Készítsen családfát ezzel a 8 legjobb eszközzel

A genealógia, a család eredetének és történetének tanulmányozása ma már nem egy elvett fogalom. Ehelyett ez egy régi hagyomány, amelyet életben kell tartani, és tovább kell adni a következő generációnak.

A genealógia segítségével nyomon követheti származását. Sok okból végezhet genealógiai kutatást. Megismerheti a családban előforduló örökletes betegségeket.

Talán a királyi vér nyoma van benned. 👑 Akár bíróságon is bizonyíthatod, hogy egy vitatott vagy elhagyott ingatlan törvényes örököse vagy. A modern generáció egyre kíváncsibb a gyökereire. Az otthoni származási és DNS-tesztkészletek iránti hatalmas kereslet ezt megerősítette. Most már akár online is készíthet családfát.

Mi az a családfa?

Először nézzük meg újra a családfa fogalmát. A családfa egy diagram, amely családok generációit mutatja be. A családfa neveket, születési dátumokat, házassági dátumokat, halálozási dátumokat és fényképeket tartalmaz. A családfák vizuálisan tükrözik, hogy Ön milyen szoros kapcsolatban áll egy családtaggal.

Például miért vagy szorosabb kapcsolatban a testvéreddel, mint az unokatestvéreddel? Sok ilyen választ kaphat egy családfa generátor használatával.

Kit kell bevonni és hogyan kell létrehozni?

Az alapvető genealógiai táblázat tartalmazza Önt, szüleit, nagyszüleit és dédszüleit. Mindazonáltal egy összetett családfa-diagram az Ön testvéreit, nagynénjeit, unokatestvéreit, nagybátyjait stb. tartalmazza. Számos genealógiai szoftver található az interneten, jó grafikus felülettel és több családfa-sablonnal, amelyek közül választhat.

Nézzünk meg néhányat a legjobb családfa generátorok közül, hogy jobb képet kaphasson róluk.

Lucidchart

Lucidchart családfa készítő. Milliók használják szerte a világon, és nagyszerű eszköz családfa diagram készítéséhez. Családfa-generátorának és testreszabható sablonjainak köszönhetően jobban megjelenítheti származását. Együttműködhet a családtagokkal, és egyidejűleg ugyanazon a családfa diagramon dolgozhat a Lucidchartban.

Sőt, miután elkészült a családfája, bemutathatja családfatáblázatát egy családi összejövetelen. Hozza létre vagy szabja testre családfáját úgy, hogy minden családtaghoz alakzatot rendel. Ezenkívül hozzáadhat vagy módosíthat minden családtaghoz tartozó szöveget és információt.

  A FaceTime kikapcsolása iPhone-on, iPaden és Mac-en

Canva

Canva ingyenes családfa készítővel rendelkezik, amely segít egy pillantással bemutatni történelmét. Több száz testreszabható sablonnal rendelkezik. Egyszerű olyan vizuális térkép létrehozása, amely néhány kattintással dokumentálja származását. Ezenkívül több mint 20 professzionális grafikon közül választhat. Nem bonyolult szoftver. Családfáját beágyazhatja prezentációkba és jelentésekbe is.

Ezen túlmenően az egyszerű drag and drop eszközei a nem tervezőket szem előtt tartva készültek. Nagy felbontású családfáját közzéteheti, megoszthatja vagy letöltheti. A Canva a hagyományos családfa dizájn modern és friss változatait hozza létre.

Családi visszhang

Családi visszhang egy egyszerű családfa készítő. A Family Echo segítségével családfát építhet felmenőiről. Hívja meg szüleit és nagyszüleit az online együttműködésre, és töltse ki a hiányzó adatokat. Ossza meg születésnapjait és elérhetőségeit unokatestvéreivel és másokkal. Fényképeket és eseményeket is hozzáadhat. Ráadásul a Family Echo még azt is lehetővé teszi, hogy személyes blogokhoz és webhelyekhez kapcsolja.

Ezenkívül ezeket a részleteket később hozzáadhatja vagy módosíthatja. Könnyedén összehasonlíthatja családtagjai munka- és szabadidős érdeklődését. Készítsen egyszerűen használható feljegyzést családjáról, és adja át a következő generációnak. Töltse le az adatok másolatát a számítógépére biztonsági mentés és archiválás céljából. Ezenkívül FamilyScript vagy GEDCOM formátumból is importálhat.

Teremtően

Teremtően egy másik családfa-készítő, amely lehetővé teszi a családtörténet jobb megjelenítését és a genealógiai kutatás egyszerűsítését. Gyűjtse, mentse, vizualizálja és értékelje az adatokat, hogy betekintést nyerjen a családtörténetbe. Ezzel az eszközzel percek alatt megrajzolhat összetett családfákat. Könnyedén nyomon követheti a családfákat, és rendszerezheti a genealógiai információkat a több családfa-sablontól a professzionális diagramkészítő eszközökig és vezérlőkig.

