Hogyan állapítható meg, hogy iPhone-ján vírus van

Az Apple jól ismert adatvédelmi és biztonsági irányelveiről. Jelenleg piacvezetők a legbiztonságosabb termékek gyártásában. Rendkívül ritka, hogy termékeikben bármilyen biztonsági hiba van, mert hardvert és szoftvert terveznek, így nem hagynak teret egyetlen nagyobb külső cégnek sem, ellentétben a Windows-szal és az Androiddal. Annyira biztosak a biztonságban, hogy még egy Security Bounty programot is futtatnak, amely több ezer dollárt kínál mindenkinek, aki feltörheti vagy megtámadhatja bármely eszközét. Tehát a fő kérdés az, hogyan állapítható meg, hogy iPhone-ján van-e vírus. Tényleg van? Igen, a múltban is létezett, de ennek esélye kevesebb, mint 1%. Tehát, ha valaki ezzel kapcsolatos tippeket keres, bemutatunk egy hasznos útmutatót, amely megtanítja Önnek, hogyan ellenőrizheti az iPhone-t vírusok és rosszindulatú programok szempontjából, és mi a legjobb vírusirtó az iPhone számára. Azt is megtudhatja, hogyan állapíthatja meg, hogy az iPhone készülékeket feltörték-e webhelyekről.

Hogyan állapítható meg, hogy iPhone-ján vírus van

Az ellenőrzéshez olvassa tovább ezt a cikket iPhone vírusok és rosszindulatú programok esetén, és távolítsa el a kártevőt, ha van ilyen.

Meg tudod vizsgálni a telefonodat vírusokra?

Igen, többféleképpen is ellenőrizheti, hogy az iPhone-on vannak-e vírusok és rosszindulatú programok

Honnan tudhatod, hogy van-e vírus az iPhone-on?

Hogyan állapítható meg, hogy az iPhone-on van-e vírus? Van néhány tünet, amelyekkel megtalálhatja. Néhányat az alábbiakban sorolunk fel:

  • Sok alkalmazás összeomlik
  • Előugró ablakok böngészés közben
  • Ismeretlen változások
  • Hirtelen teljesítménycsökkenés
  • Bármilyen kétes vagy gyanús letöltött fájl
  • Felismerhetetlen szoftver
  • A telefon túlmelegedése
  • A mobil adathasználat hirtelen emelkedése

Hogyan lehet ellenőrizni az iPhone-on vírusokat és rosszindulatú programokat?

Számos módja van annak megállapítására, hogy iPhone-ján van-e vírus:

1. módszer: Ellenőrizze az alkalmazások adatfogyasztását

Ez egy másik módszer az iPhone vírusok és rosszindulatú programok ellenőrzésére. Ha egy alkalmazás sok adatot fogyaszt a háttérben, és egy ideje nem használta, akkor távolítsa el, vagy kapcsolja ki az adott alkalmazás adatait.

2. módszer: Ellenőrizze az akkumulátorhasználatot

Az akkumulátorhasználat ellenőrzése az egyik legegyszerűbb módja annak megállapítására, hogy iPhone-ján van-e vírus vagy rosszindulatú szoftver telepítve vagy fut-e a háttérben. Ha olyan ismert vagy ismeretlen alkalmazást fedez fel, amely jelentős mennyiségű akkumulátort fogyaszt, és nem felel meg a tényleges használatnak, azonnal távolítsa el. Hajtsa végre a következő lépéseket:

  GNSS vs GPS technológia: Ismerje meg a legfontosabb különbségeket

1. Nyissa meg az iPhone beállításait.

2. Érintse meg az Akkumulátor beállítása pontot.

3. Itt elemezze az akkumulátorhasználatot.

3. módszer: Ellenőrizze az alkalmazások teljesítményét

A rosszindulatú programok miatt az alkalmazások gyakran késnek és összeomlanak. Ha egy vagy néhány alkalmazás az idő nagy részében összeomlik, annak valószínűleg rosszindulatú rosszindulatú program az oka. Szinte minden rosszindulatú programot úgy terveztek, hogy károsítsa a rendszerfájlokat, módosítsa a beállításokat és jogosult hozzáférést kapjon. Amikor letölt egy alkalmazást egy jogosulatlan webhelyről vagy egy feltört alkalmazásról, az általában rejtett rosszindulatú programokat tartalmaz, amelyek átterjedhetnek más alkalmazásokra. Az iOS-ben az a jó, hogy egyetlen alkalmazás sem kapcsolódik egymáshoz, így a vírusok nem terjedhetnek egyik alkalmazásról a másikra.

