Javítsa ki a hiányzó NVIDIA vezérlőpultot a Windows 10 rendszerben

Legyen szó lelkes játékosokról vagy normál számítógép-felhasználókról, az NVIDIA grafikus kártya mindig különleges helyet foglal el. Ezt a GPU-alkalmazást az NVIDIA Corporation, a világ egyik vezető technológiai termékgyártója fejlesztette és indította el. Általában egy NVIDIA GPU-t adnak a rendszerhez, hogy megtapasztalják a nagy teljesítményt és az erőteljes grafikát. Itt az NVIDIA Control Panel alkalmazás lehetővé teszi a grafikus kártya beállításainak, tulajdonságainak és működésének vezérlését és elérését. De mi történik, ha nem tudja megnyitni vagy egyáltalán nem találja meg az NVIDIA vezérlőpult alkalmazást? Aggodalomra ad okot. Tegye fel az ingujját mindenkinek, aki ezzel a problémával küzd! Ez a cikk útmutatást nyújt az NVIDIA vezérlőpult hiányzó Windows 10 problémájának megoldásához. Tehát folytassa az olvasást az NVIDIA vezérlőpult-beállítások hiányzó problémájának kijavításához.

A hiányzó NVIDIA vezérlőpult javítása a Windows 10 rendszerben

Különféle okok sorolhatók fel az NVIDIA Vezérlőpult alkalmazás hiányának a Windows 10 rendszerben való használatára. Vegye figyelembe azonban, hogy ezek az okok nem a probléma közvetlen okai, ami azt jelenti, hogy csak a problémához vezető lehetséges kimeneteleket vagy forgatókönyveket állítja össze a rendszer.

  • Az elavult, sérült vagy nem kompatibilis illesztőprogramok hibákat okozhatnak a grafikus kártyában.
  • Előfordulhat, hogy a Windows 10 legutóbbi frissítése nem kompatibilis az NVIDIA illesztőprogramjával. Ezért vissza kell állítania a korábbi verzióra.
  • Ha a fájlok megsérülnek az NVIDIA Control Panel alkalmazásban, az megsérül.
  • Más gyakori hibák és hibák okozhatnak problémát ezzel a konkrét problémával.

Mielőtt továbblépne, ellenőrizze, hogy telepítve van-e NVIDIA chip a számítógépére. Hajtsa végre az alábbi lépéseket az NVIDIA Control Panel Windows 10 alkalmazás jelenlétének ellenőrzéséhez a feladatkezelő szolgáltatáson keresztül.

1. Nyomja meg a gombot Ctrl + Shift + Esc billentyűk együtt a Feladatkezelő megnyitásához.

2. A Feladatkezelő ablakban váltson át a Teljesítmény lapra, és válassza ki a GPU 0 vagy a GPU 1 lehetőséget a bal oldali panelen.

3. A GPU jobb oldali ablaktábláján tekintse meg a grafikus kártya típusának nevét az oldal jobb felső sarkában. Ha az NVIDIA-val kezdődik, akkor az NVIDIA Vezérlőpultnak elérhetőnek kell lennie a számítógépén.

  A billentyűzetkiosztás megváltoztatása billentyűparancs segítségével a Windows 10 rendszerben

Az ellenőrzés után, ha az NVIDIA illesztőprogram megkíméli Önt jelenlétével, és csak az NVIDIA vezérlőpultja hiányzik, akkor kövesse az alábbiakban említett hibaelhárítási módszereket a probléma megoldásához.

1. módszer: A Windows Update visszaállítása

A Windows 10 operációs rendszer frissítése hálás erőfeszítés. Néha azonban előfordulhat, hogy a grafikus illesztőprogram nem kompatibilis a Windows legújabb kiadásával vagy frissített verziójával. Ezért állítsa vissza a legújabb Windows-frissítést a rendszerről, hogy megoldja az NVIDIA vezérlőpult hiányzó Windows 10 problémáját.

1. Nyomja meg a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

2. Válassza a Frissítés és biztonság lehetőséget.

3. Válassza a Helyreállítás lehetőséget a bal oldali ablaktáblában.

4. Kattintson a Kezdő lépések gombra.

5. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és a Windows visszaáll az előző verzióra.

