Hogyan állapítható meg, ha lehallgatták a telefonját

Lehallgathatók az Android telefonok? Sajnos a válasz egy óriási Igen! A legújabb technológiák korlátlan lehetőségekkel rendelkeznek, és ez alól az Android telefonok sem kivételek. A hackerek behatolhatnak a mobiltelefonokba, és figyelemmel kísérhetik az összes tevékenységét, akár el is lophatják azokat. Miért ne? Nemcsak a hackerek, talán szerettei is megérinthetik Android-telefonjait, hogy kémkedjenek közösségi média tevékenységei után. Ennek ellenére semmi áron nem fogja értékelni ezt a tevékenységet. Ha tudni szeretné, hogyan ellenőrizheti, hogy lehallgatják-e a telefonját, nem kell a pénzét műszaki szakemberre költenie. Megtalálhatod egyedül is. Ha kíváncsi arra, hogyan állapíthatja meg, hogy lehallgatták-e a telefonját, ez az útmutató biztosan segít. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan állapíthatja meg, hogy mobiltelefonja után kémkednek, és mit kell tenni, ha lehallgatják a telefonját. Mire vársz még? Olvassa tovább az útmutatót.

Hogyan állapítható meg, ha lehallgatták a telefonját

Íme különféle tünetek, amikor ugyanezt észleli Android-eszközén, az azt jelzi, hogy telefonját lehallgatták. Tehát, ha a következő ugyanazokkal a tünetekkel szembesül, ugorjon a következő szakaszra a probléma megoldásához.

Megjegyzés: Mivel az okostelefonok nem rendelkeznek ugyanazokkal a beállításokkal, és ezek gyártónként eltérőek, győződjön meg a megfelelő beállításokról, mielőtt bármelyiket módosítaná. Az említett lépéseket a Redmi telefonon hajtották végre.

1. A telefon automatikusan újraindul

Ha az eszköz automatikusan újraindul, ügyeljen a következő pontokra annak ellenőrzésére, hogy lehallgatják-e a telefont.

 • Amikor Android-telefonját megérinti, az eszköz automatikusan újraindulhat, még akkor is, ha tétlen.
 • Néha, amikor megérinti a képernyőt szokásos tevékenységekhez, az Android akaratlanul is újraindul.
 • Egy másik egyszerű tünet az, hogy nagyon sokáig tart az Android újraindítása vagy kikapcsolása. Amikor újraindítja mobiltelefonját, az összes aktív folyamat leáll. A kémprogramok miatt néhány láthatatlan feladat futni fog a háttérben. Ezek a feladatok több időt vesznek igénybe a mobiltelefon kikapcsolásához.

Tehát, ha szokatlan automatikus újraindítást észlel, ellenőrizze, hogy minden rendben van-e az adatvédelemmel és a biztonsággal.

2. Szokatlan zaj

Ha szokatlan zaj van a készülékben, akkor ez azt is jelzi, hogy telefonját lehallgatták. Tartsa szem előtt a következő pontokat.

 • Hang- vagy videohívás közben, ha szokatlan háttérzajt hall, ezt komolyan meg kell fontolni, és meg kell oldani.
 • Tehát, ha kíváncsi arra, hogyan ellenőrizheti, hogy lehallgatják-e a telefonját, csak jegyezze fel, ha zümmögő, magas hangot, sípoló zajt, kattanó hangot vagy más statikus hangot hall, ezek bőven elegendőek ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mobiltelefonja lehallgatásra kerül.

3. A telefon tétlen állapotban mutatja a tevékenységeket

Ha telefonja tétlenségben tevékenységeket mutat, akkor ez azt is jelzi, ha mobiltelefonját kémkedték. Amint arról korábban szó esett, ha telefonja zajt ad vagy világít, még akkor sem, ha telefonja tétlen, ne aggódjon amiatt, hogyan állapíthatja meg, hogy mobiltelefonja után kémkednek. Ez egy gyakori tünet, amely megerősíti ezt a kérdést. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a megadott pontokat tartsa szem előtt.

 • Lehetséges, hogy egy hirtelen késés vagy dadogás spyware jelenlétét jelzi, és így a telefon gyorsan lemerülhet.
 • Ennek az lehet az oka, hogy a hackerek távoli tevékenységeket hajtanak végre az Ön mobiltelefonján, és önként hoznak ki rosszindulatú hirdetéseket és linkeket, amelyek káros tartalom megnyitására késztetnek. Amint megnyitja őket, minden olyan csaló szoftver települ az eszközére, amely hozzájárul a problémához.

