Visszaállíthatok adatokat egy belső tárhelyként formázott Android SD-kártyáról vagy USB-meghajtóról?

Az Android néhány éve bemutatta a külső tárhely belső tárolóként való használatának lehetőségét, de ez összekapcsolja az SD-kártyát és a telefont. Ha valami elromlik, nem tudja visszaállítani a kártyán lévő adatokat.

Miért formázna SD-kártyát vagy USB-meghajtót belső tárolóként?

Ha az SD-kártyát vagy az USB-meghajtót belső tárhelyként formázza, a telefon eredeti tárhelye és a hozzáadott tárhely egy óriási tárhelyté egyesül. Ez azt jelenti, hogy azok az alkalmazások, amelyek általában nem támogatják az adatok külső tárolóra mentését, kihasználhatják a többletterületet. Ez azt is jelenti, hogy nem kell manuálisan mozgatnia az alkalmazásokat a telefon tárhelye és az SD-kártya között.

Ez vonatkozik az Android TV-dobozokra is. A SHIELD TV-t 16 GB vagy 500 GB tárhellyel szállítják, a nagyobb verzió 100 dollárral több, mint a kisebb. Nekem személy szerint valamivel többre van szükségem, mint 16 GB, de nekem olcsóbb USB-meghajtót venni és belső tárhelyként formázni. Ez elegendő helyet biztosít az összes játékomhoz, de még így is pénzt takarít meg a nagyobb szinthez képest.

Amikor a meghajtót vagy a kártyát belső tárhelyként formázza, az titkosítva lesz, és a telefon tárhelyének részeként kezeli. Minden, ami a meghajtón volt, formázáskor törlődik, és a meghajtó eltávolítása az eszköz és az alkalmazások összeomlását okozhatja, mivel egyes fájlok, amelyekre szükségük van, nincsenek ott, ahol lenniük kellene.

Vissza lehet állítani az adatokat a belső tárolóként formázott külső tárhelyről?

Valószínűleg nem. Ha eltávolítja az SD-kártyát vagy az USB-meghajtót, értesítést kap arról, hogy vissza kell helyeznie a kártyát vagy a meghajtót az eszközbe. Ha visszahelyezi a kártyát vagy a meghajtót, és az eszköz megfelelően felismeri, mindennek vissza kell térnie a normál kerékvágásba. Alkalmazásai úgy fognak megnyílni, ahogy kell, és minden fotója és videója ott lesz.

De nem helyezheti egyszerűen a meghajtót vagy az SD-kártyát egy másik telefonba vagy számítógépbe, hogy megnézze az ott található fájlokat. Mivel titkosított, csak azon az eszközön használhatja, amellyel belső tárhelyként beállította. Ha megpróbálja máshova csatlakoztatni a meghajtót, az nem fog működni, és ha valaha is szeretné használni a meghajtót egy másik eszközön, először újra kell formáznia. Végül, ha a kártya vagy a meghajtó meghal az eszközben (bármilyen valószínűtlen is), valószínűleg vissza kell állítania az eszköz gyári beállításait, hogy újra működjön.

Hogyan lehet megakadályozni az adatok elvesztését

Még ha az SD-kártya vagy az USB-meghajtó megfelelően működik is, szánjon néhány percet a legfontosabb adatok biztonsági mentésére egy felhőszolgáltatónak. A fényképekről és videókról automatikusan biztonsági másolatot készíthet, így még csak gondolnia sem kell, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot róluk.

A jövőben bármikor újra letölthet digitális vásárlásokat, például filmeket és TV-műsorokat, és ha kedvenc játéka nem támogatja a felhőalapú mentéseket, még nem a világ vége, hogy újra végigjátsszon rajta.

Az SD-kártya belső tárhelyként való használata nagyszerű, de a biztonság kedvéért szánjon néhány percet a biztonsági mentésre!