. Miután mindkét streaming eszközt használtam (és mindkettőt szerettem!), ebben a bejegyzésben összehasonlítottam a Chromecastot és a Fire TV Sticket, és összehasonlítottam a kettőt több kulcsparaméter alapján.

Merüljünk el a két legjobb streaming eszköz közötti végső összecsapásban.

A Chromecast áttekintése

Chromecast a Google által tervezett és fejlesztett streaming eszköz, amely lehetővé teszi, hogy zenét, videókat és játékokat streameljen közvetlenül a tévére. A hardverkulcs csatlakoztatható a TV-készülék HDMI-portjához, az eszközt pedig az USB-porthoz csatlakozó kábel táplálja. A mellékelt alkalmazásnak köszönhetően okostelefonját távirányítóként is használhatja.

A Chromecast minden generációja jelentős fejlesztéseket tapasztal a dizájn és a kezelőfelület terén, a legújabb pedig úttörő fejlesztést kínál a funkciók és a specifikációk terén. A hangvezérlésű távirányító technológia az egyik fő oka annak, hogy a készülék a rajongók kedvence lett.

Hogyan működik a Chromecast?

Mint korábban említettük, a Chromecast HDMI-kapcsolaton működik. Elszigetelt élményben lehet része Google TV-jén, és tartalmat küldhet át más eszközökről, például telefonjáról, laptopjáról vagy táblagépéről. Így kedvenc műsorai, filmjei és videói vetítése és megtekintése egy szelet tortát jelent.

  10 m.2-es NVMe SSD Érdemes ellenőrizni a villámgyors teljesítményt

Néhány kattintással vagy hangutasítással az interneten mindent át lehet küldeni a nagyképernyős televízióra.

A Chromecaston a következőket érheti el:

 • 1000+ Chromecast-kompatibilis alkalmazás
 • Több mint 200 000 tévéműsor és film
 • 30 millió+ dal

Tegyük fel, hogy egy felkapott műsort szeretne nézni a Netflixen, mondjuk a Black Mirrort. A következőképpen nézheti meg Chromecaston:

1. lépés: Állítsa be a Google TV-t, és csatlakoztassa a WiFi-hez.

2. lépés: Nyissa meg a Netflix alkalmazást a távvezérlővel vagy a hangutasítással.

3. lépés: Jelentkezzen be Netflix-fiókjába, és keressen rá a „Black Mirror” kifejezésre. Ismét használhatja a hangutasításokat, hogy megkönnyítse a dolgát.

4. lépés: Válassza ki a megtekinteni kívánt epizódot, és élvezze a műsort a nagy képernyőn!

A Chromecast előnyei

Egyébként miért érdekelne a Chromecast? A válasz az, hogy számos előnnyel rendelkezik ahhoz, hogy TV-nézési élménye lenyűgöző legyen.

Az tud:

 • Átküldhet filmeket, műsorokat, fényképeket, videókat és zenét tévéjén
 • Akár 4K HDR tartalom streamelése
 • Lehetővé teszi a távirányítós és hangvezérlésű funkciókat
 • Könnyen használható felületet kínál

Számos népszerű alkalmazás kompatibilis a Chromecasttal az egészséges szórakozás érdekében, többek között:

 • Netflix
 • Amazon videó
 • Spotify
 • Hulu
 • HBO Max
 • Disney+ Hotstar
 • ESPN
 • Google Fotók
 • Youtube
 • PBS Kids
 • Twitch
 • BBC iPlayer
 • Twitch
 • Pandora

Különféle webhelyeket is átküldhet, mint például a Youtube, a Google Play Movies stb. Ez egy teljes körű streaming eszköz és szolgáltatás, amely számos szórakozási lehetőséget kínál.

Az Amazon Fire TV Stick áttekintése

Fire TV Stick vagy a Firestick az Amazon által fejlesztett streaming eszköz. HDMI plug-in sticknek tervezték, ahol csatlakoztathatja a sticket a TV-hez, és filmeket és tévéműsorokat streamelhet a főbb streaming platformokról.

  5 előkelő CSS lebegtetési effektus a webhelyéhez [2023]

Beszerezheti set-top boxként (Amazon Fire TV Cube néven), vagy botként, ahol 4 verzió közül választhat, többek között:

 • Fire TV Stick Lite
 • Fire TV Stick
 • Fire TV Stick 4K
 • Fire TV Stick 4K Max

Hogyan működik a Fire TV Stick?

A Fire TV Stick nem igényel további kábeleket, mivel lényegében egy pendrive-szerű eszköz, mindössze egyetlen vezetékkel, amelyet a TV-hez és a konnektorhoz kell csatlakoztatni.