4. módszer: Ellenőrizze a Jailbreak jelet

A jailbreak funkció lehetővé teszi az iPhone felhasználók számára, hogy egyéni módosításokat hajtsanak végre, amelyek általában tilosak, és további funkciókat biztosítanak. Ez azonban rendkívül veszélyes, mivel vírusoknak és rosszindulatú programoknak teszi ki eszközét. Ha használt vagy felújított iPhone-t vásárolt, ellenőrizze a jailbreak állapotát.

1. Lépjen a Kezdőképernyőre.

2. Húzza lefelé az ujját bárhol a képernyőn a reflektorfény-keresés megnyitásához.

3. Keresse meg a Cydia kifejezést. Ha egy Cydia nevű alkalmazás jelenik meg a listán, az azt jelenti, hogy iPhone-ja jailbreakelt.

Az Apple rendelkezik víruskeresővel?

Nem, nincs ilyen, és nem is kötelező. A Windows és az Android beépített vírus- és fenyegetés-ellenőrzővel rendelkezik, mert tudják, hogy léteznek vírusok az operációs rendszereikhez, és eszközeik kevésbé biztonságosak, mivel több eszközön is elérhetők, ami kevesebb ellenőrzést eredményez. Másrészt az Apple teljes ellenőrzése alatt áll a hardver és a szoftver felett, lehetővé téve számára, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye az eszközt, miközben nem hagy teret harmadik félnek, hogy beavatkozzon vagy kiskaput teremtsen.

Hogyan lehet vírust törölni az iPhone-ról?

Miután megtanulta, hogyan állapíthatja meg, hogy iPhone-ján van-e vírus, az alábbiakban bemutatjuk a vírus iPhone-járól való eltávolításának lépéseit.

1. módszer: Indítsa újra az iPhone készüléket

Ez a legegyszerűbb módja a vírusok vagy rosszindulatú programok eltávolításának iPhone-járól. Az újraindítás automatikusan kijavít mindenféle hibát és visszaállítja az alapvető beállításokat. Az iPhone újraindításának lépései:

1. Tartsa lenyomva a bekapcsológombot és a hangerőnövelő gombot néhány másodpercig, amíg meg nem jelenik a kikapcsolás opció.

2. Mozgassa a csúszkát jobbra az iPhone kikapcsolásához.

3. Néhány perc múlva ismét nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

  A háttérvilágítású billentyűzet beállítása Mindig bekapcsolva

2. módszer: Frissítse az iOS-t

Az új frissítéshez egy új biztonsági frissítés is tartozik, amely automatikusan eltávolít mindenféle rosszindulatú programot és vírust iPhone-járól. Mindig tanácsos az iOS legújabb verzióját használni a legjobb teljesítmény, a frissített és új funkciók, a más alkalmazásokkal való kompatibilitás és a jobb biztonság érdekében. Kövesse az alábbi lépéseket az iOS frissítéséhez:

1. Nyissa meg az iPhone beállításait.

2. Érintse meg az Általános pontot.

3. Ezután érintse meg a Szoftverfrissítés elemet.

4. Érintse meg az Automatikus frissítések pontot.

5. Kapcsolja be az iOS frissítések letöltése és az iOS frissítések telepítése kapcsolót.

3. módszer: Törölje az előzményeket és a webhelyadatokat

Ezzel törlődik minden olyan rosszindulatú programadat, amely egy nem biztonságos webhely meglátogatása vagy egy felugró ablak vagy hirdetési mező véletlen megérintése után kerülhetett be a telefonjába. Kövesse az alábbi lépéseket:

1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást eszközén.

2. Húzza lefelé az ujját, és érintse meg a Safari elemet.

3. Lapozzon lefelé, és érintse meg az Előzmények és webhelyadatok törlése elemet.

4. Erősítse meg az Előzmények és adatok törlése elem megérintésével.

4. módszer: Állítsa vissza az iPhone-t

A módszer használata előtt biztonsági másolatot kell készítenie minden fájljáról és alkalmazásadatáról, mivel ez mindent töröl az iPhone-járól, beleértve a vírusokat és a rosszindulatú programokat is. Ha minden mást kipróbált, de még mindig nem tudja megoldani, akkor csak ezt a módszert próbálja meg.

