Kíváncsi vagy, mennyi tárhely van a PS5-ben? [+4 Best External Drive]

Nem tud zökkenőmentesen játszani a PS5 konzolján? Nem tudod letölteni és lejátszani az újakat? Nézze meg a tárolási problémát, és keressen olyan külső meghajtókat, amelyek növelhetik a konzol teljesítményét.

PS5 tárolókapacitás

A PS5 elsődleges tárolóeszköze egy belső szilárdtestalapú meghajtó (SSD). A PS5 alapmodellje 825 gigabájt (GB) tárhelyet kínál. Ennek az SSD-nek a játékadatokhoz való gyors hozzáférése és a betöltési idők gyorsabb játékélményt eredményeznek.

Annak ellenére, hogy az integrált SSD 825 GB-os kapacitással rendelkezik, a PS5-ben csak 667,2 GB tárhely áll rendelkezésre. Ennek az az oka, hogy az operációs rendszer, a firmware és a frissítések némi helyet foglalnak. Így a 158 GB valójában a PS5 konzol elérhetetlen tárhelyének egy részét jelenti.

A Beállítások > Tárhely > Konzoltárhely kiválasztásával megtekintheti a használható PS5 tárhelyet. Válassza a Játékok és alkalmazások lehetőséget, hogy ellenőrizze, mennyi helyet foglalnak az egyes játékok.

Bár a 667 GB mérsékelt tárhely, a növekvő telepítési méretekkel rendelkező, következő generációs játékok gyorsan betölthetik azt. Amint azt már Ön is tudja, bizonyos játékokhoz több tucat vagy akár több száz GB szükséges.

Korábbi verzió tárolók

KonzolPS5PS4PS3PS2PS1PSPS Tárolókapacitás Akár 825 GB SSD500GB/1TB12GB/500 GB8MB1MB/5MB8MB/64MBCPUAMD Zen 2, 8 mag @ 3,5 GHz AMD Jaguar, 8 mag @ 1.6 GHz AMD Jaguar, 8 mag @ 1.6 GHz-es GHz. bit) – 294 MHzRISC MIPS R3000A (32 bites) – 33 MHz20-333 MHz MIPS R4000GPUAMD RDNA 2, 10.3 TFLOPSAMD Radeon, 1.84 TFLOPSNvidia/SCEI RSX – 550 MHz-es grafikus szintetizátor – 147 MHzR800A (32 bites) – GPUAM2/GBDRGusD 336 MHz-es Engine 316-os 8 GB GDDR5256 MB XDR RAM, 256 MB GDDR3 VRAM32MB RD RAM2MB RAM32MB RAM Bővíthető tárhelyNVMe SSD SlotNoNoNoNoMemory Stick Duo SlotKülső tárhelyUSB HDD TámogatásUSB HDD TámogatásUSB HDD TámogatásNincs Optikai meghajtó4K UHD Blu-Ray meghajtóBlu-Ray/DVDBlu-ray meghajtóBlu-Ray/DVDBlu-ray meghajtó, VDDDUM/DVDDMI-kimenet/DVD-CD-4, 2-HDD/DVD/DVD-4. k.HDMIHDMI, AV Multi OutAV Multi outS-Video, SCART (RGB)AVAudioTempest 3D Audio TechDolby Digital 5.1Dolby Digital 5.15.1, Surround Sound 16 bites, 24 csatornás ADPCMStereó hangszórók

  9 Teljesítménymenedzsment szoftver az alkalmazottak értékeléséhez

Elegendő tárhely szükséges PS5-ön

A játékhoz elengedhetetlen, hogy elegendő tárhely legyen a PS5-ön. De miért van ez így?

Tegyük fel, hogy szeret videojátékokat játszani, és nagyszerű könyvtárral rendelkezik. A konzolod tárkapacitását az egyes játékaid eltérő mértékben foglalják el.

Mivel a PS5 egy kortárs játékerőmű, csúcsminőségű grafikát és magával ragadó élményt nyújt, de egyben azt is jelenti, hogy a játékok jelentősebbek.

Ha a PS5-nek elegendő tárhelye van, egyszerre több játékot is tárolhat. Ennek az az előnye, hogy anélkül válthat a játékok között, hogy el kellene távolítania és újra kellene telepítenie őket, valahányszor másik játékkal szeretne játszani.