4. Az akkumulátor nagyon hamar lemerül

Ha Android telefonját spyware vagy ransomware fertőzte meg, telefonja akkumulátora nagyon hamar lemerül. Felforrósodhat, ha megérinti a telefon akkumulátorát és a telefontokot. A kémprogramok rengeteg erőforrást fogyasztanak el az Android-eszközön, így sok program fut a háttérben. Ez lemeríti az akkumulátor erőforrásait, és nagyon gyorsan lemeríti.

  Hogyan (és miért) használjuk a Google Chromebook szimulátort

Android-telefonja összes tevékenységét a következőképpen navigálhatja a Beállításokhoz. Ha szokatlan akkumulátorhasználatot tapasztal, akkor ez azt jelzi, hogy telefonját lehallgatták.

1. Érintse meg a Beállítások ikont a kezdőképernyőn.

2. Ezután görgessen lefelé, és érintse meg az Akkumulátor opciót az ábrán látható módon.

3. A következő képernyőn láthatja az akkumulátorhasználat és az akkumulátorkímélő részleteit.

4. Görgessen le a képernyőn, és kövesse az akkumulátorhasználat részleteit az alkalmazások és programok tekintetében.

Ellenőrizze, hogy nem meríti-e le az akkumulátort valamilyen ismeretlen szoftver. Ha igen, akkor azt jelzi, hogy lehallgatták a telefonját.

5. Véletlenszerű hívások és üzenetek fogadása

Ha nem tudja, hogyan állapíthatja meg, hogy lehallgatták-e a telefonját, van egy másik egyszerű módja annak, hogy ezt csak a bejövő hívások és üzenetek figyelésével derítse ki.

 • Ha nem megfelelő számokat, karaktereket vagy szimbólumokat tartalmazó hívásokat vagy véletlenszerű üzeneteket kap, az azt jelzi, hogy kémprogramok hatoltak be a mobiltelefonjába.
 • A hackerek számokat és vegyes karaktereket tartalmazó titkosított kódot küldhetnek Android-telefonjára, hogy ellenőrizzék, jól működik-e a kémprogramjuk. Így legközelebb, amikor gyanús tartalmú üzenetet nyit meg, vagy vesz részt egy híváson, még egyszer ellenőriznie kell a telefont, hogy nincsenek-e benne káros alkalmazások.

6. Az eszközre telepített hamis alkalmazások

Van egy másik legegyszerűbb módja annak, hogyan ellenőrizheti, hogy lehallgatják-e a telefonját. Csak ellenőrizze, hogy nincs-e ismeretlen alkalmazás telepítve az eszközére. Számos rosszindulatú alkalmazás települhet a készülékére az Ön adatai és jóváhagyása nélkül. Ez akkor történik, amikor megnyitja és folytatja az online hirdetéseket és linkeket.

1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást.

2. Most érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Ezután érintse meg az Alkalmazások kezelése elemet, majd görgessen lefelé a készüléken elérhető alkalmazások és programok listájában.

4. Ha gyanús alkalmazásokat talál, érintse meg a megfelelő alkalmazást, majd érintse meg az Eltávolítás gombot.

Ügyeljen arra, hogy kövesse a lépéseket néhány gyakori kémprogram, például az mSpy, XNspy, FlexiSpy stb. törléséhez.

7. Magas adathasználat

Egy másik egyszerű módja annak, hogy megállapítsa, ha mobiltelefonja után kémkednek, az adathasználat figyelése. Hirtelen azt tapasztalhatja, hogy az adatcsomagja hamarosan lejárt, még akkor is, ha nem használta többet. Következésképpen magas telefonszámlát kaphat. Az Android készülékére telepített rosszindulatú alkalmazások vagy szoftverek csak az internetes adatok felhasználásával figyelik az összes erőforrást. Tehát, ha úgy gondolja, hogy Android-eszközét figyelik, az alábbi utasításokat követve ellenőrizheti az Android-eszköz adathasználatát. Ez segít annak ellenőrzésében is, hogy lehallgatják-e a telefonját.

1. Érintse meg a Beállítások ikont a kezdőképernyőn.

2. Ezután érintse meg a Csatlakozás és megosztás opciót az ábrán látható módon.

3. Most érintse meg az Adathasználat elemet.

4. A következő képernyőn nyomon követheti az alkalmazások és beállítások adathasználatát.

Ellenőrizze, hogy a rosszindulatú alkalmazások nem fogyasztanak-e több adatot. Ha igen, törölje azokat (ha nem akarja) a fenti módszer szerint.