A Creately segítségével automatikusan rajzolhatsz. Színes témákat kaphat, amelyek megkönnyítik az összetett családfák megjelenítését. Könnyű azonnal frissíteni őket. Van egy végtelen vászon, amely akár 1000 elemet is méretezhet egyetlen nézetben. Családfákat közösen is építhet. Exportálhatja a családfákat PDF-, SVG-, PNG- és JPEG-formátumban mentéshez, nyomtatáshoz, közzétételhez, bemutatáshoz vagy megosztáshoz.

  36 Rejtett Google-keresési játékok és húsvéti tojások

WikiTree

WikiTree egy olyan hely, ahol a genealógusok együttműködnek. A WikiTree egy világméretű családfa felépítéséről álmodik. Itt a tagoknak nem célja az egyes fák fenntartása. Ehelyett járuljon hozzá egy együttműködési fához. A WikiTree célja, hogy minden élő vagy halott ember számára profilt tartson fenn. Az ismétlődő profilokat egyesítik, és az összes információt integrálják.

Ezért külön családi ágakat kapcsol össze a folyamat során. A WikiTree támogatja a DNS-alapú genealógiát a DNS Ancestor Confirmation Aid (ACA) segítségével. A fájuk már több mint 30 millió profilt tartalmaz, amelyeket világszerte 800 ezer tag szerkesztett.

MacFamilyTree

MacFamilyTree egy genealógiai eszköz Mac, iOS és iPadOS számára. Lehetőségek széles skáláját kínálja családtörténetének biztosítására és megjelenítésére. Keressen az ingyenes FamilySearch archívumban, amely több milliárd genealógiai bejegyzést tartalmaz, és folytassa a kutatást útközben is a MobileFamilyTree segítségével iPhone-on, iPaden és iPod touchon.

A MacFamilyTree teljes körű segítséget és támogatást kínál a genealógia minden területén, azaz a kutatástól és az adatbeviteltől az értékelésig. Hozzáadhat médiát, például képeket és videókat a családfájához. Ezen felül a MacFamilyTree lehetővé teszi azoknak a helyeknek a dokumentálását, ahol jelentős események történhettek. Élvezze, hogyan változtatja a MacFamilyTree a tényeket, a történelmet és a számokat lenyűgöző felfedezésekké.

Származás

Származás segít megérteni a genealógiát. Adja hozzá, amit tud, például nevét, szüleit, nagyszüleit, dátumait és helyét, mert minden részlet segít. Keress egy levelet. Ez arra utal, hogy találhattak valamit egy ősről a több milliárd feljegyzésük egyikében. A tippek keresik Önt, hogy felfedezhesse a rekordokat.

Ezenkívül nagyszerű részleteket fedezhet fel őseiről, amelyeket hozzáadhat családfájához. A javaslatok folyamatosan jönnek az Ancestry-ben, mivel 30 milliárd rekordjuk van. Minél jobban bővíti a családfáját, annál több tipp jelenik meg, és végül utat enged a felfedezések körének. Ennek az az oka, hogy az Ancestry minden nap 2 millió rekordot ad hozzá.

  Hogyan védheti meg internetes adatvédelmét?

Famberry

Famberry egy családfa-generátor, ahol privát módon létrehozhatja családfáját, vagy együttműködhet családjával, hogy összekapcsolja családját a családtörténettel. Kereshető családi fotóalbumok létrehozása és gondozása. Sőt, saját családi közösségi hálózatán is tarthatja a kapcsolatot a rokonaival. Teljesen testreszabhatja alkotásait fotóival.

Választhat egyet a speciálisan kialakított témák közül, hogy személyre szabja családfáját, és egyedivé tegye, mint a saját családja.

Ezenkívül a családfája teljesen biztonságban van a Famberry-n. Csak te és a közeli családod láthatja a fáját. A Famberry 100%-os garanciát vállal arra, hogy adatait nem követik nyomon a keresőmotorok. Azt ígérik, hogy titkosítással védik adatait az átvitel során és a szervereken.

Összefoglaló 👨‍👩‍👧‍👦

A családfa generátor kiváló módja annak, hogy lépést tartson családi felmenőivel. A modern generáció nem szeret naplót vezetni és családtörténetet írni. Szintén messziről elhozott ötlet, hogy a következő generáció valószínűleg megtalálja ezt a naplót és frissíti. Nem, a GenZ egy műszakilag hozzáértő generáció. Szeretnek mindent elmenteni az interneten.

A genealógiai szoftver tárolja és vizuálisan ábrázolja a család történetét. Az sem meglepő, hogy a fiatalok aktívan keresik származásukat otthoni felmenői vagy DNS-készletek segítségével. Ez a divat tömegek és hírességek körében egyaránt. Ezért a családfa készítők jó eszközt jelenthetnek mindenkinek, aki személyre szabott családfát tervez.