2. módszer: Az NVIDIA vezérlőpult felfedése

Néha tudtán kívül, ha elrejti az NVIDIA vezérlőpultot, az eltűnik. Ritkán előfordulhat, hogy a Windows 10 vagy egy harmadik féltől származó alkalmazás elrejti az ikont. Így úgy tűnhet, hogy hiányzik. Hajtsa végre az alábbi lépéseket, és jelenítse meg az NVIDIA vezérlőpultot.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vezérlőpult szót, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Itt állítsa be a View by as Large icons lehetőséget, majd válassza ki az NVIDIA Control Panel elemet a listából.

3. Válassza ki a felül található Asztal menüt.

4. Az Asztal menüben győződjön meg arról, hogy az Asztali helyi menü hozzáadása és az Értesítési tálca ikon megjelenítése opciók engedélyezve vannak. Ha nem, jelölje be.

5. Végül zárja be az NVIDIA Control Panel alkalmazást, és próbálja meg megnyitni az asztalon vagy a rendszertálcán keresztül.

3. módszer: Indítsa újra az NVIDIA Services szolgáltatást

Különféle szolgáltatások folyamatosan futnak a háttérben, hogy más alkalmazások zökkenőmentesen fussanak. Ezért indítsa újra az összes NIVIDIA-val kapcsolatos szolgáltatást, hogy a vezérlőpult ismét megjelenjen. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell ezt megtenni, és megoldani az NVIDIA vezérlőpult-kijelzőbeállításai hiányzó problémáját.

1. Nyomja meg együtt a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be a services.msc parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt a Szolgáltatások ablak megnyitásához.

3. A Szolgáltatások ablakban keresse meg az NVIDIA névvel kezdődő szolgáltatásokat. Kattintson jobb gombbal minden ilyen szolgáltatásra, és válassza a helyi menü Újraindítás parancsát.

4. Ha a szolgáltatás nem fut, kattintson rá még egyszer a jobb gombbal, és kattintson a Start gombra.

  Javítsa ki a hiányzó COMDLG32.OCX fájlt a Windows 10 rendszerben

5. Ismételje meg a 3. és 4. lépést a következő szolgáltatások újraindításához:

  • NVIDIA LocalSystem Container
  • NVIDIA NetworkService Container
  • NVIDIA telemetriai tároló

Ellenőrizze, hogy ez a módszer visszaállítja-e az NVIDIA Control Panel alkalmazást. Ha nem, akkor még ne veszítse el a reményt. Próbálja ki a következő megoldást az NVIDIA vezérlőpult hiányzó Windows 10 problémájának orvoslására.

4. módszer: Frissítse az NVIDIA grafikus illesztőprogramot

A grafikus illesztőprogram minden online játék vagy számítógép alapvető funkciója. A GPU-gyártók gyakran adnak ki frissítéseket és szolgáltatásokat. Ezenkívül az olyan technikai problémák elkerülése érdekében, mint a villogó képernyő, a kijelző nem megfelelő működése, a képernyő be- és kikapcsolása stb., frissíteni kell a grafikus illesztőprogramot, mivel ezek felelősek a számítógép hatékonyságáért és teljesítményéért. Tehát frissítse a grafikus illesztőprogramot, és ellenőrizze, hogy működik-e a frissítés. Olvassa el útmutatónkat a grafikus illesztőprogramok Windows 10 rendszerben történő frissítésének 4 módjáról.

5. módszer: Manuálisan nyissa meg az NVIDIA vezérlőpultot

Kényszerítheti az NVIDIA vezérlőpult megjelenését, ha manuálisan indítja el. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + E billentyűket a File Explorer elindításához.

2. Navigáljon a következő hely elérési útjára.

C:Program FilesNVIDIA Corporation

Megjegyzés: A hely a telepítéstől függően változhat.

3. Kattintson duplán, és nyissa meg a Control Panel Client mappáját. Keresse meg az nvcplui.exe fájlt, és kattintson rá jobb gombbal. Ezután válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget a helyi menüből.

Ellenőrizze, hogy a Windows 10 hiányzó NVIDIA vezérlőpult újra megtalálható-e.