8. Mozgó ikonok

Hogyan állapítható meg, hogy a telefonját csak az alkalmazásikonok figyelésével lehallgatják? Ez annak elemzésével lehetséges, hogy az alkalmazásikonok mozdulatlanok-e, és pillanatnyilag nem mozognak-e.

 • Győződjön meg arról, hogy az értesítési sávokban lévő alkalmazásikonok nem mozognak.
 • Ha az alkalmazások önmagukban forognak, villognak, eltűnnek vagy törlődnek, ez azt jelzi, hogy alkalmazásait és beállításait egy távoli eszköz vezérli.

9. Elektronikus zavaró hangok

Ez egy ritka tünet annak ellenőrzésére, hogy lehallgatják-e telefonját, ami megerősíti, hogy kémprogramok vannak az eszközön. Általában a mobiltelefon nem zavarhat semmilyen más elektronikus eszközt, például laptopot, mikrofont, telefont, intelligens eszközöket stb. Hacsak nem ügyeletet tart, nem érhet interferenciát Android-eszközén. Íme néhány lépés az elektronikus interferencia hangok ellenőrzéséhez.

 • Helyezze Android készülékét bármely más elektronikus eszköz közelébe.
 • Ellenőrizze, hogy nem hall szokatlan hangokat vagy statikus zajt. Ha hallja őket, ez azt jelzi, hogy egy idegen hallgat az Ön magánéletére.

10. A fényképezőgép és a mikrofon nincs irányítása alatt

Lehetséges, hogy valaki figyeli a testét vagy hallja a hangját, amikor teljes mértékben uralja a telefon kameráját és mikrofonját. Mégsem kell azon töprengenie, hogyan állapíthatja meg, ha mobiltelefonját csak egy kamera kémkedik. Íme néhány lépés a tettes azonosításához.

 • Ha a kamera be van kapcsolva, láthat egy fénypontot a kamera közelében. Ez a használt mobil verziótól függően eltérő lehet. Android 12 és újabb verziók esetén zöld fény jelenik meg a kamera mellett, ha az bármilyen módon aktív.
 • Ennek ellenére manapság a hackerek kidolgoztak egy algoritmust, amellyel tünetmentesen használhatják a kamerát és a mikrofont. Ebben az esetben mindig óvatosnak kell lennie a mobil használata során.

11. Szokatlan böngészési tevékenységek

Könnyedén nyomon követheti böngészési tevékenységeit és előzményeit Android telefonján. A szokatlan böngészési tevékenységek segíthetnek ellenőrizni, hogy lehallgatják-e a telefonját. Függetlenül attól, hogy milyen böngészőket használ, ellenőriznie kell az összes böngészőjének böngészési tevékenységét a mobilján, és győződjön meg arról, hogy nincsenek irreleváns keresési elemek a böngészési előzményekben. Íme néhány lépés ezzel kapcsolatban.

Megjegyzés: Itt a Google Chrome-ot vesszük példaként. Kövesse a böngészőjének megfelelő lépéseket.

1. Keresse meg a Google Chrome-ot a kezdőképernyőn, és érintse meg azt.

2. Most érintse meg a hárompontos ikont a képernyő jobb felső sarkában, majd érintse meg az Előzmények elemet, ahogy az ábrán látható.

3. A következő képernyőn nyomon követheti a keresési tevékenységeket.

Ha nem Ön végez szokatlan keresési tevékenységet, ellenőrizze, hogy barátai megtették-e. Ha nem, akkor azt jelzi, hogy lehallgatták a telefonját.

12. Tárcsázzon bizonyos számokat

Tárcsázhat néhány számot is, hogy megtudja, hogyan ellenőrizheti, hogy lehallgatják-e a telefont. Ha a telefonhívásait, adatait és szöveges üzeneteit minden indoklás nélkül átirányítják, ez furcsa, és a lehető leghamarabb le kell állítania. Íme néhány szám, amelyeket tárcsázva megtudhat néhány telefonbeállítás állapotáról.

1. Tárcsázza a *#21# vagy a *#62# számot eszközén, és ellenőrizze, hogy megkapta-e a következő szolgáltatói információkat.

2. Ha ugyanazt a szolgáltatói információt kapja, ez azt jelzi, hogy a hívásait nem irányítják át vagy hallják sehol.

Szinkronizálás: Nincs továbbítva
Csomag: Nincs továbbítva

3. Ezután tárcsázza a *#67# billentyűt a másik vonalra irányított hívások és üzenetek megkereséséhez.

4A. Ha Kapcsolódási problémát vagy érvénytelen MMI-kódot kap üzenetként, az azt jelzi, hogy nincs hívás/üzenet átirányítása.

