Megjegyzések hozzáadása a Google Dokumentumokhoz

A Google Dokumentumok kiváló alternatívája számos más szövegszerkesztő alkalmazásnak, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy e-mail vagy üzenet küldése nélkül kommunikáljanak az együttműködőkkel a dokumentum egyes részeiről. Így fűzhet megjegyzéseket a Google Dokumentumokhoz.

Megjegyzések hozzáadása a Google Dokumentumokhoz hasznos módja annak, hogy megjegyzéseket, javaslatokat vagy kérdéseket fűzzen a többi együttműködőhöz a dokumentumban. A megjegyzések kiváló módja annak, hogy a tanárok konkrét megjegyzéseket fűzzenek a fájlt író szerzőhöz/diákhoz. A megjegyzések hozzáadása a Diákhoz és a Táblázatokhoz is elérhető, és gyakorlatilag ugyanaz, de az alábbi példákban a Dokumentumok alkalmazását fogjuk használni.

Megjegyzés: Megjegyzések hozzáadásához és megválaszolásához először szerkesztési/megjegyzési hozzáféréssel kell rendelkeznie a dokumentumhoz.

  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot egy NextCloud Snap-telepítésről Linuxon

Megjegyzések hozzáadása a Google Dokumentumokhoz

Egy olyan dokumentumban, amelyhez szerkesztési vagy kommentálási joga van, jelölje ki vagy helyezze a kurzort azon szöveg, kép, cella vagy dia mellé, amelyhez megjegyzést szeretne fűzni. Kattintson az eszköztár megjegyzés ikonjára vagy a dokumentum jobb oldalán megjelenő ikonra.

Megnyílik egy megjegyzésmező. Írja be megjegyzését, majd kattintson a „Megjegyzés” gombra a megjegyzések elküldéséhez.

Minden megjegyzés a dokumentum jobb oldalán jelenik meg. A megjegyzések szálakba fűződnek, és csak annyit kell tennie, hogy válaszoljon rájuk, kattintson rá, írja be a választ, majd kattintson a „Válasz” gombra.

Ha a megjegyzés a dokumentumon van, ha módosítania kell, törölnie kell vagy olyan hivatkozást kell létrehoznia, amely a rákattintó személyt közvetlenül a megjegyzéséhez viszi, kattintson a megjegyzés jobb oldalán található három pontra.

  Hogyan válasszuk ki, hogy mely bővítmények jelenjenek meg az Edge eszköztáron

Ha megjegyzést kell küldenie egy adott személynek, megemlítheti őt (a nevének kezdőbetűjét nagybetűvel), és ő kap egy e-mailt, amely értesíti a megjegyzéséről.

Megjegyzés: Ha az illetőnek még nincs engedélye a fájl megjegyzésére/szerkesztésére, a rendszer felkéri, hogy ossza meg vele.

Miután elolvasta a megjegyzéseket, és válaszolt rájuk, „Megoldottként” jelölheti őket, és eltüntetheti az útból.