Olyan, mintha egy táska tele lenne ruhákkal. Kiválaszthatja, hogy melyik ruhát szeretné viselni, és annyiszor cserélheti, ahányszor szükségesnek tartja. A további tárhelynek köszönhetően soha nem marad le kedvenc játékairól.

Ezenkívül egyes játékok új szinteket vagy funkciókat, frissítéseket és további tartalmakat kínálnak. A frissítések végrehajtásához további tárhely szükséges. Sőt, elegendő tárhely hiányában problémákba ütközhet a frissítések letöltése, és lemaradhat a legújabb javításokról és fejlesztésekről.

Ha elegendő tárhellyel rendelkezik a PS5-ön, kihasználhatja a játékgyűjtemény nyújtotta előnyöket.

Ezenkívül elkerülheti, hogy lemaradjon az izgalmas kalandokról, időt takarít meg, és naprakészen tartja a játékélményt. Ezért elengedhetetlen, hogy PS5 tárhelyét naprakészen tartsa, és mentesítse a felesleges tárgyaktól.

A PS5 tárhely egészségének megőrzésének fontossága

A késésmentes és kielégítő játékélmény érdekében elengedhetetlen a PS5 tárhelyének fenntartása. Javítja a konzol általános teljesítményét, és meghosszabbítja élettartamát is, ha a tárolója jó állapotban van.

  • A játékok és programok gyors működéséhez a PS5 tárolórendszerének megfelelően kell működnie. A rendszerezett és optimalizált tárolórendszer fenntartásával tovább csökkentheti a betöltési időt, minimalizálhatja a késleltetést, és elkerülheti a játék közbeni összeomlásokat. Képzeld el, milyen bosszantó lenne, ha egy csata vagy verseny a kedvenc játékodban hirtelen megfagyna a közepén! Megakadályozhatja a kellemetlen megszakításokat, és megszakítás nélkül élvezheti a játékmeneteket az egészséges tárhely megőrzésével.
  • A játékok telepítésekor és törlésekor extra fájlokat és töredezett adatokat halmozhatnak fel a tárolóban. A konzol is lassabb lehet, és a részei túlterheltté válhatnak. A tárhely rutinszerű törlésével tovább tarthatod a PS5-öt esetleges hardverproblémák vagy a teljesítmény időbeli romlása nélkül.
  • Rendszeres rendszerfrissítésre van szükség a hatékonyság és a biztonság fokozása érdekében, és a legújabb játékok gyakran nagy fájlmérettel rendelkeznek. Ha a tárhely meg van csomagolva és majdnem kész, akkor nehéz lehet eldönteni, hogy mely játékokat tartsuk meg és melyeket dobjunk el. Tárhelyének rutin kezelésével helyet csinálhat a frissítéseknek és az új kiadásoknak anélkül, hogy feladná kedvenc címeit.
  • A funkcionális tárolórendszer kényelmet és tisztaságérzetet kínál. Ennek köszönhetően gyorsan megtalálhatja és elérheti játékait, egyszerűsítve a játékok közötti váltást. Ezenkívül segít a játékgyűjtemény áttekintésében, hogy megelőzze a rögzített haladás vagy a lényeges információk véletlen törlését.
  Hogyan lehet kijavítani a Steam túl sok bejelentkezési hibáját a hálózati hibából

Még a konzol megfelelő karbantartása után is elfogyhat a tárhely. Emiatt nem kell aggódnia, mert itt a megoldás. Ilyen helyzetekben mindig megkeresheti az itt felsorolt ​​legjobb külső meghajtókat. Olvass tovább.

Fantom meghajtók VENOM8

Szeretné növelni a PS5 tárhelyét? A Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 egy játékot megváltoztat! A PS5 tárhelyének bővítésével gyorsabb betöltési időket és gördülékeny játékélményt élvezhet. Képzelje el, hogy hozzáfér kedvenc médiájához és játékához anélkül, hogy aggódnia kellene a tárhely elfogyása miatt.

A szupergyors NVMe Gen 4 technológia, amely villámgyors adatátviteli sebességet jelent, a Fantom Drives VENOM8 jellemzője.

Ezenkívül a 2 TB-os tárhely elegendő helyet kínál az összes letöltéshez, játékhoz és még a kiterjedt játékfrissítésekhez is. Ez az SSD is könnyen telepíthető. A kezdéshez csak be kell helyeznie a PS5 M.2 2280 foglalatába.