A következőképpen állíthatja be:

1. lépés: Keresse meg a HDMI-portot a TV-jén, és csatlakoztassa a Firestick-et. Ne felejtse el feljegyezni a HDMI-port számát, mert a TV bekapcsolása után a megfelelő számot kell kiválasztania forrásként.

2. lépés: Csatlakoztassa az USB tápkábelt a Fire TV Stickhez, az adaptert pedig a fali aljzathoz.

3. lépés: Kapcsolja be a TV-t, és a tévé távirányítójával válassza ki a forrást, amelyhez a pendrive csatlakozik (HDMI 1, HDMI 2 vagy HDMI 3.)

4. lépés: Fogja meg a Fire TV Stick Alexa-alapú távirányítóját, és nyomja meg bármelyik gombot a Fire TV Stick aktiválásához.

5. lépés: Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és válassza ki a megfelelő opciókat a távvezérlő gombjaival vagy hangjával. Ha ez megtörtént, lehetősége lesz bejelentkezni az Amazon-fiókjába, tehát menjen tovább, és tegye meg.

És ez az! Mostantól streamelhet tartalmat a streaming szolgáltatásokból, beleértve a Netflixet, a Hulu-t és az HBO Max-ot. A Prime Video szolgáltatást is használhatja, ha Ön Amazon Prime-tag.

Olvassa el még: Képernyőtükrözés a Fire TV Sticken: Végső útmutató

Az Amazon Fire TV Stick előnyei

Az Amazon Fire TV Stick számos előnnyel rendelkezik, így hatalmas szenzációt jelent a streaming szerelmesei körében. Az egész világon háztartási eszközzé vált.

Íme, miért:

 • Filmek, műsorok és dalok millióit sugározzák
 • Kompatibilis a WiFi 6-tal
 • Streamelés 4K, HDR, Dolby Atmos és Dolby Vision minőségben
 • Lehetővé teszi a játékokat és az alkalmazások használatát
  Mi az Apache HTTP Server 2.4 újdonsága?

Chromecast vs. Fire TV Stick – A végső leszámolás

Most, hogy megértette a Chromecast és a Fire TV Stick alapjait, íme a streaming eszközök egy-egy összehasonlítása néhány közös alapon.

Ez a végső leszámolás segít kiválasztani, hogy pontosan melyik streaming eszköz felel meg az igényeinek. Összehasonlításképpen összehasonlítottam mindkettő legújabb eszközét – vagyis a Chromecastot Google TV-vel és a Fire TV Stick 4K Max-et.

Chromecast with Google TVFire TV Stick 4K MaxForm PodStickSet-Csatlakoztassa be és fejezze be a beállítást az alkalmazáson keresztül Csatlakoztassa és fejezze be a beállítást távvezérlővel. Méretek 6,4 x 2,4 x 0,5 hüvelyk 4,25 x 1,18 x 0,55 hüvelyk Felbontás FPSU-tól 4K UHD-ig 4K UHD 60 FPSE-vel Könnyű használatKönnyen használhatóKönnyen használható Távirányítóval és hanggal vezérelhető ✅ ✅ Élő TV csatornák✅ ❌AlkalmazáskompatibilitásiOS, MacOS, Android, WindowsiOS, Android, Fire OSPros Gyakori frissítések, számos streamelési lehetőség és egyszerű távoli beállítás – Gyors, opció átküldés telefonról és távoli funkciók Hátrányok Nem a legdinamikusabb hangnem a legtisztább kép, és a hangból hiányzik a dinamizmus. Ár 49,99 USD 54,99 USD

Az ítélet – Ki nyer?

A Chromecast és a Fire TV Stick kivételes streaming eszközök, amelyeknek megvannak az előnyei és hátrányai, miközben bizonyos különbségek vannak a streamelés minőségében, beállításában, egyszerű használatában, árában és távirányítójában.

Áttekintésük és egy-egy összehasonlításuk alapján könnyen megállapítható, hogy szoros versenyről van szó. A kezelőfelülettől a szórakozási lehetőségek tárházáig mindkettő csábító választás szoros árkategóriával, és az egyik kiválasztása bonyolult lehet.

Minden az Ön személyes preferenciáitól függ. Ha hordozhatóbb és legkönnyebben beállítható lehetőséget szeretne, a Fire TV Stick a legjobb választás. De ha egy viszonylag olcsóbb alternatívát szeretne, többnyire ugyanazokkal az előnyökkel, mint a másik, akkor a Chromecast az ideális választás.

A fenti összehasonlítás alapján kiválaszthatja az igényeinek megfelelő készüléket.

Ezután nézze meg a legjobb média streaming szervert személyes és üzleti használatra.