1. Lépjen a Beállítások > Általános > Visszaállítás menüpontra.

2. Érintse meg a Minden tartalom és beállítás törlése pontot.

Szükségünk van víruskeresőre iPhone-ra?

Számos víruskereső és ellenőrző alkalmazás elérhető az App Store-ban, de csak akkor használja őket, ha az iPhone furcsán viselkedik vagy késik. Megpróbálhatod Norton 360 (Fizetett) és McAfee (Freemium), a két legnépszerűbb és legismertebb vírusirtó iPhone-ra. Használhatja a víruskereső alkalmazást, hogy megtalálja a webhelyekről feltört iPhone-ját, vagy sem.

Kaphatnak vírust az iPhone készülékek a webhelyekről?

Igen. Egy nem biztonságos webhely betöltése, vagy bármely jogosulatlan alkalmazás vagy fájl letöltése egy feltört webhelyről lehetővé teheti, hogy vírusok és rosszindulatú programok bejussanak iPhone-jába. Ez rendkívül ritka az Apple zárt és biztonságos ökoszisztémája miatt. A támadók azonban továbbra is találnak kiskapukat a rendszerben, és az eszköz megfertőződhet, mielőtt a cég vagy a fejlesztők elismernék a hibát. Kerülje a gyanús vagy nem biztonságos webhelyek látogatását, hogy elkerülje a vírusfertőzést és az adatszivárgást.

Kaphatnak vírusokat az iPhone-ok a Safariból?

Igen. A Safari egy webböngésző, amely nem tartalmaz vírusokat vagy rosszindulatú programokat. Ha bármilyen csaló webhelyet nyit meg a Safari böngészőben, fennáll annak a kockázata, hogy megfertőzi eszközét rosszindulatú rosszindulatú programokkal. Győződjön meg arról, hogy a felkeresett webhelyek URL-címe HTTP-vel vagy HTTPS-sel kezdődik, amely biztonságosabb és titkosítja az adatokat.

  Javítsa ki az illesztőprogram IRQL nem kisebb vagy egyenlő Rtwlane rendszerhibáját

Feltörhető egy iPhone?

Igen, szinte minden internetre csatlakozó digitális eszköz feltörhető. Laikus kifejezéssel a hackelés magában foglalja a jelszavak kitalálását, a lopást, a manipulációt, az eszköz személyes adataihoz való hozzáférést, valamint a környezet megfigyelését az eszköz kameráján és mikrofonján keresztül. Mindig ellenőrizze és olvassa el az előugró engedélyt/adatvédelmi üzenetet, mielőtt hozzáférést ad az alkalmazáshoz. Mindig célszerű letiltani a szükségtelen adatvédelmi engedélyeket, például a helymeghatározást, a kamerát, a mikrofont és így tovább.

Feltörhetik az iPhone-okat webhelyekről?

A válasz igen. Az iPhone-okat már korábban is feltörték webhelyekről, és a kártevő legalább két évig észrevétlen maradt. Az iPhone megjelenése óta több száz sebezhetőséget fedeztek fel az iOS ökoszisztémában. Tehát nem lehet 100%-ig biztos az Apple biztonságában, és nem támaszkodhat rá teljesen. Kerülje a nem védett webhelyek látogatását; leegyszerűsítve, ha a webhely URL-je mellett nincs zár vagy védőtábla, akkor ne látogassa meg ezeket az oldalakat. És különösen soha ne töltsön be semmilyen védelem nélkül nyilvános hálózatot, így a támadók könnyen hozzáférhetnek az eszközéhez és adataihoz. Soha ne érintse meg az ismeretlen feladó által küldött gyanús hirdetést vagy linket.

Mi a teendő, ha véletlenül egy gyanús hivatkozásra kattintott az iPhone-ján?

Mindenekelőtt figyelmeztetést kap egy csaló webhelyről, amelyet az Apple javasol, hogy ne látogassa meg. Ezután zárja be a lapot anélkül, hogy megérintené az előugró ablakokat és hirdetéseket, amelyek rosszindulatú programokat tartalmazhatnak. További webbeállításokért nyissa meg a Beállítások > Safari lehetőséget. Kapcsolja be az ADATVÉDELEM ÉS BIZTONSÁG részben található összes beállítás kapcsolóját.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az útmutatót, és tanult valami újat arról, hogyan állapíthatja meg, hogy iPhone-ján van-e vírus. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Következő cikkünkben tudassa velünk, milyen témáról szeretne tájékozódni.