A DDR4 DRAM gyorsítótár és a 3D NAND TLC technológia egyaránt megtalálható a VENOM8-ban. Ezért a Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 ideális társ, ha készen állsz a PS5 játékmeneted továbbfejlesztésére. Készüljön fel a gyorsabb betöltési időkre, több tárhelyre és korlátlan játékélményre.

WD BLACK 1TB SSD

Most, hogy a PS5 konzolok hivatalos licenccel rendelkeznek a tárhelybővítéshez, elérhető a WD_BLACK 1TB SN850P NVMe M.2 SSD. A PS5 tárolókapacitásának növelésével extra hely áll rendelkezésére kedvenc játékainak, DLC-jeinek és médiafájljainak mentésére.

  A Docker Images sebezhetőségeinek legegyszerűbb módja a Snyk használatával

Megfelelő PS5 tárhelyet adhat a konzolhoz 1 TB-tól 4 TB-ig terjedő lehetőséggel, hogy több kedvenc játékát tárolja.

Ez az SSD nem csak rendkívül jól teljesít, de a játékélmény optimalizálására is készült. A WD BLACK SN850P-t úgy tervezték, hogy elviselje a hosszabb játékmeneteket, így nem kell aggódnia a túlmelegedéstől vagy a teljesítményproblémáktól.

Nem kell áthelyeznie vagy eltávolítania a játékokat a konzolról, ha közvetlenül a meghajtóról játszik. Tehát ez az SSD elengedhetetlen, ha frissíteni szeretné a PS5-öt, és gyorsan meg szeretné növelni tárhelyét.

Seagate Game Drive SSD

Ez a belső szilárdtestalapú meghajtó, a Seagate Game Drive M.2 SSD hatalmas, 2 TB tárhellyel rendelkezik, és villámgyors teljesítményt biztosít, valamint rengeteg helyet kedvenc játékainak, letölthető tartalmainak és sok másnak. Gyors interfésze továbbá biztosítja a konzolok egyszerű integrációját és zökkenőmentes kompatibilitását.

Teljesen PS5-re van optimalizálva, és simává teszi a játékélményt. Úgy készült, hogy megfeleljen az Ön játékigényeinek, megbízható teljesítményt nyújt, és megóvja érzékeny adatait. Ezenkívül a gyors interfész zökkenőmentes kapcsolatot és egyszerű integrációt biztosít a konzollal.

A PS5-höz készült Seagate Game Drive M.2 SSD-vel javíthatja játékélményét. Rengeteg tárhelyet, szupergyors sebességet és zökkenőmentes játékélményt is kínál, így tökéletes társ minden odaadó játékos számára.

WD BLACK 2TB SSD

Ez az elegáns hardver, a WD_BLACK 2 TB-os SN850X NVMe belső játék SSD 2 TB-os tárolókapacitással rendelkezik. Még jobb, hogy az SSD beépített hűtőbordával rendelkezik. Ennek eredményeként a meghajtó a legjobban fog működni és a leghosszabb ideig tart, még hosszas játékmenetek során is.

A WD BLACK SN850X zökkenőmentes integrációja a PlayStation 5 konzollal még könnyebben hozzáférhetővé teszi a telepítést. Ezért ez az SSD a megfelelő út, ha növelni szeretné PlayStation 5 játékainak kapacitását és sebességét.

Következtetés

A PS5 tárolóját ésszerű állapotban kell tartani az optimális teljesítmény és az élvezetes játék érdekében. A nem használt fájlok rendszeres eltávolítása, a játéktelepítések kezelése és az adatok külső tárolóeszközökre való áthelyezése segít megőrizni a hatékonyságot és felszabadítani a helyet.

Ezenkívül külső eszközök, például SSD-k használatával is növelhető a tárolókapacitás, és rugalmasabbá tehető a kiterjedtebb játékkönyvtárak tárolása. A külső tárhely kiválasztásakor alapvetően fontos figyelembe venni a kompatibilitási és teljesítményigényeket. A PS5-ön hibátlan játékélmény érhető el, ha betartja ezeket az irányelveket, és óvatosan kezeli a tárhelykezelést.

Nézze meg a legjobb m.2 NVMe SSD-ket és külső SSD-ket.