4B. Ha üzenetként kap egy névjegyzéket, az azt jelzi, hogy a hívásait/üzeneteit a rendszer a megfelelő telefonszámokra irányítja át.

13. Gyenge telefonteljesítmény

Tehát a fent felsorolt ​​okokon kívül, ha szeretné tudni, hogyan ellenőrizheti, hogy telefonját csak a teljesítményparaméterek összehasonlításával lehallgatják-e, akkor erre is van lehetőség. Ha úgy találja, hogy mobilja nagyon lassan reagál, alulteljesít, mint korábban, vagy ok nélkül késik, akkor az azt jelzi, hogy gyanús tartalommal fertőződhetett meg. A teljesítménycsökkenés a leggyakoribb tünet, amellyel manapság minden mobileszközt megtámadtak. Most már ismeri azokat a jeleket, amelyek kémszoftverek vagy tevékenységek jelenlétét jelzik a telefonon, ha megtanulja, hogyan lehet megállapítani, hogy lehallgatták-e a telefonját.

Mi a teendő, ha lehallgatják a telefont?

Ha a fent felsorolt ​​tünetek közül bármelyiket észleli, az azt jelzi, hogy telefonját lehallgatták. Ne várjon egy percet sem, magánélete veszélyben van. Az alábbiakban bemutatunk néhány módszert a rosszindulatú próbálkozások leállítására vagy elkerülésére, valamint annak ellenőrzésére, hogy valaki követi-e a telefonját. Olvassa el és kövesse ezeket figyelmesen a telefonján.

1. módszer: Kapcsolja be a Repülőgép módot

Ez egy egyszerű feltörés, amikor úgy találja, hogy valaki más lehallgatja a telefonját. A repülőgép mód bekapcsolása blokkolja az internetkapcsolatot, és megsemmisíti a harmadik féltől származó alkalmazások által végzett feladatokat. Kövesse az alábbi lépéseket a Repülőgép mód bekapcsolásához Android-eszközén.

1. Görgessen lefelé az Értesítési fiókban a kezdőképernyőn.

2. Most érintse meg a Repülőgép mód ikont.

3. Várjon néhány másodpercet, majd ismét érintse meg a Repülőgép mód ikont.

2. módszer: Kapcsolja KI. Ismeretlen alkalmazások telepítése Beállítás

Android-telefonján van egy beállítás: Ismeretlen alkalmazások telepítése, ha engedélyezve van, az Android minden listás forrásból telepíti az alkalmazásokat. Ez egy rendkívül nem biztonságos beállítás, és adatai sebezhetőbbek az ismeretlen alkalmazások támadásaival szemben. Kapcsolja ki a beállítást az alábbi utasítások szerint.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a kezdőképernyőről.

2. Ezután görgessen le a képernyőn, és érintse meg az Adatvédelem elemet.

3. Ezután érintse meg a Speciális engedélyek elemet.

4. Most érintse meg az Ismeretlen alkalmazások telepítése beállítást a listában.

5. Vessen egy pillantást a listában lévő alkalmazások listájára, és érintse meg azt az alkalmazást, amely hozzáférést adott. Ezután kapcsolja ki az Engedélyezést ebből a forrásból az ábrán látható módon.

3. módszer: Törölje az akkumulátoros zsákmányoló és kémkedő alkalmazásokat

Miután megtalálta a módját, hogyan állapíthatja meg, hogy a telefont lehallgatták-e a magas akkumulátort használó alkalmazások elemzésével, a következő lépés az alkalmazások eltávolítása (ha szükségtelennek tűnik). Ezenkívül keressen olyan alkalmazásokat olyan kulcsszavakkal, mint például rosszindulatú program, kém, lopakodó stb. Ha valamelyik alkalmazás tartalmazza ezeket a konkrét kifejezéseket, távolítsa el őket Android készülékéről.

1. Navigáljon a Beállításokhoz.

2. Most érintse meg az Alkalmazások elemet.

3. Ezután érintse meg az Alkalmazások kezelése elemet, majd keressen a listán a rosszindulatú programokra és az akkumulátorra.

4. Ha olyan abnormális új alkalmazásokat talál, amelyekről nem hallott, érintse meg azt, majd az Eltávolítás gombot az ábrán látható módon.

Miután törölte az akkumulátor-felkapó- és kémprogramokat, indítsa újra az Androidot.