6. módszer: Ne túlhúzza a GPU-t

A GPU túlhajtás megszünteti a grafikus kártya korlátozását, és lehetővé teszi a biztonsági határ feletti működést. Ezért ez a folyamat néha hibákat okozhat. Ezért nem szabad átlépni a határt. Ennek az az oka, hogy a jövőben a korlátozás leállíthatja a grafikus kártya működését. És ez a túlhúzott GPU lehet az oka a hiányzó NVIDIA vezérlőpultnak. Bár a közvetlen okot nem találták, sok felhasználó felfedte, hogy a GPU túlhajtásának csökkentése lehetővé tette, hogy az NVIDIA Vezérlőpult ismét láthatóvá váljon.

7. módszer: Módosítsa a kompatibilitási beállításokat

Ha a hiba gyakran megismétlődik a kijavítás után is, akkor az NVIDIA Support állandó megoldást kínált számunkra. Kövesse az alábbi lépéseket a kompatibilitási beállítások módosításához és a hiányzó NVIDIA vezérlőpult-beállítások hibajavításához.

1. Nyomja meg együtt a Windows + E billentyűket a Fájlkezelő megnyitásához.

2. Navigáljon a következő helyre.

C:Program FilesNVIDIA CorporationDisplay.NvContainer

3. A Display.NvContainer mappában keresse meg a Display.NvContainer fájlt. Kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a helyi menü Másolás parancsát.

  A közeli WiFi hálózat elrejtése a Windows 10 rendszerben

4. Nyomja meg együtt a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

5. Írja be a shell:startup parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt az Indítási mappa elindításához.

6. A mappában nyomja le egyszerre a Ctrl + V billentyűket a másolt mappa beillesztéséhez.

7. Ezután kattintson a jobb gombbal a másolt Display.NvContainer mappára, és válassza a helyi menü Tulajdonságok menüpontját.

8. A Tulajdonságok ablakban lépjen a Kompatibilitás fülre. Most jelölje be a Program futtatása rendszergazdaként négyzetet a Beállítások részben. Válassza az Alkalmaz lehetőséget, majd kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez.

Ellenőrizze, hogy a Windows 10 rendszerben hiányzó NVIDIA vezérlőpult-beállítások javítva vannak-e.

8. módszer: Telepítse újra az NVIDIA grafikus illesztőprogramot

A fenti megoldások egyike sem vált be? Ne aggódj. Egy utolsó módszert kell kidolgoznia. Ez az NVIDIA Control Panel alkalmazás újratelepítése. Így távolítsa el és telepítse újra az alkalmazást.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az eszközkezelőt, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson duplán a Display adapters elemre az illesztőprogram kibontásához.

3. Itt kattintson a jobb gombbal az NVIDIA grafikus illesztőprogramra vagy adapterre, és a helyi menüben válassza az Eszköz eltávolítása lehetőséget.

4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az illesztőprogram eltávolításához és a számítógép újraindításához.

5. Nyissa meg az NVIDIA illesztőprogramok letöltési oldalát, adja meg az NVIDIA adapter modell adatait, majd válassza a Keresés lehetőséget.

6. Az új oldalon kattintson a Letöltés gombra a telepítővarázsló letöltéséhez.

7. A letöltés után futtassa a telepítőfájlt, és telepítse az illesztőprogramot a rendszerére.

8. Végül indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy megtalálja-e az NVIDIA vezérlőpultot az asztalon vagy a tálcán.

Pro tipp: Az NVIDIA Vezérlőpult alkalmazás telepítése

Az NVIDIA Control App Microsoft Store-ból történő telepítéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

1. Nyissa meg az NVIDIA Control Panel Microsoft Store oldalát.

Megjegyzés: Győződjön meg arról, hogy minden rendszerkövetelmény teljesül.

2. Az alkalmazás telepítéséhez kattintson a Get gombra.

Ellenőrizze, hogy az NVIDIA vezérlőpultról hiányzó Windows 10 probléma továbbra is fennáll-e.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a Windows 10 rendszerben hiányzó NVIDIA vezérlőpultot. Tudassa velünk, melyik módszer működött a legjobban. Bármilyen kérdésével vagy javaslatával forduljon hozzánk bizalommal az alábbi megjegyzés rovatban. Azt is tudassa velünk, hogy mit szeretne legközelebb megtanulni.