4. módszer: Kapcsolja ki az eszközrendszergazdai hozzáférést

Még ha tudja is, hogyan ellenőrizheti, hogy lehallgatják-e telefonját, de még mindig nem tudja törölni az ütköző alkalmazást Android-eszközéről, akkor is deaktiválnia kell bizonyos alkalmazások adminisztrátori hozzáférését (ha van ilyen). Ha úgy találja, hogy az eltávolítási lehetőség ki van szürkítve, akkor van néhány esély arra, hogy a kémprogramok megakadályozzák az alkalmazás eltávolítását azáltal, hogy engedélyezik az alkalmazás rendszergazdai jogait. Íme néhány lépés az adminisztrátori hozzáférés deaktiválásához bármely alkalmazáshoz.

1. Indítsa el a Beállítások alkalmazást a kezdőképernyőről.

2. Ezután görgessen le a képernyőn, és érintse meg az Adatvédelem elemet.

3. Ezután érintse meg a Speciális engedélyek elemet.

4. Most érintse meg az Eszközadminisztrációs alkalmazások beállítást a listában.

5. Most érintse meg azt az alkalmazást, ahol az Eszköz adminisztrációs alkalmazások állapota Be állapotot találja.

Megjegyzés: Hagyhat kivételt a Google Készülékkereső alkalmazására, valamint azokra is, amelyekhez önként hozzáférést biztosított.

6. Ezután érintse meg az eszköz adminisztrátori alkalmazás kikapcsolása opciót az ábrán látható módon.

7. Végül érintse meg az OK gombot a prompt folytatásához.

5. módszer: Leiratkozás a hirdetések személyre szabásáról

Számos marketingcég nyomon követi Android-mobilját és adathasználatát, hogy megcélozza az Önt érdeklő hirdetéseket. Ez néha rossz irányba fordulhat, és ha el akarja kerülni, le kell iratkoznia a hirdetések személyre szabásáról az alábbi lépések követésével és megtudhatja, hogyan állapíthatja meg, ha mobiltelefonja után kémkednek.

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Kezdőképernyőről, ahogy korábban tette.

2. Érintse meg a Google elemet a listában az ábrán látható módon.

3. Érintse meg a Hirdetések opciót a Szolgáltatások ezen az eszközön alatt, az ábra szerint.

4. Érintse meg a Leiratkozás a hirdetések személyre szabása melletti kapcsolót az alábbiak szerint.

5. Érintse meg az OK gombot, ha a rendszer kéri.

6. módszer: Frissítse az Androidot

Ez egy gyakori módszer, amely segít bármilyen típusú szoftverprobléma kijavításában az Androidon. Bármilyen hiba és hiba kijavítható egy rendszerfrissítéssel, a 3 módszer a frissítések keresésének Android-telefonon című útmutatójában leírtak szerint.

7. módszer: Telepítse a víruskereső alkalmazást

Az olyan víruskereső alkalmazások, mint az Avast, segítenek észlelni, kiküszöbölni és megakadályozni, hogy olyan rosszindulatú tartalom kerüljön be a telefonba, amely végül kémkedéshez vezet. Így bármely víruskereső alkalmazás segítségével megállapíthatja, hogy lehallgatták-e a telefonját. Olvassa el cikkünket a 10 legjobb ingyenes víruskereső szoftverről Androidra, hogy kiválaszthassa a kívánt alkalmazást, és átfogóan biztosítsa eszközét.

Megjegyzés: Használhat harmadik féltől származó kémprogram-kereső alkalmazásokat is, például a Certo Anti Spyware-t, hogy segítsen megérteni, hogyan állapíthatja meg, ha mobiltelefonja után kémkednek, és hogyan végezzen tisztítási technikákat.

8. módszer: Telefon visszaállítása

Ez az utolsó, de hatékony módszer az összes kémprogram és hiba kijavítására az Androidban, ha visszaállítja az összes adatot és beállítást. De az okostelefon visszaállítása előtt mindenképpen készítsen biztonsági másolatot adatairól és beállításairól. Kövesse útmutatónkat az Android telefon visszaállításáról a gyári beállításokra.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és megtanulhatja, hogyan állapíthatja meg, hogy könnyen lehallgatható-e a telefon. Ossza meg velünk, hogy az eszköze ellen irányuló rosszindulatú kémkedés megelőzésére szolgáló fenti módszerek közül melyik segített Önnek a legjobban. Kérjük, tudassa velünk, ha bármilyen kérdése van ezzel a cikkel kapcsolatban.